Web Analytics Made Easy - Statcounter

صباح زنگنه با اشاره به توافق بغداد و واشنگتن برای کاهش ۵۰۰ نفر از نیروهای آمریکا در این کشور می‌گوید مصطفی الکاظمی در مورد اخراج نظامیان آمریکایی مسامحه می‌کند و نمی‌خواهد با اجرای مصوبه پارلمان موقعیتش را به مخاطره بیندازد. او اما می‌گوید اگر فشار پارلمان به نتیجه نرسد و آمریکایی‌ها نروند،آنگاه میدان برای نیروهای مردمی عراق باز خواهد بود که با روش خودشان برای اخراج نیروهای اشغالگر و بیگانه اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدس آنلاین: صباح زنگنه کارشناس ارشد مسائل منطقه و جهان عرب توافق عراق و واشنگتن برای خروج ۵۰۰ نیروی نظامی آمریکا از این کشور و اجرای قطره چکانی مصوبه پارلمان عراق را نشان دهنده جدی نبودن مصطفی الکاظمی در اجرای این مصوبه و البته نبود تفاهم و هن نظری در میان نهادهای نظامی، اطلاعاتی و سیاست خارجی آمریکا می‌داند.

وی در گفتگو با خبرنگار قدس آنلاین با اشاره به وعده ترامپ برای کاهش و خروج نیروهای آمریکا از منطقه، اظهار داشت: ترامپ به دنبال کاهش هزینه‌ها و حضور  نیروهای آمریکا در عراق و افغانستان است اما روند قطره چکانی و کند این خروج این سوال را مطرح می‌کند که آیا این توافق در مجموعه نهادهای آمریکایی هم حاصل شده یا نه؟ و هنوز بخشهای ذینفع در این زمینه به یقین و نظر واحد نرسیده‌اند و اختلاف نظر بین کاخ سفید و پنتاگون و وزارت خارجه و سی‌آی‌ای و از طرف دیگر کنگره در این مورد کماکان وجود دارد.

زنگنه با بیان اینکه کنگره تاکیدش بر این بوده و هست که نیروهای آمریکایی در غرب آسیا کاهش پیدا کند و از تلفات سربازان این کشور جلوگیری شود، خاطرنشان کرد: این موضوع  شامل افغانستان و عراق و مرز سوریه هم می‌شود اما آیا این توافق بین نهادهای اجرایی حاصل شده یا نه به نظر می‌آید به قطعیت نرسیده است. لذا تعابیر واشنگتن و بغداد در مورد توافق اخیر بین دولت مصطفی الکاظمی و ترامپ عجیب غریب و مبهم است.

وی گفت: ترامپ گفته بود خروج نیروهای نظامی آمریکا ظرف سه سال و تدریجی خواهد بود اما حالا که زمان سپری شده و ترامپ دیگر در قدرت نخواهد بود آمریکایی‌ها قرار است فقط ۵۰۰ نیروی دیگر خود را از عراق ببرند و ۲۵۰۰ نیروی دیگر در این کشور با این عنوان که نیروی عملیاتی نظامی نیستند باقی می‌مانند و معلوم نیست این نیروها تا چه زمان خواهند رفت؟

به گفته وی دومین تعبیر یا بخش مببهم در این توافق جدیدموضوع محل جابجایی این نیروها در منطقه است. به بیان دیگر اعلام نشده و معلوم و روشن نیست که جانمایی این ۵۰۰ نظامی آمریکایی چگونه است و آیا آنها به آمریکا باز خواهند گشت و از منطقه می‌روند یا به پایگاه دیگری در منطقه مثلاً در سوریه با جای دیگر منتقل می‌شوند تا در دسترس باشند.

این کارشناس مسائل منطقه با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها مدعی هستند تمامی نیروهای رزمی خود را از عراق خارج می‌کنند و ۲۵۰۰ نفر باقی مانده نیروهای غیر رزمی هستند و تنها در زمینه مستشاری و تبادل اطلاعات امنیتی و کمک‌های تسلیحاتی و آموزشی با نیروهای عراقی همکاری می‌کنند، اظهار داشت: موضوع عجیب این است که بخش اعظم این نیروها در سفارت آمریکا متمرکز و مستقر هستند و عملاً سفارت آمریکا در بغداد یک پادگان بزرگ و کاملاً مسلح در مرکز بغداد و نزدیک کاخ ریاست جمهوری و پارلمان است و به تنهایی می‌تواند در صورت لزوم دست به یک کودتا بزند.

صباح زنگنه با یادآوری اینکه ابهام دیگر وضعیت پایگاه‌های آمریکایی در اربیل و اقلیم کردستان است و هیچ حرفی از تخلیه آنها گفته نشده است، گفت: تعداد نیروهای باقی مانده به تفکیک تخصص و مأموریتشان علامت سؤال و پرسش بی پاسخ دیگری است آمریکا در مورد ان سکوت کرده است در حالی که اطلاعات موشوجد نشان می‌دهد تعداد زیادی از افرادی که پرسنل سفارت معرفی می‌شوند، کماکان نیروهای نظامی و عملیاتی هستند که در پوشش امور دیگر حضورشان ادامه می یابد.

وی خاطرنشان کرد: موضوع دیگری که در توافق دولت الکاظمی با پامپئو مشخص نشده تعریف تهدیدها است. سؤالاتی از این جمله که آیا تهدید داعش تمام شده یا نه؟ و آیا کاهش نیروی نظامی آمریکایی معادل با ورود نیروهای داعشی خواهد بود؟ این مسائل نشان می‌دهد نوعی ارتباط ارگانیک بین این‌ابهامات وجود دارد و آمریکایی‌ها از داعش برای اعمال فشار بر اراده سیاسی پارلمان عراق استفاده می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه باید به این ابهام‌ها پاسخ داده شود، اظهار داشت: بغداد تأمین کننده بخش عظیمی از بودجه نیروهای آمریکایی در عراق است که تحت عنوان قراردادهای امنیتی و مستشاری و اطلاعاتی در این کشور حضور دارند. در شرایطی که بودجه عراق آنطور که وزیر دارایی اعلام می‌کند دچار کمبود است و مجبور به استقراض از بانکهای داخلی و خارجی هستند تحمیل این هزینه سنگین بر کشور عراق هیچ توجیهی ندارد. این کشورهای ائتلاف هستند که باید این بودجه را بدهند نه دولت عراق که دچار بحران است و اوپک هم سهمیه فروش نفت این کشور را کاهش داده است.

صباح زنگنه با تاکید بر اینکه مصطفی الکاظمی با حالتی از حجب و حیا در برابر آمریکایی‌ها ظاهر می‌شود و در مذاکرات هیچ سخن جدی که بیانگر اراده پارلمان باشد را تاکنون از او ندیده‌ایم، افزود: یک نخست وزیر که می‌خواهد در کشور آرامش ایجاد کند، باید با پارلمان رو راست باشد.

وی اظهار داشت: با این شکل از توافق این سوال مطرح است که آیا آقای کاظمی تمایل دارد از نیروهای آمریکایی در سفارت آمریکا و دیگر پادگانها به عنوان اهرم فشار بر احزاب و پارلمان برای تحکیم پایگاه خودش استفاده کند؟. این موضوع اکنو در میان جریانها و احزاب عراق محل بحث است که مصطفی الکاظمی می‌خواهد با اتکای به قدرت خارجی جای خودش را محکم و نخست وزیر را بعد از انتخابات ادامه دهد و به دنبال استقرار یک سیستم اطلاعاتی و امنیتی و ساکت کردن معترضان به طرف مختلف است.

این کارشناس مسائل جهان عرب در مورد موضع و سیاست احتمالی جو بایدن در مورد خروج نیروهای آمریکایی از عراق که در دوره اوباما به شدت افزایش یافتند، با یادآوری اینکه در دوران اوباما حضور نیروهای آمریکایی در منطقه و عراق نوسانی بود، خاطرنشان کرد: ظهور جدی داعش و سقوط موصل در دوران اوباما رخ داد و دولت عراق مجبور به درخواست کمک از سازمان ملل شد که در نتیجه آن نیروهای نظامی آمریکا در عراق افزایش یافتند.

وی یادآور شد: در همان دوران هم شاهد برخورد مجلس و دولت عراق با حضور نیروهای آمریکایی پس از  فروکش کردن بحران داعش بودیم که به توافق خروج نیروهای آمریکایی منتهی شد. بنابراین هم افزایش و هم کاهش نیروهای آمریکایی را در دوره اوباما داشتیم. هم صدور فتوای جهاد وکفایی و حضور نیروهای مردمی در صحنه نبرد با داعش را. لذا عوامل مؤثر دعوت و اخراج نیروهای آمریکایی اولا داشتن یک دولت قوی قادر به تصمیم گیری و فهم درست مسئله است. دوم حضور مستمر مرجعیت و همکاری و  هماهنگی احزاب با دولت است.

صباح زنگنه اظهار داشت: بایدن هم سیاست خود را دارد. اولاً او طرفدار جدایی کردستان بود و باید دید آیا این موضوع دوباره در دوره بایدن برجسته خواهد شد؟ در این صورت موضوع پایگاه‌های آمریکا در کردستان متفاوت می‌شود. همچنین باید دید آیا نیروهای آمریکایی در داخل بغداد و عین الاسد کاهش خواهند یافت؟

وی تصریح کرد: به نظر می‌آید گرایش بایدن و دموکرات‌ها بر کاهش حضور مستقیم نیروهای نظامی است به استثنای کردستان که باید دقیق زیر نظر گرفته شود و این معادلات را تغییر می‌دهد.

دولت عراق هم باید در سطح استراتژیک با این مسائل برخورد کند نه علایق شخصی و گرایش‌های حزبی.

زنگنه در مورد میزان قدرت پارلمان عراق برای فشار بر دولت مصطفی الکاظمی به منظور اجرای کامل مصوبه اخراج نیروهای خارجی گفت: فشار و اصرار پارلمان تأثیر زیادی دارد هر چقدر مجلس عراق جدیت داشته باشد تأثیر بیشتری بر مطالبه عمومی خواهد داشت و می‌تواند دولت را مجبور به استفاده از روشهای مستقیم اعمال فشار به دولت آمریکا کند و اگر فشار پارلمان و افکار عمومی هم تواند به جایی برسد آنوقت میدان برای نیروهای مردمی عراق باز خواهد بود که با روش خودشان برای اخراج نیروهای اشغالگر و بیگانه اقدام کنند.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: صباح زنگنه خروج نیروهای آمریکایی از عراق مصطفی الکاظمی سفارت آمریکا در بغداد پایگاه های آمریکا در کردستان عراق قدس آنلاین نیروهای آمریکایی نیروهای آمریکا نیروهای نظامی اخراج نیروهای مصطفی الکاظمی نظامی آمریکا سفارت آمریکا خروج نیروهای آمریکایی ها صباح زنگنه دولت عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۷۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حامیان فلسطین مقابل ساختمان پارلمان انگلیس تجمع کردند

صدها تن از حامیان فلسطین در انگلیس عصر چهارشنبه (به وقت محلی) مقابل پارلمان انگلیس تجمع کرده و ضمن محکوم کردن جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه، خواستار تحریم تسلیحاتی این رژیم شدند.

به گزارش مشرق، شرکت کنندگان از اقشار و ملیت‌های مختلف، توقف جنگ در غزه و امدادرسانی فوری به ساکنین این منطقه را خواستار شدند. آنها در حالی که پرچم فلسطین را به اهتزاز در می‌آوردند شعارهایی را در خصوص عدالتخواهی برای مردم فلسطین و پایان نظام آپارتاید سر دادند. افراد حاضر همچنین شعارنوشته‌هایی را حمل می‌کردند که روی آنها «اسرائیل را مسلح نکنید»، «دست از محاصره غزه بردارید» و «فلسطین را آزاد کنید»، نوشته بود.

در این حرکت اعتراضی، شماری از نمایندگان مجلس، فعالان مدنی و حقوق بشری سخنانی را در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، انتقاد از مواضع حمایتی لندن از این رژیم و ضرورت تحریم رژیم اسرائیل بیان کردند.

جان مک دانل وزیر پیشین دارایی کابینه در سایه انگلیس (حزب کارگر) در سخنانی، گفت: ما از دولت پرسیدیم که چه اقداماتی را برای تحریم شهرک‌نشینان اسرائیلی صورت داده‌اید. پاسخ داده‌اند که ما تحریم‌هایی را وضع کرده‌ایم. ما پرسیدیم که چه تعداد شهرک نشین اسرائیلی را در طول این مدت تحریم کرده‌اید که پاسخ داده‌اند دو نفر.

وی افزود: درحالی که ده‌ها هزار شهرک نشین اسرائیلی کرانه باختری را اشغال‌ کرده‌اند، دولت انگلیس فقط دو نفر را شناسایی کرده که شایسته تحریم‌ هستند، این درحالیست که ما از کیفیت تحریم‌ها نیز آگاه نیستیم.

مک دانل تصریح کرد: آنچه در کرانه و غزه رخ می‌دهد جنایت جنگی است و ما با مردم فلسطین اعلام همبستگی می‌کنیم. در عین حال به بنیامین نتانیاهو و کابینه او می‌گوئیم که ما او را مسئول کشتار مردم فلسطین در کرانه باختری و غزه می‌دانیم.

این قانونگذار انگلیسی، افزود: امیدوارم روزی را شاهد باشم که نتانیاهو و کابینه‌اش در دادگاه لاهه به‌ عنوان جنایتکاران جنگی محاکمه شوند.

این اظهارات وی با تشویق حضار مواجه شد.

در ادامه بل ربیرو اندی نماینده مجلس عوام انگلیس مطالبی را در نقد مواضع حمایتی لندن از رژیم صهیونیستی بیان کرد و گفت: دولت ما نه تنها جنایات اسرائیل را محکوم نمی‌کند بلکه به این رژیم سلاح هم می‌فروشد. با این کار، ما در جنایات جنگی اسرائیل همدست هستیم.

وی بر همین اساس خواستار توقف فروش سلاح به رژیم صهیونیستی شد و افزود: ما از دولت می‌خواهیم که کشور ما را در این جنگ هولناک شریک نکند.

سایر سخنرانان حاضر در این تجمع نیز در سخنانی، بر لزوم تداوم فشارها برای تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی و پایان جنگ غزه تاکید کردند.

فشارها علیه دولت انگلیس برای تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی به ویژه در پی کشته شدن سه امدادگر این کشور در حمله هوایی ارتش (ررژیم) اسرائیل به کاروان یک نهاد بین‌المللی حقوق بشری در غزه رو به افزایش است.

یافته‌های یک نظرسنجی صورت گرفته در انگلیس نشان می‌دهد که بیشتر مردم این کشور خواهان توقف فروش سلاح به رژیم صهیونیستی هستند.

روز گذشته (سه‌شنبه) نمایندگان گروه‌های حامی فلسطین طوماری را به دفتر نخست وزیر انگلیس تحویل دادند که در آن خواستار تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی شده‌اند. ده‌ها تن از قانون‌گذاران انگلیس هم دو هفته پیش طی دو نامه جداگانه به دیوید کامرون وزیر خارجه این کشور، چنین درخواستی را مطرح کردند.

همچنین حزب ملی اسکاتلند، لیبرال دموکرات و مشاور پیشین امنیت ملی انگلیس از جمله احزاب و عناصری هستند که تعلیق فوری مجوزهای فروش سلاح به اسرائیل را خواستار شده‌اند.

حزب کارگر به عنوان دومین حزب پرجمعیت انگلیس هم می‌گوید که اگر وکلای دولت معتقدند رژیم اسرائیل قوانین بین‌المللی را نقض کرده است، فروش سلاح به این رژیم باید متوقف شود.

از سویی سازمان بین‌المللی امدادرسانی آکسفام به تازگی در نامه‌ای سرگشاده خطاب به وزرای تجارت و خارجه انگلیس با اشاره به آمار بالای شهدای جنگ غزه هشدار داد که دولت لندن با حمایت تسلیحاتی از رژیم صهیونیستی در فاجعه انسانی در این باریکه شریک است.

در این نامه آمده است: یک آتش بس فوری، بی قید و شرط و دائمی برای توقف مرگ و ویرانی حیاتی است. پایان دادن به فروش تسلیحات گامی مهم در این راستا به شمار می‌رود. آتش بس تنها راه معنادار برای رساندن کمک و امن‌ترین راه برای بیرون راندن گروگان‌ها (اسرای اسرائیلی) است.

نویسندگان بر همین اساس نوشته‌اند: ما از شما می‌خواهیم که به سرعت مجوزهای فروش و صادرات سلاح به (رژیم) اسرائیل را تعلیق و درخواست برقراری آتش بس فوری و دائمی را مطرح کنید.

مجموعه این تحولات نشان می‌دهد که موضوع تحریم تسلیحاتی اسرائیل به سطح جدیدی‌ از نگرانی‌ها در انگلیس تبدیل شده و در صورت تداوم جنگ غزه، دولت لندن به ویژه در آستانه انتخابات سراسری با انتخاب‌های دشواری روبرو است.

دیگر خبرها

  • هشدار سفارت آمریکا به کارکنانش در اسرائیل
  • لو رفتن اشتباه محاسباتی اسرائیل درباره حمله ایران | فکر می کردند ایران حداکثر ... | ماجرای شکایت آمریکا از اسرائیل درباره حمله به سفارت ایران در دمشق
  • تجمع حامیان فلسطین مقابل ساختمان پارلمان انگلیس
  • حامیان فلسطین مقابل ساختمان پارلمان انگلیس تجمع کردند
  • پرواز هواپیمای آمریکایی بر فراز تنگه تایوان و واکنش سریع چین
  • مقابله پلیس با اعتراضات مخالفان دولتی در گرجستان
  • دانمارک سفارت خود را در بغداد می‌بندد
  • سفارت دانمارک در عراق تعطیل می شود
  • سفارت دانمارک در عراق تعطیل می‌شود
  • درخواست کوبا از واشنگتن برای کاهش تحریم‌ها