Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-25@14:51:25 GMT

چند درصد دوشغله‌ها مسافرکشی می‌کنند؟

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۵۷۰۹۹

چند درصد دوشغله‌ها مسافرکشی می‌کنند؟

برخلاف آنچه به نظر می‌رسد بیشتر شاغلان برای تامین معاش و جبران هزینه‌های زندگی خود به مسافرکشی روی می‌آورند، گزارش‌ها نشان می‌دهد که سال گذشته درصد بسیار کمی از افراد دو شغله در این بخش به عنوان شغل دوم فعالیت داشتند.

به گزارش ایسنا، امروزه مشکلات معیشتی و اقتصادی و تلاش برای جبران کسری درآمد و تامین هزینه‌های زندگی، بسیاری از افراد را به داشتن شغل دوم واداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از نگاه کارشناسان، پایین بودن حقوق و دستمزد در شغلی اصلی و نگرانی از به خطر افتادن امنیت شغلی و معیشتی، باعث شده که افراد به فکر داشتن شغل دوم یا بیشتر بیفتند و این مساله به انگیزه‌ای برای کسب درآمد بیشتر با پرداختن به شغل دوم تبدیل شده است.

اگرچه پدیده دو شغله یا چند شغله بودن افراد می‌تواند در بهبود وضع معیشت خانوار‌ها اثرگذار باشد، اما نباید از نظر دور داشت که این مساله می‌تواند بر سلامت جسمی و روانی افراد، میزان بهره وری و حضور فرد در خانه و ارتباط با اعضای خانواده تاثیرگذار باشد.

فعالان حوزه کار می‌گویند بسیاری از افراد برای امرار معاش و جبران هزینه‌های معیشت و اجاره بها به شغل دوم روی می‌آورند، ولی با این کار عملا فرصت اشتغال بسیاری از جویندگان کار را اشغال می‌کنند و تعادل عرضه و تقاضا در بازار کار را از بین می‌برند.

مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار در گزارشی به بررسی توزیع سنی شاغلان دو شغله و بیشتر در فاصله سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ پرداخته که بر اساس آن، طی سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ گروه سنی ۳۰ تا ۳۴ سال بیشترین سهم شاغلان تک شغله را به خود اختصاص داده اند در حالی که سال گذشته این سهم متعلق به ۳۵ تا ۳۹ ساله‌ها بوده است. علیرغم آنکه در سال ۱۳۹۶ گروه سنی ۳۵ تا ۳۹ سال بیشترین شاغلان دوشغله و چند شغله را به خود اختصاص داده اند، در سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ پدیده شاغلان دو شغله و چند شغله در گروه سنی ۴۰ تا ۴۴ ساله بیشتر دیده شده است.

سال گذشته مردان در رده سنی ۴۰ تا ۴۴ ساله از سهم بیشتری در میان شاغلان مرد دو شغله و بیشتر برخوردار بودند این در حالی است که در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ این سهم در مردان ۴۵ تا ۴۹ ساله بیشتر بوده است. همچنین در حالی که در سال ۱۳۹۷ سهم زنان ۴۰ تا ۴۴ ساله از شاغلان دو شغله و چند شغله بیشتر بوده آمار‌ها نشان می‌دهد که در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۸ میل به داشتن شغل دوم و بیشتر در گروه سنی زنان ۳۵ تا ۳۹ ساله بیشتر بوده و سهم بیشتری از شاغلان مذکور به این گروه سنی تعلق داشته است. به نظر می‌رسد که تمایل یا نیاز به داشتن شغل دوم در سنین پایین‌تر در خال افزایش است.

دلیل روی آوردن شاغلان کم سواد به شغل دوم

نکته جالب توجه اینکه طی سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ شاغلان بی سواد ۱۵سال به بالا تمایل بیشتری به داشتن چند شغل داشتند که این اتفاق به دلیل وجود مشاغلی بوده که افراد بی سواد عمدتا در آن‌ها اشتغال داشته اند، در واقع می‌توان گفت که افراد بی سواد در مشاغلی فعالیت می‌کنند که نیازمند تحصیلات نیست و از درآمد کمتری برخوردار است.

گزارش مرکز آمار وزارت کار حاکی از آن است که طی سال‌های مذکور، بیشترین سهم در میان شاغلان با سواد دو شغله و چند شغله به فارغ التحصیلان یا در حال تحصیلان مقاطع دکترای تخصصی یا فوق تخصصی تعلق دارد. شاغلان دارای تحصیلات دکترا عمدتا به واسطه مهارت و تحصیلات خود بیشتر امکان یافتن شغل را داشته و کارفرمایان نیز متقاضی این شاغلان هستند و این افراد برای بهره مندی بیشتر از تحصیلات خود تمایل به دوشغله و چند شغله شدن نشان می‌دهند، ولی شاغلان با تحصیلات ابتدایی به دلیل اشتغال در مشاغل ساده‌تر که درآمد کمتری دارد، بیشتر به دو شغل و چند شغل روی می‌آورند.

حضور کمتر دوشغله‌ها در کار اصلی به دلیل جبران کسر درآمد

ساعات کار هفتگی شاغلان دو شغله و چند شغله نیز حاکی از آن است که عمدتا ۳۲ ساعت و کمتر در شغل اول خود مشغول کار بوده اند که این امر به دلیل جبران کسر درآمد از طریق افزایش ساعت کار با اشتغال در شغل دوم بوده است درحالی که شاغلان یک شغله عمدتا در طول هفته ۵۰ ساعت و بیشتر فعالیت کرده اند.

برخلاف آنچه تصور می‌شود که شاغلان بخش‌های مختلف اقتصادی برای جبران هزینه‌های زندگی و تامین کسر درآمد به مشاغل حمل و نقل زمینی و مسافرکشی روی می‌آورند، در سال ۱۳۹۸ تنها ۳.۲ درصد شاغلان دوشغله، در بخش حمل و نقل زمینی (مسافرکشی) به عنوان شغل دوم فعالیت کرده اند و ۶۸ درصد آن‌ها کشاورزی را به عنوان شغل دومشان انتخاب کرده اند.

طی سال گذشته بیشترین فعالیت اصلی شاغلان دو شغله و بیشتر، مشاغل بخش کشاورزی بوده است به نحوی که بیش از۷۰ درصد شاغلان مذکور به فعالیت اقتصادی کشاورزی در شغل دوم خود پرداخته اند. این امر از برخی جهات نتایج مثبتی به همراه دارد چرا که با افزایش شاغلان بخش کشاورزی، امکان تامین مواد غذایی و مواد اولیه مورد نیاز صنایع فراهم می‌شود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ارزش سهام عدالت قیمت سکه قیمت دلار قیمت پراید دوشغله ها مسافرکشی شاغلان دو شغله و چند شغله داشتن شغل دوم سال های ۱۳۹۶ روی می آورند سال گذشته گروه سنی طی سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۷۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

می دانستید چرا در بهار بیشتر خشمگین می شوید؟

به گزارش همشهری آنلاین، آیا کسی از شما متوجه بیشتر شدن استرس و عصبانیت خودش و اطرافیانش در فصل بهار شده است؟ هیچ به علت این رفتارها توجه کرده‌اید؟ آیا ممکنه این رفتار با زمان فصل بهار مرتبط باشد!؟ بله یکی از علت‌های بیشتر عصبانی شدن و بالا رفتن استرس فصل بهار است. با ما همراه باشید تا با علت آن و راه‌های مقابله با آن آشنا شوید.

در طول سال، ذهن و بدن ما با ریتم‌های طبیعی فصل‌ها هماهنگ می‌شود. برخی علت این تغییرات را عناصر پنجگانه آب، چوب، آتش، زمین و فلز میدانند که در دنیای پدیدار شناسی ما تاثیرگذارند. هریک از این پنج عنصر در هر یک از فصول به اندام‌ها، بافت‌های بدن و احساسات مطابقت‌ داده می‌شود ... عنصر فصل بهار چوب است و بر کبد تاثیر می‌گذارد. حال باید دید این عنصر در بدن چه تاثیراتی دارد که گاهی موجب ایجاد خشم و عصبانیت در فصل بهار می‌شود.

خشم بهاری و عنصر چوب و باد

ما بهار را آغاز سال می‌دانیم. در این فصل، روزهای خنک و مرطوب زمستان از بین رفته و به استقبال گرما و روشنایی می‌رویم. به همین دلیل بهار اوج رشد جدید و شروع یک چرخه جدید است.

طبق طب سنتی چینی، فصل بهار با عنصر چوب و باد که نماد تولد، رشد و تکامل است، نشان داده می‌شود. دانه‌ها، جوانه‌ها و پیازها ساقه می‌زنند در حالی که درختان و شاخه‌های برهنه پر از برگ و شکوفه ‌می‌شوند. این رشد، سریع و گسترده، مظهر انرژی چوب است، بیانی از زندگی در قوی‌ترین حالت آن. اگر عنصر چوب ما سالم نباشد، ممکن است خشم و ناامیدی همیشگی را تجربه کنیم و نتوانیم بهار را در درون خود تجربه کنیم. ممکن است این احساس را داشته باشیم که رشد و تغییر در اطراف ما اتفاق می‌افتد، با این حال بیش از حد در درونمان گیر کرده‌ایم.

عنصر دیگر باد است که تجلی طبیعت در حرکت است و تنش، استحکام و انعطاف‌پذیری را نمایش می‌گذارد. باد نیرویی است که می‌تواند انرژی خلاقانه‌ای مانند آسیاب‌های بادی و قایق‌های بادبانی را به حرکت درآورد و از سوی دیگر، می‌تواند به شکل گردباد و طوفان ویران کند. این دوگانگی در رفتار و عمل نیز رخ می‌دهد.

خشم بهاری و کبد

در طب سنتی چینی، احساس خشم در بهار با کبد مرتبط است. کبد مسئول جریان روان احساسات، انرژی و خون است. هنگامی که کبد به درستی کار می‌کند، احساسات متعادل می‌شوند در حالیکه نامتعادل بودن کبد موجب می‌شود، انرژی راکد شده و احساساتی مانند خشم ایجاد ‌شود. سایر احساسات مرتبط با ناهماهنگی کبد عبارتند از افسردگی، نگرانی و اضطراب. استرس و همچنین رژیم غذایی یا ورزش نامناسب می تواند باعث عدم تعادل کبد شود.

در طول فصل بهار کبد در برابر عدم تعادل آسیب پذیر است. به این دلیل که بهار زمان رشد و تغییر جدید است و کبد ما باید خود را با این تغییرات وفق دهیم. چنانچه این هماهنگی صورت نگیرد موجب ایجاد حس خشم و افسردگی در فرد می‌شود.

چگونه خشم خود را در فصل بهار از بین ببریم؟

طب سنتی برای سلامت کبد، عنصر چوب و متعادل کردن احساسات در طول فصل بهار، چندین رویکرد را پیشنهاد می‌کند.

استرس را کاهش دهید

استرس یک محرک رایج برای عصبانیت است و بهار می‌تواند استرس‌زا باشد، زیرا ما باید با تغییرات محیط سازگار شویم. تمرین‌هایی مانند مدیتیشن، تنفس عمق، حمام‌های کوتاه با ‌آب ولرم می‌توانند به آرامش ذهن و تعادل احساسات کمک کنند. ارتباط اجتماعی، خلاقیت، آواز خواندن و استراحت راه‌های دیگری برای کمک به کاهش استرس هستند.

از یک رژیم غذایی متعادل و سالم استفاده کنید

خوردن غذاهایی که موجب سلامت کبد می‌شود و به حرکت انرژی کمک می‌کند، لذا از سبزیجات تازه و غلات کامل بیشتر استفاده کنید و از خوردن بیش از حد قهوه، چای و نیکوتین، غذاهای چرب و سرخ‌شده، شکر تصفیه‌شده و غذاهای فرآوری‌شده و محصولات گوشت‌های آماده خودداری کنید.

بوهای خوش را استشمام کنید

در بهار می‌توان با استشمام بوهای خوش مانند گلاب و ریحان مغز و اعصاب را تقویت کرد.

ورزش کنید

ورزش به حرکت انرژی و کاهش تنش در کبد کمک می‌کند. فعالیت‌هایی مانند؛ یوگا و پیاده‌روی در فصل بهار مفید است. در واقع، پیاده روی یکی از بهترین کارهایی است که هر زمان که احساس خشم و ناامیدی شدید می‌کنیم، می‌توانیم انجام دهیم.

طب سوزنی یا داروهای گیاهی را امتحان کنید

طب سوزنی و داروهای گیاهی می توانند به تسکین کبد، کاهش استرس و عصبانیت کمک کنند.

دقت کنید بهار تا ابد نمی ماند. از انرژی آن عاقلانه استفاده کنید، تا محصولاتی که می کارید، محصولاتی باشند که می خواهید برداشت کنید. باید توجه داشت که خشم خود ذاتاً مشکل ساز نیست، این یک واکنش کاملاً طبیعی به هر مانعی برای وضعیت مطلوب جریان کبد است و خشم نیز می‌تواند به بی عدالتی دامن بزند. با این حال، هنگامی که خشم سرکوب شود یا بیش از حد تخلیه شود، به راحتی می‌تواند منجر به بیماری شود. با این حال، هنگامی که با کنجکاوی و صبر مواجه می‌شویم، خشم می‌تواند به ما انگیزه لازم برای رشد و تغییر را بدهد.

کد خبر 846942 منبع: ایرنا برچسب‌ها خبر مهم خشم بیماری آلرژی عصبانیت مهارت‌ها فرد

دیگر خبرها

  • تو زیبایی
  • علت اصلی سفت شدن و درد مفاصل کشف شد
  • می دانستید چرا در بهار بیشتر خشمگین می شوید؟
  • تبریز؛ فقیرترین کلانشهر کشور در حوزه هوشندسازی/ افزایش تلفات تصادفات درون شهری نگران کننده است
  • نیمی از چین در حال غرق شدن است
  • ۹۸ درصد رانندگان تبریز قانونمند هستند
  • میل مضر تکیه‌زدن بر رأس هرم
  • (ویدیو) سود تجارت گندم از هروئین هم بیشتر شده است
  • تنش آبی در ۴۰ شهر خراسان رضوی
  • برپایی دوره‌های آموزش صنایع دستی در استان همدان