Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد گفت: طی یکسال گذشته تغییر مسیر جدی از پژوهش صرف به تولید فناوری، محصول و بازار در دانشگاه آزاد اسلامی اتفاق افتاده است.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، روح اله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در اختتامیه پنجمین جشنواره فناوری نانوی این دانشگاه که به صورت مجازی برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد شهید محسن فخری‌زاده گفت: اصلی‌ترین بستر توسعه علم و فناوری برگزاری مجامع و جشنواره‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در جشنواره‌های علم و فناوری تبادل ایده ایجاد می‌شود که بسیار ارزشمند است. در واقع نوآوری با ترکیب هوشمند چند فناوری شکل می‌گیرد که این موضوع با برگزاری جشنواره‌ها پر رنگ‌تر می‌شود.

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به آماری از آثار رسیده به پنجمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی اظهارکرد: بررسی آثار نشان می‌دهد که در برخی از بخش‌های جشنواره تعداد آثار کاهش داشته است که ممکن است تحت تأثیر مسائل مجازی شدن دانشگاه‌ها و شیوع ویروس کرونا باشد، اما یک اتفاق مثبت در این جشنواره این است که تعداد اختراعات ثبت شده ۵۰ درصد، تعداد محصول و پیش محصول ۵۰ درصد و تعداد واحد‌های فناور و پژوهشگران ۱۰۰ درصد نسبت به دوره گذشته افزایش داشته است. تغییر مسیر جدی دانشگاه آزاد اسلامی از پژوهش صرف به تولید فناوری و محصول معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی افزود: این آمار نشان می‌دهد که طی یکسال گذشته یک تغییر مسیر جدی از پژوهش صرف به تولید فناوری، محصول و بازار در دانشگاه آزاد اسلامی اتفاق افتاده است.

وی تأکید کرد: ارتقاء، نجات، نگه داشت و پیشرفت دانشگاه مستلزم حرکت جدی از دانشگاه نسل دوم پژوهش محور به دانشگاه نسل سوم کارآفرین است. این ضرورت در تمام ارکان دانشگاه آزاد اسلامی در حال شکل گیری است و امیدوارم که بتوانیم در سال‌های آینده یک جشنواره فناوری به صورت مجزا از جشنواره علوم و نانو برگزار کنیم.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه در دنیای جدید پارادایم‌های جدیدی شکل گرفته است که باید به آن‌ها توجه شود؛ تصریح کرد: همانگونه که امروز فضای مجازی و ارتقاء زیر ساخت‌های آن به عنوان یک ضرورت احساس می‌شود، حوزه نانو فناوری نیز بسیار حائز اهمیت بوده و یکی دیگر از ارکان‌های جدی عصر جدید است.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی افزود: کسانی که امروز در حوزه نانو فعالیت می‌کنند، تأثیرگذاران و تعیین کننده‌های اقتصاد آینده خواهند بود.

وی با بیان اینکه در سالیان گذشته با سیاست‌های درست، حرکت‌های ترویجی خوبی در حوزه نانو در کشور شکل گرفته، بیان کرد: باید با اتخاذ برنامه ریزی‌ها و سیاست گذاری‌ها سعی کنیم تا از دستاورد‌های پژوهشی نانو در کشور خود استفاده کرده و این حوزه را توسعه دهیم.

دهقانی فیروزآبادی با تأکید بر اینکه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اعتقاد دارد که باید به معنی واقعی، مدیریت به صاحبان کار، فعالان هر حوزه و توانمندان واگذار شود؛ گفت: در این راستا یک برنامه چابک سازی شروع شده که یکی از این برنامه‌ها آیین نامه واگذاری بهره برداری و مدیریت آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی به شرکت‌های دانش بنیان است.

وی تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک گنجینه بزرگ دارای کارگاه ها، آزمایشگاه‌ها و تجهیزات بسیار خوبی است که در سطح دانشگاه‌های کشور و دنیا کمیاب است و باید از این گنجینه بزرگ استفاده کرد. در این راستا آیین نامه راه اندازی و بهره برداری از آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی این اجازه را به محققین دانشگاه می‌دهد تا با تشکیل شرکت‌های دانش بنیان و مشارکت با سایر محققین و برگزاری مزایده‌های مشخص از این آزمایشگاه‌ها بهره برداری کند. این یک فرصت بسیار طلایی برای محققین است.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این آیین نامه می‌تواند ابزار مناسب برای نمونه سازی، پیش محصول، توسعه محصول و ... باشد که بسیار حائز اهمیت است. در این خصوص رؤسای استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی نیز باید به صورت جدی پیگیر اجرای این آیین نامه باشند. دانشگاه آزاد اسلامی با تمام توان از محققان و فناوران حمایت خواهد کرد دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه واگذاری بهره برداری از آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها به معنای واگذاری مالکیت آن نیست؛گفت: این واگذاری در واقع واگذاری بهره برداری از آزمایشگاه‌ها و کارگاه هاست که به توسعه محصول کمک کرده و فناوری را ارتقاء می‌دهد.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی افزود: همچنین در حوزه بازار و تجاری سازی نیز در پارک علم و فناوری دانشگاه سیاست‌هایی اندیشیده شده و بستر‌های خوبی برای شرکت‌ها فراهم شده است. دانشگاه تمام توان خود را برای پشتیبانی از محققان و فناوران بکار خواهد گرفت و این آمادگی را دارد تا در حوزه نانو نیز از محققان این حوزه حمایت کند.

وی در پایان با اشاره به راه اندازی صندوق نوآوری و شکوفایی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: این صندوق نیز به عنوان نهاد پشتیبان برای تولید دانش و علم در اختیار دانشگاه خواهد بود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه آزاد دستاوردهای پژوهشی فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی آزمایشگاه ها و کارگاه ها دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات بهره برداری آیین نامه حوزه نانو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۷۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه علمی، سکوی جهش تولید

  با توجه به اهمیت روز افزون پژوهش‌های کاربردی و فناوری‌های نوین درعصر اقتصاد دانش‌بنیان، ضروری‌است که در راستای تحقق اهداف سند چشم انداز ۲۰ساله، نقشه جامع علمی و همچنین اجرای برنامه‌های توسعه کشور، ضمن بهره‌مندی از ظرفیت‌های بالقوه پژوهشگران بر‌جسته و نگهداشت سرمایه‌های انسانی، پژوهشی و جذب پژوهشگران فرهیخته ایرانی مقیم خارج از کشور به داخل، از پژوهش‌های کاربردی که منجر به تولید محصول، ثبت پتنت یا دانش فنی می‌شوند و همچنین از پژوهش‌های پایه که در مرز‌های علم هستند، منطبق با اولویت‌های ملی مورد حمایت قرار بگیرند. در گفت‌وگو با دکتر علی‌محمد سلطانی، رئیس بنیاد ملی علم ایران و عضو هیأت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری به مهم‌ترین برنامه‌های راهبردی این بنیاد در جهت حمایت از توسعه علم در کشور در سال جدید پرداخته‌ایم. 
ترویج علم وتولید دانش و فناوری درکشورنیازبه سرمایه‌گذاری بر پژوهش و زیرساخت‌های مرتبط با آن به‌خصوص زیرساخت‌های انسانی پژوهش دارد. امروزه توسعه پایدار، پیشرفت و رفاه مردم در گرو کشف، پرورش، حفظ و نگهداری نخبگان و سرمایه‌های علمی این مرز و بوم است، زیرا نخبگان و پژوهشگران با تولید علم و دانش و ترویج علم و فناوری باعث توسعه علمی و فناوری، توسعه متوازن، پایدار و همه‌جانبه و ترقی و تعالی کشور می‌شوند. ازاین‌رو کشف، شناسایی، برقراری ارتباط و حمایت از این قشر نخبه، تقویت انگیزه آنها، جلب مشارکت و همکاری‌های آنان درزمینه‌های گوناگون به منظور تولیدعلم و توسعه علمی و فناوری کشور از اهمیت زیادی برخوردار است. در حال حاضر فراهم ساختن زمینه‌ای مناسب برای بالندگی استعداد و توانمندی این افراد و نیل به این هدف متعالی از مهم‌ترین دغدغه‌های بنیاد ملی علم ایران محسوب می‌شود. این بنیاد در راستای مأموریت‌های خود برای کمک به توسعه زیرساخت‌های پژوهش و ترویج آن در کشور، برنامه‌های حمایتی ویژه‌ای برای اعضای هیأت علمی تعریف کرده است تا طرح‌های تحقیقاتی منجر به تولید علم و گسترش مرز‌های دانش شود و همچنین با استفاده از ظرفیت‌های پژوهشی دانشگاه‌ها، ترویج و عمومی‌سازی علم در کشور به بخش جدایی‌ناپذیر پژوهش تبدیل گردد. 
 
افزایش ۲۵درصدی سقف حمایتی بنیاد ملی علم
بنیاد ملی علم طی دو دهه فعالیت خود اقدامات مؤثری برای حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور انجام داده است. این بنیاد امسال نیز مطابق سال‌های گذشته درراستای اجرایی‌سازی اولویت‌های نقشه جامع علمی و کمک به حل مسائل اساسی کشور و توسعه فعالیت‌های پژوهشی، برنامه‌های متعددی در حال اجرا دارد. دکترعلی ‌محمد سلطانی دراین باره می‌گوید: هر ساله اساتید دانشگاه و اعضای هیأت علمی پژوهشگاه‌ها طرح‌های پژوهشی‌شان را اعم از رساله دکتری، پسا دکتری و کرسی پژوهشی به بنیاد ملی علم ارسال می‌کنند و بنیاد نیز این طرح‌ها را پس از بررسی مورد پذیرش و حمایت قرار می‌دهد.خوشبختانه سقف حمایت ما امسال نسبت به سال گذشته ۲۵درصد افزایش یافته و می‌توانیم طرح‌های بیشتری راموردحمایت قرار دهیم. سال گذشته سقف حمایت بنیاد ملی علم از طرح‌های معمولی و مستمر۲۴۰میلیون تومان بود.امسال این مبلغ به ۳۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است. وی می‌افزاید: علاوه بر آن درماه‌های مختلف سال نیزفراخوان‌هایی باموضوعات ویژه وموردنیاز کشورکه از سوی سازمان‌های تخصصی دریافت شده، اعلام می‌کنیم. طبیعتا حمایت مالی از پژوهشگران دراین نوع فراخوان‌های خاص از نظر عددی نسبت به طرح‌های پژوهشی مستمر بالاتر است. برای مثال اخیرا ما در حوزه ایمنی، ‌درمانی و موضوع جمعیت و پیشرفت فراخوان‌هایی به اعضای هیأت عملی دانشگاه‌ها اعلام کرده‌ایم. به گفته رئیس بنیاد ملی علم ایران، این فراخوان‌ها معمولا براساس اسناد بالادستی وراهبرد‌های ملی ازسوی معاونت علمی، فناوری واقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری یا شورای عالی انقلاب فرهنگی یا شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری(عتف) اعلام می‌شوند.سقف حمایتی بنیاد ملی علم از این فراخوان‌ها نیز متفاوت است. سال گذشته ۴.۵میلیارد تومان حمایت در قالب فراخوان داشتیم.
 
تفاهم با ۳۰ دانشگاه برای اجرای برنامه‌های مأموریت‌گرا
همچنین بنیاد ملی علم درراستای حمایت وبهره‌برداری مؤثر ازظرفیت‌های بالقوه پژوهشگران برجسته کشور وحمایت از پژوهش‌های کاربردی و پایه، تفاهم‌نامه‌های مختلفی با سازمان‌های علم و فناوری کشور منعقد کرده و انجام پژوهش‌های علمی اولویت‌دار و مأموریت‌گرا را در دستورکار خود قرار داده است. دکتر سلطانی دراین خصوص به جام‌جم می‌گوید: در حال حاضر بنیاد ملی علم با برخی سازمان‌های علم و فناوری کشور مانندستاد‌های توسعه فناوری معاونت علمی وفناوری یا برخی وزارتخانه‌ها به‌منظور حمایت مشترک از طرح‌های پژوهشی تفاهم‌نامه‌ای را منعقد کرده است. درقالب این تفاهم‌نامه‌ها به صورت مشترک از طرح‌های پژوهشی حمایت می‌کنیم‌؛ درصدی از حمایت‌ها از سوی بنیاد ملی علم ودرصد دیگری از سوی نهاد‌ها و سازمان‌های طرف قرارداد انجام می‌شود.وی می‌افزاید: تفاهم‌نامه‌هایی رانیز برای حمایت ازموسسات دارای مأموریت بادانشگاه‌هاو پژوهشگاه‌ها منعقد کرده‌ایم‌. سال گذشته با ۳۰دانشگاه تفاهم‌نامه امضا کردیم. هرکدام از این دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها براساس سازمان بالادست، محور‌های مأموریت خودراانتخاب واعلام کرده‌اند ودرقالب این طرح‌ها تا ۱.۵برابرسقف بنیادملی علم از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها حمایت کرده‌ایم. همچنین برنامه دیگری باعنوان حمایت از پژوهش‌های عمیق شرکت‌های دانش‌بنیان را اجرا می‌کنیم. در این برنامه شرکت‌های دانش‌بنیان نیاز‌های خود را اعلام می‌کنند. سپس بنیاد ملی علم این نیاز‌ها را ارزیابی کرده و با اعلام فراخوان پژوهشی از اعضای هیأت علمی برای شرکت و اجرای این طرح‌ها دعوت به عمل می‌آورد. رئیس بنیاد ملی علم ایران تصریح می‌کند: «هم‌اکنون براساس آیین‌نامه‌های بنیاد فقط از اعضای هیأت علمی موسسات پژوهشی و دانشگاه‌های داخلی و حوزوی برای اجرای طرح‌های تحقیقاتی استفاده می‌کنیم اما در برنامه‌های آینده، بنیاد ملی در نظر دارد از اعضای هیأت علمی ایرانی مقیم دانشگاه‌های مطرح دنیا نیز حمایت کند و از توانمندی‌های بالقوه این افراد نیز بهره‌مند شود.

جهش تولید با حمایت از پژوهش‌های عمیق 
بنیاد ملی علم همسو با دیگر ارگان‌ها و سازمان‌ها در سالی که جهش تولید با مشارکت مردم نام‌گذاری شده، برنامه‌های متنوعی برای ترویج علم و افزایش مشارکت مردم در نظر گرفته است. عضو هیأت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری در این باره اظهار می‌کند: هرچند گروه هدف و مخاطبان اصلی بنیاد ملی علم، اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی‌اند و کار تولید در شرکت‌های دانش بنیان انجام می‌شود و اجرای این شعار در حیطه وظایف سازمان‌ها و مؤسسات تولید‌کننده محصول محسوب می‌شود اما این مرکز نیز سعی دارد برای تحقق شعار سال، نقشی را ایفا کند‌ از این‌رو برنامه حمایت از پژوهش‌های عمیق شرکت‌های دانش بنیان را در دستور کار خود دارد.  براساس این برنامه شرکت‌هایی که تولید‌کننده هستند، می‌توانند درخواست نسل بعدی محصول‌شان را به‌صورت تقاضانامه به بنیاد ملی علم اعلام کنند.  ما نیز در قالب فراخوان آن نیاز را اعلام و کار پژوهشی‌اش را شروع می‌کنیم. برای تحقق بخش مشارکت مردمی هم بنیاد ملی علم امسال برنامه ترویج علم را در نظر دارد و شب‌های علم را در کشور برگزار خواهد کرد.   

دیگر خبرها

  • اجرایی کردن طرح جامع جهاد علمی
  • پرداخت ‌خدمات مالی به متقاضیان صندوق پژوهش و فناوری زنجان
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود
  • ترویج فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه آزاد با ایجاد محیط‌های حمایتی
  • «فناوری» و «نوآوری» اهرم‌های قدرتمند جهش تولید
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود
  • توسعه علمی، سکوی جهش تولید
  • طهرانچی: ۸۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت احصا شد
  • داوری: در تولید بذر هیبرید خیار به رقم ۱۰ میلیون عدد در سال نزدیک شده‌ایم
  • طهرانچی: مسیر پیش روی دانشگاه آزاد اسلامی تحول بایدی است