Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-23@08:30:58 GMT

آخرین وضعیت پرونده بودار پایتخت

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۵۵۹۴۸

ساعت24-مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست می‌گوید که طی روزهای اخیر دستگاه اندازه‌گیری شدت بو در تهران راه‌اندازی شده و ازسوی دیگر استانداردهایی برای پایش بو نیز تدوین شده است.

 طی روزهای اخیر برای سومین سال متوالی در تهران بوی نامطبوعی استشمام شد که هنوز منشا و منبع آن برای دستگاه‌های مسئول ازجمله شهرداری تهران و سازمان حفاظت محیط‌زیست نامعلوم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند که طی سال‌های اخیر حدس و گمان‌هایی درباره منشا بوی نامطبوع در تهران زده شده است؛ از مرکز دفع زباله آرادکوه گرفته تا زمین‌های کشاورزی و دامداری‌های اطراف تهران و حتی سیستم جمع‌آوری فاضلاب شهری اما هنوز هیچکدام از این منابع به‌عنوان منشا اصلی بوی مرموز تهران تایید نشده‌اند.

انتشار بوی نامطبوع در تهران طی سال اخیر در بیشتر مواقع با افزایش غلظت آلاینده دی‌اکسید گوگرد همزمان بوده است. برای مثال شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرده است که طی روز شنبه (۸ آذر) همزمان با استشمام بوی نامطبوع در تهران، غلظت آلاینده دی‌اکسید گوگرد در برخی از ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا حدود سه تا چهار برابر افزایش یافته بود. افزایش غلظت این آلاینده می‌تواند درپی انجام فعالیت‌های صنعتی و حتی غیرصنعتی رخ دهد.

از سوی دیگر بررسی‌ها نشان داده است که جهت باد نیز در انتشار این بوی نامطبوع بی‌تاثیر نیست چون طی سال‌های اخیر زمانی‌که جهت باد از سمت جنوب و جنوب غرب بوده بوی نامطبوع به تهران رسیده است. از این‌رو گمان می‌رود که بوی نامطبوع مسیر فرودگاه امام (ره) - که دلایل ایجاد این بو پیش از این ازسوی محیط‌ زیست استان تهران اعلام شده بود - همزمان با وزش بادهای جنوبی و جنوب غربی به تهران می‌رسد.

با این حال انتشار و استشمام بوی نامطبوع در تهران درحالی تداوم پیدا کرده است که منشا و یا منشاهای آن همچنان به‌صورت دقیق مشخص نیستند و از این جهت نگرانی‌هایی را از جهت حفظ سلامت شهروندان به‌دنبال دارد.

هلنا کعبی - مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست - درباره آخرین اقدامات انجام شده توسط این سازمان برای یافتن منبع انتشار بوی نامطبوع در پایتخت می‌گوید: متاسفانه طی سال‌های گذشته روی موضوع انتشار بو کارهای زیادی انجام نشده و حتی استانداردی برای آن تعریف نشده بود بنابراین برای برخورد با واحدهایی صنعتی و غیرصنعتی مانند دامداری‌ها، کشتارگاه‌ها و...  - که بوی نامطبوعی ایجاد می‌کنند - ازنطر قانونی کار سختی داشتیم.

راه‌اندازی دستگاه اندازه‌گیری شدت بو در تهران

وی ضمن اشاره به کمبود تجهیزات برای اندازه‌گیری شدت بو ادامه می‌دهد: اواخر سال گذشته دستگاهی برای اندازه‌گیری شدت توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست خریداری شد و اخیرا نیز این دستگاه راه‌اندازی شده است.

استانداردهای بو تدوین شده است

کعبی با بیان اینکه با راه‌اندازی این دستگاه دقت کار برای منشایابی بوی نامطبوع در تهران بالاتر رفته است، تصریح می‌کند: درحال‌حاضر درحال استفاده از این دستگاه برای آنالیز بوی مسیر فرودگاه امام (ره) هستیم. از سوی دیگر استانداردهای لازم برای بو و فاکتورهای بوی نامطبوع تدوین شده و براساس آن برای صنایع مختلف در تهران و اطراف آن برنامه پایش و اندازه‌گیری بو در دستورکار قرار گرفته است.

 مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست تاکید می‌کند: ما برای هر اقدام در جهت کاهش بو و برخورد با واحدهای آلاینده آن نیاز داشتیم که استانداردهایی برای بو داشته باشیم تا بتوانیم داده‌های خود را با استانداردها مقایسه کنیم.

کعبی در ادامه ضمن بیان اینکه اکنون کارهای زیرساختی برای یافتن منابع ایجاد بوی نامطبوع در تهران انجام شده و تجهیزات لازم نیز خریداری شده است، می‌گوید: در کشورهای مختلف دنیا پرسش‌نامه‌هایی را نیز برای پایش بو تدوین و بین مردم پخش می‌کنند. ما در سازمان حفاظت محیط‌ زیست نیز درحال تدوین اینگونه پرسش‌نامه‌ها براساس ساختارهای کشور هستیم تا بتوانیم به‌عنوان ابزاری دیگر درجهت پایش بو از آن استفاده کنیم.

نصب سنسورهای آنلاین برای پایش بو

مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست ادامه می‌دهد: درحال تهیه سنسورهای آنلاین برای پایش بو و نصب آن‌ها در نقاطی که پتانسیل ایجاد بوی نامطبوع دارند نیز هستیم همچنین کار نمونه‌برداری و آنالیز نمونه‌ها در جنوب تهران و مسیر فرودگاه امام (ره) انجام شده است.

وی در پایان اظهار می‌کند: امیدواریم بتوانیم تا حدود شش ماه آینده مستندات خود را درباره منابع ایجاد بوی نامطبوع در تهران به‌صورت دقیق و علمی منتشر کنیم.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: بوی نامطبوع در تهران اندازه گیری شدت برای پایش بو راه اندازی طی سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۵۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت‌های محیط زیست در حوزه مدیریت پسماند هوشمند می‌شود

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه نظارت‌های محیط زیست در حوزه مدیریت پسماند هدفمند و هوشمند می‌شود،گفت: رسیدگی به ۱۰ هزار درخواست و تایید بیش از سه هزار نقل و انتقال پسماند در کشور بیانگر جدیت کار در این حوزه است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، ایرج حشمتی در همایش مدیران محیط زیست کشور در شیراز با بیان اینکه نظارت بر اجرای قانون مدیریت پسماند و تغییر اقلیم از اولویت‌های پیش‌رو در سال جاری است که با جدیت دنبال می‌شود، گفت: رسیدگی به 10 هزار درخواست و تایید بیش از سه هزار نقل و انتقال پسماند در کشور بیانگر جدیت کار در این حوزه است، نظارت‌های محیط زیست در حوزه مدیریت پسماند هدفمند و هوشمند می‌شود.

وی با اشاره به مسئولیت محیط زیست در حوزه‌های پایش آب، هوا و خاک افزود: به روزرسانی سیاهه انتشار آلاینده‌های هوا و تدوین برنامه عملیاتی کاهش آلودگی هوای کلانشهر‌ها در دستور کار سال 1403 سازمان قرار گرفته است، همچنین با همکاری وزارت صمت، وزارت کشور، پلیس راهور و راه و شهرسازی برنامه از رده خارج کردن خودرو‌های فرسوده با اولویت حمل و نقل عمومی و موتورسیکلت در سال جدید اجرا خواهد شد.

وی ادامه داد: در اجرای ماده الحاقی قانون برنامه هفتم توسعه، با هدف تقویت سازگاری و‌ کاهش آسیب‌پذیری کشور در مقابل تغییر اقلیم، برنامه مدیریت تغییر اقلیم کشور توسط سازمان و با همکاری سازمان‌های ذیربط تهیه خواهد شد.

حشمتی با تشریح اقدامات سیاستگذاری و نظارتی در بخش آب و خاک، یاد آور شد: قانون حفاظت از خاک قانون تخصصی است که بعد از انقلاب اسلامی ایران تصویب و ابلاغ شده است و در همین راستا آئین نامه اجرایی قانون حفاظت از خاک در سال گذشته در هیئت وزیران و نیز خط مشی‌های مدیریت، حفاظت و بهره برداری پایدار از خاک کشور تصویب و ابلاغ شد که مطابق خط مشی‌های مذکور، بهینه سازی روش‌های استفاده از آب‌های نامتعارف در خاک در تطابق با شاخص‌های کمی و کیفی و استاندارد‌های مرتبط باید صورت گیرد.

وی ادامه داد: در همین راستا و نیز کمک به حل بحران فعلی آب کشور تدوین و ابلاغ معیار مشمولیت واحد‌ها در اجرای طرح پایش خوداظهاری برای بخش پساب و پارامتر‌های مشمولیت واحد‌ها به تفکیک کد آیسیک دراجرای قانون حفاظت از خاک و آئین نامه جلوگیری از آلودگی آب تدوین و ابلاغ شده است. 

معاون محیط زیست استانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور ادامه داد: در سال گذشته، 143 رودخانه با 684 ایستگاه به صورت فصلی پارامتر‌های عمومی و سمی مورد پایش قرار گرفته که نتایج 1876 پایش نشان از این دارد که در 70 درصد پایش‌های انجام شده کیفیت رودخانه متوسط تا بسیار خوب بوده است، همچنین 5 گزارش ملی در راستای نظارت بر مدیریت زیست محیطی تنظیم و به نهاد‌های متولی قانونی آن برای اقدام وفق تکالیف قانونی ابلاغ شده است. 

حشمتی در ادامه با بیان اینکه وضعیت کیفیت آب زیر زمینی نیز با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت نیرو در کارگروه‌های برنامه ایمنی آب کشور در حال پایش است، ادامه داد: رفع آلودگی با شناسایی انواع ریسک‌های آلودگی اولویت بندی و تدوین پایش آب زیرزمینی کشور صورت می‌پذیرد.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • آغاز رویداد «ایمنی حمل و نقل» در پایتخت از امروز
  • رویداد ویژه «ایمنی و حمل و نقل» در پایتخت
  • رویداد ویژه «ایمنی و حمل و نقل» در پایتخت 
  • نگهداری و نوسازی دیوار‌های صوتی در پایتخت
  • پایش کیفیت ۱۴۳ رودخانه در سال ۱۴۰۲
  • نظارت‌های محیط زیست در حوزه مدیریت پسماند هوشمند می‌شود
  • کیفیت هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول است
  • هشدار عضو شورای شهر : سرانه سلامت پایتخت مطلوب نیست | باید برای مهاجرت پزشکان و پرستاران فکری شود
  • ایران به فناوری سامانه پایش وضع ماشین‌های دوار دست یافت
  • توسعه ۲۰۰۰هکتاری کمربند سبز تهران در سال جاری/ آخرین وضعیت احراز و تأیید ۱۴ پیمانکار پایتخت