Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ همچنان نام‌ها و لیست‌های متعددی از سوی احزاب و شخصیت‌ها برای حضور و کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ مطرح می‌شود؛ از تقویت احتمال ریاست جمهوری یک شخصیت نظامی تا طرح درخواست‌هایی درباره بازگشت سید محمد خاتمی به عرصه انتخابات. در این بین، اما میزان مشارکت مردم در انتخابات پیش رو همچنان به عنوان یک چالش مهم و اساسی مطرح می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اگرچه جریانات سیاسی کوله باری از تجربه‌های انتخابات ریاست جمهوری در سال‌های گذشته را به همراه دارند، اما همچنان برخی از موضوعات برای آن‌ها می‌تواند به یک چالش اساسی تبدیل شود. یکی از این موضوعات معرفی نامزدی جامع الشرایط است. اصلاح طلبان همچنان بر سر دوراهی معرفی نامزدی تماما اصلاح طلب و یا حرکت به سوی نامزد اجاره‌ای مانده اند و در مقابل اصولگرایان همانند سال‌های گذشته اجماع را گزینه‌ای دشوار می‌دانند. در همین ارتباط، یک فعال سیاسی ضمن توصیه به شورای نگهبان برای محدود نکردن گزینه های مردم در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو، از اصلاح‌طلبان می‌خواهد که به سمت گزینه اجاره‌ای نروند. بیشتر بخوانید:تغییر آرایش اصلاح طلبان و اصولگرایان پس از انتخابات آمریکا/ از کنایه موتلفه به رئیسی تا حمایت از قالیباف

حجت السلام رسول منتجب نیا عضو پیشین حزب اعتماد ملی در گفتگو با رویداد‌۲۴ گفت:شرایطی که اکنون در کشور وجود دارد، هم فشار‌های خارجی و هم ضعف‌های داخلی منجر به نارضایتی بخش زیادی از مردم جامعه شده است و به هرحال نسبت به مسئولان نظام گله‌مند هستند و مردم همه مسئولان را در ضعف‌ها و مشکلات موجود دخیل می‌دانند. با شرایط موجود به نظر می‌رسد که مردم تمایل چندانی به حضور در پای صندوق‌های رای نداشته باشند و انتخابات پرشور و پرنشاطی نخواهد بود، کما اینکه انتخابات ۹۸ هم به همین صورت بود و حضور مردم بسیار کمرنگ بود. اگر این مسئله بار دیگر تکرار شود زیان بسیار بزرگی برای نظام خواهد داشت.

وی ادامه داد: در سال گذشته و پیش از انتخابات مجلس ۹۸، وزارت کشور جلسه‌ای برگزار کرده بود و از تعدادی از صاحب نظران دعوت کرده بود و من هم در آن جلسه حضور داشتم. گفتیم چه کاری باید انجام دهیم که مردم در انتخابات اسفند ماه پرشور و نشاط شرکت کنند. من دو پیشنهاد دادم! نکته اول اینکه دولت و مجلس و مسئولان قضایی گام‌های بلندی در حل مشکلات و مطالبات مردم بردارند و شجاعانه با توجه به ظرفیت‌ها قدم‌هایی را بردارند. مشکلات با حرف زدن و توصیه کردن حل نمیشود و مردم اعتماد و امید پیدا نمی‌کنند. از سوی دیگر نکته بعدی این بود که مسئولان نظام سعه صدر بیشتری نسبت به مردم، مخالفان، منتقدان از خود نشان دهند و از آن سو شورای نگهبان رد صلاحیت‌های گسترده و سلیقه‌ای را نداشته باشد تا مردم ببینند که رای و نظرشان دیده میشود. متاسفانه هیچ یک از این موارد انجام نشد و نتیجه تلخ آن را هم شاهد بودیم.

منتجب نیا با بیان اینکه روز به روز نارضایتی‌ها از شرایط موجود بیشتر و بیشتر می‌شود، تصریح کرد: ما اگر می‌خواهیم مردم در چند انتخاباتی که در سال آتی در پیش رو داریم شرکت کنند، چاره‌ای نداریم جز اینکه اعتماد و امید را در مردم تقویت کنیم آن هم نه با حرف، بلکه با عمل و اجرایی کردن وعده ها. از سوی دیگر در خصوص کاندیدا‌ها نیز باید به همین صورت پیش برویم. تنگ نظری‌ها و رد صلاحیت‌ها باید کنار گذاشته شود و مسئولین سعه صدر بیشتری را داشته باشند، مگرنه اگر به همین روال پیش برویم معتقدم که انتخابات پرشوری نخواهیم داشت و میزان مشارکت مردم در آن بسیار پایین خواهد بود و همین موضوع باعث ضربه سنگینی به نظام خواهد شد.

شورای نگهبان گزینه های مردم را محدود نکند

منتجب نیا با تاکید براینکه ما نیرو‌های اصلاح طلب باید مبنا و اصل را بر حضور در انتخابات و نه تحریم بگذاریم، گفت: اصلا نباید به مسئله عدم حضور را فکر کنیم. زمانی که مجموعه نظام یعنی از شخص رهبر تا سایر مسئولین مصمم می‌شوند که انتخابات سالم و پرشوری را برگزار کنند، باید امید و اعتماد را به مردم برگردانند. شورای نگهبان نیز باید بدون اعمال سلیقه کاندیدا‌های اصلاح طلب را بررسی کند و گزینه‌های مردم را محدود نکنند. از سوی دیگر مجلس هم نباید در قانون گذاری‌ها به نحوی عمل کند که باعث محدود شدن گزینه‌ها شوند که در پی آن بدگمانی و بی اعتمادی‌ها افزایش پیدا می‌کند.

تفکر اصلاح طلبی برای اداره امور کشور موثر است

این استاد فقه با اشاره به احتمال ائتلاف اصلاح طلبان بر سر گزینه انتخابات، گفت: به نظرم اگر عقیده داریم که تفکر اصلاح طلبی برای اداره امور کشور موثر است باید پای حرفمان بایستیم و از گزینه تماما اصلاح طلب حمایت کنیم. رفتن به سمت گزینه اجاره‌ای ممکن است در مقطعی به عنوان یک ضرورت باشد، اما نمی‌تواند و نباید همیشگی باشد و صرفا برای زمان اضطرار است. ما باید تلاش کنیم تا گزینه‌ای که واقعا اصلاح طلب است و حسن و تفکرات اصلاح طلبی دارد و برای مدیریت کشور واجد شرایط است را پیدا کنیم؛ اما باید توجه کنیم که ملاک صرفا نباید اصلاح طلبی باشد، شایستگی و داشتن ویژگی‌های لازم هم بسیار حائز اهمیت است.

بیشتربخوانید: دولت بعد از انتخابات ۱۴۰۰ با چه جامعه‌ای روبه‌روست؟

منتجب با بیان اینکه برخی از گروه‌ها افرادی را برای انتخابات ۱۴۰۰ معرفی کرده اند، گفت: من فکر می‌کنم رسانه‌ای کردن نام گزینه‌ها خوب نباشد. معتقدم به جای فضاسازی در رسانه‌ها برای افراد که هم شکاف ایجاد کند و هم باعث سوختن نیرو‌های ما شود و برخی گروه‌ها در صدد تخریب نیرو‌ها بربیایند، بهتر است که در جلسات روی معیار‌ها صحبت کنند و شرایط افراد را بررسی کنند و بعد از آن مصادیق را بررسی کنند و تلاش کنند که روی فرد شایسته‌ای به توافق برسند. اکنون بدترین اتفاق برای اصلاح طلبان ایجاد اختلاف است، زیرا هرگاه بر سرگزینه‌ها به اختلاف خوردند ضربه جدی به آن‌ها وارد شد.

مردم خاطره شیرینی از دوران ریاست جمهوری خاتمی دارند

این فعال سیاسی با اشاره به برخی از گمانه‌زنی‌ها در خصوص حضور سیدمحمدخاتمی در انتخابات ریاست جمهوری، تصریح کرد: این اتفاق یک اتفاق ایده ال است و اگر واقعا آقایان به این نتیجه برسند که این شرایط را فراهم کنند هم از نظر شایستگی و هم از نظر میزان مشارکت بالای مردم، اتفاق بسیار خوبی رقم خواهد خورد. دوره ریاست جمهوری ایشان بدون ایراد نبود، اما یکی از بهترین دوره‌های ریاست جمهوری بود. هم خدمات شایان و جاودانی ارائه کرد و هم خبری از اختلاس نبود و مردم خاطره بسیار شیرینی از آن دوره دارند. اگر مردم به این نتیجه برسند که نظام به فردی که بزرگ اصلاحات است برای حضور در انتخابات میدان داده است قطعا با اشتیاق فراوان در انتخابات شرکت خواهند کرد. اگر نظام اجازه دهد و خود ایشان هم تصمیم به ورود بگیرند، از نظر میزان مشارکت احتمال یک رکورد شکنی خواهد بود.

اصولگرایان اعتقادی به دموکراسی ندارند

وی ادامه داد: آقای خاتمی فرد نجیب و پاکدستی است که نه ساختار شکنی کرده و نه اجازه ساختار شکنی داده است. او خدمات بزرگی برای مردم و کشور کرده و حضور دوباره ایشان می‌تواند خدمت بزرگی به مردم و نظام باشد.

این فعال سیاسی با اشاره به وضعیت اصولگرایان گفت: اصولگرایان در عمق تفکراتشان به دموکراسی و مسائل اینچنینی اعتقادی ندارند و برحسب وظیفه شرعی که دارند در انتخابات حضور پیدا می‌کنند؛ لذا اگر جلسه و هم اندیشی هم بگذارند تشریفاتی و نمایشی است و در نهایت تصمیم‌گیری در جای دیگری گرفته می‌شود و هر زمان که تصمیم‌گیری صورت بگیرد آن‌ها نیز براساس تکلیف شرعی این موضوع را می‌پذیرند. اما اصلاح طلبان و اعتدالیون هستند که به دموکراسی قائل هستند و تجمیع کردن آن‌ها کمی مشکل است.

رئیس جمهور نظامی کمک کردن به دشمن است

وی با اشاره به برخی از صحبت‌ها در خصوص حضور احمدی نژاد در انتخابات ۱۴۰۰ گفت: حضور او بیشتر چیزی شبیه به شوخی است و اگر خودش هم شرکت نکند افرادی از همفکران خود را برای حضور در انتخابات ترغیب می‌کند. آن‌ها می‌خواهند به هر قیمتی در صحنه باشند و حیات سیاسی‌شان محفوظ بماند. درباره گزینه نظامی هم باید بگویم که طرح این موضوع ضربه سنگینی به حیثیت نظام است و باعث ناامیدی مردم می‌شود. من از افرادی که این موضوع را مطرح می‌کنند تعجب می‌کنم که آیا به تبعات و فساد‌های آن فکر نمی‌کنند که این موضوع فقط کمک کردن به دشمن است! مگر ما تاکنون کاندیدای نظامی نداشتیم؟ محسن رضایی و قالیباف افراد نظامی بودند و استقبال مردم به آن‌ها را هم دیدیم، پس در گذشته هم کاندیدای نظامی داشتیم، اما حضور ان‌ها برای اداره کشور معنای بدی دارد.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 رسول منتجب نیا انتخابات 1400 انتخابات 1400 انتخابات آمریکا انتخابات ریاست جمهوری شورای نگهبان میزان مشارکت اصلاح طلبان اصلاح طلبی اصلاح طلب گزینه ها اجاره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۷۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت بالا در «دور دوم انتخابات مجلس» به نفع کشور و نظام است

«قدرتعلی حشمتیان» رییس دوره‌ای خانه احزاب ایران درگفت‌وگو با خبرنگار مهر، با تاکید بر اینکه انتظار ما در دور اول انتخابات مجلس بابت مشارکت مردم برآورده نشد اظهار کرد: ما می‌خواستیم مانند مجلس پنجم، فراکسیون‌های مختلفی از هر کدام از جریانات سیاسی اعم از اصول‌گرا، اصلاح‌طلب، اعتدال‌گرا و مستقل شکل بگیرد و مجلس از حالت یک‌دستی خارج شود اما این اتفاق نیفتاد.

وی افزود: امیدواریم در دور دوم انتخابات، مشارکت خوبی رقم بخورد و افراد با رأی بالا وارد مجلس بشوند.

حشمتیان اضافه کرد: ان‌شاءالله مردم برای پیشرفت امور کشور و تقویت نظام، با پشتیبانی از غیورمردان سپاه و ارتش پای صندوق رأی بیایند و این تعداد نماینده باقی‌مانده را با رأی بیشتر به مجلس بفرستند؛ این مشارکت به نفع کشور و نظام جمهوری اسلامی است.

رئیس دوره‌ای خانه احزاب ایران همچنین با تاکید بر توجه و حمایت از سپاه و حمایت از نیروهای مسلح گفت: در حال حاضر توجه‌ها عمدتاً به عملیات نیروهای مسلح است و فضای کشور متوجه انتخابات پیش‌رو نیست.

وی افزود: از این رو، رسانه‌ها خصوصاً سازمان صداوسیما با برگزاری مناظره و گفت‌وگو و با دعوت از هر چهار گروه اصولگرا، اصلاح‌طلب، مستقل و اعتدالگرا می‌تواند این فضاسازی را انجام بدهد تا مردم با آگاهی بیشتر، کاندیدای مورد نظر خود را به مجلس بفرستند.

حشمتیان با تاکید بر اینکه مشکلات اقتصادی و تورم مساله اصلی مردم است اظهار کرد: علاوه بر کاهش تورم و گرانی‌ها باید حقوق برخی اقشار جامعه افزایش یابد تا از زیر خط قرمز خارج شوند و تحقق این امر، مستلزم تلاش است؛ متأسفانه با وجود اینکه نیروهای مسلخ خوب عمل می‌کنند، مسؤولین در بدنه دولت و مجلس عملکرد خوبی نداشته‌اند.

رئیس دوره‌ای خانه احزاب ایران اضافه کرد: مجلس آینده باید بتواند دولت را به تحرک بیشتر وادار کند و نافرمانی‌ها در بدنه دولت را از بین ببرد؛ همچنین رئیس‌جمهور محترم باید از وزرا بخواهد اولویت اول خود را توجه به معیشت مردم و اقتصاد قرار بدهند.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ در ۲۰۸ حوزه انتخابیه سراسر کشور برگزار شد که انتخابات ۲۱ حوزه به مرحله دوم کشیده شد. قرار است دور دوم انتخابات مجلس روز ۲۱ اردیبهشت برگزار شود.

کد خبر 6080138

دیگر خبرها

  • دو گزینه پرید: سه نامزد نهایی مربیگری بایرن
  • تقدیر از ۱۸۰ فعال عرصه مشارکت حداکثری در انتخابات ۱۴۰۲
  • آمریکا معافیت ونزوئلا از تحریم‌های نفت و گاز را تمدید نخواهد کرد
  • همایش فرهنگسازان حضور در قم برگزار شد
  • هر جایی که مردم حاضر شدند نگرانی‌ها برطرف شد
  • مشارکت بالا در «دور دوم انتخابات مجلس» به نفع کشور و نظام است
  • آذر منصوری و تلاش برای خنثی‌سازی اظهارات مثبت خاتمی
  • پریدر استعفا داد،جوانمرد تنها گزینه جدی/ حضور سرپرست و نایب رئیس سابق فدراسیون شطرنج در انتخابات
  • جنگ لیست‌ها در مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم
  • انتقاد یک اصلاح‌طلب از مواضع صهیونیستی رادیکال‌ها