Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس- گروه رادیو و تلویزیون: لوح سپاس شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت به پاس تولید و شرکت بیش از 300 اثر مستند پیرامون زندگی شهدای مدافع حرم و مقاومت ، به معاونت امور استان‌های رسانه ملی اهدا شد. به این بهانه با سید عباس فاطمی رئیس مرکز سیمای استان‌های رسانه ملی در این باره به گفتگو نشستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در این گفتگو با بیان حمایت‌های سازمان صدا و سیما در تولید آثار ماندگار حوزه مقاومت و مدافعان حرم، به تدابیر راهبردی اتخاذ شده در این زمینه اشاره و بر ضرورت نگاه بیشتر و عمیق‌تر به تولید چنین آثاری تاکید کرد.

او همچنین معتقد است فرهنگ مقاومت یک فرهنگ جهانی است و ارزش‌های مربوط به آن، با استقبال همه ملت‌های آزاده جهان مواجه می‌شود؛ در آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت هم عنوان شد که بیشترین شرکت کننده بین المللی  متعلق به آثاری از کشور آمریکا بوده‌اند که این امر نشان می‌دهد مستندسازان و هنرمندان در ایالات متحده نیز به مسئله مقاومت می‌پردازند همچنین پژوهش‌های فراوانی پیرامون شهید سلیمانی در این کشور صورت می‌گیرد. مقاومت و پایداری یک ارزش جهانی و انسانی است بنابراین تلاش می‌کنیم کیفیت آثار تولیدی مراکز را به حدی ارتقاء دهیم که بتوانیم در جشنواره‌های جهانی هم بیش از گذشته حضور داشته باشیم.

مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید:

**جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت امسال از معاونت امور استان‌ها بخاطر تولید ۳۰۰ مستند در ارتباط با شهدای مدافع حرم تجلیل کرد؛ لطفا بفرمایید طرح کلی تولید این آثار و روند ساخت آنها چگونه و بر اساس چه شاخصه‌هایی بوده است؟ آیا در انتخاب شهدا و شیوه پرداختن به زندگی آنها، یک دستورالعمل کلی وجود داشت یا به تناسب هر استان و با تشخیص تیم سازنده، پروژه به پیش رفت؟

-در برنامه پنج ساله معاونت امور استان‌ها که در سال 1395 تدوین و از سال 96 اجرایی شده، پیش‌بینی‌های خوبی در حوزه تولید آثار مرتبط با مقاومت و ارزش‌های انقلابی و اسلامی شده است، در این برنامه احساس مسئولیت مبتنی بر ایمان و تقوا مورد اهتمام قرار گرفته و ایستادگی در برابر سلطه و استکبار مورد تاکید بوده است، بر همین اساس مستندهای متعددی برای ساخت پیشنهاد شدند و طرح‌های مختلفی در این بین به تصویب رسیدند. ساختار و چارچوب ثابتی برای اینگونه تولیدات طراحی و ابلاغ شده تا برنامه‌سازان و مستندسازان بتوانند آثار خوبی را تدارک ببینند، این تولیدات در یک باکس از پیش مشخص شده روی آنتن می‌روند. در سال 1395 بحث اقتصاد مقاومتی با رویکرد سلبی و ایجابی در معاونت امور استان‌ها مطرح بود و 70 مستند با همین موضوع ساخته و پخش شد، بسیاری از این مستندها بارها و بارها از شبکه‌های استانی و سراسری پخش شدند؛ در سال 96 هم آسیب‌های اجتماعی مورد تاکید قرار گرفتند و هم به نمایش آسیب‌های موجود پرداخته شد و هم راهکارهای خوبی در این زمینه ارائه شد همچنین 33 مستند در مراکز استان‌ها و دو مستند بلند سینمایی با موضوع اربعین تولید و پخش شدند.

**پس برای این موضوع برنامه ریزی بلند مدت داشتید؟

-بله. در سال 97 شهدای مدافع حرم موضوع محوری تولید آثار در معاونت امور استان‌ها و سیمای مراکز بودند؛ دستورالعمل واحدی در این زمینه تدوین و بر این اساس 133 مستند تولید و رونمایی شدند.

**ظاهرا برای یکی از مراسم ها از سردار سلیمانی هم دعوت کرده بودید؟

-بله. قرار بود در آیین رونمایی سردار شهید سپهید حاج قاسم سلیمانی حضور پیدا کند که به دلیل مشغله کاری فراوان چنین توفیقی برای ما حاصل نشد.در آیین رونمایی از 133 مستند، نماهنگی پیرامون زندگی و مجاهدت‌های سردار سلیمانی هم پخش شد که بعد از شهادت ایشان روی آنتن بسیاری از شبکه‌ها رفت.در مجموع می‌توان گفت هویت ملی، استقلال و آزادی ایران اسلامی، محورهای اصلی برنامه‌سازی در شبکه‌های استانی هستند که در قالب‌های متعدد مستند، نمایش و برنامه تلویزیونی تولید می‌شوند.

**سریال ها هم در همین راستا انتخاب و تولید شده اند؟

-به عنوان مثال سری دوم مجموعه «جلال»، سریال «مردان نادر» با مشارکت نیروی دریایی سپاه و همچنین برنامه‌هایی برای معرفی سرداران شهید از ارتش و سپاه در حال تولید هستند که به زودی برای پخش آماده خواهند شد؛ تولید سریالی با موضوع زندگی شهید شهریاری از جمله دانشمندان هسته‌ای کشورمان هم در مرکز زنجان تولید می‌شود که پیشرفت آن حدود 50 درصد است.سریالی هم در مرکز قزوین پیرامون زندگی شهید لشکری که بیش از 18 سال هم در اسارت به سر برد تولید می‌شود.

به طور کلی باید گفت برنامه مدونی برای تولید آثاری این چنینی در مراکز وجود دارد اما در هر صورت برخی استان‌ها بیش از سایر مناطق با مسئله مقاومت عجین هستند، مانند خوزستان، خراسان رضوی (که به شهدای فاطمیون می‌پردازد) و قم (که شهدای فاطمیون از این استان هم هستند)، کرمان و مانند اینها؛ به این ترتیب در بسته مربوط به شهدای مدافع حرم 158 اثر تولید شد و طی سال‌های 97 و 98 بر اساس فعالیت ستادی متمرکز روانه آنتن شدند.در شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت نیز برخی از همین آثار درخشش خاصی داشتند ضمن اینکه اثری همچون مستند شهید بابایی هم توانست در جشنواره معتبری مانند فیلم فجر، سیمرغ بلورین و در جشنواره عمار، فانوس طلایی را نصیب خود کند.

**ساخت آثاری با محوریت مقاومت، چند درصد از تولیدات استان‌ها را شامل می‌شود؟ آیا در حوزه برنامه‌های ترکیبی نیز طرحی مانند ۳۰۰ مستند وجود دارد؟

-در این حوزه نمی‌توان نگاه درصدی داشت بلکه تولیدات بنا به ضرورت هستند و به طور کلی هرجا نیاز به تولید هر اثری در هر چارچوبی باشد، معاونت امور استان‌ها و سیمای مراکز پیشگام خواهند بود ولی می‌توان گفت به دلیل اینکه طی دو سال گذشته به دلیل در اوج بودن جریان مقاومت و اقدامات گسترده مدافعان حرم در نابودی داعش و آزادسازی مردم از دست تکفیری‌ها و پیروزی‌های گسترده‌ای که در این زمینه به دست آمده، حدود 30 درصد آثار تولیدی در حوزه مقاومت و دفاع مقدس بوده است.طی سال‌های 97 و 98 و در زمینه چهل سالگی پیروزی انقلاب، در 134 عنوان، 210 مستند تولید شده است، در همین دوره و در حوزه دفاع مقدس در 98 عنوان، یکصد مستند و در موضوع شهدای مدافع حرم هم 156 عنوان مستند ساخته شد که مجموع همه اینها 477 قسمت مستند با موضوع انقلاب، دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم است که حدود یک سوم مستندهای تولیدی را شامل می‌شود.

**تولیدات مراکز طی سال‌های اخیر در جشنواره‌های جهانی خوش درخشیده‌اند، برای تولید آثاری با محور مقاومت که بتوانند در عرصه‌های بین‌المللی، صدای ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی باشند، چه برنامه‌ریزی خاصی صورت گرفته است؟

-فرهنگ مقاومت یک فرهنگ جهانی است و ارزش‌های مربوط به آن، با استقبال همه ملت‌های آزاده جهان مواجه می‌شود؛ در آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت هم عنوان شد که بیشترین شرکت کننده بین المللی  متعلق به آثاری از کشور آمریکا بوده‌اند که این امر نشان می‌دهد مستندسازان و هنرمندان در ایالات متحده نیز به مسئله مقاومت می‌پردازند همچنین پژوهش‌های فراوانی پیرامون شهید سلیمانی در این کشور صورت می‌گیرد. مقاومت و پایداری یک ارزش جهانی و انسانی است بنابراین تلاش می‌کنیم کیفیت آثار تولیدی مراکز را به حدی ارتقاء دهیم که بتوانیم در جشنواره‌های جهانی هم بیش از گذشته حضور داشته باشیم، در این راستا تولید آثاری به دو زبان در دستور کار قرار گرفته و در حال حاضر مراکز همچون خوزستان چنین پروژه‌هایی را در دست تولید دارند؛ مرکز آذربایجان شرقی هم در این زمینه آثاری را تولید کرده که از آن جمله می‌توان به نماهنگ تولیدی این مرکز با عنوان «یادها» اشاره کرد که در جشنواره شانزدهم رتبه برتر را به خود اختصاص داد.علاوه بر این سعی می‌کنیم روی مستندها و برنامه‌هایی کار کنیم که امکان پخش آنها در کشورهای همجوار و دارای فرهنگ مشابه با ایران وجود داشته باشد.

** در قطب‌بندی مراکز، آیا استان‌هایی هستند که به صورت تخصصی‌تر ومنسجم‌تر به تولید آثاری در حوزه مقاومت و شهدای مدافع حرم بپردازند یا اینگونه آثار به طور یکنواخت در همه مراکز جزو برنامه‌های سالانه به شمار می‌رود؟

-می‌توان گفت این امر انجام شده است، به عنوان مثال مازندران با شهدای خان طومان و برخی دیگر از استان‌ها با شهدای مربوط به دیگر عملیات‌ها مشهور شده‌اند و مراکز صدا و سیما در این استان‌ها هم مستندهای متعددی را درباره آنها تولید کرده‌اند، همچنین استان کرمان به عنوان زادگاه شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، آثار گوناگونی را درباره این شهید بزرگوار تولید کرده یا در دست تولید دارد.خوزستان هم در دوران دفاع مقدس خط مقدم مقاومت بوده است و حالا به عنوان قطب تولید آثاری در حوزه مقاومت مطرح است. مراکز آذربایجان شرقی و خوزستان به صورت مشترک سریال «جلال 2» را می‌سازند که به مسئله انقلاب اسلامی در تبریز تا آزادسازی سوسنگرد می‌پردازد.

در شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، تله فیلم برتر جشنواره مربوط به اثری از مرکز گیلان بود . تله فیلم «ریشه‌ها» توانست رتبه نخست را به خود اختصاص دهد البته آثار دیگری هم در این حوزه توسط دیگر مراکز تولید شده که کیفیت قابل قبولی دارند، تله فیلم‌های «دا» تولید مرکز چهارمحال و بختیاری و «خط مقدم» تولید مرکز خراسان رضوی، فیلم سینمایی «مدیترانه» در همین مرکز و «راز یک نامه» تولید مرکز گلستان با موضوع دفاع مقدس، از جمله این آثار هستند.می‌توان گفت حدود 30 درصد آثار منتخب این جشنواره، به تولیدات مراکز تعلق گرفت؛ همچنین تعداد قابل توجهی فیلم کوتاه هم در جشنواره حضور داشتند که بخش مهمی از آنها در مراکز استانی تولید شده‌اند و در این بین فیلم داستانی «تمام مریم‌ها» تولید مرکز سمتان توانست در این دوره تندیس برترین اثر در بخش چشنواره جشنواره ها را به خود اختصاص دهد.

**برای ارتقاء کیفی تولیدات مراکز در عرصه مستند و آثار نمایشی با محوریت مقاومت، چه برنامه‌های کوتاه و بلند مدتی طراحی شده است؟

-از چند راه می‌توان به ارتقاء کیفی آثار کمک کرد که یکی از مهمترین آنها، آموزش نیروی انسانی است؛ در این زمینه دوره‌هایی با حضور اساتید هر حوزه در مراکز به صورت کارگاه آموزشی برگزار می‌شوند و آثار مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرند.

دومین راهکار، ارزیابی دائمی است که به صورت فصلی، 6 ماهه و سالانه در حوزه‌های مختلف انجام می‌شوند؛ تقدیر از آثاری در حوزه مقاومت در جشنواره‌های تولیدات مراکز و جشنواره پویانمایی و برنامه‌های عروسکی هم راهکار دیگری محسوب می‌شود به طوری که در جشنواره تولیدات، 40 جایزه و لوح  به تولیدات مربوط به مقاومت، اهدا می‌شود و این به دلیل اهمیتی است که برای اینگونه آثار قائل هستیم.علاوه بر این تلاش می‌کنیم منابعی را از داخل و خارج سازمان صدا و سیما برای تولید آثاری در حوزه مقاومت جذب کنیم؛ تولیدات مشترک با شبکه‌های سراسری همچون تفاهم‌نامه‌ای که با شبکه مستند سیما داریم و جلب مشارکت از نهادهای نظامی و انتظامی برای تولید آثار نمایشی (مانند سریال مردان نادر با همکاری نیروی دریایی سپاه و سریال شهید شهریاری با مشارکت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان انرژی اتمی) از جمله این اقدامات هستند.

در مجموع باید گفت آموزش، ارزیابی دائمی، تامین اعتبار و برآوردهای مناسب برای تولید آثاری در حوزه مقاومت، زمینه‌ساز ارتقاء کیفی تولیدات می‌شوند. همینجا جا دارد از ریاست محترم سازمان صدا و سیما و معاون محترم امور استان‌های رسانه ملی به خاطر حمایت از تولید آثار حوزه مقاومت تشکر کنم.دیدارهای مداوم دکتر دارابی با خانواده معزز شهدا در استان‌های مختلف و هدایت و تاکید بر مستندسازی و تولید آثار نمایشی پیرامون زندگی این شهدا، زمینه‌ساز برنامه‌ریزی در این زمینه است.همچنین باید از مدیران کل مراکز، معاونین سیما و هنرمندان و برنامه‌سازان استان‌ها تشکر ویژه داشته باشم، زحمت‌کشانی که شب و روز ندارند.

در  سختی و مشکل، در گرما و سرما در حال تکاپو و  خدمتند .و کمبود منابع را مورد توجه قرار نمی‌دهند و خود را تمام و کمال وقف انقلاب کرده‌اند به عبارتی تلاش در این زمینه را علاوه بر وظیفه سازمانی ، تکلیف انقلابی می‌دانند و با اخلاص به کار جهادی مشغول هستند.می‌توانم بگویم متعهدترین نیروها در مراکز حضور دارند و فعالیت می‌کنند، مردان و زنانی که روزگاری در استان‌های مرزی کشورمان، مقاومت را تجربه کرده‌اند و حالا با هنر خویش این فرهنگ زنده و حیاتی را به تصویر می‌کشند، چرا که خود را وام‌دار شهدا می‌دانند و در حقیقت همین افراد سرمایه اصلی رسانه ملی در اقصی نقاط کشور به شمار می‌روند.

تلاش می‌کنیم منابعی را از داخل و خارج سازمان صدا و سیما برای تولید آثاری در حوزه مقاومت جذب کنیم؛ تولیدات مشترک با شبکه‌های سراسری همچون تفاهم‌نامه‌ای که با شبکه مستند سیما داریم و جلب مشارکت از نهادهای نظامی و انتظامی برای تولید آثار نمایشی (مانند سریال مردان نادر با همکاری نیروی دریایی سپاه و سریال شهید شهریاری با مشارکت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان انرژی اتمی) از جمله این اقدامات هستند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مقاومت تولید شهید رسانه ملی جشنواره بین المللی فیلم مقاومت معاونت امور استان ها سازمان صدا و سیما برای تولید آثاری شهدای مدافع حرم برای تولید آثار پیرامون زندگی تولیدات مراکز تلاش می کنیم آثار نمایشی توان گفت تولید مرکز دفاع مقدس رسانه ملی تولید شده تولید شد شبکه ها پخش شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۰۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ کتابخوانی را بین پیشکسوتان جهاد و مقاومت ترویج دهیم

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ پاسدار محمدحسن سلامی عصر دوشنبه در نشست کتابخانه‌های عمومی استان از هدف‌گذاری بازدید ۳۰ هزار دانش آموز از مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس مازندران خبر داد و اظهار داشت: مجموعه اداره کل کتابخانه‌های عمومی یک دستگاه فرهنگی حاضر در صحنه است که در حوزه دفاع مقدس و ترویج فرهنگ جهاد و مقاومت فعال است.

وی بر لزوم ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه پیشکسوتان جهاد و مقاومت تأکید کرد و افزود: باید در این راستا به دنبال عوامل انگیزشی باشیم.

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس مازندران یادمان‌های شهدای گمنام و مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس مازندران را یک ظرفیت برای فرهنگ کتاب و کتابخوانی برشمرد و بر ضرورت ایجاد کتابخانه تخصصی دفاع مقدس در این دو مکان تأکید کرد.

این مسئول ایجاد بزرگترین کتابخانه تخصصی دفاع مقدس را در مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس مازندران ضروری دانست و با اشاره به مناسبت‌های دفاع مقدس و مقاومت، کتابخانه‌های عمومی را بهترین ظرفیت برای برگزاری برنامه‌های فرهنگی با محوریت فرهنگ ایثار و شهادت دانست و گفت: ایجاد کارگروه مشترک بین دو اداره کل در تقویت فرهنگ کتاب و کتابخوانی مؤثر خواهد بود.

سرهنگ سلامی بر لزوم توجه به حوزه کودک و مهدهای کودک تأکید کرد و ادامه داد: تدوین کتاب‌هایی با محوریت کودکان و دفاع مقدس باید از اولویت‌های دستگاه‌های فرهنگی باشد و در این راستا نیازمند همکاری و مشارکت نهادهای فرهنگی هستیم.

وی با بیان اینکه کتابخانه‌های عمومی استان باید در مناسبت‌های دفاع مقدس به فضای ارزشی و معنوی تبدیل شود، تصریح کرد: ایجاد غرفه‌های کتاب دفاع مقدس در کتابخانه‌های عمومی استان کار ارزشمندی است که باید هدف‌گذاری شود.

این مسئول بر همکاری و مشارکت در اجرای جشنواره‌های دفاع مقدس و مقاومت و تجلیل از نویسندگان حوزه جهاد و مقاومت تأکید و خاطرنشان کرد: همچنین تقویت تعامل دو مجموعه مورد تأکید است.

کد خبر 6085846

دیگر خبرها

  • افتتاحیه سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک
  • درختان محور قزوین به اقبالیه جابه جا می‌شوند
  • لزوم نگاه منصفانه به شکست‌ها و پیروزی‌ها در جنگ
  • فرهنگ کتابخوانی را بین پیشکسوتان جهاد و مقاومت ترویج دهیم
  • ارسال اثر به دبیرخانه جشنواره تولیدات فضای مجازی همدان
  • ارسال اثر به دبیرخانه جشنواره تولیدات فضای مجازی همدان 
  • ارائه الگوی صحیحِ مستندهای موفق رادیویی
  • وعده صادق حضور مقتدرانه سپاه در صحنه دفاع از انقلاب است
  • بنیاد امسال حضور پررنگ تری در نمایشگاه کتاب دارد
  • گرامیداشت سالگرد شهادت سردار حجازی در زارچ