Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-23@23:46:07 GMT

مردی که کلکسیونی از کار‌های خیر است

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۴۵۴۳۱

مردی که کلکسیونی از کار‌های خیر است

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، در نهج‌الشهاده حدیثی از امام‌حسین (ع) آمده که حضرت فرموده‌اند «به درستی که خداوند متعال دنیا و اموال آن را برای آزمایش افراد قرار داده است.

دل انسان که بزرگ باشد فرق نمی‌کند زن یا مرد، پیر یا جوان باشید در یک شهر بزرگ زندگی کنید یا شهری کوچک و یا حتی روستایی دور افتاده، دلت دریایی می‌شود ناخدایش هم می‌شود خدا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاهده اشک کودکان یتیم، دستان پینه‌بسته پدری که با وجود کار فراوان از برآورده کردن نیاز‌های هر چند کوچک خانواده و فرزندش ناکام است و یا چهره غمگین بیماری که توان تامین هزینه داروهایش را ندارد، دل دریایی‌اش هیچکدام از این‌ها را تاب نمی‌آورد، قلب مهربانش به درد می‌آید وقتی اشک حسرت و اندوه را در چهره همنوعش می‌بیند، چشمانش پر از اشک می‌شود وقتی کودکی را می‌بیند که از جلوی مغازه آرزوهایش می‌گذرد و چیزی جز حسرت نصیبش نمی‌شود.

صبحت از خیرین و انسان‌های نیک‌اندیش است همان‌هایی که نسیم مهربانی آن‌ها حتی فرشته‌های آسمانی را نیز سرمست کرده است، همان‌هایی که با دل بزرگ و دریاییشان اشک شوق بر چهره غم گرفته همنوعشان جاری می‌سازند.

استان گلستان سرزمین اقوام مختلف است مردمی که با همزیستی مثال‌نزدنی همواره در کار‌های خیر پیشگام بوده و کمک به همنوع در هر زمانی همواره برای مردم این دیار در اولویت بوده است، حال آنکه این خیر بودن در اکثر مواقع ریشه خانوادگی دارد.

افراد خیر و نیکوکار زیادی در این دیار مهربانی‌ها زیسته‌اند، ولی یکی از این خانواده‌ها که خیر بودن ریشه در فکر، باور، اندیشه و فرهنگ خانوادگیشان دارد، «حاج محمد شهرکی» است مردی که کلکسیونی از کار‌های خیر است

به سراغ ایشان می‌رویم و با وجود اینکه تمایل به مصاحبه و اعلام کار‌های صورت نگرفته نداشت، ولی اصرار چندین روز ما و با این هدف که انتشار چنین اخبار و گفت و گو با چهره‌های نیکوکار باعث تشویق دیگر افراد جامعه شد قبول کرد که پاسخگوی سوالات  باشد.

«حاج محمد شهرکی» متولد ۱۲ شهریور ماه ۱۳۳۵ است کشاورز زاده‌ای که در یکی از روستا‌های زابل به دنیا آمد و از همان زمان کودکی به همراه خانواده به گنبدکاووس آمد و در حال حاضر به غیر از فعالیت‌های تجاری خود مسئولیت شعبه شماره ۱۱  حل اختلاف دادگستری و رئیس مجمع خیرین سلامت این شهرستان را بر عهده دارد و همچنین عضویت در مجمع خیرین ورزش، مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان، هیئت مدیره مجمع خیرین سلامت، مجمع خیرین هلال احمر و مجمع خیرین ازدواج گلستان را عهده‌دار است.

او ضمن اینکه خدمات نوعدوستانه بسیاری در حوزه‌های مختلف از جمله ساخت مسجد، حمایت از فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی، آزادسازی زندانیان، بهداشت و درمان و سلامت، مدرسه‌سازی و حمایت از دانش‌آموزان و دانشجویان بی‌بضاعت، اعطای وام قرض‌الحسنه با هدف کارگشایی، ازدواج جوانان و اشتغالزایی داشته و در مواقع حساس همکاری خوبی با نیرو‌های نظامی و انتظامی به ویژه سپاه و بسیج، جمعیت هلال احمر، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی، انجمن حمایت از خانواده زندانیان، دارالایتام، سازمان‌های مردم‌نهاد و ... داشته و البته این همکاری همچنان ادامه دارد.

توجه مخاطبان عزیز را به گفت و گو با این خیر خواندنی جلب می‌کنیم:

کرونا تلنگری برای ماست که مرگ را نزدیک‌تر از همیشه به خودمان ببینیم

مشکلاتی که شیوع ویروس کرونا برای همه دنیا، کشور ما و برای استان به وجود آورده چه درسی می‌تواند برای ما انسان‌ها داشته باشد؟

شهرکی: شیوع ویروش کرونا همه دنیا را تحت تاثیر قرار داده، در این بین کشور و استان ما هم از این قاعده مستثنی نیست، این ویروس بسیار خطرناک و کشنده است و آمار‌های جهانی این مساله را تایید می‌کند، اما مساله‌ای که بسیار مهم و حیاتی است وفاق و همدلی مردم ایران که همیشگی بوده و الان کاملا احساس می‌شود.

در واقع این ویروس تلنگری شده برای ما که مرگ را نزدیک‌تر از همیشه به خودمان ببینیم و احساس کنیم و به این باور برسیم که دنیا فانی است و ما باید برابر آموزه‌های دینی تلاش کنیم و نام نیکی از خودمان به یادگار بگذاریم.

من و خانواده‌ام هم وظیفه‌مان را نسبت به هموطنان به ویژه قشر محروم و آسیب‌دیده از شیوع این ویروس  انجام داده و تلاش کردیم پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری در مسیر عبور از این بحران قدم برداریم و این روال ادامه خواهد داشت و امیدواریم این تلاش‌ها ثمر داشته باشد.

 تهیه و توزیع بیش از ۷۰ هزار ماسک، مواد ضدعفونی کننده و شوینده از همان روز‌های اول شیوع ویروس کرونا

با توجه به شیوع ویروس کرونا و کمبود‌های نظام سلامت چه کمک‌ها و حمایتی صورت دادید؟

شهرکی: در خصوص نیاز استان به تجهیزات آزمایشگاهی برای انجام تست کرونا از طریق استاندارد و رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان متوجه شدم وقتی تست افراد مشکوک به تهران ارسال می‌شود روند رسیدگی و اعلام نتیجه زمان‌بر است و در این مدت سوای از مشکلات روحی و روانی برای بیماران و خانواده‌هایشان تشخیص سریع و انجام مراحل درمان با تاخیر مواجه می‌شد و گروهی که درگیر بیماری نبودند در تماس با افراد آلوده در بیمارستان‌ها (قرنطینه بودند) به این ویروس آلوده می‌شدند. به همین خاطر آمادگی‌ام را اعلام و این تجهیزات برای استان خریداری شد تا نتیجه آزمایش در مراکز درمانی و بیمارستان‌های گلستان مشخص شود.

تهیه و توزیع ماسک و سایر اقلامی که گفتید هم با توجه به نیاز مردم و ضرورتی که احساس می‌شد در همان اسفندماه انجام گرفت و ادامه پیدا کرد که بخش زیادی از وسایل خریداری شده در اختیار مراکز درمانی و بیمارستان‌ها، دادگستری و زندان‌ها، خانواده‌های محروم و بی‌بضاعت، پادگان‌ها و مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) قرار گرفت.

تهیه و توزیع بیش از ۷۰ هزار ماسک، مقداری گان، دستکش، مواد ضدعفونی کننده و شوینده از همان روز‌های اول شیوع این ویروس انجام گرفت.

به مناسبت هفته بسیج گرامیداشت یاد و خاطره رشادت‌های هشت سال دفاع مقدس ۴ هزار بسته معیشتی با هدف گرامیداشت ۴ هزار شهید گلستان و شادی روح شهدای مدافع حرم و شهدای مدافع سلامت تقسیم می‌کنید.

این ۴ هزار بسته معیشتی هم کمترین کار در برابر ایثار و از خودگذشتگی شهدای عزیزمان است، یادشان گرامی و راه‌شان پر رهرو باد، انشاالله روح شهدای مدافع حرم و شهدای مدافع سلامت هم شاد شود.

تهیه و توزیع بیش از ۳۰ هزار بسته غذایی و بالغ بر ۱۰ هزار بسته لوازم‌التحریر در قالب «کمک مومنانه» در لبیک به فرمایش رهبر معظم انقلاب

مقام معظم رهبری در سال گذشته با اعلام طرح «کمک مومنانه» فرمودند که به یاری آسیب‌دیدگان کرونا بشتابید، شما در این خصوص چه کرده‌اید؟

ببینید با شیوع این ویروس بعضی از مشاغل تعطیل و درآمد گروهی از هموطنان ما کاهش پیدا کرد و عده‌ای عزیزانشان را از دست دادند، مقام معظم رهبری مثل همیشه با نگاه هوشمندانه مردم را دعوت به یاری رساندن به افراد نیازمند کرد و بنده با همراهی خانواده با افتخار به فرمان مقام معظم رهبری توجه کردیم.

بیش از ۳۰ هزار بسته غذایی شامل برنج، رب، روغن، قند، چای و گوشت و بالغ بر ۱۰ هزار بسته لوازم‌التحریر در قالب «کمک مومنانه» تهیه و توزیع کردید.

این بسته‌ها تهیه و در مناطق محروم شهرستان گنبدکاووس و بعضی از روستا‌های استان تقسیم شد که در این بخش سعی کردیم روستا‌های آسیب‌دیده از زلزله نواحی کوهستانی جنوب رامیان و حوالی مراوه‌تپه و دانش آموزان بی‌سرپرست و بدسرپرست هم مدنظر باشند. البته در کنار این مساله در «طرح دست یار» با هلال احمر، «اطعام حسینی» با کمیته امداد امام خمینی (ره) و «پویش ایران همدل» سازمان‌های مردم‌نهاد استان هم مشارکت کردیم.

کرونا خیلی چیز‌ها را به ما ثابت کرد فقیر و غنی تفاوت زیادی با هم ندارند

 آیا کمک به نیازمندان در سنوات گذشته هم صورت می‌گرفت؟

شهرکی: من آدم خوش شانسی هستم که فرصت‌هایی این چنینی نصیبم شده است.

تهیه و توزیع بسته‌های غذایی و لوازم‌التحریر را در سنوات گذشته هم به مناسبت‌های مختلف همچون ماه مبارک رمضان، عید نوروز و عید قربان، و همچنین برگزاری ضیافت افطاری برای بیش از ۱٠ هزار نفر متشکل از قومیت‌ها و اقشار مختلف در ماه مبارک رمضان خیلی باشکوه انجام می‌گرفت.باید قبول کنیم و ایمان داشته باشیم که مالک و صاحب همه دنیا و امکاناتی که دست ما است، خداوند متعال است.

گفتم کرونا خیلی چیز‌ها را به ما نشان داد و ثابت کرد فقیر و غنی تفاوت زیادی با هم ندارند و همه ما باید به کیفیت زندگی‌مان بر اساس داشته‌های معنوی و فضائل اخلاقی توجه کنیم و دست همدیگر را بگیریم تا فردای قیامت شرمنده خدا، انبیاء و اوصیا نباشیم.

زمینه‌سازی برای آزادی بیش از ۶ هزار و ۳۴۰ زندانی جرائم غیرعمد و زمینه‌ساز آزادی ۲۵ محکوم به اعدام

یکی از دغدغه‌های شما آزادسازی زندانیان جرائم مالی و غیرعمد است، تاکنون چه برنامه‌های در این خصوص داشته‌اید؟

شهرکی: بیش از ۶ هزار و ۳۴۰ زندانی در این مدت آزاد و زمینه‌ساز آزادی ۲۵ محکوم به اعدام فراهم شد که این یک رکورد تشویق دیگر بندگان خدا برای مشارکت در این امر خداپسندانه است که باید از سوی همه مورد توجه باشد البته افراد محکوم به اعدام دوران حبس مرتبط با جرمی که مرتکب شدند را تحمل کردند، ولی به خاطر ابراز ندامت و حسن رفتار در دوران حبس با پیگیری و مساعدت شما اعدام نشدند.

ببینید آدم‌ها به دلایل مختلف به زندان می‌افتند و عده‌ای ناخواسته جرمی را مرتکب می‌شوند، مثلا گروهی به خاطر شراکت با افراد ناباب و کلاهبرداران حرفه‌ای از مسیر اصلی خارج می‌شوند، گروهی ضمانت دوست و آشنا را در بانک یا موسسه مالی کرده و به خاطر بی‌توجهی بقیه گرفتار شدند و یک عده در یک بازه زمانی مشخص برای عبور از بحران یا رسیدن به خواسته‌های مالی خودشان ریسک کردند و به لحاظ مالی متضرر شدند.

ضمن اینکه فراموش نکنیم بیشتر از این آدم‌ها خانواده‌های آنان رنج می‌کشند، فرد به زندان افتاده و از امکانات رفاهی مثل خواب، خوراک، ورزش، بهداشت، آموزش و خیلی چیز‌های دیگر به راحتی استفاده و هر از گاهی به مرخصی هم می‌رود، اما شاید خانواده همین فرد برای تامین حداقل‌های زندگی مثل نان و غذا، اجاره خانه و امکانات تحصیل در مضیقه باشند، لذا باید با یک مدیریت درست مسیر عبور از این بحران برای خانواده‌هایشان و شخص زندانی فراهم بشود و حتی وام و تسهیلات در اختیارشان قرار داد تا به زندگیشان سر و سامان بدهند.

ما در بانک خدا سرمایه‌گذاری کردیم و معامله‌مان دو سر سود است

بالغ بر ۳۵۰ میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه از محل گردش مالی حساب شما و خانواده در اختیار افراد نیازمند قرار گرفت، در این مورد بفرمایید؟

شهرکی: من نمی‌خواهم سرمایه‌گذاری و ودیعه گذاشتن پول و سرمایه در بانک‌های عامل را رد کنم، چون خیلی‌ها این کار را انجام می‌دهند و از قبل این کار خدمات خوبی ارائه می‌شود و با مشارکت بانک‌ها اتفاق‌های خوبی در کشور انجام می‌گیرد، اما به شخصه این فرصت را در اختیار افراد کم‌بضاعتی قرار می‌دهم که شرایط مالی خوبی ندارند و به خاطر گردش مالی پایین امکان استفاده از وام و تسهیلات را ندارند در حالی‌که به وام نیازمند هستند.

مثلا قرار است یک شغلی را آغاز کنند و فاقد سرمایه هستند، برای رهن و اجاره خانه پول کافی ندارند یا حتی قصد برگزاری مراسم ازدواج و تهیه جهیزیه برای فرزندان‌شان را دارند. حتی کسانی برای دوا و درمان و خرج یک عمل ساده ماندند که ما از این راه مشکل خود را حل می‌کنیم، البته خیلی‌ها می‌توانند این کار را انجام بدهند که ترجیح می‌دهند این سرمایه‌گذاری و گردش مالی برای اهداف اقتصادی خودشان باشد که به هر صورت مختار هستند و اختیار مال‌شان را دارند.

ما در بانک خدا سرمایه‌گذاری کردیم و معامله‌مان دو سر سود است و هیچ وقت هم ضرر نکردیم و خیر و برکتش وارد زندگی مان شده است.

 مبلغ ۵۰ میلیارد ریال برای عزیزان شاغل در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان در نظر گرفت شد

از حمایتتان از جامعه بهداشت و درمان به خصوص مدافعان سلامت بفرمایید؟

شهرکی: بله، اول درود می‌فرستیم به روان پاک شهدای مدافع سلامت، خدا قوت هم می‌گویم به فعالان حوزه بهداشت و درمان، مدافعان سلامت که به راستی سربازان خط مقدم جبهه مبارزه علیه کرونا هستند و انشاالله در سلامت باشند.

مبلغ ۵۰ میلیارد ریال برای این عزیزان شاغل در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان در نظر گرفته شد که البته تا ۷۰ میلیارد ریال رسید و این کمترین کار برای این عزیزان پرتلاش عرصه سلامت است که تلاش جهادی دارند تا بیماران درمان بشوند و کرونا شکست بخورد.

برگزیده همایش ملی صبر و استقامت

بفرمایید به چه دلیل عنوان برگزیده «همایش ملی صبر و استقامت» و تندیس از سوی معاون اول قوه قضاییه و معاون اول رئیس جمهور به شما داده شد؟

شهرکی: کسب عنوان «همایش ملی صبر و استقامت» در واقع به واسطه فعالیت‌هایی که در شورای حل اختلاف گنبدکاووس و کمک‌هایی که برای آزادسازی زندانیان انجام گرفت، با اعطای تندیسی  از سوی معاون اول قوه قضائیه و معاون اول رئیس جمهور تجلیل شد.

از نظر من این عنوان متعلق به همه کسانی است که در شعبه شماره ۱۱ شورای حل اختلاف گنبدکاووس یاریمان می‌کنند، همکاران خودم در شعبه، رئیس دادگستری، دادستان و قضات در شهرستان و مسئولان استانی و حتی مردمی که با گذشت خودشان مسیر آزادسازی زندانیان را هموار می‌کنند.

وقتی کمک و مساعدت یک شخص یا یک گروه به آزادی و اعدام نشدن یک یا چند نفر کمک می‌کند طعم زندگی شیرین‌تر و آرامش بیشتری در خانه و خانواده شاکی و متشاکی حکم‌فرما می‌شود.

در یک جلسه دادگاه به ندرت اتفاق می‌افتد طرفین راضی باشند، ولی روال رسیدگی به پرونده‌ها در شعب شورا‌های حل اختلاف به این شکل است که طرفین دعوی یا تعداد زیادی از مراجعه‌کنندگان خشنود باشند و با فیصله پیدا کردن پرونده احساس رضایت کنند.
ما در مدت فعالیت‌مان در شورای حل اختلاف بالای ۳۰ هزار پرونده را بررسی و بالغ بر ۱۶ هزار پرونده به صورت کامل با رضایت طرفین بدون کوچکترین دلخوری مختومه شده است که در یک پرونده بیش از ۱۵۰ نفر هم درگیر و بلاتکلیف بودند که با رسیدگی به موقع به آرامش رسیدند.

هر ساله بالغ بر ۱۰ هزار بسته لوازم‌التحریر، کیف و لباس و روپوش در استان گلستان و در چندین استان محروم دیگر تقسیم می‌کنیم

اقدامات جنابعالی و نگاه ویژه‌ای که  به دانش آموزان و دانشجویان بی‌سرپرست و کم‌بضاعت دارید قابل تقدیر است، در این خصوص توضیح بفرمایید؟

شهرکی: از انصاف به دور است که دانش آموز یا دانشجویی به خاطر مساله مالی امکان ادامه تحصیل نداشته باشد. همه این‌ها مثل بچه‌های ما هستند و قرار است آینده مملکت‌مان را بسازند و خدمات شایسته‌ای در بخش‌های مختلف ارائه بدهند.

هر سال بالغ بر ۱۰ هزار بسته لوازم‌التحریر، کیف و حتی در کفش و روپوش تقسیم می‌کنیم، البته این مساله و حتی تهیه و توزیع بسته‌های معیشتی به غیر از استان ما در چندین استان محروم دیگر هم انجام می‌گیرد.

خودتان اطلاع دارید الان بسیاری از پزشکان و دانشمندان به دنبال پیدا کردن واکسن و دارو برای درمان کرونا هستند. این پزشکان و دانشمندان سال‌های گذشته دانش‌آموز و دانشجو بودند و شاید گروهی از همین‌ها مشکل مالی داشتند و با کمک افراد نیکوکار در سراسر جهان فرصت ادامه تحصیل پیدا کردند (در زندگی‌نامه‌هایشان به این موضوع اشاره شده است) تا امروز علم و تخصص‌شان نیاز همه جوامع را برطرف کند، علوم و فنونی که در بخش‌های مختلف از جمله پزشکی تقویت شده و به کار گرفته می‌شود و با حیات همه ما ارتباط مستقیم دارد، پس ما به صورت غیرمستقیم به ارتقاء کیفی و کمی زندگی خودمان هم کمک می‌کنیم.

ضمن اینکه تجربه نشان داده و ما در پرونده‌های ورودی به دادگستری و شورای حل اختلاف دیدیم افرادی که امکان ادامه تحصیل نداشته باشند شاید درگیر اتفاقات ناخوشایندی مثل سرقت، اعتیاد و جرم و جنایت بشوند که این مساله هم زندگی و آرامش ما را به چالش خواهد کشید، لذا باید از این افراد حمایت کنیم تا جامعه‌ای سالم و پویا و رو به رشد داشته باشیم.

ایجاد ۳۶ بانک امانات تجهیزات پزشکی مانند تخت مواج، ویلچر، واکر، ساکشن، عصا، کپسول اکسیژن در سراسر کشور

با توجه به اینکه عنوان «پدر بانک امانات تجهیزات پزشکی» به شما اطلاق می‌شود انگیزه اینکار شما چه بوده و در چند مرکز راه‌اندازی شده است؟

شهرکی: در خصوص ایجاد بانک امانات پزشکی وقتی به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها مراجعه می‌کردم و و می‌دیدم امکانات پاسخگو نیست و بعضی از بیماران و همراهانشان برای برخورداری از امکانات حداقلی به بیمارستان مراجعه می‌کنند با پزشکان صحبت کردم و پرسیدم اگر امکانات اولیه مثل تخت، کپسول اکسیژن، ویلچر، دستگاه ساکشن و ... در اختیار این افراد باشد و آموزش لازم را برای به کارگیری این امکانات ببینند باز هم نیاز است به بیمارستان مراجعه کنند که دوستان پزشک پاسخ دادند؛ نه، ضرورت ندارد حتما به بیمارستان بیایند؛ لذا لیستی از نیاز‌های اولیه بیماران بخش‌های مختلف مثل تخت مواج، ویلچر، واکر، ساکشن، عصا، کپسول اکسیژن تهیه و اولین بانک با همکاری هلال احمر در گنبدکاووس ایجاد شد که استقبال خوبی هم شد (بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ نفر در یک سال از وسایل استفاده کردند) تا انگیزه ایجاد بانک امانات تجهیزات پزشکی در آزادشهر، گرگان، شهرستان زابل و در تمامی استان‌های کشور ۳۶ بانک امانات تجهیزات پزشکی فراهم شود.

در کمتر از شش ماه این اتفاق خوب صورت بگیرد و آمار‌ها نشان می‌دهد مراجعه به بانک امانات تجهیزات پزشکی در این روز‌ها به خاطر شیوع ویروس کرونا بیشتر هم شده است و حتی گروهی از مردم هم وسایلی که در منزل داشتند و بلااستفاده بوده را به هلال احمر تحویل دادند تا در این بانک‌ها قرار بگیرد.

عده‌ای هم لطف کردند با خرید وسایل و تجهیزات پزشکی در این کار خداپسندانه سهیم شدند و امکانات بیشتری در اختیار افراد نیازمند قرار بگیرد، ضمن این که خودم هم امکانات و تجهیزات بعضی از این بانک‌ها را بسته به تعداد مراجعه‌کننده‌ها افزایش دادم.

احداث ساختمان مرکز غربالگری سرطان و آنژیوگرافی

توجه به اینکه سلامت و بهداشت مردم همیشه یکی از دغدغه‌های جدی شما بوده است، در مجموع حمایت و مساعدت‌هایی که در این چند سال انجام داده‌اید بفرمایید؟

شهرکی: مقام معظم رهبری فرموده‌اند «کاری کنیم بیمار جزء درد بیماری رنج دیگری نداشته باشد» و همه این‌ها و حتی همان بانک امانات تجهیزات پزشکی در جهت به حداقل رساندن مشکلات حوزه بهداشت و درمان و رسیدگی بیشتر به بیماران است و کاهش هزینه‌ها است.
وقتی بیماری برای انجام معاینات و آنژیوگرافی قلب از گنبدکاووس و نواحی شرقی گلستان و حتی استان‌های همجوار مثل سمنان، خراسان‌شمالی به گرگان و کردکوی می‌رود این مساله هم هزینه‌بر است و هم زمان‌بر، لذا تهیه همچین امکاناتی که با سلامتی و حیات مردم ارتباط مستقیم دارد باید مدنظر قرار بگیرد تا دغدغه بیماران و خانواده آن‌ها به حداقل برسد.

ساختمان مرکز غربالگری سرطان و آنژیوگرافی را با زیربنای یک‌هزار و ۴۵۰ متر در دو طبقه در محوطه بیمارستان پیامبر اعظم (ص) گنبدکاووس احداث کردیم چراکه «مرکز جامع غربالگری سرطان» هم از مطالبات به حق و منطقی مردم شرق گلستان است، تحقیقات نشان داده متاسفانه گنبدکاووس قطب سرطان کشور و حتی دنیا محسوب می‌شود و پزشکان عقیده دارند با تشخیص به موقع و کنترل بیماری در همان مراحل اول امکان درمان برای بسیاری از بیماران وجود دارد.
به همین خاطر این ساختمان را در کمتر از شش ماه ساختم و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار دادم تا تجهیز شود و خواسته مردم محقق شود که البته این مسئله به خاطر تحریم‌ها و شیوع ویروس کرونا به تاخیر افتاده است که امیدواریم بعد از عبور از این شرایط این مرکز تجهیز و به بهره‌برداری برسد.

در مجموع در این سال‌ها خرید دستگاه عمل کاسه‌سر برای بیمارستان مطهری گنبدکاووس (چندین سال پیش)، خرید چهار دستگاه دیالیز طی سال‌های گذشته و مشارکت در خرید ۱۰ دستگاه دیالیز و سی‌تی‌اسکن در سال ۹۸، خرید یک سری وسایل آزمایشگاهی برای بیمارستان ۵۶۰ ارتش در گرگان، تهیه امکانات آزمایشگاهی جذب پلاسمای خون برای مرکز انتقال خون، خرید وسایل سرمایشی و گرمایشی و حتی تقویت ژنراتور برق بیمارستان خاتم‌الانبیا گنبدکاووس، ساخت چهار خانه بهداشت در روستا‌های گنیدکاووس از جمله اقداماتی بوده که در بخش سلامت به فضل الهی انجام داده‌ام.

سیل همدلی و محبت مردم

حضور حضرتعالی در حوادث طبیعی و خسارتی که به مردم  وارد می‌شود همیشه درخشان و فعالان صورت می‌گرفته است انگیزه شما برای این امر چیست و گزارشی از اقداماتی که در این خصوص انجام دادید بفرمایید؟

شهرکی: حوادث غیرمترقبه از جمله وقایعی است که یاری رساندن به این عزیزان توفیق الهی است و فرصتی برای نزدیک شدن به خدا، کسانی که درگیر همچین اتفاقات ناخوشایندی می‌شوند داشته‌های خودشان را از دست دادند که بعضا این داشته‌ها مالی و گاهی عزیزان شان است که این همراهی و مساعدت برای تقویت روحیه این افراد و عبور از شرایط حساس زندگیشان لازم و ضروری است و من در این مواقع خودم را جای آن‌ها می‌گذارم که در چند ثانیه خانه، خانواده و سرمایه‌شان را از دست می‌دهند و نیازمند توجه و حمایت هستند که البته مردم کشور ما مهربان و نوعدوست هستند و همه کمک می‌کنند تا مشکلات حل و زندگی مردم مناطق آسیب‌دیده به روال عادی برگردد.
در سیل گلستان هم خوشبختانه سیل همدلی و محبت مردم جاری شد تا هم‌استانی‌های ما که بیشتر هم از برادران و خواهران اهل تسنن بودند احساس تنهایی نکنند و بنده در کنار خانواده با همکاری نیرو‌های بسیجی پایگاه مقاومت مسجد امام حسن مجتبی (ع) «سیدآباد» گنبد اقدام به تهیه و توزیع غذا و ارسال کمک‌های مورد نیاز مردم مثل بسته‌های غذایی، آب معدنی، پتو و لوازم‌التحریر کرده و در نواحی سیل‌زده استان شهرستان‌های گنبدکاووس، مراوه‌تپه، آق‌قلا، بندرترکمن و گمیشان تقسیم کردیم و مبلغی هم به عنوان وام قرض‌الحسنه در اختیار افراد نیازمند آسیب‌دیده از سیل قرار گرفت.

در کل در این مدت مشارکت در ساخت دو خانه بهداشت در روستا‌های «زلزله‌زده سرپل ذهاب» و همکاری و مساعدت برای ساخت مدرسه در نواحی «زلزله‌زده ورزقان آذربایجان» صورت گرفت، در شهر گنبدکاووس و روستا‌های شهرستان نیز برنامه برای مدرسه‌سازی داشتیم، ضمن اینکه همواره در مواقع حساس و بروز حوادث طبیعی مثل سیل و زلزله در کنار مردم بودیم برای مثال ارسال کمک به نواحی زلزله‌زده کرمانشاه، آذربایجان‌غربی و شرقی، خراسان‌شمالی و مناطق سیل‌زده کرمان، سیستان و بلوچستان و لرستان، در سیل گلستان با جدیت دنبال کردیم.

۵۰ تخته قالی ۱۲ متری به ۵۰ زوج اهدا کردیم

با توجه به عضویت جنابعالی در هیئت مدیره مجمع خیرین ازدواج استان و برنامه‌هایی که برای ازدواج آسان و آگاهانه و تهیه جهیزیه نوعروسان بی‌بضاعت انجام دادید، بفرمایید؟

شهرکی: ازدواج آسان، آگاهانه و به موقع بر اساس آموزه‌های دینی تعریف شده و مورد تاکید مقام معظم رهبری است. این نوع ازدواج جلوی بسیاری از ناهنجاری ها را می‌گیرد و به سلامتی روحی و روانی جامعه کمک می‌کند، با این ازدواج بسیاری از جوانان سر و سامان می‌گیرند و از بلاتکلیفی در می‌آیند.

وقتی برای یک زوج جهیزیه تهیه می‌شود سوای از عروس و داماد خانواده‌های آن‌ها و بسیاری از دوستان و بستگان هم خوشحال می‌شوند و عکس این قضیه فکر و ذهن خیلی‌ها را درگیر می‌کند، در هفته ازدواج همین امسال ۵۰ تخته قالی ۱۲ متری به ۵۰ زوج اهدا کردیم.

ما باید تلاش کنیم جوانان در وضعیت مناسب ازدواج قرار بگیرند و خانواده ایرانی و اسلامی شکل بگیرد تا جامعه عاری از بد اخلاقی‌ها شود و من خوشحالم از اینکه ذره‌ای در این مسیر قدم برداشتم. من جوانانی را دیده‌ام که به خاطر شرایط بد مالی و نداشتن شغل مناسب چهار، پنج سال نامزد بودند و نتوانستند زیر یک سقف بروند، حتی در مواقعی عدم توانمندی مالی منجر به طلاق توافقی و شکل نگرفتن سنت حسنه ازدواج شده است و ما نباید اجازه بدهیم مسائل مالی مانع از تشکیل زندگی آبرومندانه افراد شود.

«حاج قاسم سلیمانی» تعریف کاملی از یک نیروی بسیحی ولایتمدار

گزارشی از میزان مشارکت جنابعالی در برگزاری مراسم فرهنگی و مذهبی نیز بفرمایید؟

شهرکی: جا دارد هفته بسیج را به همه بسیجیان ایثارگر و همیشه در صحنه تبریک عرض کنم. «حاج قاسم سلیمانی» تعریف کاملی از یک نیروی بسیجی ولایتمدار بود که برای آرامش و آسایش جهان اسلام و ملت ایران تلاش خستگی‌ناپذیری داشت و کارنامه‌ای درخشان‌شان مشخص است و برگزاری این مراسم قطره‌ای بود در برابر اقیانوس وجودی ایشان و انشاالله با انبیاء و اوصیا محشور شوند.

ضمن اینکه من با افتخار در فعالیت‌های عام‌المنفعه از جمله برگزاری مراسم باشکوه شام غریبان سردار دل‌ها «سپهبد حاج قاسم سلیمانی» برگزار کردیم که از ظرفیت سپاه، بسبج، ارتش و نیروی انتظامی نیز استفاده شد و از این بابت ممنون این عزیزان هستم، تاکنون هم با همراهی سپاه، بسیج و  ارتش و نیروی انتظامی برای برگزاری یادواره شهدا پیش‌قدم هستیم.

همکاری  با هلال احمر

همکاری شما با هلال احمر همیشه زبانزد است انگیزه این همکاری و کار‌هایی که تاکنون انجام داده‌اید بفرمایید؟

شهرکی: درصد زیادی از نیرو‌های خدوم هلال احمر خدمات داوطلبانه ارائه می‌دهند و از جان‌شان می‌گذرند. ما هم از توان مالی‌مان استفاده می‌کنیم تا خدمات کامل‌تری ارائه و حال آدم‌های آسیب‌دیده بهتر شود.

در مواقع حساس مثل حادثه «انفجار معدن زمستان یورت آزادشهر» و ارسال کمک‌ها به مناطق زلزله‌زده، سیل‌زده و حتی ایجاد بانک امانات تجهیزات پزشکی از ظرفیت این نهاد هم استفاده کردیم.

در انجام کار خیر مصمم‌ هستم

جناب آقای شهرکی آیا هیچ‌وقت شده که از توجه به کار خیر دلسرد شوید؟

شهرکی: نه به هیچ وجه، اتفاقا در انجام کار خیر مصمم‌تر می‌شوم چرا که بر اساس اعتقاداتم با الهام از آیات، احادیث و روایات حرکت می‌کنم، کار‌های اقتصادی که من و خانواده‌ام انجام می‌دهیم کاملا قانونی و بر اساس قوانین نظام جمهوری اسلامی ایران است.
من برای انجام کار خیر و دلسرد نشدن به این حدیث گهربار امام علی (ع) که با الهام از آیات قرآن مطرح شده توجه جدی دارم، جایی که حضرت فرموده‌اند «ناسپاسی کسی که سپاس نیکی‌ات را به‌جا نمی‌آوَرَد بى‌رغبت و دلسرد نکند تو را در احسان و نیکى کردن نسبت به دیگران و در انجام هر کاری که معروف و خیر محسوب می‌شود، زیرا کسی (یعنی خداوند) از تو سپاسگزاری و قدردانی و تشکر می‌کند و به تو پاداش می‌دهد که هیچ نفع و بهره‌ای از آن نیکی نمی‌برد و تو از سپاسِ سپاسگزار (که خداوند است) درک می‌کنی و به‌دست می‌آوری بیش از آنچه ناسپاس و کفران‌کننده از بین برده و ضایع و تباه کرده است و خداوند نیکوکاران را دوسـت دارد وَ اللَّهُ یُحِبُّ الْمُحْسِنینَ سوره آل عمران آیه ۱۴۸»

منبع: فارس

انتهای پیام/ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خیران و نیکوکاران کمک به نیازمندان خیرین سلامت خیرین مدرسه ساز بانک امانات تجهیزات پزشکی آزادسازی زندانیان شیوع ویروس کرونا تجهیزات پزشکی شورای حل اختلاف مقام معظم رهبری اختیار افراد بهداشت و درمان افراد نیازمند بیمارستان ها مراکز درمانی سرمایه گذاری تهیه و توزیع شهدای مدافع مجمع خیرین انجام داده خانواده ها معاون اول زلزله زده آسیب دیده هلال احمر بسته ها بر اساس کار خیر بانک ها کمک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۵۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کودکتان را در گرداب بازی‌های رایانه‌ای رها نکنید

کودکان چند دهه قبل برای پر کردن اوقات فراغت خود از وسایلی همچون توپ، دوچرخه و... استفاده می‌کردند. با گذر زمان وپیشرفت تکنولوژی در دنیا، بسیاری از بازی‌ها هم متحول شده و اثرات مستقیمی بر روی کودکان داشته است.

باید بپذیریم بازی‌های رایانه‌ای برای کودکان بسیار شگفت‌انگیز ولذت بخش‌تر از بازی‌های سنتی دهه‌های قبل است. به جرات می‌توان گفت امروزه کمتر بچه‌ای به سراغ بازی‌های سنتی می‌رود؛ و اکثر بچه‌ها ترجیح می‌دهند بیشتر وقت خود را در دنیای فناوری بگذرانند. از همین رو در گفت‌وگویی که با زیبا عراکی نویسنده و کارشناس حوزه کودک داشتیم به بررسی این موضوع پرداختیم.

*دختر‌ها بیشتر درگیر بازی‌های رایانه‌ای هستند یا پسرها؟
معمولاً پسر‌ها بیشتر از دختر‌ها درگیر بازی‌های رایانه‌ای هستند. با رشد فزاینده بازی‌های رایانه‌ای وتنوع بسیار بالای آن میلیون‌ها کودک در سراسر جهان به بازی‌های پر تحرک رو آوردند؛ و بخش قابل توجهی از وقت وانرژی خود را به این مورد اختصاص می‌دهند. به طوری که ساعت‌ها به تنهایی وارد دنیای بازی می‌شوند؛ و در نهایت عموماً با تذکر خانواده آن را ر‌ها می‌کنند؛ و همین امر باعث شده پژوهشگران و متخصصین امر ودر نهایت خانواده‌ها تا حدودی درگیر این مسأله شوند.

با نگاهی موشکافانه به انبوه بازی‌های موجود در بازار در می‌یابیم اغلب این بازی‌ها وارداتی و محصول کشور‌های غربی از جمله صهیونیست‌هاست؛ که برای هر بازی اهداف مشخص شده و تفکر خاصی را دنبال می‌کنند.‌

می‌دانیم هر تکنولوژی می‌تواند مزایای فراوانی داشته باشد عوارض جانبی منفی هم می‌تواند داشته باشد. تمام ساخته‌های دست بشر از جمله اینترنت حکم شمشیر دولبه را دارند هم دارای تبعات مثبت وهم دارای تبعات منفی هستند.

تبعات مثبت بازی‌های رایانه‌ای بهره‌گیری اصولی از آن است؛ (به معنای ساده‌تر برای رشد وتوسعه فکری کودک) برعکس آن تبعات منفی می‌تواند عامل بسیاری از آسیب‌های جبران ناپذیر باشد؛ که متأسفانه در همه جوامع رواج پیدا کرده است.

باجذابیت بیشتر بازی‌های رایانه‌ای همه روزه بر تعداد مشتاقان این گونه بازی‌ها افزوده می‌شود. از جمله اینکه بازی‌های اکشن در مدت زمان کوتاه وبا مدیریت صحیح، می‌تواند موجب شکوفایی مهارت‌های فکری_شناختی کودکان شود. بعضا دیده شده کودک ترجیح می‌دهد به مهمانی نرود ولی به تنهایی بازی رایانه‌ای انجام دهد. واین خود جزء شگفتی‌ها محسوب می‌شود. استفاده کودک از بازی‌های رایانه‌ای باید تحت کنترل مستقیم شما به عنوان والدین قرار گیرد.

هرچند والدین در مواجهه با بازی‌های رایانه‌ای کودک ممکن است رفتار‌های متفاوتی از خود نشان دهند. گاهی ممکن است با کودک همراه شوند، که این بهترین و عاقلانه‌ترین راه ممکن است؛ و یا کنجکاو شده و در صدد کسب اطلاعاتی در مورد بازی‌های رایانه‌ای شوند. ممکن است سردر گم از علاقه وافر کودکشان نسبت به بازی‌های رایانه‌ای شوند ودر نهایت نگران می‌شوند که کودکشان وابسته به این گونه بازی‌ها شوند.

اغلب خانواده‌ها به دلیل اینکه فقط می‌خواهند کودکشان ساعاتی آرام باشد جلوی بازی رایانه‌ای کودک را نمی‌گیرند. بیشتر والدین در مورد بازی‌ها و خطرات احتمالی وتهدید‌های آن بر روی سلامت جسم _ روان کودک اطلاعات کافی ندارند. درحال حاضر آمار دقیق از میزان استفاده کودک از بازی‌های رایانه‌ای وجود ندارد. اما شواهد حاکی از آن است، اکثر کودکان به راحتی نحوه استفاده از گوشی همراه، لپ تاب و یا رایانه رو می‌دانند و از آن به عنوان وسیله سرگرم‌کننده در طول روز استفاده می‌کنند.

کدام بازی‌ها سلامت روان کودک را تهدید می‌کنند؟
والدین گرامی! دقت داشته باشند بازی‌های رایانه‌ای که امروزه بسیار پر طرفدار می‌باشد دارای عوارض خطرناک برای کودکان است (که به آن در این مقاله اشاره خواهد شد) پس تا می‌توانید فرزندتان را از آنها دور کنید. چرا که سلامت روان کودکان را تهدید می‌کند.

خرید گوشی تلفن همراه برای کودکان ونوجوانان توسط خانواده‌ها روز به روز رو به افزایش است. (هرچند دلایل خرید آن برای هر خانواده متفا‌وت است.) امروزه از هرسه کودک یک نفر علاقه وافر به بازی‌های رایانه‌ای دارد؛ که همین امر به مرور باعث کند شدن واختلال یادگیری می‌شوند.

روانشناسان معتقدند مجموع زمان استفاده از بازی‌های رایانه‌ای و نگاه کردن به تلویزیون نباید بیش از سه ساعت طول بکشد. پژوهشگران و متخصصین حوزه سلامت مخالف قرار دادن بازی‌های رایانه‌ای جزء دسته‌بندی بازی‌های مفید هستند؛ و معتقدند مضرات بازی‌های رایانه‌ای بیشتر از فواید آن است. عوارض متعددی در مورد استفاده مکرر از بازی‌های رایانه‌ای برای کودک ذکر شده؛ شواهد حاکی از آن است که آسیب‌های ناشی از بازی‌های رایانه‌ای از دیدن ماهواره برای کودک مضرتر است. در اینجا به چند مورد آنها به صورت اجمالی اشاره خواهد شد.

از جمله مشکلات جدی که کودکان را تهدید می‌کند عبارت هستند از: اختلالات شخصیتی حتی در بزرگسالی (از جمله انزوا طلبی، عدم مهارت‌های کلامی، تأثیر منفی در روابط خانوادگی، تنبل شدن ذهن) همانطور که در ابتدا آورده شد تولید‌کننده بیشتر بازی‌های رایانه‌ایی؛ صهیونیست‌ها هستند که برای فروش بیشتر از هیجان انگیزتر کردن صحنه‌ها، وحشت واستفاده ابزاری از عکس‌های محرک زنان با پوشش نامناسب که همین امر باعث می‌شود ذهن کودک به سمت تمایلات جنسی سوق داده شود؛ و همین امرموجب بلوغ زود رس در کودک و در نتیجه مشکلات بعد از آن را در بر دارد. به نوعی بی‌دینی و لاابالی‌گری را ترویج می‌کنند؛ و نکته قابل تامل اینکه برخی از این بازی‌ها به گونه‌ایی طراحی شده که مخاطب را مجبور می‌کند تابه انتهای بازی برسد.

بی تحرکی که عامل اصلی چاقی است. همان طور که می‌دانیم یکی از شاخصه‌های بازی‌های رایانه‌ای بی‌تحرکی در افراد است. هرچقدر زمان استفاده از بازی‌های رایانه‌ای بیشتر باشد بر افزایش چاقی تأثیر مستقیم خواهد گذاشت.

بازی‌های رایانه‌ای یکی از عوامل اصلی زندگی ناسالم در افراد به ویژه کودکان است. هرنوع بازی رایانه‌ای می‌تواند اثرات منفی جبران ناپذیری بر روی کودکان از بعد روحی و جسمی داشته باشد.

اکثر کودکانی که دچار اعتیاد به بازی‌های رایانه‌ای هستند وضعیت چشمان طبیعی ندارند وبه مرور دچار مشکلات بینایی (از جمله خشک شدن چشم؛ ضعیف شدن چشم؛ تاری دید؛ نزدیک بینی) می‌شوند. چراکه نگاه کردن طولانی به صفحه سفید رنگ به چشم فشار ودر نهایت آسیب جدی می‌رساند.

بازی‌های رایانه‌ای بر عملکرد مغز چه اثری دارند؟
این بازی‌ها دشمن درجه یک تخریب سلول‌های مغزی کودکان هستند، گاهی دیده شده کودکان با اتصال به اینترنت گوشی همراه به انجام بازی‌های آنلاین سرگرم می‌شوند که این خود یک حرکت اعتیاد‌آور است.

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که فقط افراد معتاد هستند که مواد اعتیاد‌آور مثل تریاک وشیشه مصرف می‌کنند. اما باید بپذیریم بازی‌های رایانه‌ای اعتیاد‌آور است. کودک هنگام دسترسی نداشتن به اینترنت وبازی‌های رایانه‌ای احساس خلع می‌کند. (و چه بسیار کودکان یا نوجوانانی که برای رسیدن به بازی رایانه‌ای خود راه‌های دور زدن خانواده را یاد می‌گیرند.) کودکان معتاد مانند رانندگانی که بی‌محبا وبدون دقت به علائم رانندگی با سرعت بالا رانندگی می‌کنند. به طوری که چندی پیش از طریق خبر‌گزاری‌ها اعلام شد نوجوانی در کره جنوبی به دلیل ساعت‌ها بازی کردن از خود بی‌خود شده ودر حین بازی از فرط گرسنگی و بی‌خوابی بی‌هوش شد.

اگر دقت داشته باشید بازی‌ها طوری طراحی شدند که ۹۹ درصد آنها باید به تنهایی اجرا شود. ومدت زمانی که کودک درگیر بازی‌های رایانه‌ای است کمتر با دیگران صحبت می‌کند. (علم روانشناسی ثابت کرده کودکی که تنها بازی می‌کند عموماً تا انتهای عمر تنها می‌ماند.) همین امر نشان دهنده این است که اتاق فکری هدایت شده در پس همین بازی‌های به ظاهر ساده است.

درد دست، درد انگشت، بی‌حسی، تاول (که ماساژ منطقه‌ای تا حدودی می‌تواند مشکل را حل کند.) کمر درد (ستون فقرات ازحالت طبیعی خارج شده) سفتی عضلات‌شانه، استخوان درد، گردن درد وقوز گردن همگی به مرور بر‌ایستادن متناسب ومتعادل لطمه وارد می‌کند. تشنج کردن (به دلیل هیجان کاذب بازی‌ها برای یکسری از بیماران انجام این بازی‌ها پیشنهاد نمی‌شود.)

بازی‌های رایانه‌ای منجر به آسیب جسمی هم خواهد شد؟
میگرن که از یک نقطه شروع می‌شود وبه آرامی گسترش می‌یابد. همین امر منجر به حالت تهویه در کودک یا نوجوان می‌شود. کوتاهی و تنبلی در انجام تکالیف مدرسه و نامرتب بودن دردوران نوجوانی مدارس می‌توانند در غالب ساعات درسی مجزا با سیاست‌گذاری درست استفاده صحیح از تلفن همراه وتشریح اهداف پشت پرده بازی‌های وارداتی رابرای کودکان ونوجونان تشریح کنند.

اختلال خواب؛ مانند کم خوابی، کابوس‌های شبانه، فریاد زدن درخواب، صحبت کردن درخواب، راه رفتن درخواب، چرت زدن در طول روز وکم حوصلگی
تیک‌های عصبی وفریاد زدن حین بازی بازی‌های رایانه‌ای جنگندگی می‌آموزد. این کودکان در هنگام صحبت کردن با هم سن وسال‌های خود فقط در مورد بازی‌های رایانه‌ای صحبت می‌کنند.

اختلال غذا خوردن (کم خوری، لاغری مفرط، بی‌نظمی در زمان مناسب غذا خوردن، پرخوری و چاقی، تنقلات مضر مانند پفک وچیپس جایگزین غذای اصلی، درست نجویدن غذا، تغذیه سریع وناسالم وسوء هاضمه). بروز خشونت وپرخاشگری نسبت به اطرافیان حتی به صورت مقطعی (روابط عاطفی بین این کودکان با خواهر یا برادرشان کدر است.)

مشکلاتی در یادگیری کودکان به خصوص کودکانی که در مرحله آموزش هستند. (خستگی زود رس از آموزش وتحصیل) گاهی برخی از کودکان درساعت تحصیل در مدرسه برای تعطیل شدن لحظه شماری می‌کنند. ویا حتی از مهمانی رفتن سر باز می‌زنند. بهداشت فردی ضعیف کودک: ازجمله‌شانه نکردن مو، مسواک نزدن، حمام نرفتن و...

اگر کودکان بازی‌های متناسب با رده سنی خود را انجام ندهند ر آسیب‌های جدی وجبران ناپذیر قرار خواهند گرفت.

بازی‌های رایانه‌ای کودک شما را تربیت می‌کند!
تربیت اصولی شما را تحت الشعاع قرار می‌دهد وخود هرطور که مایل است کودکتان را تربیت می‌کند. اجازه ندهید این بازی‌های مدیریت شده توسط گروه‌های سازمان یافته که خیر وصلاح فرزندتان را نمی‌خواهند سکان داری کنند.

برخی از بازی‌ها با هدف ترویج مادی گرایی (جایزه‌های سکه‌ای) باعث تهی شدن روحیه معنوی وکمال طلبی در کودک ونوجوان می‌شود. ودر عوض حس برتری جویی که به روح وروان کودک آسیب می‌رساند را به کودک تزریق می‌کند.

و در نهایت استفاده بی‌رویه از بازی‌های رایانه‌ای می‌تواند کودک را از فعالیت‌های مفید مثل ورزش کردن، مطالعه کتاب‌های غیر درسی، وارتباط با دوستان باز دارد.

البته باید به فواید بازی‌های رایانه‌ای اشاره کنیم که بازی‌های رایانه‌ای جاذبه‌های چشمگیری دارند. ازجمله اینکه حس امتیاز آوردن، کسب تجربه وتبحر در بازی وتقویت حس خیال‌انگیزی که برای افراد به ویژه کودکان شیرین است.

گاهی می‌توان برای درک بهتر مطالب درسی ازجمله علوم یا ریاضی وبرای پرورش ذهن خلاق وپویای کودکان از بازی‌های طراحی شده مثل پازل، بازی با اعداد و.. استفاده کرد. (می توان گفت برخی از بازی‌ها جنبه آموزشی دارند) استفاده از بازی‌های فکری ومعمایی یکی از راه‌های رشد خلاقیت کودکان است. در کل یادگیری با کمک بازی‌های رایانه‌ای آسان‌تر است.

هماهنگی دست وچشم وسرعت بالا در انتخاب در بازی‌ها، توانایی کودکان را افزایش می‌دهند. سرعت؛ مهارت وقدرت انتخاب در تصمیم‌گیری کودک را بالا می‌برد. پژوهش‌ها نشان داده مغز کودکانی که با بازی‌های رایانه‌ای سروکار دارند فعال وخلاق‌تر از مغز دیگر هم سن وسال‌های خود است.
والدین چگونه بر بازی‌های رایانه‌ای نظارت کنند؟

انجام بازی‌های رایانه‌ای باعث کاهش درد می‌شود. (حکم مسکن موقت دارد) باعث بالا بردن روحیه ومقاومت در برابر بیماری‌های کودکان می‌شود. موجب افزایش انگیزه برای موفقیت کودکان می‌شود.

نکته‌ای جالب این است که برخی از سالمندان تمایل به انجام بازی‌های رایانه‌ای دارند آنها نسبت به همسالان خود شادتر هستند و طبیعتاً هیجان بیشتری از خود نشان می‌دهند.

بازی‌های رایانه‌ای اغلب موارد باعث تولید هورمون آدرنالین در فرد می‌شود. بازی‌های رایانه‌ای می‌تواند استرس کودک را کاهش دهد.

انجام بازی‌های فکری باعث فعالیت سلول‌های مغزی در کودک می‌شود. (به شرط اینکه والدین در انتخاب بازی‌های مناسب سن کودک دقت بالایی داشته باشند.) زمانی که کودک بازی‌های رایانه‌ای انجام می‌دهد در واقع ذهن او تمرین می‌کند تا با روش‌های خلاقانه به حل مسأله بپردازد.

والدین با راهکار‌های ارائه شده می‌توانند نظارت بیشتری در استفاده اصولی از بازی‌های رایانه‌ای کودک داشته باشند از جمله اینکه: تهیه گوشی تلفن همراه وبازی‌های داخلی (که برمبنای اصولی اخلاقی وبا توجه به فرهنگ پر بار کشور عزیزمان از جمله ترویج رفتار‌های جامعه پسند واحترام به قوانین) توسط جوانان مستعد کشور طراحی ودر بازار ارائه شده (حمایت از تولید داخلی، که باعث تشویق وایجاد انگیزه جهت کارایی بیشتر وبهتر طراحان می‌شود.)

آموزش صحیح استفاده از تلفن همراه و کامپیوتر
استفاده از بازی‌ها برای سنین مخصوص کودک توصیه می‌شود به هیچ عنوان برخورد قهری و چکشی با کودکان نداشته باشید. در محروم کردن (قفل کردن گوشی همراه) کودک از بازی‌های رایانه‌ای زیاده روی نکنید. تنبیه متناسب با سن او در نظر گرفته شود. چرا که ممکن است کودک به دور از چشم والدین این کار را انجام دهد. واین خود شروع پنهان کاری‌های بعدیست که عواقب مستقیم آن بر عهده‌ی پدر ومادر است.

به جای برخورد قهری بهتر است؛ استفاده از بازی‌های رایانه‌ای توسط خانواده‌ها، رسانه‌های جمعی و مدارس فرهنگ‌سازی شود.
بهتر است با مشورت همه اعضای خانواده قانون خود نوشته‌ای در چهار چوب مشخص شده تصویب شود که فقط روز‌های تعطیل ویا ساعات مشخص شده توسط والدین اجازه بازی‌های رایانه‌ای‌یه کودک داده شود.

تصور می‌شود ارائه آموزش به والدین برای استفاده صحیح وسازنده از هرتکنولوژی جزء ضروریات جامعه می‌باشد. باید یاد‌آور شد؛ بازی‌های رایانه‌ای در عین حال که جزء محبوب‌ترین بازی‌های بچه هاست؛ ممکن است تهدید جدی به روح و روان و جسم کودک به حساب بیاید؛ و این مسأله جزء دغدغه‌های سازمان‌های مرتبط از جمله آموزش و پرورش است. با این توضیح لازم می‌دانیم نحوه درست از تلفن همراه را به کودکان، نوجوانان، حتی بزرگسالان آموزش داده شود.

تشویق خانواده‌ها برای کتاب خواندن، در عین حال نویسندگان کتاب کودک باید توجه ویژه به عکس؛ نقاشی؛ طرح روی جلد ومطالب جذاب ومفید ودر عین حال کاربردی در کتاب‌ها داشته باشند.

بازی‌های رایانه‌ای را چگونه انتخاب کنیم؟
انتخاب بازی باید توسط والدین آگاه صورت پذیرد. والدین به دلیل اینکه الگوی مناسبی برای کودک خود هستند باید رفتار سنجیده و پخته‌ای داشته باشند.
بهتر است والدین به همراه فرزندان خود به باشگاه؛ استخر (آموزش شنا همزمان والدین و کودک، علاوه بر جذابیت باعث تخلیه انرژی عصبی وروانی کودک شده) پارک، کوه نوردی، ورفتن به مناطق بکر ساعات طولانی را باهم طی کنند.

همین امر باعث صمیمیت والدین با فرزندانشان می‌شود. هرچه صمیمیت وگفتگوی چشمی بین والدین وکودک بیشتر شود استفاده از بازی‌های رایانه‌ای برای کودک کمتر خواهد شد.

آسیب‌های فیزیکی وفکری بازی‌های رایانه‌ای برای کودکمان با زبان کودکانه تشریح کنیم. وبه او بگوییم زیاده رویی در انجام بازی‌های رایانه‌ای برای سلامتی انسان مضر است.

همراه کودکان بازی کنید تا کنترل بازی وزمان استفاده دست شما باشد. با هماهنگی ورضایت کل اعضای خانواده یک روز در هفته رابدون بازی‌های رایانه‌ای سپری کنید ولطفاً همه اعضا پایبند به آن باشید. ودر عوض به بازی‌های سنتی همچون منچ، مار وپله، اسم وفامیل و.. رو بیارید.

از بازی‌های رایانه‌ای به عنوان جایزه استفاده کنید. (البته با قید کردن زمان استفاده از آن) مانند اینکه بعد از مرتب کردن اتاقت یا نوشتن تکالیفت می‌توانی بازی کنی.

 * والدین هنگام خرید بازی‌ها شرایط سنی کودک خود را در نظر داشته باشند. (برای حفاظت از پیامد‌های منفی) بازی‌های رایانه‌ای ساخت ایران درجه‌بندی سنی دارد که در مراکز تفریحی -فرهنگی جهت خرید موجود می‌باشد.

خارج کردن رایانه از داخل اتاق کودک، عدم خرید گوشی تلفن برای کودک
از رفتن کودک به گیم نت‌ها خودداری شود چراکه محیط گیم نت مکان مناسبی برای کودکان نیست.

والدین باید علم خود را به روز کنند که بتوانند مدیریت صحیح بر روی فرزندانشان داشته باشند. باتوجه به هوشمند شدن گوشی همراه ورایانه‌ها قابلیت اتصال به اینترنت وارتباطات گسترده کودکان کاملا نمی‌توان آنها را از بازی‌های رایانه‌ای منع کرد، اما می‌توان در مسیر درست هدایت کرد.
 
پایان این مقاله چالشی را با یک جمله تفکر آمیز به پایان می‌رسانم. "گاهی تکنولوژی محدودیت‌های خاص را در ذهن ایجاد می‌کند، که باعث کند شدن پیشرفت می‌شود. "

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • تجلیل از مردی که به تاریخ شفاهی رادیو مشهور است
  • ۸۰۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی در منطقه ۱۲ اصفهان/ اجرای فاز نخست پردیس خانواده به‌زودی
  • مردی که ۶۰ سال پیش، تن و بدن مردم تهران را لرزاند
  • کلانتری: اقدامات انجام شده در حوزه همگانی خانواده محور است
  • کودکتان را در گرداب بازی‌های رایانه‌ای رها نکنید
  • انجام ۸۳ سورت پرواز برای امدادرسانی به سیل‌زدگان بلوچستان
  • اغفال دختر بالاشهری توسط مرد الکلی | فرار دختر ۱۸ ساله با مردی که می‌خواست او را به خارج ببرد
  • رضا عطاران «صدام» می‌شود!
  • تذکرو روشنگری «سفیران مهر»درخصوص عفاف و حجاب در اماکن عمومی تهران
  • اهتمام بیشتر در اجرای قانون حجاب در محیط‌های عمومی