Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@12:32:16 GMT

دخانیات؛ مهمترین عامل ایجاد سرطان ریه

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۵۹۸۰۰

دخانیات؛ مهمترین عامل ایجاد سرطان ریه

به گزارش عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر عدنان خسروی فوق‌تخصص آنکولوژی افزود: شایعترین علت ایجاد سرطان ریه مصرف دخانیات و قرار گرفتن در معرض دود دخانیات است.

عدنان خسروی ادامه داد: مصرف دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تنباکو و تریاک مهمترین عامل در بروز سرطان ریه محسوب می شود.

به گفته این فوق تخصص آنکولوژی آزبست یا پنبه نسوز و آلودگی هوا از دیگر علل ایجاد سرطان ریه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پنبه نسوز یا آزبست در پشم شیشه، سیمان و سقف های سیمانی، لنت ترمز و لوله های انتقال آب و فاضلاب وجود دارد و می تواند انواع مختلفی از بیماری‌های ریه از جمله سرطان ریه را ایجاد کند.

وی خاطرنشان کرد: افرادی که با آزبست در تماس هستند، نظیر شاغلان در معدن، کارخانه های نساجی، مکان هایی که از عایق استفاده می شود و کارخانه های کشتی سازی در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه قرار دارند.

میزان شیوع سرطان ریه در ایران و جهان

رییس بخش آنکولوژی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری با اشاره به میزان شیوع سرطان ریه در جهان گفت: براساس آمار جهانی سرطان ریه جزو شایعترین سرطان ها در مردان است و همچنین در زنان سومین یا چهارمین سرطان شایع محسوب می شود.

این فوق‌تخصص آنکولوژی بر اساس آمارهای موجود در ایران خاطرنشان کرد که سرطان ریه از نظر شیوع در مردان ایرانی در رتبه چهارم یا پنجم و در زنان در رده ششم یا هفتم قرار دارد.

علایم و نشانه های سرطان ریه

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تاکید کرد: علایم و نشانه های سرطان ریه به صورت تنفسی یا سیستمیک در بیمار بروز می کند که علایم تنفسی  شامل سرفه، خلط خونی، خس خس سینه، تنگی نفس و خشونت صدا است.

وی از نشانه های سیستمیک سرطان ریه به علایمی نظیر تب، کاهش وزن، درد قفسه سینه، درد استخوان ها، سردرد و اختلال در بلعیدن را بیان کرد که باید مورد توجه قرار گیرد.

روش های تشخیص و درمان سرطان ریه

این فوق تخصص آنکولوژی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری با اشاره به انواع روش های تشخیص سرطان ریه اظهار داشت: برای تشخیص این بیماری از روش های مختلفی نظیر گرافی ساده قفسه سینه، سی تی اسکن ریه و یا پت اسکن PET-CT استفاده می شود.

عدنان خسروی در ادامه افزود: برای تشخیص نهایی بیماری نیاز به نمونه برداری از بافت ریه بیمار است که با برونکوسکوپی یا نمونه برداری تحت هدایت سی تی اسکن انجام می گیرد.

وی، شیمی درمانی، رادیوتراپی و جراحی را از روش های درمانی این نوع سرطان ذکر کرد و گفت: اگر سرطان محدود به یک ریه بیمار باشد، یعنی فقط یک ریه فرد درگیر شده و قابل جراحی به صورت کامل باشد، معمولا  جراحی توصیه می شود.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در ادامه یادآور شد: در صورتی که بیماری هر دو ریه را درگیر کرده باشد، معمولا از  شیمی درمانی و رادیوتراپی برای درمان بیمار استفاده می شود. البته اخیرا درمان های جدید ایمونوتراپی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع سرطان ریه

عدنان خسروی همچنین خاطر نشان کرد: سرطان ریه به دو نوع سرطان کوچک ( SCLC) و سرطان ریه غیر سلول کوچک ( NSCLC) تقسیم بندی می شود که متاسفانه پیش آگهی سرطان ریه کوچک معمولا بد است و میزان بقا و طول عمر مبتلایان به این نوع سرطان در مواردی که محدود به یک ریه باشد حدود دو سال و در موارد منتشره حدود یک سال است.

وی با بیان این که ۷۰ درصد موارد ابتلا به سرطان ریه از نوع سرطان غیر سلول کوچک هستند، افزود: در این نوع سرطان ریه درصورتی که درگیری ریه محدود و قابل جراحی باشد احتمال بهبودی کامل فرد حدود ۵۰ درصد است. در موارد منتشر بیماری نیز با استفاده از درمان های جدید مخصوص ایمونوتراپی در سال های اخیر طول عمر بیماران به حدود دو تا سه سال رسیده است.

دانشیار دانشگاه در خاتمه سخنان خود با اشاره به این که سرطان ریه ارتباط واقعی با ارث ندارد و در بیماران توصیه به بررسی خانواده نمی شود خاطر نشان کرد: افراد بالای ۵۰ سال درصورت بروز علایم و نشانه هایی که ذکر شد حتما برای پیگیری به متخصص ریه مراجعه کند.

برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سرطان ریه سرطان سیگار

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سرطان ریه سرطان سیگار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سرطان ریه سرطان سیگار اخبار کنکور دانشگاه علوم پزشکی سرطان ریه نوع سرطان فوق تخصص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۹۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش نخی سیگار، ممنوع

قیمت پایین دخانیات در ایران و سود هنگفت صنایع دخانی در شرایط مالیاتی فعلی، جرائم فروش نخی سیگار و قوانینی که بازدارنده نیست و همچنین مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی در پی مصرف دخانیات از جمله مباحثی است که رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات نسبت به آن هشدار و توضیح داد.

به گزارش ایسنا، مهندس بهزاد ولی‌زاده با بیان اینکه «مالیات» به عنوان مهم‌ترین راهکار کاهش مصرف دخانیات در جهان شناخته می‌شود، اظهار کرد: نرخ ۷۵ درصدی مالیات بر خرده‌فروشی سیگار به عنوان موثرترین نرخ بازدارنده و کاهشی برای مصرف دخانیات معرفی شده است.

مالیات ۷۵درصدی بر خرده‌فروشی؛ راهکاری موثر برای کنترل مصرف سیگار

وی با بیان اینکه اگرچه نرخ مالیات ۷۵ درصدی بر خرده‌فروشی به عنوان یک راهکار موثر برای کنترل مصرف دخانیات معرفی شده اما این نرخ در کشور اجرا نمی‌شود، افزود: میزان نرخ مالیات بر دخانیات کشور ۲۵ درصد قیمت خرده فروشی از سوی سازمان جهانی بهداشت اعلام شده است. آمار و ارقام بیانگر این است میزان نرخ مالیات بر دخانیات کشور با نرم جهانی حدود ۵۰ درصد فاصله دارد. 

قیمت پایین دخانیات در ایران

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: قیمت محصولات دخانی کشور بسیار ارزان و مصرف‌کنندگان در هر سطح درآمدی می‌توانند یک محصول دخانی را به راحتی تهیه کنند. صرف نظر از قیمت نازل روی پاکت محصولات دخانی، سیگار در مراکز عرضه محصولات دخانی به صورت نخی فروخته می‌شود که بر توانایی افراد در خرید این محصولات نقش دارد. 

جرائم فروش نخی سیگار و قوانینی که بازدارنده نیست

وی با بیان اینکه فروش سیگار به صورت نخی یک اقدام غیرقانونی است، خاطرنشان کرد: جرائمی برای فروش سیگار به صورت نخی تعریف شده و متخلفان باید به مراجع قضایی معرفی شوند. اگرچه قوانینی در حوزه دخانیات وضع شده اما بازدارنده نیستند و جوانان به راحتی و با کمترین هزینه می‌توانند سیگار تهیه کنند. اگر سیگار به صورت نخی فروخته نشود، مصرف‌کنندگان برای تهیه محصولات دخانی می‌بایست قیمت بیشتری پرداخت کنند. علاوه بر افزایش هزینه مصرف محصولات دخانی به صورت بسته‌ای، این احتمال وجود دارد که جوانان و نوجوان برای پنهان کردن بسته سیگار با محدودیت‌هایی مواجه شوند که باعث منصرف شدن افراد از خرید محصولات دخانی می‌شود. 

سود هنگفت شرکت‌های دخانی در شرایط مالیاتی فعلی

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه مالیات بر دخانیات در کشور دارای یک ایراد ساختاری است، افزود: اگرچه علاوه بر مالیات بر ارزش افزوده که از سال اجرای این قانون هر ساله پنج واحد درصد افزایش یافته است و در حال حاضر برای محصولات تولید داخل با نشان ایرانی به ۴۰ درصد و نشان بین‌المللی به ۵۵ درصد رسیده است، تلاش شد نرخ‌های مالیاتی قانون بودجه ۱۴۰۲ بر محصولات دخانی نیز در برنامه پنج ساله هفتم توسعه در نظر گرفته شود، اما در نهایت میزان این مالیات نسبت به قانون بودجه ۱۴۰۲ بسیار کمتر مصوب شد.

لزوم اجرای پوزهای اختصاصی فروش سیگار و محاسبه مالیات بر خرده‌فروشی

وی ادامه داد: برای اثر بخشی قانون مالیات ارزش افزوده بر محصولات دخانی نیاز است مراکز فروش محصولات دخانی به پوزهای اختصاصی مجهز شوند؛ به نحوی که نرخ‌های مصوب مالیات محصولات دخانی به صورت خرده‌فروشی محاسبه و اخذ شود. به طور قطع، اجرای پوزهای اختصاصی مراکز عرضه محصولات دخانی و محاسبه مالیات بر مبنای خرده‌فروشی می‌تواند تا حدودی بر کاهش میزان مصرف اثرگذار باشد. شرایط کنونی مالیاتی سود هنگفتی را نصیب شرکت‌های دخانیات می‌کنند و راه های فرار مالیاتی فراهم است. 

ولی‌زاده گفت: همچنین لازم است سازمان امور مالیاتی کشور نیز میزان درآمد وصولی از محل مالیات بر دخانیات را اعلام کند و مشخصا درآمد حاصل از قانون ارزش افزوده مالیات محصولات دخانی که مستقیما به حساب وزارت کشور واریز می‌شود را بصورت ستاره دار مشخص کند تا در اجرای سیاست‌های اعلام شده شورای عالی سلامت کاملا هزینه شود و وزارت کشور، گزارشی درباره هزینه‌کرد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده محصولات دخانی به ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ارائه دهد.

مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی در پی مصرف دخانیات

ولی‌زاده با بیان اینکه امیدواریم با اجرای صحیح قوانین مالیاتی و سایر راهکارهای کاهش عرضه و تقاضای محصولات دخانی بتوانیم معضل مصرف دخانیات را حل کنیم، گفت: آمار و ارقام بیانگر این است که سالانه ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در جهان در پی مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند. میزان مرگ و میر ناشی از مصرف دخانیات در کشور ما نیز معادل ۵۰ هزار نفر در هر سال است.

دیگر خبرها

  • حسگر تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • کشف ۲ میلیارد تومان دخانیات قاچاق در این شهر
  • مهمترین اخبار چهار اردیبهشت/خودروهای برقی در صف دریافت پلاک
  • کشف هزاران عدد دخانیات قاچاق در غرب تهران
  • برگزاری آیین تکریم و معارفه سرپرست بیمارستان شهید جلیل یاسوج
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها
  • فروش نخی سیگار، ممنوع
  • مهمترین عامل مرگ و میر افراد بالای ۵۰ سال