Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-25@22:13:05 GMT

مرغداران زیر فشار پاسکاری دو وزارتخانه!

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۴۶۸۲۴

ساعت24-مشاور اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران گفت: زمانی که مسئولیتهای بازرگانی بخش کشاورزی از وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صمت منتقل شد، تمام سیستم به هم ریخت و دو مسئولیتی شدن و به عبارتی دو وزارتخانه ای شدن وظایف، نظم و ترتیب توزیع و تامین نهاده ها را به هم زد و در این میان مرغداران متحمل خسارت های بسیاری شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدعلی کمالی سروستانی  در پاسخ به این سوال که وضعیت توزیع نهاده ها در واحدهای تولید مرغ گوشتی به چه صورت است؟ گفت: توزیع نهاده های مورد نیاز طیور از ابتدای سال نامنظم، ناکافی و ناعادلانه بوده است و نهاده متناسب با نیاز مرغداران در زمان مناسب به دستشان نرسیده و همین موضوع چالشهای بسیاری در صنعت ایجاد کرده است، زیرا تولید عملی مداوم است و نهاده نیز بایستی به صورت مداوم دراختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه روش توزیع نیز باعث تاخیر در تحویل به موقع نهاده ها شده است، گفت: حتی نهاده هایی که قرار بود به صورت دولتی در اختیار مرغداران قرار گیرد نیز قرار نگرفت و  شرایط پیش آمده، مرغداران را به بازار آزاد و بازار سیاه هدایت کرد که نتیجه ای جز افزایش هزینه های تولید به دنبال نداشت.

 مشاور اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه کدام وزارتخانه (صمت و جهادکشاورزی) در این موضوع وظایف خود را به خوبی انجام نداده است؟ اظهار کرد: در مورد اینکه کدام وزارتخانه وظایف خود را به درستی انجام نداده است می توان گفت از زمانی که مسئولیتهای بازرگانی بخش کشاورزی از وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صمت منتقل شد تمام سیستم به هم ریخت و دو مسئولیتی شدن و به عبارتی دو وزارتخانه ای شدن وظایف نظم و ترتیب توزیع و تامین نهاده ها را به هم زد.

وی تصریح کرد: وزارت صمت از یک طرف مسئول تامین نهاده بود واز طرفی بایستی در کار توزیع هم دخالت می کرد. به طور مثال به واردکننده اجازه می داد که به هرشکل می خواهد نهاده ها را توزیع کند و این موضوع در تولید مشکل ایجاد می کرد. همچنین میان وزارت جهادکشاورزی و صمت  مشکلاتی وجود داشت و مرتبا در رسانه ها از یکدیگر انتقاد می کردند؛ در حالی که این وسط تولیدکنندگان در حال ضرر بودند.

کمالی سروستانی در ادامه گفت: تمام این مسائل باعث شد که از ابتدای آبان افزایش قیمت مرغ  داشته باشیم، زیرا بسیاری از مرغداران در مهرماه جرات جوجه ریزی نداشتند و تولیدکنندگان مرغ مادر نیز تخم مرغهای نطفه دار را به دستگاه نبردند تا جوجه تولید نشود. از طرفی میزان نهاده ای که تخصیص داده می شد کافی نبود و مرغی را که مرغداران بایستی ۴۵ روز نگهداری می کردند تا به وزن برسد، به اجبار ۴۰ روزه با وزن سبکتر به بازار فرستادند و همین امر نیز تعادل عرضه و تقاضا را برهم زد.

مشاور اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران در پاسخ به اینکه آیا سامانه بازارگاه سامانه کارآمدی است و باعث شفافیت در توزیع نهاده ها شده است؟ گفت: از زمانی که سامانه بازارگاه نهاده های کشاورزی ایجاد شد معتقد بودیم شفاف سازی از بین رفته است، زیرا به عنوان تشکلی که حدودا ۸۰ درصد مرغداران را تحت پوشش داریم هیچ اطلاعی از نسبت و نحوه توزیع نهاده ها در دسترسمان نیست. به دنبال این بودیم که بدانیم چه میزان نهاده در استان ها توزیع شده است ولی هیچ پاسخی دریافت نکردیم.

وی افزود: بزرگترین ایراد سامانه بازارگاه این است که دراین سامانه کل مسئولیت توزیع، نظارت و سیاست گذاری در اختیار دولت گذاشته شده است. یعنی دولت هم سیاست گذار است، هم اجرا می کند و هم مسئولیت نظارت را برعهده دارد و اتحادیه ها و تشکل ها را از وظایف اصلی خود دور کرده است. بازارگاه باید به گونه ای طراحی می شد که بخش دولتی وظایف سیاست گذاری، نظارت و مدیریت را انجام می داد و بخش اجرایی را به تشکل ها واگذار می کرد. 

کمالی سروستانی در پایان گفت: بازار مرغ به نهاده ها وابسته است. مرغداران برای جوجه ریزی به میزان لازم آمادگی دارند. اگر نهاده تامین شود و تولیدکنندگان احساس امنیت کنند تولید مرغ افزایش می یابد و به تبع آن قیمت ها کاهشی خواهد شد.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: توزیع نهاده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۶۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای ۲۳ هزار تن نهاده دامی درسیستان وبلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، مسعود سرگلزائی گفت: یکی از فعالیت‌های مهم دامپزشکی برای ارتقای بهداشت عمومی، کنترل و نظارت بهداشتی بر فرآورده‌های خام دامی و خوراک دام است که این کنترل در تمام مراحل پرورش و کشتار دام، مرحله عرضه، مصرف فرآورده دامی و تولید و حمل خوراک دام با نظارت و اقدامات بهداشتی انجام می‌شود.
رئیس اداره قرنطینه و امنیت زیستی اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان ادامه داد: سال گذشته بر جابجایی تعداد ۲۳ هزار و ۴۶۸ محموله انواع فرآورده خام دامی به مقدار ۲۵۲ هزار تن، هشت هزار و ۵۵ محموله دام زنده به مقدار ۴۱۰ هزار راس، ترخیص و حمل بهداشتی ۲۶۷ هزار تن به داخل کشور، صادرات آبزیان پنج هزار تن به خارج کشور و ترخیص و حمل بهداشتی هزار و ۷۵۰ تن آبزیان به داخل کشور نظارت بهداشتی شده است.
سرگلزایی تاکید کرد: در نظارت‌های بهداشتی قرنطینه‌ای محصولات تحت نظارت دامپزشکی از نظر وضعیت ظاهری، نشانه گذاری، دارا بودن وضعیت بهداشتی استاندارد از محل تولید فرآورده، شرایط بهداشتی خودروی متقاضی حمل، دمای مناسب محصول در طی مسیر از مبداء تا مقصد، تطابق محصول با گواهی بهداشتی صادره توسط اداره دامپزشکی مبدا و درصورت لزوم انجام نمونه برداری صورت می‌پذیرد؛ پس از تائید همه شرایط بهداشتی و قرنطینه‌ای اجازه بارگیری، حمل، تخلیه و مصرف محصولات مرتبط با دامپزشکی داده خواهد شد.
وی تاکیدکرد: با توجه به اینکه سیستان و بلوچستان، استانی مرزی در همسایگی دو کشور پاکستان و افغانستان و در ارتباط با آب‌های آزاد جهان است؛ بنابراین نظارت‌های بهداشتی قرنطینه‌ای در زمینه واردات، صادرات و ترانزیت کالا به منظور حفظ سلامت جمعیت دامی و انسانی کشور اهمیت ویژه‌ای دارد.

دیگر خبرها

  • تحقق شعار سال جزو وظایف ارکان نظام اسلامی است
  • توزیع بیش از ۲۶ هزار پاسپورت در پکتیا
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای ۲۳ هزار تن نهاده دامی درسیستان وبلوچستان
  • هشدار کنکوری مخبر به ۳ وزارتخانه
  • تولید ماهانه تخم مرغ به ۱۱۲ هزارتن رسید
  • فیلم/ وظایف مهم مسئولین در قبال جهش تولید از نگاه رهبر انقلاب
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • سوق دادن سرمایه‌ها به بخش تولید با اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم/ فشار را از دوش تولید کنندگان بر داریم
  • تمامی تاسیسات آب شهر اصفهان به تله‌متری مجهز شده است