Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا حجت کارشناس مسائل اروپا در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره انتقادات وزیر امور خارجه کشورمان از عدم انجام تعهدات اروپا، گفت: اصل وزارت امور خارجه بر گفت‌وگو و دیپلماسی است، در این دیپلماسی اگر بتوانیم تنوع رفتاری و دیپلماتیک را در فضای ساختار نظام بین الملل رعایت کنیم بسیاری از منافع کشورمان تامین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: کشور‌هایی که با سیاست خارجی ایران هماهنگ‌تر هستند و نگاه شان متنوع است را برای ارتباط انتخاب کنیم، همچنین دستگاه دیپلماسی ما باید متنوع سازی را در سیاست خارجی رعایت کند، برخی از کشورها درصدد خراب کردن چهره ایران هستند، بنابراین موضوع گفت‌وگو و رفت و آمد با کشورها باعث خنثی سازی، مخدوش کردن چهره ایران می‌شود، در حقیقت بسیاری از کشور‌ها تخریب چهره ایران را دنبال کرده و می‌کنند، اما در فضای دیپلماتیک می‌توانیم این موضوع را خنثی کنیم، مثلا روابط با سوئیس و اروپا می‌تواند از این زاویه هم مثمر ثمر باشد.

اروپا در حوزه سیاست خارجی تاثیرگذاری بالایی ندارد

حجت با اشاره به لزوم استقلال رفتاری اروپا در برابر آمریکا، توضیح داد: جنگ جهانی دوم بسیاری از چیز‌ها را تغییر داد و نیاز‌های اروپا به آمریکا سبب ساز این موضوع شد که استقلال رفتار سیاسی اروپا در دنیا زیر سوال برود و مستقل نباشد، البته اروپا هنوز هم استقلال ندارد.

این کارشناس مسائل اروپا با بیان اینکه اروپا بسیار حوزه ضعیفی به لحاظ قدرت نظام بین الملل است، گفت: اروپا به نوعی در برابر قدرت آمریکا و رقابت با چین و روسیه خرد شده است و در حوزه سیاست خارجی تاثیرگذاری بالایی ندارد، به عنوان مثال  تاثیرگذاری اروپا در جنگ قره باغ در درجه سوم و تاثیر گذاری روسیه در درجه اول است، همچنین در بحث سوریه تصمیم سازی بالایی ندارد و کشور‌های دیگر تاثیر بیشتری دارند، بنابراین اروپا استقلال رفتاری ندارد چراکه به شدت نیازمند آمریکا بوده است.

او افزود: دست کم در یک دهه گذشته می‌توان دید که اروپا به دنبال استقلال رفتاری است، اما هنوز می‌ترسد، بنابراین حالا حالا‌ها باید اروپا را زیر سایه آمریکا ببینیم و دستگاه سیاست خارجی کشور ما این موضوع را می‌داند، بنابراین خوب است که از اروپا بخواهیم استقلال رفتاری داشته باشد و ما باید این موضوع را اعلام کنیم.

اروپا زیر یوغ و سایه پدرانه آمریکاست/ آزادی بیان توخالی غرب

حجت ادامه داد: انگلیس که بر تمام کشور‌ها نفوذ‌ امنیتی، اقتصادی، جاسوسی، دیپلماتیک دارد، نمی‌تواند استقلال رفتاری داشته باشد و زیر یوغ و سایه آمریکاست، چراکه آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم آن‌ها را نجات داد و سر پا نگه داشت. نمی‌توانیم از اروپا انتظار عملی داشته باشیم، اما در کشور‌هایی مانند آلمان می‌توان رگه‌هایی از تمایل به استقلال را دید.

این کارشناس مسائل اروپا گفت: اروپا به دلیل اینکه توان ایستادن و پاسخ دادن به آمریکا را ندارد، مجبور است که ایران یا هر کشور دیگری مانند ما را تحت فشار قرار دهد، مثلا فرانسه به لحاظ اقتصادی و سیاسی مشکلات زیادی دارد و اخیرا لایحه‌ای را به مجلس بردند تا افرادی را که از برخورد پلیس با جلیقه زرد‌ها عکس و فیلم منتشر می کنند را زندانی و جریمه کنند، همین موضوع به این معناست که آزادی بیان آن‌ها توخالی است، با این وجود فرانسه تلاش زیادی کرد که منافع اقتصادی از برجام به دست بیاورد، اما از ترس و فشار آمریکا اولین کشوری بود که شرکت‌های خود را در ایران بست.

غرب به ایران گیر می‌دهند تا خود را به آمریکا نزدیک‌تر کنند/ تسلیحات آمریکا و اروپا در همه جنگ ها دیده می‌شود

او با اشاره به بیانیه اخیر تروئیکای اروپایی علیه ایران، افزود: اتحادیه اروپا توان ایستادن در برابر تمام مسائل و قواعد بین المللی را ندارند، به ایران گیر می‌دهند تا خود را به آمریکا نزدیک‌تر کنند، با وجود پیروز شدن بایدن در واشنگتن ممکن است این موضوع پررنگ‌تر هم شود.

حجت ادامه داد: اروپا عمق استراتژیک بسیار بالایی دارد و از بزرگترین سلاح‌های هسته‌ای و موشک هسته‌ای برخوردار است، اما به ایران می‌گویند که نه تنها سلاح بخرید بلکه نباید بسازید، کشوری می‌تواند از نگاه لیبرال آزادی رفتاری در نظام بین الملل داشته باشد که در چارچوب آن‌ها رفتار کند و حتی دین مداری و حقوق بشری در چارچوب آنها باشد و در غیر این صورت از نظر آنها دین دار و آزاد نیستند با این مبانی با استفاده از رسانه گروگان گیری افکار عمومی می‌کنند که ایران در حال جنگ و صدور تسلیحات و تنش زایی است، در حالی که هر جایی جنگ می‌بینیم تسلیحات آن از آمریکا و اروپاست.

غرب افکار عمومی ایران را به گروگان می‌گیرد

او افزود: اروپا و آمریکا که بیانیه می‌دهند و بحث تنش زایی را مطرح و ادعای صلح طلبی می‌کنند، خودشان جنگ طلب‌ترین هستند و در هر جای دنیا انسان‌های زیادی را می‌کشند، اما با رسانه هایشان حتی در داخل کشورمان افکار عمومی را به گروگان می‌گیرند و جوری وانمود می‌کنند که ایران به دنبال تنش است.

بیشتر بخوانید

«بایدن» نیامده، اروپا خود را لو داد

«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان و خانم «آنه لینده» وزیر امور خارجه سوئد هفته گذشته در یک تماس تلفنی، آخرین تحولات بین‌المللی، موضوعات منطقه‌ای، موضوعات مربوط به برجام و روابط دوجانبه و کنسولی میان دو کشور را مورد بحث و تبادل‌نظر قرار دادند. ظریف در این تماس با اشاره به تحریم‌های غیرقانونی و غیرعادلانه ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی ایران، از ناتوانی کشور‌های اروپایی در عمل به تعهدات خود در برجام انتقاد کرده و به وزیر امور خارجه سوئد توصیه کرد استقلال و حاکمیت خود را قربانی سیاست‌های زورگویانه و ظالمانه آمریکا نکنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ایران و اروپا ظریف وزیر امور خارجه آمریکا و اروپا وزیر امور خارجه استقلال رفتاری افکار عمومی سیاست خارجی کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۶۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقتصاد فوتبال ایران رونق می‌گیرد؟

صنعت فوتبال در جهان از مزایا و امکانات اقتصادی بسیاری بهره‌مند است که از آن جمله می‌توان به سه بخش عمده شامل درآمد‌های روز مسابقه، امور تجاری و حق پخش رسانه‌ای نام برد. در سال ۲۰۱۸ به طور متوسط ۴۰ درصد درآمد باشگاه‌های پردرآمد جهان حاصل از فعالیت‌های تجاری، ۴۳ درصد از طریق فعالیت‌های رسانه‌ای و فروش حق پخش مسابقات و ۱۷ درصد در پی فعالیت‌های روز مسابقه از طریق فروش بلیت و اقلام باشگاه حاصل شده است.

با این وجود باشگاه‌های لیگ برتری فوتبال ایران، بخصوص پرسپولیس و استقلال که تا روز گذشته به نوعی تنها تیم‌های دولتی محسوب می‌شدند از بخش قابل توجیه از درآمد‌های معمول باشگاه‌های فوتبال جهان محروم هستند. از طرف دیگر به دلیل مدیریت واحد دولت بر دو باشگاه پرسپولیس و استقلال با هشدار محرومیت از مسابقات آسیایی مواجه بودند.

استقلال و پرسپولیس در طول دهه‌های گذشته به نوعی از مهم‌ترین تیم‌های فوتبال ایران محسوب شده‌اند. علاوه بر آن‌که این دو باشگاه سکوی پرتاب بسیاری از فوتبالیست‌های ایرانی به تیم‌های خارجی بوده و هستند بعضا استخوان‌بندی تیم ملی را نیز بازیکنان این دو باشگاه تشکیل می‌دهند؛ بنابراین تقویت سرخابی‌ها می‌تواند به نوعی تقویت صنعت فوتبال در ایران و متعاقبا تیم ملی باشد.

بدهی حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومانی سرخابی‌ها

از سوی دیگر به دلیل مشکلاتی که طی دهه‌ها در مدیریت سرخابی‌های پایتخت وجود داشته پرسپولیس با ۸۲۶ میلیارد تومان بدهی و استقلال با حدود ۷۷۰ میلیارد تومان بدهی انباشته مواجه است.

اما پس از حدود ۱۳ سال که زمزمه واگذاری پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی مطرح شد، سرانجام روز گذشته این اتفاق رخ داد. دیروز در فرابورس ایران ۸۵ درصد از سهام باشگاه استقلال از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و شرکت‌های تابعه آن شامل شرکت‌های پتروشیمی شهید تندگویان، بوعلی، پارس و بندرامام خمینی و همین مقدار از سهام باشگاه پرسپولیس نیز توسط بانک‌های شهر، ملت، تجارت، صادرات، رفاه و اقتصاد نوین انتقال پیدا کرد.

امروز ساعت ۱۰:۳۰ صبح آیین واگذاری دو شرکت استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی با حضور وزرای اقتصاد و ورزش و سرپرست سازمان خصوصی‌سازی برگزار می‌شود.

اگرچه برخی کارشناسان نسبت به این نوع از خصوصی‌سازی که آن را واگذاری به بنگاه‌های شبه‌دولتی می‌دانند نقد‌هایی وارد کردند، اما این واگذاری ثمراتی را نیز در پی داشت. تفکیک مدیریت دو باشگاه و اقدام برای خصوصی‌سازی آنها می‌تواند مهم‌ترین فواید این واگذاری باشد.

ابراهیم بازیان ـ سرپرست سازمان خصوصی‌سازی در این‌باره گفته که با واگذاری حداکثری سهام دولت به دو کنسرسیوم ما امروز از دولتی بودن دو باشگاه پرسپولیس و استقلال فاصله گرفتیم و شاهد دو مشتری راهبردی برای پرسپولیس و استقلال هستیم.

اقتصاد دو باشگاه شکوفا می‌شود

وی افزود: در کنسرسیوم بانکی، یکی از بانک‌های کاملاً غیردولتی یعنی بانک شهر پا به میدان گذاشتند. سهام‌دار اصلی بانک شهر، شهرداری تهران است و به نوعی شهرداری یک نهاد امور دولتی با زیرساخت‌هایی در حوزه مدیریت شهری است و یکی از فرصت‌هایی است که می‌تواند در شکوفایی فعالیت‌های ورزشی این تیم بزرگ و نام‌آور ایفای نقش کند.

بازیان درباره خریدار باشگاه استقلال هم گفت: می‌بینیم یک مجموعه نفتی موفق با کنسرسیوم شرکت‌های وابسته خود پا به میدان گذاشت. این اقدام کاملاً با نگاه امید به آینده و با نگاه کاملاً متفاوت در مقایسه با گذشته رقم خورد.

رییس سازمان خصوصی‌سازی تاکید کربد: یک بحث دیگر مالکیت باشگاه‌ها بود که تقریباً با این عرضه منتقل می‌شود؛ بحث دیگر، مدیریت آنهاست که در یک مرحله بررسی اهلیت و صلاحیت صورت گرفت؛ آن هم در کمیته تخصصی سازمان خصوصی‌سازی با حضور دستگاه‌های مرتبط و فرابورس که به لحاظ کفایت مالی، توانایی متقاضیان مورد بررسی قرار گرفت.

بازیان با اشاره به بررسی اهلیت داوطلبان از سوی سازمان خصوصی سازی و سازمان فرابورس گفت: بخشی از اهلیت‌ها ناظر به مدیریت این باشگاه خواهد بود. هماهنگی خوبی میان وزارت ورزش و وزارت اقتصاد انجام شد. با این ویژگی‌ها ۸۵ درصد از سهام دو باشگاه به مجموعه‌هایی واگذار شد که امید و نشاطی را ایجاد می‌کنند؛ هواداران پرسپولیس و استقلال هم نگاه امیدوارانه به آینده این دو باشگاه دارند.

وی تاکید کرد: دولت سیزدهم ادعا و افتخار می‌کند که پروژه‌های نیمه تمام را تمام می‌کند؛ در سازمان خصوصی‌سازی هم در حوزه واگذاری، پروژه‌های نیمه تمامی داریم که با این واگذاری دولت، برگ برنده‌ای را در حوزه واگذاری‌ها دستش گرفت.

امیدواری نسبت به استفاده از حق پخش تلویزیونی

بازیان با بیان ایان‌که نگاه امیدوارانه‌ای در باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال ایجاد می‌شود، گفت: در فضای مدیریت ورزش کشور نیز امیدواری ایجاد شده و با تدابیری که دراین مدت صورت گرفت، امیدوار هستیم در آینده اخبار خوبی از حوزه مجموعه مالکین جدید این مجموعه‌ها داشته باشیم.

وی با اظهار امیدواری نسبت به بهبود اقتصاد ورزش و بهره بردن دو باشگاه از تولید برنامه و حق پخش گفت: ان‌شاءالله بعد از این مدت، این روز را به عنوان یک روز تاریخی در کشور و واگذاری این دو باشگاه مهم خواهیم داشت و این امکان‌پذیر نبود جز در یک تعامل همه‌جانبه و همسو در جهت انجام یک اقدام بزرگ مردمی.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • سایه روشن ورود توصیه‌ای بانک‌ها به واگذاری سرخابی‌ها
  • نمایش شکست آمریکا در طبس در بیلبورد‌های پایتخت
  • اقتصاد فوتبال ایران رونق می‌گیرد؟
  • خروج سردار از سایه | مهاجم ایرانی اسلحه پنهان ده‌روسی مقابل لورکوزن خواهد بود؟
  • یادی از شکست آمریکا در طبس
  • شکاف بین دولتمردان صهیونیست‌زده با افکار عمومی در غرب غیرقابل‌انکار است
  • «بمبی که آمریکا در خاورمیانه نمی بیند»: واشنگتن در حال تکرار اشتباه نادیده گرفتن افکار عمومی جهان عرب است/ آمریکا دود برخاسته از آتش زیرخاکستر غزه را ندید/ انقلاب رسانه های اجتماعی در جنگ غزه
  • سایه تهدیدات امنیتی بر سر مسابقات یورو ۲۰۲۴ آلمان
  • اعتماد اجباری به رفیعی در پرسپولیس؛ حالا نوبت خالد آبادی و استقلال است
  • اداره کل آموزش و پرورش گیلان برای تبیین افکار عمومی پاسخ داد