Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@20:49:44 GMT

استفاده از آب شیرین کن برای مقابله با بحران آب

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۵۳۴۹۲

استفاده از آب شیرین کن برای مقابله با بحران آب

آب شیرین کن ‌ها ؛ راهی برای مقابله با بحران کم آبی هستند که می توان به خوبی از آن استفاده بهینه برد . چندی است که استفاده از آب شیرین کن در کشور‌های حوزه خلیج فارس آغاز شده ولی شرایط جغرافیای ایران برای استفاده مستمر از این منابع نسبت به کشور‌های حوزه خلیج فارس متفاوت است. رضا احمدی با اشاره به طرح انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی اظهار کرد: موقعیت جغرافیای ایران و عبور نوار بیابانی از مرکز فلات ایران، استان‌های این مناطق را با کمبود منابع آبی مواجه کرده و افزایش جمعیت در این مناطق مشکلات را دو چندان کرده، به همین منظور از سال گذشته نیز بحث انتقال آب دریا به این مناطق مطرح بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این کارشناس منابع آب بیان کرد: رشد جمعیت و تمرکز آن در مناطق شهری باعث افزایش سرانه آب در این مناطق شده و کشاورزی سنتی نیز مزید بر کمبود آب در این مناطق شده است. این استاد دانشگاه تصریح کرد: مصرف آب در بخش کشاورزی بالغ بر ۹۰ درصد است و کشت‌های قرقابی و کاشت محصولات آب بر مانند سیب و هندوانه که اصولا با طبیعت ایران تطبیق ندارد باعث پایین آمدن سطح آب هوای زیرزمینی می‌شود.

وی با اشاره به طرح‌های انتقال آب در کشور عنوان کرد: طرح‌های انتقال آب باعث رفاه مقطعی و غیر واقعی در  مقصد می‌شود به این معنی که امکان همسان سازی با طبیعت را از مردم می‌گیرد و توهم آبی را به وجود می‌آورد.

احمدی بیان کرد: انتقال آب بین حوزه‌ای زمانی توجیه پذیر خواهد بود که برای شرب استفاده شود، اما انتقال برای فعالیت صنعتی باعث تمرکز جمعیت در نقطه مقصد خواهد شد.

این کارشناس حوزه آب بیان کرد: استفاده از آب شیرین کن در کشور‌های حوزه خلیج فارس از دهه‌های گذشته آغاز شده و با پیشرفت علم هزینه‌های نمک زدایی کاهش یافته است، اما شرایط جغرافیای کشور برای استفاده مستمر از این منابع نسبت به کشور‌های حوزه خلیج فارس متفاوت است.

این استاد دانشگاه بیان کرد: طرح‌های انتقال بین حوزه‌ای آب، باید به عنوان آخرین گزینه مورد استفاد قرار گیرد و اولویت بر سازگاری با محیط زیست و مدیریت مصرف آب در کشور باشد، کاری که نسل‌های گذشته در ایران به خوبی آن را اجرا کردند.

وی افزود: مکان یابی برای ساخت صنایع آب بر مانند ذوب آهن نیازمند بازنگری است و باید این بخش از صنایع را در کنار سواحل که دسترسی مناسبی به منابع دریا وجود دار احداث شود.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: آب شیرین کن کمبود منابع آبی سرانه آب مصرف آب کمبود منابع آبی آب شیرین کن سرانه آب کشور های حوزه خلیج فارس آب شیرین کن انتقال آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۳۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌های رگباری و آب‌گرفتگی در شمال و شرق استان اصفهان + عکس

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از بارش‌های رگباری و آب‌گرفتگی در شمال و شرق استان اصفهان خبر داد.

منصور شیشه فروش در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: بارش‌های رگباری باران و تگرگ در مناطق شمال و شرق استان باعث فعال شدن رودخانه‌های فصلی و ورود رواناب و جریان سیلابی به مسیر جاده‌ها و آب‌گرفتگی در محور بزرگراه نائین - اردستان - کاشان در محدوده مهراندوی ظفرقند شهرستان اردستان، محور کسوج اردستان - کاشان، زیرگذر زواره و کندی تردد شد.

وی افزود: بارش‌های رگباری در ارتفاعات قمصر و قهرود و فعال شدن رودخانه حیدر کاشان نیز باعث جریان یافتن رواناب و سیلاب و آب‌گرفتگی در مناطق دو، سه و چهار شهر کاشان، آب‌گرفتگی در منطقه فین، بلوار امام رضا، بالادست مسکن مهر، محور خرم دشت روستاهای دره، یزدل و جوینان، شهرک صنعتی جعفرآباد، محور فرودگاه کاشان و آب‌گرفتگی جاده ابوزید آباد شهرستان آران و بیدگل شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: آب‌گرفتگی و بارش‌های رگباری در روستای ارور، گردنه ملااحمد و گردنه زنجیرگاه شهرستان نائین نیز باعث آب‌گرفتگی معابر روستا و دو منزل مسکونی شد و شاهد آب‌گرفتگی جاده انارک، بودیم.

شیشه فروش ادامه داد: بارش‌ها همچنان در مناطق شمال و شمال شرق تا فردا صبح و در شهر اصفهان و مناطق مرکزی از بعدازظهر امروز تا فردا صبح ادامه دارد، همچنین امدادرسانی در مناطق تحت تأثیر توسط مدیریت بحران فرمانداری‌ها، اداره راهداری، هلال احمر، واحدهای آتش‌نشانی، پلیس راه، واحدهای خدمات شهری، شهرداری‌ها و دهیاران با تخلیه آب از منازل و معابر، ایمن سازی راه‌ها، انسداد موقت محورهای سیل‌گیر ادامه دارد و آماده‌باش عوامل امدادی با ابلاغ مدیریت بحران تا فردا تداوم خواهد داشت.

کد خبر 747271

دیگر خبرها

  • در همایش ملی مناطق آزاد چه گذشت؟/ قشم و کیش برترین در حوزه اقتصاد
  • مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است
  • دستگاه های خدمات رسان کرمان برای مقابله با بحران سیل آماده باشند
  • سازماندهی بیش از ۴۰۰ تیم عملیاتی و امدادی برای مقابله با سیل در یزد
  • سیل جلوی قطار را گرفت؛ انتقال مسافران با اتوبوس
  • سیل جلوی قطار تهران - گرگان را گرفت | انتقال مسافران در راه مانده با اتوبوس
  • بازدید میدانی استاندار کرمان از مناطق سیل‌زده شهرستان زرند
  • خط لوله گاز ، مهم‌ترین طرح ایران و پاکستان در حوزه انرژی
  • بارش‌های رگباری و آب‌گرفتگی در شمال و شرق استان اصفهان + عکس
  • راه‌حل‌های یک پژوهشگر علوم اجتماعی برای افزایش جمعیت