Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-25@17:49:40 GMT

چه کسی از بایدن می‌ترسد؟ اما نه بنیامین نتانیاهو!

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۴۹۷۱۰

چه کسی از بایدن می‌ترسد؟ اما نه بنیامین نتانیاهو!

خبرگزاری تسنیم: «آرون دیوید میلر»، عضو ارشد اندیشکده آمریکایی کارنگی که از مذاکره کنندگان خاورمیانه در دولت‌های دموکرات و جمهوریخواه آمریکا نیز به مشار می‌رود در مقاله‌ای با عنوان «چه کسی از بایدن می‌ترسد؟ اما نه بنیامین نتانیاهو!»، نوشت: بیل کلینتون، رئیس جمهوری وقت آمریکا وقتی در سال 1996 از سخنرانی نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل درباره سابقه مناقشه اعراب و اسرائیل به تنگ آمده بود، سر معاونان خود داد زد و پرسید «اینجا ابرقدرت لعنی چه کسی است؟»

در این گزارش با اشاره به رفتار مشابه نتانیاهو با دیگر روسای جمهوری آمریکا آمده است: دیری نپایید که ماه می 2011 فرا رسید و این بار نتانیاهو برای باراک اوباما، رئیس جمهور وقت سخنرانی کرد و سخنرانیش درباره روند صلح خاورمیانه بود و همگان اعم از معاونان و خبرنگاران از این که یک نخست‌وزیر اسرائیلی اینگونه با یک رئیس جمهور آمریکا سخن می‌گفت، حیران مانده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتانیاهو خودش چنان از این تقابل تحت تاثیر قرار گرفته بود که بعدها آن را در راستای تبلیغات انتخاباتی به کار بست.

این اندیشکده نوشت: دو رئیس جمهور از آمریکا و یک نخست‌وزیر از اسرائیل و این حد از خودکامگی دیپلماتیک در تاریخ روابط اسرائیل و آمریکا بی‌سابقه بود.

و با این وجود ، علیرغم تنش‌‌های دوره بیل کلینتون و به ویژه سال‌های اوباما ، نتانیاهو آسیب ندید و بسیار کم به فلسطینیان امتیاز داد یا ساخت شهرک ها را محدود کرد و به ویژه در مورد کمک های نظامی ایالات متحده ، سود زیادی کسب کرد. در واقع ، تا سال 2015 ، نتانیاهو ، با ابراز آشکار حمایت از جمهوریخواهان در مخالفت با توافق هسته‌ای ایران، خیلی زود زمینه را برای ماه عسل چهار ساله خود با دونالد ترامپ فراهم کرده بود.

در این مقاله با طرح این سوال که چرا باید نتانیاهو از بایدن هراس داشته باشه؟ نوشت: جواب کوتاه به این سوال این است که نتانیاهو دلیلی برای هراس ندارد.

بنا بر این گزارش، مطمئناً، نتانیاهو دلتنگ سالهای ترامپ و هدایایی خواهد شد که ترامپ به وی اهدا کرده است. از نظر نتانیاهو که با یک دادگاه همیشگی درباره پرونده فساد روبرو بود و تحت فشار برای محافظت از زندگی و معیشت اسرائیلی‌ها است، حمایت بی دریغ از نزدیکترین متحد اسرائیل برای حفظ هاله‌ شکست ناپذیری و ماندگاری وی از اهمیت فراوانی برخوردار بود.

در ادامه این مقاله با اشاره به تحولات ریاست جمهوری در آمریکا آمده است: ظهور دولت بایدن قطعاً با خود تحولاتی به همراه خواهد آورد. به این دلیل که بایدن به دنبال خنثی کردن بسیاری از اقداماتی خواهد بود که دونالد ترامپ درباره مسئله فلسطینیان انجام داده است. بایدن تقریباً به طور حتم سعی در تعامل با ایران دارد، راهی که بایدن و نتانیاهو طی می‌کنند قطعاً پر از دست انداز خواهد بود. اما با این حال اگر کسی بر این اعتقا است که قطار رابطه بایدن و نتانیاهو به فنا خواهد رفت باید صبر کند تا ببیند که این احساسش چطور از بین می‌رود.

نویسنده مقاله در ادامه با ذکر دلایل این استدلال چنین آمده است: دلیل اول این است که بایدن مسائل فراوانی خواهد داشت که او را مشغول خواهند کرد. بایدن در مواجهه با بزرگترین چالش‌هایی که یک رئیس جمهور در آمریکا از زمان فرانکلین روزولت تاکنون برای بهبود ملی با آنها مواجه است، باید مسائل خود را - و به ویژه مبارزات خود - را با دقت انتخاب کند. بایدن درباره هر مسئله سیاست خارجی که از اهمیت حیاتی برای امنیت آمریکا برخوردار نیست یک محدوده مشخصی از اهمیت نشان خواهد داد.

بنا بر این گزارش، ریاست جمهوری بایدن به این دلیل شکل گرفته است که آیا او می‌تواند کووید-19 را شکست دهد و شکوفایی را بازگرداند یا خبر، وی به این دلیل دیپلماسی ‌ای که درباره خاورمیانه اتخاذ می‌کند، رئیس جمهور منتخب نشده است.

به نوشته این مقاله، به احتمال زیاد بایدن با یک سنای جمهوری خواه مملو از کسانی مواجه خواهد بود که به اسرائیل اولویت می‌دهند. آنها هستند تا به او یادآوری کند که در کارهای خود آزاد نیست. آخرین چیزی که بایدن احتیاج دارد، رسیدن به نقطه انفجار با یک متحد نزدیک آمریکا است چرا که این امر باعث پرت شدن حواس از موضوعات اصلیث، هدر دادن سرمایه سیاسی یا بهانه دادن به جمهوری خواهان برای حمله به بایدن خواهد بود.

نویسنده مقاله در دلیل دوم این استدال آورده است: مساعدت با اسرائیل در مبارزه فقط در صورتی معنی دار است که این جنگ مثمر ثمر باشد. در غیر این صورت یک رئیس جمهور چرا باید درکنار یک متحد نزدیک بنجنگد؟ برخلاف کاری که اوباما انجام داد، بایدن چرا باید با اعمال فشار برای توقف جامع شهرک‌سازی‌ها یا تعیین یک جدول زمانی غیر واقعی برای توافق در مورد یک کشور فلسطین ، نتانیاهو را در گوشه ای تحت فشار بگذارد؟

بنا بر این مقاله، بایدن که تمایل دارد که روند عادی‌سازی رابطه میان اسرائیل و کشورهای عربی را تثبت کند، تمایل خواهد داشت که از رابطه نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی نیز حمایت کند.

نویسنده این مقاله با ذکر دلیل سوم این نظر خود، افزود: اگر مسئله‌ای باشد که تلاطمی میان آمریکا واسرائیل ایجاد کند، مسئله ایران است. یافتن راهی برای بازگشت به توافق هسته‌ای چه به نسخه اصلی یا نسخه بهبود یافته آن، با موانعی مواجه است که انتخابات سال آینده ایران یکی از آنها است. از دیگر موانع این راه می‌تواند درخواست ایران برای غرامت و پایان یافتن برخی محدودیت های زمانی در توافق هسته‌ای اولیه و تکلیف مسائل غیرهسته‌ای باشد که در توافق اولیه به آنها پرداخته نشده است مانند موشک‌های بالستیک و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران.

در این مقاله تصریح شده است: بایدن شاید بیش از نتانیاهو، با ایران در مشاجره باشد و اگر در هماهنگی نزدیک با اسرائیل باشد و به اهداف اصلی یعنی تقویت و تعمیم توافق هسته‌ای متعهد بماند و مانعی در راه فعالیت‌های منطقه‌ای ایران ایجاد کند، آنگاه برخی از مخالفت‌های نتانیاهو را رفع خواهد کرد. در غیر اینصورت تا زمانی که نتانیاهو در قدرت باشد، موضوع ایران مسئله اصلی رابطه آمریکا واسرائیل خواهد بود و از این رو باید به خوبی مدیریت شود.

منبع: فردا

کلیدواژه: بایدن نتانیاهو توافق هسته ای رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۹۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب کمک ۹۵ میلیارد دلاری برای اوکراین و اسرائیل در سنا

سنای آمریکا با اکثریت آراء بسته حمایتی ۹۵ میلیارد دلاری برای اوکراین، رژیم اسرائیل و تایوان را تصویب کرد تا برای تصویب نهایی به امضای جو بایدن برسد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، 4 روز پس از تصویب بسته حمایتی 95 میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان در مجلس نمایندگان این کشور، مجلس سنا نیز آن را تصویب کرد.

خبرگزاری رویترز نوشت که نمایندگان سنا، این لایحه را برای تأیید نهایی به جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا ارائه می‌کنند. جو بایدن پیش از این گفته بود که به بلافاصله پس از تصویب این بسته حمایتی، آن را امضا خواهد کرد.

از میان این 95 میلیارد دلار، بیش از 60 میلیارد دلار سهم اوکراین خواهد بود و حدود 26 میلیارد دلار نیز به رژیم اسرائیل اختصاص می‌یابد؛ 8 میلیارد دلار نیز به تایوان می‌رسد.

گفتگوی تلفنی بایدن و زلنسکی پس از تصویب کمک بزرگ به اوکراینواکنش حماس به تصویب کمک‌های جدید آمریکا برای صهیونیست‌هاپس از تصویب این بسته حمایتی، جو بایدن نیز در بیانیه‌ای گفت که  امروز آن را امضا خواهد کرد تا به سرعت وارد روند اجرایی شود.

چهار روز پیش قانون‌گذاران مجلس نمایندگان آمریکا سرانجام پس از ماه‌ها انتظار با غلبه بر جمهوری‌خواهان سرسخت مخالف، یک بسته قانونی کمک 95 میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین، اسرائیل و تایوان را در جریان یک رأی‌گیری گسترده دوحزبی ارائه کردند.

پس از اینکه کاخ سفید بودجه پیشنهادی خود را برای سال مالی 2025 منتشر کرد، دولت جو بایدن از کنگره خواست درخواست کمک 61.4 میلیارد دلاری به اوکراین را تأیید کند.

اما جنبش حماس نیز در واکنش به تصویب کمک 26.38 میلیارد دلاری مجلس نمایندگان برای رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای گفت: «این اقدام آمریکا تأییدی بر همدستی و مشارکت رسمی واشنگتن در جنگ نسل‌کشی است که ارتش اشغالگر و فاشیست صهیونیستی علیه مردم فلسطین در نوار غزه به‌راه انداخته است».

انتهای پیام/

  

دیگر خبرها

  • اعتراضات دانشجویی؛ واقعیت آمریکا بدون روتوش
  • «وعده صادق» از بزرگ‌ترین موفقیت‌های نظامی تاریخ معاصر ایران بود/ ایران چگونه نتانیاهو را کیش‌ومات کرد/ چرا آمریکا پشت اسرائیل را خالی کرد؟
  • نتانیاهو از پیگرد قضایی و سیاسی پس از جنگ می‌ترسد
  • بایدن لایحه کمک به اوکراین و رژیم صهیونیستی را امضا کرد
  • اسرائیل در تلاش برای لغو دیدار بایدن و اردوغان است
  • تصویب کمک ۹۵ میلیارد دلاری برای اوکراین و اسرائیل در سنا
  • یک روح قاتل در دو بدن
  • گاردین: ایران اسطوره قلعه تسخیرناپذیر اسرائیل را در هم شکست
  • گاردین: ایران اسطوره قلعه تسخیرناپذیر اسرائیل را در هم شکست | احمقانه است اگر فرض کنیم این پایان کار است
  • روایت قهر و آشتی «بایدن» و «بی‌بی»؛ یک قاتل در دو بدن!