Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-25@03:38:50 GMT

رییسبانک مرکزی مردم را ناراحت می کند

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۵۲۲۷۴

رییسبانک مرکزی مردم را ناراحت می کند

ساعت 24 - تورم بی‌مهار و شتابان قاتل دسترنج مردم است و دستاورد و رنج جانکاه آنها را در برابر چشم‌هایشان بیهوده می‌کند. درد و پیامدهای تورم بر اقتصاد جوامع به اندازه‌ای است که در دهه‌های پیشین بین تورم پایین و نرخ بیکاری بالا اولی را انتخاب می‌کردند تا اینکه با دانش اقتصادی میلتون فریدمن اقتصاددان آمریکایی فرمول مهار تورم پیدا شد و اکنون بیش از ۱۰۰ کشور جهان تورم بین دو تا پنج درصد دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ایران اما دولت‌ها هرگز دانش اقتصاد را قبول ندارند و به همین دلیل متوسط نرخ تورم در ایران از اوایل دهه ۱۳۵۰ تا امروز ۲۲ درصد بوده است. بانک مرکزی نیز برای نخستین‌بار دامنه تورم تعیین و آن را در دامنه دو درصد بالا یا پایین ۲۲ درصد تعیین کرده است که البته در هشت ماه تازه‌سپری‌شده از این نرخ فاصله معناداری را تجربه کرده‌ایم. حالا اما رییس کل بانک مرکزی پس از فوران نرخ ارز که به نرخ تورم عمومی دامن زده، می‌گوید انتظارات تورمی در ایران روند کاهنده پیدا کرده است. این حرف رییس کل بانک مرکزی براساس تئوری انتظارات بیان می‌شود به این معنی که اگر مصرف‌کنندگان انتظار داشته باشند در آینده قیمت‌ها روند کاهنده دارند از خرید بیشتر امتناع کرده و به این ترتیب با کاهش تقاضای موثر، قیمت‌ها در سرازیری قرار می‌گیرند. به نظر می‌رسد اما این تئوری در ایران و در شرایط فعلی و براساس سخنان رییس کل بانک مرکزی باید راستی‌آزمایی شود و از شهروندان به گونه‌ای سوال شود آیا امیدوارند در آینده قیمت‌ها کاهش یابد یا به این نتیجه رسیده‌اند قیمت‌ها در آینده کاهش می‌یابد. با توجه به اینکه در یک دوره چند ماهه نرخ ارز دو برابر شد و قیمت کالاها نیز با کمی تاخیر خود را به این میزان افزایش رسانده یا خواهند رساند و این در اقتصاد ایران تجربه شده است. به نظر می‌رسد انتظارات نیست که شاید روند کاهنده تورم را برای رییس کل بانک مرکزی آشکار کرده است. واقعیت این است که شهروندان ایرانی دیگر قدرت خرید و تقاضای موثر ندارند و نمی‌توانند از جایی و از پس‌اندازی بردارند و مصرف قبلی را ادامه دهند و اگر هم تعدیلی در سرعت تورم دیده می‌شود شاید دلیل اصلی‌اش این باشد. از سوی دیگر با وجود کرونا و تعطیلی صدها هزار بنگاه خدمات شهری و بیکاری میلیونی نیز قدرت خرید عمومی را کاهش داده است و این نیز بر نرخ افزایش یابنده پرشتاب اثر گذاشته است. کاهش درآمد سرانه و ناتوانی در خرید را نباید با انتظارات تورمی که یک اتفاق مثبت است یکسان انگاشت.

رییس بانک مرکزی ایران که در همه نوشته های کوتاه اینستاگرامی اش یادش نمی رود سری هم به سیاست بزرند و افزایش نرخ ارز را به زمین دیگران شوت کند یا اینکه با صراحت سازمان برنامه و بودجه را مامت کند که با قرض کردن از صندوق توسعه ملی راه تورم را هموارکرده است توجه داشته باشد این حرفها که انتظارات تورمی روند کاهنده دارد شهروندان را خشمگین می کند و انها البته صداندارند که به جایی برسد اما در دل ناراحت می شوند که ایا اگر گوجه فرنگی کیلویی 4هزار تومان به 22هزار تومان رسید و بعد به 18 هزار تومان کاهش یافت معنایش انتظارات کاهنده از تورم است.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد رییس کل بانک مرکزی روند کاهنده قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۲۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی جدید کیهان از نرخ ارز در بازار/ سقوط آزاد قیمت دلار چه زمانی اتفاق می‌افتد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نرخ دلار در بازار غیررسمی ارز که روند نزولی خود را در روزهای گذشته آغاز کرده بود در معاملات دیروز با شدت بیشتری به ریزش خود ادامه داده، به گونه‌ای که در کمتر از ۴۸ ساعت گذشته با عقبگرد دو کاناله به کانال ۶۳ هزار تومانی رسیده است.

کیهان در گزارشی نوشت: بر اساس مشاهدات میدانی از معاملات غیررسمی ارز در محدوده میدان فردوسی و چهارراه استانبول، فروشندگان، دلارهای خود را با نرخ ۶۳ هزار و ۸۰۰ تومان عرضه می‌کنند اما معامله‌گران همچنان تمایلی به خرید نشان نمی‌دهند.

در کانال‌های تلگرامی نیز نرخ معاملات فردایی دلار روند نزولی قابل توجهی داشته و به کانال ۶۴ هزار تومانی رسیده است. کانال‌های تلگرامی در حالی نرخ ۶۴ هزار و ۷۵۰ تومان را برای معاملات فردایی اعلام می‌کنند که انتظارات معامله‌گران نرخ‌هایی به مراتب پایین‌تر را تقاضا می‌کند.

احتمال بالای ادامه ریزش نرخ دلار

معامله‌گران بازار ارز اشاره می‌کنند که پس از عملیات مقتدرانه «وعده صادق» التهاباتی در بازار ارز ناشی از پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی شکل گرفت اما پس از ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان مشخص شد که گمانه‌زنی‌ها از تشدید التهابات نادرست بوده و حال که تنش‌ها پایان یافته است احتمال ریزش بیشتر نرخ دلار بسیار بالاتر است. معامله‌گران به همین دلیل فعلا از خرید امتناع می‌کنند و دست نگه داشته‌اند. کارشناسان نیز همواره تاکید می‌کنند که پس از رفع تنش‌ها و فروکش کردن التهابات، نرخ دلار نیز با شیب زیاد کاهش پیدا خواهد کرد.

مدیریت نرخ دلار در بانک مرکزی

امیر شهریاری؛ عضو اتاق بازرگانی ایران درباره اتفاقات اخیر بازار ارز گفت: پیش از عملیات مقتدرانه نظامی ایران با عنوان «وعده صادق» نیز پیش‌بینی افزایش قیمت در بازار وجود داشت اما فرآیند کنترل و مدیریت بازار ارز به نحوی از سوی بانک مرکزی صورت گرفت که افزایش قیمت به صورت مقطعی و زودگذر خود را در بازار نشان داد و بلافاصله فروکش کرد.

او تاکید کرد: تاکنون با مداخله هوشمندانه و نظارت سیاستگذار، قیمت ارز کنترل شده و با ادامه یافتن آرامش کنونی می‌توان به کاهش قیمت دلار و رسیدن به کانال‌های پایین‌تر نیز امیدوار بود.

نتیجه وعده صادق

سیدکمال سیدعلی؛ معاون ارزی اسبق بانک مرکزی تصریح کرد: عملیات مقتدرانه نظامی ایران در وعده صادق باعث شد شاهد تأثیر آن‌چنانی بر افزایش نرخ ارز نباشیم و حتی روند قیمتی نیز به‌خلاف فضاسازی‌ها و پیش‌بینی‌ها نزولی شد.

او با اشاره به این که بنیادهای اقتصاد ایران رو به بهبود است، افزود: رشد اقتصادی بیشتر شده است و شاهد افزایش سرمایه‌گذاری در کشور هستیم و از طرف دیگر نرخ رشد نقدینگی و نرخ رشد پایه پولی روند کاهشی دارد بر همین اساس این موضوع موجب خواهد شد کنترل بازار ارز با سهولت بیشتری انجام گیرد.

معاون ارزی اسبق بانک مرکزی تأکید کرد: انتظارات بیش از حد از بانک مرکزی برای کنترل نرخ ارز غیرعقلایی است و اقتصاددان‌های کشور نیز متفق‌القول معتقدند که سایر دستگاه‌ها باید به بانک مرکزی برای کنترل تورم، رشد تولید و افزایش درآمدهای ارزی کمک کنند و اگر بهبود متغیرهای اقتصادی ادامه داشته باشد رشد نرخ ارز هم به همان نسبت کاهشی خواهد شد.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898143

دیگر خبرها

  • در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت
  • خبر خوش بانک جهانی برای ایران
  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران
  • انتشار اوراق سپرده خاص به کنترل انتظارات تورمی منجر شد
  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران / ارزش پول ملی در ۴ دهه چقدر کاهش یافت؟
  • اسلحه ژاپنی علیه تورم و غافلگیری تسلا
  • اشتباه در راهبرد بانک مرکزی؛ رئیس کل بازار آزاد را به رسمیت نمی‌شناسد | رابطه زایش تورم و نرخ دلار چگونه است؟
  • راهبرد بانک مرکزی اشتباه است / زایش چهار درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • زایش ۴ درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • پیش‌بینی جدید کیهان از نرخ ارز در بازار/ سقوط آزاد قیمت دلار چه زمانی اتفاق می‌افتد؟