Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرق: گمانه‌زنی‌ها درباره اینکه چه کسی ریاست پنتاگون را در دولت بعدی ایالات‌ متحده عهده‌دار می‌شود، همچنان ادامه دارد و در‌حالی‌که تا چندی پیش بسیاری از نزدیکان «جو بایدن»، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا، بر این باور بودند که برای نخستین‌‌‌بار یک زن وزیر دفاع آمریکا می‌شود، اکنون نام یک آمریکایی آفریقایی‌تبار بر سر زبان‌ها افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌طور که در گزارش‌ها آمده، ژنرال «لوید آستین»، یک ژنرال بازنشسته چهار‌ستاره، بیشترین شانس را برای ورود به کابینه بایدن دارد؛ آن‌هم در شرایطی که اوضاع جهان و به‌ویژه خاورمیانه آشفته‌تر از گذشته به ‌نظر می‌رسد. در‌صورتی‌که در نهایت آستین برای تأیید به مجلس سنا معرفی شود، او نخستین آمریکایی-آفریقایی‌تباری خواهد بود که به ریاست پنتاگون می‌رسد. اما او نیز مانند «جیمز متیس»، وزیر دفاع نخست «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری کنونی این کشور، به‌عنوان کسی که به‌تازگی از ارتش بازنشسته شده، برای انتصاب در پست جدید به مجوز کنگره نیاز خواهد داشت.


ژنرال آستین بخش اعظم دوران کاری خود را به‌عنوان فرمانده لشکر سوم پیاده ارتش آمریکا گذرانده که نقش مهمی در اشغال عراق در سال 2003 داشته است. او در فاصله سال‌های 2001 تا 2008 فرمانده نیروهای آمریکایی در عراق بود. پس از خروج ارتش آمریکا از عراق، آستین جانشین رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا شد. این ژنرال بازنشسته 67‌ساله در بازه زمانی ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ ریاست فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) را بر عهده داشت و پس از آن، بازنشستگی خود را اعلام کرد. فرماندهی نیروهای آمریکایی در خاورمیانه و آسیای مرکزی، عملیات جنگ در افغانستان را هدایت و در‌عین‌‌حال بر وضعیت کشورهایی مانند یمن، پاکستان، سوریه و ایران نظارت می‌کند. «لئون پانه‌تا»، وزیر دفاع سابق آمریکا، در زمان انتصاب او به سمت ریاست سنتکام گفته بود ژنرال آستین علاوه بر تجربه و شناخت راهبردهای نظامی و ویژگی‌های منطقه، از دقت‌نظر بالایی در یکی از مهم‌ترین مسئولیت‌های نظامی آمریکا بهره‌مند است. این ژنرال آمریکایی زمانی ‌که فرماندهی نیروهای مرکزی آمریکا را بر عهده داشت، در اظهاراتی ایران را اصلی‌ترین تهدید در خاورمیانه خوانده بود و در جواب به پرسش یکی از سناتورها درباره اقدام‌های بعدی ایران پس از دستیبابی به پول‌های آزاد‌شده، ادعا کرده بود واشنگتن مانع دخالت‌های ایران در کشورهای منطقه می‌شود و فعالیت‌های تهران را محدود می‌کند.


فهرست طولانی‌ بایدن
اما فهرست کسانی‌که ممکن است برای نشستن بر کرسی ریاست پنتاگون در نهایت به کابینه بایدن راه یابند، طولانی است. در این فهرست، اکنون نام «جه جانسون»، وزیر سابق امنیت داخلی، «تامی داکوورس»، سناتور و کهنه‌سرباز سابق و «میشل فلورنوی»، معاون سابق وزیر دفاع آمریکا، به چشم می‌خورد و بسیاری هنوز معتقدند که فلورنوی برای تصدی این سمت پیشتاز است. فلورنوی در دوران «باراک اوباما»، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا، معاون وزارت دفاع در حوزه سیاست‌گذاری بود و تجربه درخور‌توجهی در مدیریت مرکز میانه‌روی «امنیت جدید آمریکا» دارد. او در ماه‌های اخیر نیز مانند همیشه فعال بوده و به‌تازگی نیز به‌طور مشترک طرحی را درباره اینکه وزارت دفاع آمریکا چگونه می‌تواند با سرعت‌بخشیدن به تلاش‌های خود در توسعه فناوری‌های جدید، چین را پشت سر بگذارد، مطرح کرده است. برخی بر این نکته تأکید می‌کنند که روابط بایدن با فلورنوی به اندازه «تونی بلینکن»، گزینه وزارت خارجه آمریکا، عمیق و طولانی نیست، اما فلورنوی از مقامات ارشد پنتاگون همچنان در رقابت برای تعیین ریاست پنتاگون باقی می‌ماند.


«جک رید»، سناتور ایالت رودآیلند، یکی از دموکرات‌های ارشد در کمیته خدمات مسلح و از نظامیان ارشد سابق ارتش آمریکا نیز سال‌هاست در فهرست نامزدهای وزارت دفاع دموکرات‌ها قرار دارد؛ بااین‌حال اگر دموکرات‌ها بتوانند کنترل سنا را به دست بیاورند، رید احتمالا ریاست کمیته نیروهای مسلح را بر عهده می‌گیرد و ممکن است نخواهند وارد پنتاگون شود. رید هم مانند داک ورث، رقیبی کم‌شانس‌تر در مقابل فلورنوی محسوب می‌شود.


پایگاه خبری آکسیوس در‌این‌باره می‌نویسد: هنگامی که بایدن روز سه‌شنبه فهرستی از اعضای تیم امنیت ملی خود را ارائه داد، نام نامزد ریاست پنتاگون در آن خالی بود. احتمال بیشتری وجود داشت که فلورنوی گزینه احتمالی باشد، اما فاکتورهای دیگری از قبیل نژاد، تجربه کار و میزان آسودگی خاطر بایدن در این انتصاب جدید نقش دارند. به نوشته این رسانه، مشاوران ارشد بایدن احساس می‌کنند برای اعلام یک آمریکایی آفریقایی‌تبار به‌عنوان یکی از پست‌های کلیدی کابینه تحت فشار هستند. در این میان برخی نیز بر این نکته تأکید می‌کنند که برای شخص بایدن، برخلاف دونالد ترامپ، وزارت دفاع در اولویت نیست؛ چرا‌که او بارها گفته آمریکا زمانی قوی است که با متحدانش همکاری می‌کند و به گفته یکی از منابع نزدیک به بایدن، دولت او قصد ندارد پنتاگون را محور همه سیاست‌هایش قرار دهد.

منبع: فردا

کلیدواژه: بایدن وزارت دفاع ریاست پنتاگون ارتش آمریکا وزارت دفاع وزیر دفاع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۱۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه سناریوهای احتمالی را در سطح عملیاتی بررسی می‌کنیم

سرلشکر باقری با بیان اینکه وضعیت منطقه قبل و بعد از اقدام تلافی‌جویانه و تنبیهی ایران به مناطق حساس و پایگاه نظامی رژیم صهیونیستی تغییر کرده است، گفت: نیروهای مسلح، احتمالات و سناریوها را در سطح عملیاتی مورد مطالعه و بررسی دقیق قرار می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سردار سرلشکر محمد باقری در آئین رونمایی از طرح جامع دانشگاه عالی دفاع ملی که با حضور مقامات لشکری و کشوری برگزار شد، با تاکید بر اینکه در شرایط حساس کنونی منطقه، دانشگاه عالی دفاع ملی باید شرایط آینده کشور و منطقه را مورد بررسی قرار دهد، اظهار کرد: وضعیت منطقه قبل و بعد از اقدام تلافی‌جویانه و تنبیهی جمهوری اسلامی ایران به مناطق حساس و پایگاه نظامی رژیم صهیونیستی تغییر کرده است.

وی پیروزی‌های رزمندگان اسلام را در عملیات وعده صادق که پاسخ محکمی به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی انجام گرفت تبریک گفت و تصریح کرد: این پاسخ با نشان دادن اراده ملی علیه رژیم رقم خورد و تأثیرات راهبردی را به حمدالله در سطح منطقه و جهان داشت.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح افزود: نیروهای مسلح، احتمالات و سناریوها را در سطح عملیاتی مورد مطالعه و بررسی دقیق قرار می‌دهند و دانشگاه عالی دفاع ملی باید در سطح راهبردی این موضوعات را مورد توجه خود قرار دهد.

باقری با اشاره به اینکه دانشگاه عالی دفاع ملی به عنوان عالی‌ترین دانشگاه نیروهای مسلح که مسئولیت تربیت فرماندهان و مدیران عالی نیروهای مسلح و همچنین مدیران عالی کشوری را در مباحث راهبردی بر عهده دارد، در مسیر رشد و ارتقا قرار گرفته است، خاطر نشان کرد: دانشگاه عالی دفاع ملی در تربیت فرماندهان، مقامات و سایر نیروها و همچنین در نظریه‌پردازی و کرسی‌ها باید بالاترین سطح مورد نظر و توجه قرار دهد و باید دائماً در جهت کیفی‌سازی و عمق بیشتر مطالب و کارهای پژوهشی کار کنیم و به پیش برویم.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه طرح جامع دانشگاه دفاع ملی جز اسناد اساسی و مادر برای دانشگاه محسوب می‌شود و عالی‌ترین طرحی است که در دانشگاه باید مورد اجرا قرار بگیرد، گفت: این طرح طی بیش از یک سال کار تهیه و محضر مقام معظم رهبری تقدیم شد و توسط ایشان مطالعه و مورد نقد قرار گرفت و اصلاحاتی در آن ابلاغ فرمودند و نهایتاً به تصویب معظم‌له رسید که امروز از این طرح رونمایی شد.‌

وی در پایان تصریح کرد: همه ما باید بر اجرای دقیق طرح جامع دانشگاه تلاش کنیم و قطعاً این طرح موجب ارتقا هرچه بیشتر دانشگاه خواهد شد.

منبع: تسنیم

کد خبر 747193

دیگر خبرها

  • پنتاگون: آمریکا مذاکرات با نیجر را آغاز کرد 
  • پنتاگون: مذاکرات بر سر خروج نظامی از نیجر آغاز شد
  • همه سناریوهای احتمالی را در سطح عملیاتی بررسی می‌کنیم
  • نشست معرفی گزینه‌های احتمالی هدایت تیم ملی بسکتبال
  • معرفی گزینه‌های احتمالی سرمربیگری تیم ملی بسکتبال در جلسه کمیته فنی
  • آغاز جلسه علنی مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف / بررسی جزییات طرح تشکیل «سپند» وزارت دفاع
  • روسیه در جنگ اوکراین پیروز خواهد شد
  • اعلام طرح آمریکا برای اعزام مشاوران نظامی به اوکراین/ تصرف بخش های دیگری از خاک اوکراین توسط روسیه
  • تایوان چگونه کمک آمریکا را علیه چین به کار می‌گیرد؟
  • گزارش‌ های واقعی پنتاگون درباره چیزایی که فقط در فیلم‌های علمی تخیلی دیده‌ایم