Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور گفت: حدود ۲۵ درصد ااز رشد قدی افراد بزرگسال در دوران نوجوانی است.

خبرگزاری میزان - بنا بر اعلام روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، جلال الدین میرزای رزاز روز دوشنبه افزود: دوران نوجوانی به طور معمول در دختران و پسران متفاوت است و دومین دوره جهش رشد بعد از سال اول تولد در طول زندگی است، به نحوی که حدود ۲۵ درصد از رشد قدی بزرگسالان در طول دوران نوجوانی به دست می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پدیده جهش رشد در دوران نوجوانی، نیاز فرد به انرژی و مواد غذایی را افزایش می‌دهد. نیاز‌های تغذیه‌ای طی دوران جوانی و نوجوانی بیشتر از سایر دوران‌های زندگی است. چرا که کمبود غذایی و مصرف ناکافی مواد مغذی موردنیاز در این دوران می‌تواند به تاخیر روند و بلوغ جنسی منجر شود. همچنین، تغذیه مناسب در این دوران می‌تواند از بیماری‌های مزمن غیر واگیر دوران بزرگسالی از جمله بیماری‌های قلبی عروقی و پوکی استخوان پیشگیری کند.

بیشتر بخوانید: ۳۷۱ فوت و شناسایی ۱۳۳۲۱ بیمار مبتلا به کرونا در شبانه روز گذشته

میرزای رزاز گفت: با از انواع گروه‌های غذایی از جمله گروه نان و غلات، گوشت‌های سفید و قرمز، تخم مرغ و حبوبات، لبنیات کم چرب، میوه و سبزی‌های تازه به مقدار کافی و متنوع در برنامه غذایی روزانه نوجوانان گنجانده شود؛ و استفاده ناکافی از پروتئین رژیم غذایی در این دوران می‌تواند باعث کاهش رشد قدی، تاخیر بلوغ جنسی و کاهش توده عضلانی بدن شود.

چربی‌های اشباع و ترانس، ممنوع

میرزای رزاز گفت: همچنین بهتر است در رژیم غذایی برای تامین چربی، بیشتر از چربی‌های غیر اشباع به خصوص منابع امگا ۳ در رژیم غذایی نوجوان استفاده شود و از محصولات غذایی حاوی چربی‌های اشباع و ترانس استفاده نشود.

وی با بیان اینکه به دلیل رشد سریع نوجوان در سنین بلوغ نیاز به انواع ویتامین‌های مختلف نیز تا حدودی بیشتر می‌شود، اظهار داشت: این افزایش نیاز از طریق یک رژیم غذایی مناسب و متعادل تامین می‌شود و مصرف مکمل‌های مولتی ویتامین در شرایط عادی ضرورت ندارد.

گفت: استفاده از تخم مرغ، گوشت ها، لبنیات کم چرب، مغزدانه‌ها و غذا‌های دریایی، به میزان متعادل به حفظ سلامتی و تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی موردنیاز نوجوانان کمک می‌کند.

۶۰درصد توده استخوانی در دوران بلوغ شکل می‌گیرد

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در ادامه تصریح کرد: در دوران نوجوانی نیاز به مواد معدنی و املاحی همچون کلسیم، فسفر، آهن، روی و… بیش از سال‌های قبل می‌شود. نکته قابل توجه آن که بین ۵۰ تا ۶۰ درصد از حداکثر توده استخوانی که فرد در میانسالی خواهد داشت، در دوران بلوغ تشکیل می‌شود؛ بنابراین دریافت مقادیر کافی از کلسیم و فسفر برای تشکیل توده استخوانی سالم و مستحکم ضروری است و شیر و لبنیات بهترین منابع غذایی هر دو عنصر کلسیم و فسفر محسوب می‌شود.

وی افزود: در این دوره به دلیل افزایش حجم خون و توده عضلانی و همچنین تغییرات فیزیولوژیک نیاز به ماده مغذی آهن افزایش می‌یابد، کمبود روی نیز می‌تواند باعث تاخیر رشد، اختلال تکامل ادراکی و تاخیر بلوغ جنسی شود.

رییس انجمن تغذیه ایران برای تامین نیاز به این مواد معدنی، مصرف شیر و لبنیات کم چرب، مغزدانه ها، انواع گوشت‌های سفید و قرمز (منبع آهن با جذب بالا) و غذا‌های دریایی را جزو برنامه غذایی روزانه نوجوانان، ضروری دانست و گفت: نوجوانان نباید برای داشتن ظاهری متناسب‌تر از رژیم‌هایی غذایی نامناسب و غلط استفاده کنند و متاسفانه در بسیاری از نوجوانان کیفیت و کمیت نامناسب مواد غذایی عامل اصلی ایجاد مشکلات تغذیه‌ای است.

میرزای رزاز گفت: از سوی دیگر نوجوانان در انتخاب هایشان بیشتر تحت تاثیر همسالان خود هستند. این افراد ممکن است بیش از اندازه از یک نوع غذای ناسالم مانند نوشابه ها، فست فود‌ها یا غذا‌های فرآوری شده مصرف کنند. نوجوانانی که تمایل بیشتری به مصرف فست فود‌ها به جای غذا‌های خانگی دارند و به جای میان وعده‌های سالم مانند میوه، از میان وعده‌هایی با انرژی زیاد که دارای چربی و قند‌های ساده هستند و تنقلات بدون ارزش غذایی (چیپس و پفک و...) استفاده می‌کنند، مستعد ابتلا به اضافه وزن، چاقی و مشکلات مرتبط با آن هستند.

وی با اشاره به اینکه، برخی مشکلات دوران نوجوانی نظیر آکنه و جوش نیز، با مصرف مواد غذایی دارای قند‌های ساده (نظیر انواع نوشابه‌ها و شیرینی ها) مرتبط است، عنوان کرد برای پیشگیری از این مشکلات می‌توان از خوردن غذا‌های سرخ شده، پرچرب و پر ادویه، قند و شیرینی و… پرهیز و از سبزی‌های تازه، میوه و شیر در رژیم غذایی استفاده کرد.

نوجوانان، روزانه یک ساعت ورزش کنند

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور گفت:برای کنترل چاقی در نوجوانان باید علاوه بر گرفتن رژیم غذایی مناسب نوجوان، عادت‌های غذایی غلط را اصلاح کرد. انجام فعالیت‌های ورزشی منظم نیز یکی از راه‌ها برای رسیدن به وزن ایده آل است. نکته مهم‌ای که اگر نوجوان نیاز به کاهش وزن داشته باشد، رژیم غذایی او باید به گونه‌ای تنظیم شود که رشد و بلوغ او را به تاخیر نیندازد.

انتهای پیام/

برچسب ها: وزارت بهداشت تغذیه

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: وزارت بهداشت تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور دوران نوجوانی میرزای رزاز رژیم غذایی رشد قدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۹۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف غذاهای سوخته یا گرم کردن مجدد موادغذایی سرطان‌زا است؟

عضو هیئت مدیره انجمن علمی رادیوانکولوژی ایران با بیان اینکه تخم مرغ، قارچ و سیب زمینی از مواد غذایی هستند که افراد باید از گرم کردن مجدد آنها خودداری کنند، گفت: افراد به منظور جلوگیری از تولید آکریل آمید هنگام پخت غذا باید مواد غذایی را تا زمانی سرخ کنند یا بپزند که رنگ آن قهوه‌ای یا سیاه نشود.

پوریا عادلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه پخت غذا با حرارت بسیار زیاد ماده‌ای به نام آکریل آمید تولید می‌کند، اظهار کرد: غذاهای خام یا پخته شده به صورت آب‌پز، بدون آکریل آمید هستند و شکل‌گیری آکریل آمید در لبنیات، گوشت یا ماهی کمتر است، همچنین این ماده هنگام استعمال تنباکو نیز تولید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه خطر سرطان‌زایی آکریل آمید حدود ۲۰ سال پیش کشف شد، افزود: همچنان نمی‌توان ادعا کرد که آکریل آمیدی که به طور معمول در غذا و خوراک‌های پخته شده وجود دارد منجر به سرطان می‌شود، بعضی از پژوهش‌های انجام شده نشان دادند که آکریل آمید موجود در غذاهای روزمره رابطه مستقیمی با افزایش احتمال بروز بیشتر سرطان‌ها ندارد، اما همچنان نمی‌توان ارتباط این ماده را با سرطان‌هایی از جمله کلیه، رحم و تخمدان را در افراد غیرسیگاری نادیده گرفت.

عضو هیئت مدیره انجمن علمی رادیوانکولوژی ایران با اشاره به اینکه افراد به منظور جلوگیری از تولید آکریل آمید هنگام پخت غذا باید مواد غذایی را تا زمانی سرخ کنند یا بپزند که رنگ آن قهوه‌ای یا سیاه نشود و به اصطلاح نسوزد، تصریح کرد: هنگام کباب کردن گوشت، مواد شیمیایی دیگری ایجاد می‌شود که از جمله آنها می‌توان به نفتالین، بنزوپیرن و آمین‌های هتروسیکلیک اشاره کرد.

عادلی ادامه داد: چربی گوشت و آبی که حین کباب شدن روی شعله‌های آتش می‌ریزد نیز منجر به تولید کربوهیدرات‌های آروماتیک چند حلقه‌ای خواهد شد و بر اساس تحقیقات انجام شده، تماس با سطح بالای این مواد با احتمال ابتلاء به سرطان ارتباط دارد.

وی با بیان اینکه با توجه به شرایط مذکور توصیه می‌شود افراد از مصرف غذاهای کباب شده روی شعله‌های مستقیم آتش به صورت مداوم پرهیز یا سبزیجات را جایگزین کنند، گفت: گاهی اوقات افراد باید خوراکی‌ها و مواد غذایی مختلف را برای مصرف مجدد گرم کنند و باید توجه داشته باشند که گرم کردن مجدد روغن پخت و پز یا غذاهای سرخ شده می‌تواند به طور کلی خطرناک محسوب شود، چراکه میزان چربی ترانس روغن سرخ کردنی با هر بار گرم شدن روغن افزایش پیدا می‌کند.

عضو هیئت مدیره انجمن علمی رادیوانکولوژی ایران اضافه کرد: مواد غذایی مانند کرفس یا چغندر حاوی نیتریت‌هایی هستند که به طور طبیعی در صورت گرم شدن مجدد می‌توانند سمی باشند و این در صورتی است که مصرف چغندر تازه و بلافاصله پس از پخت و پز، تغذیه‌ای بسیار سالم به شمار می‌رود.

عادلی با بیان اینکه تخم مرغ، قارچ و سیب زمینی از دیگر مواد غذایی است که افراد باید از گرم کردن مجدد آنها خودداری کنند، خاطرنشان کرد: تخم مرغ‌های پخته شده که بیش از دو ساعت در دمای اتاق باقی مانده است نیز نباید خورده شود.

کد خبر 744981

دیگر خبرها

  • آنچه باید درباره اختلال شخصیت ضد اجتماعی و عوامل بروز آن بدانید
  • فواید بی‌نظیر ریواس
  • ویژگی رژیم غذایی سالم چیست؟
  • اگر هر روز نوشابه بخوریم چه اتفاقی در بدن ما می‌افتد؟
  • نوجوانان از راه درست در مسیر تئاتر قدم بگذارند/ آموزشگاه‌های بازیگری به‌دنبال سرکیسه کردن
  • مصرف غذاهای سوخته یا گرم کردن مجدد موادغذایی سرطان‌زا است؟
  • نظرسنجی در اسرائیل؛ چند درصد صهیونیست‌ها مخالف حمله به ایران هستند؟
  • با افزایش نرخ رسمی ارز، بازار غیررسمی مهار نمی‌شود
  • بی‌حوصلگی و کم دقتی از عوارض تغذیه نامناسب دانش‌آموزان است
  • گام‌های عملی درمان چاقی از دیدگاه طب ایرانی و تغذیه نوین