Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-18@06:45:14 GMT

علت زرد شدن رنگ پوست چیست؟

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۵۰۷۳۸

علت زرد شدن رنگ پوست چیست؟

به نقل از وب سایت "دیلی مدیکال اینفو"، آنگونه که غالبا تصور می‌شود زرد شدن دست‌ها یا تغییر رنگ پوست کف دستان شما به رنگ زرد ممکن است نشانه‌ای از یک بیماری جدی نباشد، اما گاهی اوقات ممکن است این حالت نشانه‌ یک بیماری باشد که برای فهمیدن دلیل آن باید به پزشک مراجعه کنید.

در صورتی که تغییر قابل توجهی در رنگ دست‌ها چه به صورت گسترده و چه در یک قسمت خاص مانند دست و پا وجود داشته باشد، این حالت می‌تواند نشانه‌ای خطرناک باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دلایل زیادی از جمله رژیم غذایی، رنگ دست‌ها به رنگ زرد تغییر می‌کند؛ بنابراین باید در صورت مشاهده تغییر در رنگ پوست، مانند زرد شدن دست‌ها که می‌تواند نشانه یک بیماری جدی باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

 علل غذایی زرد شدن دست‌ها

حالتی به نام کاروتنمی وجود دارد که به معنای تغییر رنگ پوست به رنگ زرد به دلیل افزایش سطح بتاکاروتن در خون است؛ بتاکاروتن رنگدانه‌ای است که در میوه‌ها و سبزیجاتی که به رنگ زرد، نارنجی یا سبز هستند وجود دارد و در نتیجه باعث افزایش سطح ویتامین A در بدن می‌شود؛ بنابراین، تجمع بتاکاروتن زیاد در بدن به خصوص هنگام خوردن غذا‌های سرشار از آن مانند: هویج، اسفناج و سیب زمینی شیرین منجر به تغییر رنگ پوست به رنگ زرد می‌شود. این زردی رنگ علاوه بر اینکه در کف دست و پا مشاهده می‌شود، در لابه لای پوست بینی و اطراف دهان امکان ظهور دارد.

کاروتنمی می‌تواند به دلیل متابولیسم غلط نیز ایجاد شود. افزایش ترشح چربی در خون می‌تواند از دفع طبیعی کاروتن از طریق تعریق یا ادرار جلوگیری کند. همچنین، آنزیم‌های کبد و هورمون‌های تیروئید مسئول تبدیل کاروتنوئید‌ها به ویتامین A هستند، بنابراین بیماری کبد و کم کاری تیروئید می‌تواند منجر به افزایش نسبت کاروتن شود و در نتیجه رنگ پوست را تغییر دهد.

 ابتلا به یک بیماری

به ندرت اتفاق می‌افتد که دست‌ها به دلیلی پزشکی به رنگ زرد درآیند؛ اما مقاله‌ای در مجله بین المللی پوست منتشر شده که در آن تصریح شده بیماری‌هایی مانند دیابت، چربی خون بالا، کم کاری تیروئید، بیماری‌های کبدی و کلیوی می‌توانند باعث زردی دست‌ها می‌شود.

ابتلا به بیماری یرقان یا زردی

زردی یا یرقان اصطلاحی است که برای بیان زردی پوست، چشم و غشا‌های مخاطی به کار می‌رود که به دلیل تجمع بیلی روبین رخ می‌دهد. این بیماری به دلایلی مانند تجزیه سلول‌های قرمز خون، تجمع بیلی روبین در نتیجه بیماری کبدی یا آسیب یا به دلیل وجود مشکلاتی در لوله‌هایی که مایعات گوارشی را از کبد منتقل می‌کنند، رخ می‌دهد که عدم دفع بیلی روبین از بدن در نهایت باعث زردی پوست می‌شود.

برخی از علائم مربوط به زردی دست‌ها یا پوست می‌تواند علامی مانند، تب، کاهش وزن، ادرار تیره یا قهوه ای، مدفوع زرد یا رنگ پریده واحساس درد در شکم باشد. اگر بیماری یرقان علت زردی دست‌ها باشد، ممکن است کل بدن زرد و حتی چشم‌ها زرد شوند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: رژیم غذایی رنگ پوست سبک زندگی پارسی خبر رژیم غذایی زرد شدن پوست رنگ زرد یک بیماری رنگ پوست زرد شدن دست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۰۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ ریزمغذی موثر در جلوگیری از ریزش مو

آفتاب‌‌نیوز :

مو یک "فیلامنت پروتئینی" است که از فولیکول‌های موجود در پوست می‌روید. اگرچه مو یک بافت مرده است، اما فولیکول‌های مو سلول‌های زنده هستند که رشد و سلامت مو وابسته به سلامت این سلول‌ها است. فولیکول‌ها همانند هر سلول زنده‌ای نیازمند دریافت مواد مغذی هستند؛ بنابراین کمبود مواد مغذی رشد و سلامت مو را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اگرچه تا به حال مطالعات متعددی در خصوص رابطه سوءتغذیه، به خصوص کمبود انرژی و پروتئین با ریزش مو صورت گرفته است، اما مطالعات در خصوص کمبود هر یک از مواد مغذی در افراد سالم هنوز کافی نیست.

ویتامین E

مطالعات رابطه معنی‌داری بین طاسی و استرس اکسیداتیو نشان داده‌اند؛ به طوری که در افراد مبتلا به طاسی معمولا ظرفیت آنتی اکسیدانی به خصوص در پوست فرق سر نسبت به سایر افراد پایین‌تر است. در یک کارآزمایی بالینی دریافت روزانه ١٠٠ میلی گرم مشتقات ویتامین E در بیماران مبتلا به ریزش مو به مدت ٨ ماه سبب افزایش تعداد مو در مقایسه با گروه دارونما شد.

ویتامین‌های گروه B

- کمبود بیوتین یا ویتامین B ۷ با درماتیت (التهاب پوستی)، ریزش مو و طاسی ارتباط دارد. اگرچه تا به حال هیچ کارآزمایی بالینی به بررسی اثرات مکمل‌یاری با بیوتین بر درمان ریزش مو نپرداخته است اما، تامین نیاز روزانه این ویتامین در پیشگیری از ریزش مو موثر است.

- کمبود شدید نیاسین یا ویتامین B ۳ سبب بیماری پلاگر می‌شود. ورم‌ها، زخم‌های پوستی و ریزش مو از عوارض اصلی این بیماری است. دریافت کافی این ویتامین برای سلامت پوست و مو لازم است. در یک مطالعه دریافت خوراکی مشتقات نیاسین در افزایش رشد مو در زنان مبتلا به طاسی موثر بود.

- کمبود اسیدفولیک یا ویتامین B ۹ می‌تواند ساخت کلاژن موجود در پوست و مو را دچار اختلال کند. کلاژن یک پروتئین سه رشته‌ای و فراوان‌ترین پروتئین بدن انسان است. اسیدفولیک در تکثیر DNA نقش دارد. سلول‌های پوست و مو تکثیر سلولی زیادی دارند. اسیدفولیک با انتقال گروه متیل در ساخت اسیدآمینه‌های گوگرددار در ساختار کلاژن نقش دارد.

- کمبود کوبالامین یا B ۱۲ می‌تواند سبب سفیدی مو شود. به گونه‌ای که مصرف مقدار کافی از این ویتامین سبب مشکی شدن مو‌های سفید ناشی از کمبود این ویتامین می‌شود.

روی

براساس پژوهش‌های صورت گرفته، کمبود روی احتمالا از دلایل ریزش مو است و روی در درمان ریزش مو در افراد دچار کمبود این ماده معدنی و حتی بدون کمبود می‌تواند موثر باشد. این فرض وجود دارد که اثربخشی مکمل‌یاری با «روی» در ریزش مو در افراد غیرمبتلا به کمبود روی، این باشد که هنوز کمبود بارز نشده است. روی به عنوان " کوفاکتور متالوآنزیم‌ها" تقریبا در تمام فرآیند‌های متابولیسمی بدن نقش دارد و روی رشد مو نیز موثر است.

روی همچنین نقش عملکردی مهمی در چرخه فولیکول‌های مو ایفا می‌کند. در یک کارآزمایی بالینی بر روی افراد مبتلا به طاسی منطقه‌ای با غلظت سرمی پایین «روی»، مکمل یاری روزانه با ۵۰ میلی گرم گلوکات روی به مدت ۶ هفته سبب افزایش غلظت سرمی روی و درمان طاسی ۶۰ درصد بیماران شد.

مس

مس همانند روی کوفاکتور بسیاری از آنزیم‌های دخیل در متابولیسم فعالیت‌های بدن از جمله آنزیم لیزیل اکسیداز است که در ساخت کلاژن نقش دارد. مس همچنین نقش اساسی در افتراق و تکثیر سلول‌های پاپیلا پوستی ایفا می‌کند. این سلول‌ها فیبروبلاست‌های اختصاصی بوده که نقش مهمی در رشد فولیکول‌های مو ایفا می‌کنند.

آهن

مطالعات متعددی رابطه بین کمبود آهن و ریزش مو را بررسی کرده‌اند. تقریبا بیشتر این مطالعات بر روی خانم‌ها انجام شده و تاکید بر ریزش مو با آسیب دائمی غیرفولیکولی (noncicatricial) دارد. این احتمالات وجود دارد که کمبود آهن با طاسی منطقه‌ای، آندروژنی، طاسی کامل فرق سر و ریزش مو منتشر مرتبط باشد. براساس پژوهشی که روی زنان و مردان مبتلا به ریزش مو با آسیب دائمی فولیکولی و غیرفولیکولی صورت گرفت، طول دوره درمان ریزش مو در افراد مبتلا به کمبود آهن طولانی‌تر از سایر افراد بود؛ بنابراین کم خونی ناشی از فقر آهن باید درمان شود. هنوز علم نتوانسته است به طور قطع رابطه بین کمبود آهن و ریزش مو را به اثبات برساند، اگرچه در بسیاری از مطالعات این رابطه مشاهده شده است.

اسید‌های آمینه

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، نقش اسید‌های آمینه ضروری در آنمی به خوبی شناخته شده است، اما اثر احتمالی آن‌ها بر رشد مو تا به حال بررسی نشده است. با توجه به ذخایر اسید‌های آمینه معمولا احتمال کمبود کم است البته در این مورد "اسید آمینه لیزین" مستثنی است. با توجه به زیست دسترسی پایین این اسیدآمینه در مواد غذایی، احتمال کمبود آن وجود دارد. در زمان کمبود، بدن اولویت را تامین نیاز بافت‌های ضروری قرار می‌دهد و بافت‌های غیرضروری نظیر فولیکول‌های موی سر حذف می‌شوند. لیزین نقش مهمی در برداشت روی و آهن ایفا می‌کند.

در زنان مبتلا به کم خونی فقر آهن مکمل‌یاری روزانه با ۱.۵ تا ۲ گرم لیزین همراه با آهن به طور معنی‌داری غلظت فریتین را افزایش داد. سیستین و متیونین اسید‌های آمینه تامین کننده سولفور مورد نیاز بدن هستند. سولفور ماده اصلی تشکیل دهنده پوست و مو است و سبب استحکام آن‌ها می‌شود. به همین دلیل این دو اسید آمینه به مقدار زیاد در پروتئین‌های تشکیل دهنده بافت مو و پوست یافت می‌شوند و کمبود آن‌ها استحکام و سلامت این بافت‌ها را به مخاطره می‌اندازد.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • ۶ ریزمغذی موثر در جلوگیری از ریزش مو
  • این ۵ عادت سلامت پوست را به خطر می‌اندازند
  • درمان تخصصی انواع بیماری های پوستی در شیراز
  • قیمت حبوبات در میادین تره بار
  • همه چیز در مورد کرم زینک اکساید
  • خواص روغن ماکادمیا برای پوست و مو
  • رازهای داشتن پوست سری سالم: راهنمای کامل تمیز کردن پوست سر (فیلم)
  • سه روغن طبیعی برای تسریع رشد مو
  • 37 خواص عالی این میوه و آب آن برای زیبایی و درمان بیماری ها
  • پی بردن به مشکل کبد از روی مدفوع