Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@06:03:58 GMT

احتمال بروز آنفلوآنزای حاد پرندگان در ازنا

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۵۱۰۷۲

احتمال بروز آنفلوآنزای حاد پرندگان در ازنا

به گزارش ایرنا، "منصور درویشی" شامگاه یکشنبه با اعلام این مطلب افزود: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که در گستره وسیع شمال و غرب ایران مشاهده شده است قابلیت سرایت به انسان را دارد و از طریق پرندگان مهاجر انتشار می‌یابد.

وی با بیان اینکه این بیماری به صورت قطعی در استان مرکزی گزارش شده است اظهار داشت: شهر ازنا در همجواری این استان قرار دارد و تالاب‌، رودخانه و دریاچه‌های آن هرساله پذیرای تعداد زیادی از پرندگان کوچنده هستند که شکار و صید این پرندگان توسط مردم، آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را تبدیل به یک بحران در حوزه بهداشت و سلامت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: توصیه می‌شود عموم مردم از شکار پرندگان مهاجر خودداری کنند و ساکنین روستاهای اطراف رودخانه‌، تالاب و دریاچه‌ها از نگهداری مرغابی و ماکیان را به صورتی نگهداری کنند که با پرندگان وحشی تماس نداشته باشند.

درویشی اضافه کرد: مردم باید در صورت مشاهده تلفات در پرندگان اهلی یا وحشی موضوع را به شبکه دامپزشکی یا اداره حفاظت محیط زیست اطلاع دهند.

اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان نیز امروز اعلام کرد حضور و تردد در نزدیکی تالاب‌های این استان به دلیل مشاهده آنفلوآنزای پرندگان در برخی مناطق کشور ممنوع است.

بر این اساس ساکنان مناطق تالابی، سدها و پرورش دهندگان طیور باید مراقب انتقال این بیماری از پرندگان مهاجر به طیور و ماکیان خود باشند و در صورت بروز هر گونه تغییر در رفتار طیور و یا تلفات، مراتب به دامپزشکی یا محیط زیست اطلاع رسانی شود تا اقدامات لازم صورت گیرد.

حدود ۱۵ تالاب و بیش از ۱۰ سد و آب بند در این استان وجود دارد که احتمال ورود پرندگان مهاجر به آنها دور از انتظار نیست همچنین شهروندان به هیچ عنوان نباید از گوشت پرندگان صید شده استفاده کنند چرا که هرگونه تماس با پرندگان آلوده احتمال انتقال بیماری را به همراه دارد.

ویروس آنفلوآنزا سندرم‌های متعددی از آلودگی‌های بدون علامت تا آلودگی خفیف دستگاه تنفسی فوقانی و کاهش تولید تخم، بیماری عمومیت یافته با علائم تنفسی، رال (خس خس سینه)، ریزش اشک، سینوزیت، سیاه شدن قسمت‌های بدون پر مانند تاج و ریش، تورم سر و صورت، ژولیدگی پرها، اسهال، و بروز درگیری سیستم عصبی همراه با مرگ سریع را در پرندگان ایجاد می‌کند.

دوره نهفتگی در اشکال مختلف بیماری متفاوت و بین چند ساعت تا سه روز در یک پرنده و در یک گله تا ۱۴ روز است. طول این دوره به میزان آلودگی ویروسی، راه عفونت، گونه پرنده، قدرت بیماری‌زایی ویروس و عوامل محیطی مانند گرد و غبار و آمونیاک بستگی دارد.

بیماری آنفلوآنزا فوق حاد در طیور تخم‌گذار و مادر شروعی ناگهانی و دوره‌ای کوتاه بین سه تا ۷ روز دارد.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست آنفولانزای پرندگان ازنا لرستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست آنفولانزای پرندگان ازنا لرستان سازمان حفاظت محیط زیست آنفولانزای پرندگان ازنا لرستان اخبار کنکور پرندگان مهاجر محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۱۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون بیش از دو میلیون طیور بومی در لرستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان لرستان؛مدیر اداره کل دامپزشکی استان لرستان گفت: با توجه به نقش و جایگاه طیور بومی در اقتصاد خانوار روستایی و عشایری و با هدف حفظ ذخایر ژنتیکی و همچنین کاهش ویروس وحشی در گردش، دهمین مرحله از واکسیناسیون رایگان طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل در استان با واکسیناسیون دو میلیون و ۴۰۱ هزار و ۳۶۸ قطعه طیور به پایان رسید.
دکتر مصطفی زبر دست افزود:واکسیناسیون طیور بومی استان علیه بیماری نیوکاسل از ۲۰ بهمن سال گذشته شروع شده بود و پایان فروردین ماه ۱۴۰۳ به پایان رسید.
مصطفی زبردست گفتت: در اجرای این عملیات از پتانسیل نیروهای بسیج مهندسان جامعه کشاورزی روستاها، دهیاران و همکاران سازمان جهاد کشاورزی  برای ایمن سازی طیور بومی استفاده شده است.

دیگر خبرها

  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • آنفلوآنزا عامل یک بیماری همه‌گیر جدید در آینده!
  • هشدار متخصصان درباره همه‌گیریِ بعدی جهانی
  • هشدار متخصصان: آنفلوآنزا به احتمال زیاد در آینده نزدیک باعث ایجاد یک بیماری همه‌گیر جدید خواهد شد
  • تهیه زالو فقط از داروخانه / خطر زالوهای صید شده از تالاب‌ها و مرداب‌ها
  • واکسیناسیون بیش از دو میلیون طیور بومی در لرستان
  • برخورد قضایی با پرنده فروشان دوره گرد در بافق
  • عوامل بروز یبوست در نوزادان چیست چگونه درمان می‌شود؟
  • آبگیری ۳۵ درصد از حجم تالاب آق گل ملایر
  • آبگیری 35 درصد از حجم تالاب آق گل ملایر