Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-25@08:37:10 GMT

پیام های یک ترور برای توقف توسعه علمی کشور

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۴۵۴۷۶

پیام های یک ترور برای توقف توسعه علمی کشور

گروه سیاسی خبرگزاری فارس، یادداشت میهمان- علی رضایی: ترور یکی دیگر از دانشمندان ایرانی در ادامه سلسله ترورهای زنجیره ای، پیام های مهمی در خود دارد که بدون توجه به آنها نمی توان پی به ابعاد این ترور برد.

اینکه تروریست ها پس از ترور سردار سلیمانی که فرمانده اصلی مبارزه با تروریسم در منطقه بود، برای ترور یکی دیگر از دانشمندان هسته ای کشور گام برداشته و در عمل، چهره های علمی کشورمان را هدف قرار می دهند، نشانه آن است که هم قدرت سخت و هم قدرت نرم ایران برای تروریست ها غیرقابل تحمل بوده و جریان ترور، نگران پیشرفت های ایران در مسیر علمی است و دیگر اتهامات درباره نفوذ نظامی، بهانه ای برای توقف این پیشرفت محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترور مرد شماره یک تحقیقات علمی و هسته ای کشور که آخرین پروژه تحت مدیریت او مربوط به درمان بیماری همه گیر کرونا بوده است، شلیک مستقیم به سلامت ایرانیان و رشد علمی کشوری است که حتی در شرایط تحریم نیز یکی از کشورهای خبرساز در زمینه تولید علم به شمار می رود.

ترور صورت گرفته اما با وجود همه ادعاهای رقبای منطقه ای ایران در مسیر پیشرفت های علمی، گامی حقیرانه برای توقف کشور است. چنانکه رهبر معظم انقلاب پس از موج نخست ترور دانشمندان هسته ای فرمودند، این ترورها نشان می دهد که تروریست ها به چنان سطحی از درماندگی برای رقابت علمی با کشورمان رسیده اند که توقف مسیر طی شده را جز با حذف فیزیکی چهره های موثر، ممکن نمی بینند.

به این ترتیب روشن است که میلیاردها دلار هزینه برای رقابت علمی با ایران و همزمان تحریم های گسترده علیه کشورمان برای فروکش کردن موج تولیدات علمی، همگی در برابر اراده دانشمندان ایرانی بی نتیجه مانده و کشورمان حالا به سطحی از توسعه علمی رسیده است که سرویس های جاسوسی، برای ترور دانشمندان برنامه ریزی می‌کنند؛ درست مانند دوران جنگ سرد که دانشمندان هدف حملات سرویس‌های جاسوسی قرار می‌گرفتند و به جای یک رقابت برابر، رشد علمی در زمین ترور پیش می رفت.

رویارویی با جبهه علمی

به این ترتیب اولین و مهمترین پیام این ترور آن است که «توسعه علمی کشور» امروز در خط مقدم جدال با «جبهه ترور» قرار داشته و مهمترین سنگر برای دفاع از منافع ملی ایران، بها دادن به رشد علمی و تقویت بنیه دانشگاهی کشور است.

با این وجود تروریست ها برای ترور چهره های موثر در ایران به جز دست بردن به سلاح، از شیوه های دیگری نیز بهره می برند. یکی از این شیوه ها، استفاده از بازرسان آژانس انرژی اتمی برای جاسوسی و هدفگذاری چهره های هدف ترور است. در واقع در سال های گذشته آژانس ثابت کرده است که به سان یک سرویس امنیتی در جهان ایفای نقش می کند. درست مانند برخی دیگر از نهادهای بین المللی که پیمانکاران امنیتی آمریکا و متحدانش هستند.

برای توقف این روند، باید سطح همکاری ها با آژانس محدود شده و به بازرسان این نهاد اجازه نداد که در قامت جاسوسان علمی، دانشمندان و موقعیت علمی کشورمان را هدف قرار دهند. این کمترین انتظار از دولت است که با کاهش این همکاری ها و حتی کاستن از سطح تعهدات هسته ای خود، نشان دهد که مسیر علمی کشور تحت تاثیر ترورهای بیرونی قرار نگرفته و ایران با قدرت از اقتدار علمی کشور دفاع می کند.

ترور و تحریم؛ موازنه برای توقف پیشرفت

فشارهای آمریکا به ایران برای توقف پیشرفت در حوزه های مختلف، با رویکردهای متنوعی همراه است. از ترور و تحریم تا مذاکره و فشار حقوق بشری. در چنین فضایی، تغییر دولتها در آمریکا و یا ایران هیچ تاثیری بر این عملکرد نداشته است.

ترور شهید فخری زاده در زمانی رخ داد که رئیس جمهوری جمهوری خواه در کاخ سفید بود و رئیس جمهوری اصلاح طلب در پاستور. اما موج قبلی ترور دانشمندان زمانی رخ داد که رئیس جمهوری دموکرات در کاخ سفید بود و دولتی منتقد جریان اصلاح طلب در پاستور. به این ترتیب شواهد نشان می دهد که بیرون از رقابت های سیاسی در ایران و آمریکا، هدف گذاری واشنگتن بر روی توقف پیشرفت ایران است و در این میان تغییر دولتها و سیاستمداران هیچ تاثیری بر این روند نخواهد گذاشت.

آنطور که یکی از نویسندگان صهیونیست توضیح داده، موساد از یک دهه قبل دست کم ۱۵ دانشمند ایرانی را شناسایی کرده است که تاکنون فقط ۶ هدف با عملیات تروریستی روبرو شده اند و بنابراین هنوز اکثریت این لیست برای ترور باقی مانده اند که انتظار می رود تیم امنیتی کشور با قدرت از آن مراقبت کند.

واکنش همه جانبه تهران

واکنش تهران به ترور وقیحانه غربی – عبری – عربی، واکنشی هوشمندانه و تدریجی بوده و هست. آنها که می خواهند از ترور به عنوان یک تله برای جنگ یا افزایش مداخلات منطقه ای استفاده کنند باید خوب بدانند که تلاش آنها به جایی نخواهد رسید و تهران چنان که با هوشمندی، موج اول ترورها را مدیریت کرد، باز هم نسبت به توقف موج تازه اقدام می کند.

راهبرد «نبرد تدریجی» و «مقاومت فعال» جمهوری اسلامی در طول چهار دهه، برتری استراتژیکی را به او در منطقه بخشیده و دشمنان تلاش زیادی می کنند که به هر ترتیب ممکن جمهوری اسلامی را از این راه باز دارند.

از همین رو فشار استراتژی «جنگ تدریجی» بر دشمن باعث شده آنها دست به اقدامات تند و رادیکال بزنند و به نظر می رسد ترور شهید فخری زاده با اقدامات مذبوحانه دیگری دنبال خواهد شد. اما واکنش ایران شامل راهبردهای متعددی است که در کنار یکدیگر، ضمن تضعیف جایگاه رقبای منطقه ای، اسرائیل را همچنان منزوی کرده و اجازه هرگونه حمله از سوی آمریکا را نخواهد داد.

از سوی دیگر همانگونه که رهبر معظم انقلاب در پیام خود در پی ترور دانشمند هسته‌ای و دفاعی شهید محسن فخری‌زاده صادر فرمودند، واکنش و راهبرد ایران بی شک روی همین دو محور به بهترین و مناسب ترین و سنجیده ترین حالت ممکن رخ خواهد داد: «نخست پیگیری این جنایت و مجازات قطعی عاملان و آمران آن، و دیگر پیگیری تلاش علمی و فنی شهید در همه‌ بخشهائی که وی بدانها اشتغال داشت.»

تغییر نهایی نقشه خاورمیانه

جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که پس از جنگ جهانی دوم، رسما یک پایگاه نظامی آمریکا را هدف قرار داده، پهپاد جاسوسی این کشور را سرنگون کرده و با ایستادگی، رئیس جمهور این کشور را از کاخ سفید بیرون رانده است. افزون بر اینها، در سالهای اخیر، اسرائیل بیش از گذشته در محاصره نیروهای مقاومت در منطقه قرار گرفته و ریاض همچنان در مخمصه درگیری های منطقه ای دچار شده که امکان بیرون آمدن از باتلاق را ندارد.

بنابراین واکنش ایران به تجاوزها، ترورها و تحریم ها نه آنچنان است که تروریست ها فکر می کنند. ایران پاسخ ترور را با ترور نمی دهد. همان طور که شهید سلیمانی در میدان نبرد چنین نمی کرد. پاسخ ایران فراتر از این گام هاست و مجازات بزرگ و انتقام سخت در کمین دشمنان اسلام و ایران است که سرانجام، به تغییر نهایی نقشه خاورمیانه منتهی خواهد شد و این همان چیزی است که آمریکا و متحدانش را همیشه می ترساند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: محسن فخری زاده ترور ایران توسعه تحریم شهدای ترور ترور دانشمندان تروریست ها برای ترور برای توقف علمی کشور منطقه ای هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۵۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰۰ غول دانش بنیان در قلب ایران اکسپو ۲۰۲۴

معاونت علمی قصد دارد همزمان با برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ با در اختیار گرفتن فضایی مناسب، توانمندی‌های صادراتی فناوران نخبه کشورمان در عرصه‌های مختلف را در قالب ۷۰۰ شرکت دانش‌ بنیان به رخ بازدیدکنندگان خارجی بکشاند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در دولت سیزدهم، قصد دارد همزمان با برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو 2024 با در اختیار گرفتن فضایی مناسب، توانمندی‌های صادراتی فناوران نخبه کشورمان در عرصه‌های مختلف را به رخ بازدیدکنندگان خارجی بکشاند؛ رویدادی که به طور حتم گشودن دریچه بزرگ صادراتی به روی دانش بنیان‌ها خواهد بود.

ششمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو 2024) با پیش‌بینی بازدید بیش از 2500 تا 3000 تاجر و بازرگان خارجی از بیش از 90 کشور دنیا قرار است از هشتم تا دوازدهم اردیبهشت ماه جاری در محل دائمی نمایشگاه‌‌های بین المللی تهران برگزار شود.

یکی از رویکردهای مهم دولت سیزدهم، ارتباط نزدیک و قدرتمند با بخش خصوصی به منظور صادرات محصولات ایرانی به سایر کشورهای دنیا است و به طورحتم نخستین گام در تحقق هرچه بهتر این هدف، توسعه روابط اقتصادی و تجاری، معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی به فعالان اقتصادی خارجی و البته شناخت متقابل از ظرفیت‌های کشورهای دیگر است.

حضور تولیدکنندگان زنجانی در نمایشگاه ایران اکسپو 2024

عرضه 1500 محصول دانش بنیان در اکسپو 2024

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری نیز عزم خود را جزم کرده است که همچون گذشته همزمان با برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو 2024) به عنوان بزرگترین نمایشگاه معرفی دستاوردها و محصولات ایرانی، همچون سال‌های گذشته با در اختیار گرفتن فضایی مناسب، توانمندی‌های صادراتی فناوران فعال در شرکت‌های دانش بنیان کشورمان اعم از محصولات نوآورانه ایرانی قابل رقابت با محصولات مشابه سایر کشورها در بخش‌های مختلف را به رخ بازدیدکنندگان خارجی کشیده و برای آشنایی بیشتر آنها به نمایش بگذارد.

محفلی که به گفته معاون توسعه کسب و کار بین‌المللی سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در آن بسیاری از شرکت ها و بازرگانان و تجار خارجی با توانمندی‌ها و قابلیت‌های حداقل 700 شرکت دانش بنیان کشورمان از نزدیک آشنا خواهد شد و این رویداد به طورحتم فرصتی برای صادرات محصولات نوآورانه ایران به روی دانش بنیان‌ها خواهد بود.

سید مجتبی قدمگاهی؛ معاون توسعه کسب و کار بین‌المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی با بیان اینکه، نمایشگاه اکسپو ایران را سازمان توسعه تجارت ذیل وزارت صمت هر سال برگزار می‌کند، افزود: این نمایشگاه در واقع ارائه دستاوردها و محصولات ایران برای مجموعه‌های خارجی است و هدف آن بیشتر معرفی و نمایش آخرین دستاوردهای شرکت های ایرانی در این گردهمایی بزرگ است.

معاون توسعه کسب و کار بین‌المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی با بیان اینکه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری سالن A37 در سه طبقه را به صورت سالن دائمی و اختصاصی به نمایش محصولات دانش بنیان اختصاص داده است، اظهار کرد: قصد داریم محصولات دانش بنیان کشورمان را در این نمایشگاه با هدف آشنایی و بازدید مهمانان و شرکت‌های خارجی با آخرین دستاوردهای ایران در حوزه‌های مختلف فناوری به نمایش بگذاریم.

قدمگاهی با بیان اینکه، در این نمایشگاه حدود 1500 محصول نوآورانه به نمایش گذاشته خواهد شد، افزود: اگرچه ظرفیت ایران بیش از این تعداد است اما درصدی از شرکت‌های تراز اول و مناسب را توانسته‌ایم برای حضور در این رویداد دورهم جمع کنیم.

700 شرکت دانش بنیان در اکسپو ایران حضور خواهند داشت

معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در ادامه تصریح کرد: حدود 700 شرکت دانش بنیان و فناور ایرانی در نمایشگاه اکسپو ایران 2024 حاضر خواهند بود و آنها می توانند دستاوردهای خود را به بازدیدکنندگان خارجی ارائه کنند.

قدمگاهی یکی از اهداف دعوت از دانش بنیان‌ها برای حضور در این نمایشگاه را ایجاد تسهیلات ارتباطی برای دانش بنیان‌ها در ارتباط با شرکت‌های خارجی برای معرفی محصول خود و همچنین مذاکره و انعقاد قرارداد فروش و همچنین انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با شرکت‌های خارجی عنوان کرد.

وی با بیان اینکه، معاونت علمی درباره این نمایشگاه از تجربیات ارزنده‌ای برخوردار است، خاطرنشان کرد: سال گذشته قریب به 500 میهمان و شرکت خارجی در اکسپو 2023 حضور داشتند و برآوردمان این است که امسال نیز همین تعداد مهمان از حوزه‌های مختلف تجاری و تولیدی خارجی در این نمایشگاه حضور یابند.

معاون توسعه کسب و کار بین‌المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در ادامه اظهار امیدواری کرد که با برگزاری اکسپو ایران 2024 بتوانیم به صورت هدفمند شرکت ها و بازدیدکنندگان خارجی را برای صادرات محصولات ایرانی ترغیب کنیم.

برگزاری جلسات تجاری بین دانش بنیان‌های ایرانی و طرف‌های خارجی

معاون توسعه کسب و کار بین‌المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری همچنین در ادامه از برگزاری جلسات B2B و تجاری بین دانش بنیان‌های ایرانی و طرف‌های خارجی همزمان با برگزاری ششمین نمایشگاه اکسپو ایرانی خبر داد.

قدمگانی افزود: این نشست‌های تجاری به موازات بازدیدهای هیئت‌های خارجی در هر کدام از غرفه‌ها در محلی که برای این هدف طراحی شده است در سالن آی هیت برگزار می‌شود و با طراحی انجام شده شرکت‌های فناور هر کدام غرفه خود را به صورت موضوعی در این سالن برپا خواهند کرد.

شناخت خارجی‌ها از توانمندی دانش بنیان‌های ایرانی مطلوب نیست

معاون توسعه کسب و کار بین‌المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری همچنین تصریح کرد: امسال مهمانان خارجی می‌توانند در حاشیه برگزاری نمایشگاه اکسپو ایران 2024 از پارک‌های علم و فناوری و همچنین شرکت‌های دانش بنیان بزرگ کشور و خطوط تولید و ظرفیت‌های نوآورانه و فناورانه آن‌ها بازدید کنند.

قدمگاهی درباره دلایل دعوت خارجی‌ها به بازدید از مجموعه‌های دانش بنیان کشور توضیح داد: با توجه به تجربیات موجود خارجی‌ها شناخت کافی نسبت به دانش بنیان‌های ایران ندارند و حتی شاید باور اینکه فناوران ایران در این لایه و سطوح بالا به فناوری‌های گوناگون قابل رقابت با شرکت‌های اروپایی دست پیدا کرده‌اند، سخت باشد.

وی افزود: حتی گاهی مشاهده شده که بازدیدکنندگان خارجی با رؤیت محصول فناورانه ایرانی به یقین نرسیده‌اند که محصول مورد نظر در ایران تولید می‌شود اما هنگام بازدید از خطوط تولید متوجه می‌شوند که از کوچکترین قطعه همچون پیچ تا قطعات فناورانه در بدنه شرکت‌های فناور ایرانی تولید می‌شود.

معاون توسعه کسب و کار بین‌المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ادامه داد: آن‌ها به هنگام بازگشت به کشورشان می‌توانند هر کدام سفیرانی برای معرفی وضعیت واقعی حوزه فناوری ایران باشند.

قدمگاهی همچنین گفت: همچنین در سالن دیگری نیز در نمایشگاه اکسپو ایران 2024 غرفه‌ای مربوط به معاونت توسعه کسب و کار بین‌المللی و معرفی اقدامات معاونت علمی در کریدور صادرات، باشگاه سرآمدان صادراتی و صندوق توسعه صادرات برپا خواهد شد.

وی افزود: این غرفه در سالنی است که زنجیره‌های ارزش استانی هم توسط وزارت کشور قرار است معرفی شود و ما از این فرصت استفاده خواهیم کرد برای اینکه زنجیره ارزش صادراتی استانی را از درگاه‌ها و پایگاه‌های صادراتی خودمان در سراسر دنیا به یک شبکه تبدیل و آن‌ها را به دنیا معرفی کنیم.

معاون توسعه کسب و کار بین‌المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در پاسخ به این سؤال که برای چند کشور خارجی جهت حضور در اکسپو ایران 2024 دعوت نامه ارسال شده است، گفت: سازمان توسعه تجارت به صورت ویژه‌تر پای کار است و از کشور‌های مختلف دعوت به عمل آورده است. ما هم به نوبه خود در معاونت علمی دعوت نامه برای چندین کشور ارسال کرده‌ایم.

وی افزود: براساس هماهنگی به عمل آمده و فعال کردن نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در کشور‌ها مختلف، آنها متناسب با حوزه کاری معاونت علمی و دانش بنیان‌ها که علم و فناوری است، مهمان دعوت کرده‌اند ضمن اینکه پایگاه‌های صادراتی را هم به صورت هدفمند درگیر کردیم تا بتوانیم شاهد حضور مهمانان مناسب این رویداد باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دلیل توقف قطار افغانستان _ترکیه / تکذیبیه مسئولین راه آهن از سر بی اطلاعی بود+فیلم
  • بیش از ۸۰۰۰ عضو هیات علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • ۷۰۰ غول دانش بنیان در قلب ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • نمایش توانمندی‌های صادراتی نخبگان کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • توسعه بدون وحدت بین مسئولان و مردم امکان‌پذیر نیست
  • توسعه علمی، سکوی جهش تولید
  • پیام رئیس جمهور به زبان اردو
  • رئیس جمهور: به هیچ وجه نمی‌توان بین ملت پاکستان و ایران جدایی انداخت
  • پیام ابراهیم رئیسی به بشار اسد +جزئیات
  • ظرفیت ۱۵ همتی اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه برای حل مسائل