Web Analytics Made Easy - Statcounter

پاندمی کووید ۱۹ زندگی خانواده‌ها را در سراسر جهان با چالش‌های جدیدی مواجه کرده است. با تعطیلی مدارس و مراکز نگهداری کودکان، بسیاری از والدین به ناچار بخش عمده‌ای از ساعات روز را صرف نگهداری فرزندان، حفظ یک شغل تمام وقت (اغلب به صورت دورکاری) و انجام سایر مسئولیت‌های دشوار می‌کنند. یکی از این مسئولیت‌ها، آماده کردن وعده‌های غذایی مناسب برای اعضای خانواده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترس از خرید در اماکن عمومی و اختلال در زنجیره‌های تامین مواد غذایی در این دوران به معنای نبود دسترسی به برخی از مواد غذایی طبیعی است و مصرف غذاهای فراوری شده به عنوان یک گزینه سریع و کم‌هزینه برای تامین خوراک خانواده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اما روش‌های مقرون به صرفه و سالم‌تری نیز وجود دارد که امکان بهره‌مندی کودکان از یک رژیم غذایی متنوع و مغذی را ضمن فراگیری عادات غذایی سالم، فراهم می‌کند. در این گزارش ۵ روش تغذیه سالم کودکان را به اختصار بررسی می‌کنیم.

۱- مقادیر زیادی میوه و سبزیجات مصرف کنید
با وجود این که خرید و نگهداری سبزیجات تازه در دوران قرنطینه امر دشواری است، هر زمان که امکان دارد باید میوه و سبزیجات تازه را در دسترس و رژیم غذایی کودکان قرار دهید. میوه و سبزیجات فریز شده نیز بخش قابل توجهی از مواد مغذی و طعم خود را حفظ می‌کنند و می‌توان از این روش برای نگهداری میوه و سبزیجات برای مدت طولانی استفاده کرد.

استفاده از این مواد برای پخت انواع سوپ‌ و خورش‌ یک روش دیگر است که امکان نگهداری آن‌ها را برای چند روز فراهم کرده و می‌تواند تنوع بیشتری را در رژیم غذایی خانواده ایجاد کند. علاوه بر این، نگهداری خورش‌ها به صورت فریز شده نیز امکان‌پذیر است.
 
۲- استفاده از مواد غذایی خشک و کنسرو شده در صورت دسترسی نداشتن به مواد غذایی تازه
نخود و لوبیای کنسرو شده که حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی هستند، برای مدتی طولانی قابل نگهداری هستند و می‌توان از آن‌ها برای طبخ بسیاری از غذاها استفاده کرد.

ماهی‌های چرب کنسرو شده مانند ساردین، سالمون و تن نیز غنی از پروتئین، امگا ۳، اسیدهای چرب و مجموعه‌ای از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. این ماهی‌ها را می‌توان در انواع ساندویچ، سالاد و پاستا مورد استفاده قرار داد یا به عنوان یک وعده غذایی گرم مصرف کرد.

دانه‌های خشک شده مانند لوبیا، حبوبات و غلاتی مانند عدس، نخود، برنج یا کینوا نیز گزینه‌های مغذی با ماندگاری بالا هستند که علاوه بر طعم خوب، مقرون به صرفه نیز هستند. جو دوسر پخته شده با آب یا شیر می‌تواند یک گزینه مناسب برای صبحانه باشد. این ماده غذایی را می‌توان با استفاده از ماست، میوه‌های خرد شده یا کشمش نیز طعم‌دار کرد.

۳- مصرف میان‌وعده‌های سالم
معمولا کودکان در طول روز به یک یا دو میان وعده نیاز دارند. به جای مصرف شیرینی و اسنک‌های نمکی می‌توان گزینه‌های سالم مانند آجیل، پنیر، ماست، میوه‌های خرد یا خشک شده، تخم مرغ آب‌پر یا سایر مواد غذایی محلی را در دسترس کودکان قرار داد.

این مواد مغذی علاوه بر سیر کردن کودکان، بسیار مفید هستند و عادات غذایی سالم را ایجاد می‌کنند.

۴- محدود کردن مصرف موادغذایی فرآوری شده
گوشت‌های فرآوری شده، دسرها و میان‌وعده‌های بسته‌بندی شده، معمولا حاوی مقادیر زیادی از قند، نمک و چربی‌های اشباع شده هستند. به منظور کاهش مصرف این نوع مواد در رژیم غذایی بهتر است خرید مواد غذایی فرآوری شده را محدود کنید. در صورت خرید این مواد نیز با توجه به جدول حقایق تغذیه‌ای مندرج روی بسته بندی، موادی را خریداری کنید که سالم‌تر بوده و قند، نمک و چربی کمتری دارند.

از نوشیدن آب‌های شیرین شده اجتناب کنید و مقادیر زیادی آب بنوشید. برای طعم‌دار کردن آب می‌توانید از میوه‌ها، سبزیجاتی مانند لیمو، خیار یا توت استفاده کنید.

۵- آشپزی و صرف غذا را به یک تفریح تبدیل کنید
آشپزی و صرف غذا به همراه اعضای خانواده یک روش عالی برای ایجاد عادات سالم، تحکیم پیوندهای خانوادگی و خوش‌گذرانی است. در صورت امکان از کودکان برای پختن و سرو غذا کمک بگیرید.

تاحد امکان وعده‌های غذایی را در ساعات مشخص و به صورت خانوادگی صرف کنید. این رویه موجب کاهش اضطراب کودکان می‌شود.
منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی یونیسف

برچسب‌ها ویروس کرونا کووید-19 تغذیه کودکان سازمان جهانی بهداشت یونیسف پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کووید 19 تغذیه کودکان سازمان جهانی بهداشت یونیسف ویروس کرونا کووید 19 تغذیه کودکان سازمان جهانی بهداشت یونیسف اخبار کنکور میوه و سبزیجات مقادیر زیادی مواد غذایی رژیم غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۷۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه مستلزم تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرایی شدن سند در محورهای مختلف از جمله تامین و تولید پایدار غذا، و دسترسی اقتصادی است.

به گزارش ایسنا، اولین نشست هماهنگی روسای دبیرخانه‌های سلامت دستگاه‌های اجرایی عضو شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با هدف هم افزایی و هماهنگی بیشتر دستگاههای اجرایی برای ارتقاء سلامت و امنیت غذایی مردم با میزبانی وزرات کشور برگزار شد.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، در این نشست سردار بکایی جانشین رئیس قرارگاه جهادی وزارت کشور، رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و روسای 38 دستگاه اجرایی عضو شورای عالی سلامت و امنیت غذایی حضور داشتند.

در این نشست دکتر محمد اسماعیل مطلق، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تاکید کرد که تامین سلامت و امنیت غذایی مردم مستلزم توجه به همه ابعاد آن است و همه دستگاه‌های اجرایی عضو شورای عالی باید اولویت‌های برنامه‌ای خود و چالش‌های اجرایی را در سال جاری به دبیر خانه جهت گزارش به رییس جمهور ارسال کنند.

وی ضمن اشاره به رهنمودهای رئیس جمهور در جلسه هجدهم شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در خصوص تاکید ویژه به امنیت غذایی و تامین غذای سالم برای مردم کشور، اظهار داشت: اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه مستلزم تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرایی شدن سند در محورهای مختلف از جمله تامین و تولید پایدار غذا، دسترسی اقتصادی، توجه به سلامت و ایمنی غذا و فرهنگسازی برای تغذیه سالم است.

همچنین در این نشست در خصوص موضوعات مهم دبیرخانه از جمله نان کامل، نظارت بر مصرف آفت کش‌ها و سموم در بخش کشاورزی، جمعیت و باروری، سلامت خانواده و نظام ارجاع، خدمات پیشگیری و درمان برای کودکان زیر هفت سال کشور (شامل واکسیناسیون کودکان، رشد و تکامل، اهمیت تغذیه با شیر مادر، مکمل-یاری در کودکان)، توجه به بیماری‌های غیرواگیر از جمله سرطان ها از منظر پیشگیری و درمان اشاره و به اهمیت همکاری فرابخشی و بین بخشی در این خصوص تاکید گردید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • باغچه‌های سلامت خانگی راهی برای ترویج فرهنگ تغذیه سالم
  • ضرورت تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی ها
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی‌ها
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • ۲ هزار مادر باردار تحت پوشش برنامه تغذیه سالم دانشگاه علوم پزشکی مشهد
  • دانش‌آموزان مدارس استثنایی رفتارهای صحیح ترافیکی را فرا می‌گیرند
  • خود مراقبتی و تغذیه صحیح عاملی موثر در پیشگیری از بیماری‌های قلبی
  • آموزش رفتار‌های صحیح ترافیکی به دانش آموزان مدارس استثنایی
  • تغذیه سالم یادگیری دانش‌آموزان را افزایش می‌دهد