Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-23@15:00:15 GMT

اجرای 234 هکتار پروژه نهال‌کاری در منطقه نیزار قم

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۵۸۵۰۸

اجرای 234 هکتار پروژه نهال‌کاری در منطقه نیزار قم

سعید فرشادمهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم، با تاکید بر اینکه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قم رسالت‌های خود را در پنج بخش جعفریه، مرکزی، کهک، سلفچگان و دستجرد دنبال می‌کند، اظهار کرد: امسال طرح 9 در 99 به صورت ویژه در سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور درحال دنبال شدن است که بخش قابل توجهی از موضوعات مورد نظر این طرح در حوزه فنی دنبال می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، با توجه به تک شهرستانی بودن، پروژه‌های فنی را با مرکزیت ادارات فنی مستقر در اداره‌کل استان دنبال می‌کند درحالی‌که این پروژه‌ها در دیگر استان‌ها با محوریت اداره شهرستان و واحدهای زیر نظر آن اجرایی می‌شود، با این وجود، واحد فنی منابع طبیعی شهرستان قم، رسالت نظارت بر اجرای پروژه‌های استان را بر عهده دارد.

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قم از نظارت بر اجرای 50 طرح مرتع‌داری در سال گذشته یاد کرد و گفت: امسال نیز 98 طرح مرتع‌داری در پنج بخش استان درحال انجام است که نظارت بر آن توسط این اداره دنبال می‌شود.

وی یادآور شد: در سال جاری 234 هکتار پروژه نهال‌کاری در منطقه حسین آباد نیزار درحال انجام است، که نظارت کامل، بر اجرای این پروژه، توسط متخصصان واحد فنی این اداره درحال انجام است تا این پروژه با بهترین کیفیت به پایان برسد.

فرشادمهر با اشاره به اینکه پروژه 234 هکتاری حسین آباد نیزار با اعتبار یک میلیارد و 200 میلیون تومان از محل صندوق توسعه ملی در دستور کار اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم قرار گرفته است، گفت: در این پروژه ی نهال کاری، گونه آتریپلکس کاشته می شود.

وی خاطرنشان کرد: گیاه آتریپلکس در دو سال نخست، هر سال هفت مرتبه آبیاری می‌شود و بعد از دو سال نیاز به آبیاری ندارد و می‌تواند بدون آب، پوشش گیاهی منطقه را حفظ کند به همین دلیل، استفاده از این گیاه در مناطق خشک و نیمه خشک بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

فرشادمهر با اشاره به اینکه، منطقه نیزار قم یکی از کانون‌های تولید گرد و خاک در استان است، عنوان کرد: با توجه به وضعیت جغرافیایی حساس استان، کانون‌های تولید ریزگرد، نه تنها شهر قم، بلکه بر سایر استان‌ها و شهرهای مجاور نیز تاثیرگذار است، به همین علت، رفع بحران ریزگردها در کانون‌های بحرانی قم یک اولویت ملی است و هر ساله اعتبارات ملی برای رفع این بحران‌ها اختصاص داده می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه، به هر میزان، در حوزه بیابان کار انجام دهیم، باز هم نمی‌توانیم، به تنهایی بحران را به صورت کامل رفع کنیم، گفت: مشارکت مردم در قالب تشکل‌ها و پای کار آمدن دستگاه‌ها و نهادها موضوعی اولویت‌دار است که باید توسط همگان مورد توجه قرار گیرد.

فرشادمهر از ارتباط نزدیک منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قم با عموم مردم به ویژه جامعه هدف منابع طبیعی یاد کرد و گفت: ما تلاش می‌کنیم تا با استفاده از بسترهای مختلف، مردم را به سمت مشارکت در منابع طبیعی سوق دهیم اما در این مسیر نیازمند فرهنگ‌سازی و برای فرهنگ‌سازی نیازمند مشارکت رسانه‌ها هستیم.

انتهای پیام/78023*40

منبع: فارس

کلیدواژه: قم منابع طبیعی کیفیت آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۸۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۷۰ درصدی خسارات سیل با اجرای عملیات آبخیزداری

معاون آبخیزداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: در برنامه هفتم ۲۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری باید انجام شود که بر این اساس سالانه چهار میلیون هکتار تحت اجرای این عملیات قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان منابع طبیعی، حسن وحید اظهار کرد: سطوح اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری مشخص است و همواره در سطح استانی و ملی پیگیر اجرای این عملیات هستیم.

وی افزود: به‌رغم اینکه برنامه ۱۴۰۳ ابلاغ نشده، اما برای اجرای چهار میلیون هکتار حدود سه تا ۳.۵ همت اعتبار مورد نیاز است؛ در برنامه هفتم ۲۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری باید انجام شود که بر این اساس سالانه چهار میلیون هکتار تحت اجرای این عملیات قرار می‌گیرد.

معاون آبخیزداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری ۷۰ درصد کاهش خسارت سیل را به همراه دارد، تصریح کرد: اجرای این عملیات منجر به تغذیه سفره آب‌های زیرزمینی تا ۶۰۰ مترمکعب و کاهش شش تا هشت تنی فرسایش خاک در هکتار می‌شود.

وحید با بیان اینکه در سطح ۱۰ هزار قنوات عملیات آبخیزداری انجام شده است، گفت: اجرای این عملیات ۱.۵ تا سه برابر آبدهی قنوات را افزایش می‌دهد.

کد خبر 747203

دیگر خبرها

  • افت ۲۵ متری سفره‌های آبخوان منطقه کاشمر
  • کاهش ۷۰ درصدی خسارات سیل با اجرای عملیات آبخیزداری
  • اجرای آتش بُر در روستای بیشه
  • کاشت ۲۰۰ اصله نهال در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • ترویج اهمیت درختداری بین دانش آموزان بافتی
  • کشف و توقیف بیش از ۲ هزار کیلوگرم چوب قاچاق در ارزوئیه
  • آبگیری ۱۵ میلیون متر مکعبی سازه‌های آبخیزداری بندرلنگه
  • نشست بین المللی شورای حکام مدیریت جامع حوزه‌های آبخیزداری
  • نهالکاری مشارکتی با همکاری شهروند طبیعت دوست در شهرستان اشتهارد اجرا شد
  • ضرورت مشارکت مردمی برای اجرای آبخیزداری در ۹۰ میلیون هکتار