Web Analytics Made Easy - Statcounter

کسب و کار‌ها گردشگری برای ارتباط با مشتریان خود در بحران کرونا که اتفاقا راه درمان آن رعایت فاصله گذاری‌های اجتماعی است دچار سردرگمی شده اند. در این زمان است که رسانه و فضای مجازی با تاثیر گذاری بر انتخاب مردم می‌تواند به کمک رونق صنعت گردشگری بیاید.   پیمان ماهور گیلانی، مشاور فرهنگی و امور ارتباطات معاون گردشگری کشور در میراث آریا نوشت: متأسفانه شاهد آن هستیم که بسیاری از کسب‌وکار‌های گردشگری پس از شیوع ویروس کرونا در فضای مجازی و همچنین در فضای تبلیغاتی منفعل عمل می‌کنند درحالی‌که در عرصه بین‌الملل برخی از مجموعه‌های گردشگری از فضای مجازی و رسانه به‌عنوان اهرمی برای هدایت افکار عمومی و کسب اعتماد مخاطبان خود استفاده کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لازم به ذکر است که رسانه‌ها و فضای مجازی پیش از همه‌گیری کرونا نیز نقشی بی‌بدیل در گردشگری ایفا می‌کردند هرچند فعالان این حوزه به آن بی‌توجه بودند. تأثیر رسانه و فضای مجازی بر گردشگری آنجایی مشخص می‌شود که افراد پیش از انتخاب مقصد گردشگری درباره آن مطالعه و جست‌وجو می‌کنند، در دنیای امروز مسافران تجربیات خود را با دیگران به اشتراک می‌گذارند، بنابراین رسانه بر تصمیم‌گیری‌ها تأثیرگذار است. اعتماد مردم به آژانس‌های مسافرتی، خطوط هواپیمایی، هتل‌ها و رستوران‌ها و مراکز تفریحی و ... بر اساس نظرات و تجربیات دیگران و اخبار و ارزیابی‌های منتشر شده در رسانه‌ها شکل می‌گیرد، ازاین‌رو رسانه همواره عاملی اثرگذار بر گردشگری بوده است.
همان‌طور که گفته شد در دوران بحران و همه‌گیری کرونا کسب‌وکار‌ها به‌ویژه گردشگری بیش از هرزمان دیگری نیاز به ارتباط نزدیک و مستقیم با مشتریان و مخاطبان خود دارند بنابراین باید دقت کنند که ارتباط مستقیم با مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی در شرایط فعلی بسیار اثرگذارتر از روش‌های مرسوم و متداول تبلیغات است.
نحوه‌ای که کسب‌وکار‌ها با بحران فعلی روبه‌رو می‌شوند تأثیر مستقیم بر آینده آن‌ها خواهد داشت به‌طوری‌که به‌زودی شاهد تغییر ساختار‌ها و جابه‌جایی‌هایی در این صنعت خواهیم بود، مخاطبان به دنبال برند‌هایی قابل اعتماد هستند که برای آن‌ها امنیت و سلامتی را با قیمتی مناسب تضمین کنند، پاسخگو و مسئولیت‌پذیر باشند، بنابراین آن دسته از کسب‌وکار‌هایی که منفعل عمل کرده و تنها با بیان مشکلات و بی‌عملی، منتظر کمک‌های دولتی بوده‌اند جای خود را به مجموعه‌هایی خواهند داد که با حضوری پویا در رسانه و شبکه‌های اجتماعی علاوه بر کسب اعتماد مردم و رونق به کسب‌وکار خود در یاد‌ها می‌مانند و تا مدت‌ها به‌عنوان مجموعه‌ای ایمن و قابل اعتماد شناخته می‌شوند.
تمام فعالین حوزه گردشگری باید با حضوری پویا در فضای رسانه، اعتمادآفرینی کرده و مجموعه اقدامات انجام‌شده را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارند تا در کنار سفر ناایمن که عامل انتقال ویروس کرونا است، سفر هوشمند و ایمن با رعایت پروتکل‌ها نیز به نمایش گذاشته شود، این موضوع امری فرا دولتی بوده و نیازمند اقدام بخش‌های مختلف زنجیره گردشگری و فعالین این حوزه است. هر بخش باید خود بر اساس اقدامات صورت گرفته برای جذب اعتماد مخاطبان تلاش کند تا حتی در سیاه‌ترین شرایط نیز مجموعه‌های ایمن همانند نقطه‌ای نورانی خودنمایی کرده و مراکز گردشگری ایمن که تمامی پروتکل‌ها را رعایت می‌کنند از سایرین متمایز شوند.
هتل‌ها و ایرلاین‌ها در بخش گردشگری بیشتری تأثیر را از همه‌گیری کرونا داشته و در سراسر دنیا با بحران جدی مواجه شدند و بسیاری از مجموعه‌های بزرگ تا مرز ورشکستگی پیش رفتند، اما در شرایط یکسان مجموعه‌هایی با درک فرصتی که رسانه‌ها در اختیارشان قرار داده‌اند توانستند شرایط بهتری را فراهم کنند.
در سطح بین‌الملل تقاضا برای پرواز با کاهش چشمگیری مواجه شد، اما ایرلاین‌هایی مانند امارات و KLM با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در قدم اول و ارائه گزارش‌های کامل تصویری و خبری به مخاطبان خود، تهیه چندین ویدیو و نمایش کامل اجرای موارد بهداشتی، توانستند مسافران را مجاب کنند که در طول پرواز هیچ‌گونه خطر بیماری آن‌ها را تهدید نمی‌کند و همچنین این خطوط هواپیمایی به‌عنوان مجموعه‌هایی که به سلامت جامعه و مشتریان خود اهمیت می‌دهد شناخته شدند.
در بخش هتلداری نیز شاهد کاهش شدید درآمد‌ها بوده‌ایم و برخی گزارش‌ها از کاهش بیش از ۵۰ درصدی درآمد‌ها تنها در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۲۰ حکایت دارد. اما همان‌طور که گفته شد بسیاری از برند‌ها با اتخاذ تصمیمات خلاقانه و بهره‌گیری از رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی توانستند اعتماد مخاطبان را جلب کرده و بازار هرچند محدود موجود را تصاحب کنند و حداقل از ضرر بیشتر جلوگیری کرده و حفظ منابع انسانی و بقا خود را تضمین کنند.
تمام کسب‌وکار‌ها به‌ویژه کسب‌وکار‌های حوزه گردشگری اگر در دوران بحران با بهره‌گیری از رسانه فعالیت خود را در ذهن مخاطب زنده نگه دارند، در دوران پساکرونا در بازگشت به شرایط قبل بسیار سریع‌تر و قابل اطمینان‌تر عمل خواهند کرد. به یاد داشته باشید نباید در دوران کرونا گردشگری به فراموشی سپرده شود بلکه با اتخاذ تصمیمات و اقدامات اساسی و انتشار هرچه بیشتر آن در فضای مجازی و رسانه‌های رسمی طرفداران مجموعه‌های گردشگری از هتل‌ها تا ایرلاین‌ها و رستوران‌ها احساس کنند در تمام شرایط مقصد گردشگری محبوب آن‌ها با تمام توان آماده ایجاد فضایی امن و ایمن برای آن‌ها بوده است. لینک کوتاه: asriran.com/003BLc

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: گردشگری کسب و کار شبکه های اجتماعی کسب وکار ها فضای مجازی رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۱۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد

کاظم وطن‌خواه در آستانه روز علوم آزمایشگاهی درباره وضعیت شبکه آزمایشگاهی کشور اظهار کرد: بیش از ۷۵۰۰ آزمایشگاه در حوزه بهداشت و درمان در بخش‌های دولتی، خصوصی، سازمان‌ها و نهادهای مختلف به ارئه خدمت مشغول هستند. آزمایشگاه مرجع سلامت در ساختار نظام سطح‌بندی و برنامه‌ریزی شبکه ملی آزمایشگاهی کشور در راس قرار گرفته است. همچنین آزمایشگاه‌های دولتی و خصوصی و آزمایشگاه‌های بهداشتی در حوزه درمان و بهداشت در سطوح مختلف دیگر قرار می‌گیرند.

گسترش شبکه آزمایشگاهی کشور در دستور کار

وی با بیان اینکه آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، برنامه گسترش شبکه آزمایشگاهی کشور را بر مبنای اسناد بالادستی در دستور کار قرار داده، افزود: در حال حاضر،  برنامه راه‌اندازی و تاسیس شبکه‌های آزمایشگاه‌های پزشکی در بخش دولتی در دستور کار آزمایشگاه مرجع سلامت قرار گرفته است.

وی ادامه داد: لحاظ کردن برنامه شبکه‌های آزمایشگاهی در برنامه‌های ارتقای بهره‌وری وزارت بهداشت در سازمان ملی بهره‌وری ایران و همچنین لحاظ کردن برنامه « ایجاد شبکه آزمایشگاهی بهداشت طبق شیوه‌نامه آزمایشگاه مرجع» در برنامه عملیاتی و ابلاغ  آن به دانشگاه های علوم پزشکی  منتخب برای استقرار شبکه آزمایشگاهی جزو اقدماتی است که به منظور گسترش شبکه آزمایشگاهی کشور انجام شده است.

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه استقرار شبکه آزمایشگاهی در سیستم دولتی  در سال ۱۴۰۲ در دانشگاه‌های منتخب به نحو مطلوبی انجام شده، اظهار کرد: طبق اسناد بالادستی، استقرار شبکه آزمایشگاهی در سایر دانشگاه‌های علوم‌پزشکی تا پایان سال ۱۴۰۲ به میزان حداقل ۸۵ درصد به سرانجام رسیده است.

وطن‌خواه با بیان اینکه آزمایشگاه‌های مرجع و همکار کشوری بیشتر در دانشکده بهداشت و انستیتو پاستور ایران مستقر و پاسخگوی نیازهای آزمایشگاهی کشور هستند، خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه  تشخیص بسیاری از بیماری‌های تحت مراقبت به تخصص علمی ویژه، صرف هزینه زیاد برای راه‌اندازی آزمایش‌های فوق‌تخصصی و در نتیجه تجهیز آزمایشگاه نیاز دارد که در مواردی به‌دلیل عدم بروز و شیوع کم یا مقطعی بودن بیماری، تاسیس آزمایشگاه تخصصی در همه دانشگاه‌های علوم‌پزشکی مقرون به صرفه نیست، به همین دلیل برای این بیماری‌ها، آزمایشگاه‌های مرجع کشوری بیماری و آزمایشگاه‌های همکار آزمایشگاه مرجع سلامت، انتخاب و اعتبار بخشی شده‌اند.

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: آزمایشگاه‌های مرجع کشوری بیماری و آزمایشگاه‌های همکار آزمایشگاه مرجع سلامت علاوه بر شرح وظایف مشترک، درارتباط با بیماری‌های مختلف شرح وظایف خاصی نیز بر عهده دارند. آزمایشگاه‌های مرجع و همکار کشوری عمدتا در دانشکده بهداشت و انستیتو پاستور ایران مستقر و پاسخگوی نیازهای آزمایشگاهی کشور هستند که تعداد آزمایشگاه‌های از این دست، ۲۱ مورد است.

وطن‌خواه با اشاره به ارتقای ظرفیت تشخیص شبکه آزمایشگاهی کشور برای بیماری‌های نوپدید خاطرنشان کرد: ارتقای ظرفیت تشخیص شبکه آزمایشگاهی تشخیص مولکولی و افزایش دامنه آزمایش‌های تشخیصی حوزه معاونت بهداشت از کووید-۱۹ به سایر عوامل بیماری‌زا که منشاء بالقوه تهدیدات زیستی هستند، از جمله CCHF، «تب دانگ»، «چیکن‌گونیا»، «سیاه زخم» و «لپتوسپیروز» در دانشگاه‌های منتخب ظرفیتی را برای تشخیص این گروه از بیماری‌های نوپدید و باز پدید ایجاد کرده که در حال توسعه است.

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت درباره هزینه آزمایش‌ بیماری‌های نوپدید گفت: هزینه انجام آزمایش کووید-۱۹ بر اساس تعرفه مصوب گرفته می‌شود و در دیگر موارد براساس محاسبات دقیق و کارشناسی تعیین شده و پس از طی مراحل قانونی به تصویب می‌رسد. در صورت لزوم، تمام این موارد حسب مورد قابل بازنگری است.

وطن‌خواه با اشاره به ضرورت به‌روزرسانی تجهیزات آزمایشگاه‌ها گفت: با توجه به پاندمی کووید-۱۹، حجم زیادی از آزمایش‌های مختلف در شبکه آزمایشگاهی کشور به خصوص در بخش دولتی انجام شد که سبب فرسوده شدن ناوگان تجهیزات آزمایشگاهی شد. تا کنون در دو مرحله و با استفاده از وام بانک جهانی، بخشی از تجهیزات اصلی آزمایشگاهی شامل سل کانتر، اتوآنالایزر، ایمونواسی آنالایزر، میکروسکوپ، کشت خون خودکار، تعیین هویت و آنتی بیوگرام خودکار و همچنین دستگاه RT PCR تامین شده که حدود ۳۰ درصد از نیاز بخش دولتی را برطرف کرده است.

تجهیزات آزمایشگاهی بخش خصوصی نیازمند نوسازی

وی ادامه داد: در بخش خصوصی نیز نیاز به نوسازی تجهیزات آزمایشگاهی به خصوص سیستم‌های بسته وجود دارد که امیدواریم در تعامل با اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی نسبت به بهبود وضعیت تجهیزات آزمایشگاهی گام‌های موثری برداریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • دروغ‌پردازی با عکس ۷ سال پیش پارک دانشجو
  • خبر‌های رسانه - ۳۰ فروردین
  • آموزش: توصیه‌هایی برای مقابله یا جلوگیری از استرس در فضای مجازی
  • آمار ۱.۵ میلیاردی بازدید برنامه‌های نوروزی و رمضانی رسانه ملی در فضای مجازی
  • فضای‌ مجازی در سیطره برنامه‌های رسانه‌ ملی
  • خبر‌های رسانه بیست و نهم فروردین
  • فضای‌مجازی در سیطره برنامه‌های رسانه‌ملی
  • توصیه‌هایی برای مقابله یا جلوگیری از استرس در فضای مجازی
  • از آموزش و اقتصاد تا فرهنگ و سبک زندگی با پدیده‌ بلاگری
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد