Web Analytics Made Easy - Statcounter

​محمدیاری تصویب دو فوریت طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها در مجلس را مورد اشاره قرار داد و گفت: با این اقدام ایران می‌تواند از اهرم‌های خود برای اجرایی کردن مفاد برجام استفاده کند.

«حسن محمدیاری» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، تصویب دو فوریت طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها در مجلس را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: ایران در صورت عدم پایبندی طرف‌های قرارداد از اهرم‌های خود برای اجرایی کردن مفاد برجام استفاده می‌کند و موضوع اشاره شده یکی از کارکردهای مهم این طرح دوفوریتی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در تشریح بیشتر جزئیات تصویب دو فوریت طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و اهداف مورد نظر آن عنوان کرد: این طرح در 9 ماده در کمیسیون مطرح بوده و یک فوریت آن در مجلس تصویب شد که با توجه به اتفاقات اخیری که در موضوع شهادت دانشمند هسته‌ای کشور «شهید نفخری زاده» رخ داد مجلس آن را در دستور کار خود قرار داد.

 

محمدیاری با بیان اینکه طراحان این طرح به دنبال پایبند بودن طرف‌های مذاکره به تعهداتشان هستند تا جلوی هر گونه سواستفاده‌ای گرفته شود تصریح کرد: در جلسه علنی و غیرعلنی روز یکشنبه(9 آبان) مجلس این موضوع مطرح شد و نمایندگان به این نتیجه رسیدند که طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها به صورت دو فوریتی در دستور کار قرار گیرد.

 

نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس وضعیت کرونایی حال حاضر و اینکه مجلس در روزهای یکشنبه و چهارشنبه جلسه علنی دارد را یادآور شد و اذعان کرد: با تمام این اوضاع و احوالات مقرر شد که در روز سه‌شنبه هم به صورت فوق‌العاده جلسه علنی را برگزار کنیم تا دو فوریت این طرح که کلیاتش تصویب شده، جزئیات آن در جلسه روز چهارشنبه مطرح شود. 

 

وی از جمله امتیازات طرح دوفوریتی اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها را برشمرد و با تاکید بر اینکه یک ضمانت اجرایی برای کسانی که مسئولیت داخلی دارند و دیگر طرف‌های قرارداد در سایر کشورها  پیش‌بینی شده است ابراز داشت: در واقع نیت کار این است که برجام با تمام چهارچوب‌هایی که تعریف شده از ناحیه اطراف پرونده عملیاتی شود.

 

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ضمن محکوم کردن اقدام تروریستی در به شهادت رساندن دانشمند هسته‌ای کشورمان یکی دیگر از رویکردهای مجلس پس از تصویب طرح دوفوریتی مورد اشاره را در راستای تحقق مفاد برجام خواند و اضافه کرد:‌ این کار به آن معنا نیست که ما بخواهیم از تعهداتی که در برجام داریم خارج شویم بلکه در واقع یک عمل متقابل محسوب می‌شود.

 

محمدیاری با بیان اینکه اگر کشورهای طرف قرارداد با برجام نافرمانی کردند و یا به تعهدات خود پایبند نبودند کشورمان می‌تواند از این اهرم‌ها برای اجرایی کردن مفاد برجام استفاده کند خاطرنشان کرد: حفظ اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران و بسترسازی برای توسعه روزافزون کشور از جمله سیاست‌ها و رویکردهای اساسی ماست.

پایان پیام/84

منبع: شبستان

کلیدواژه: شهید فخری زاده لغو تحریم ها اجرای برجام اقدامات تروریستی طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها برجام استفاده مفاد برجام دو فوریت اهرم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۳۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عراقچی: پس از اقدام نظامی، زمان ورود به میدان سیاست و دیپلماسی است

به گزارش خبرآنلاین به نقل از هم میهن، عباس عراقچی، دبیر شورای راهبردی سیاست خارجی و معاون سابق وزارت خارجه؛ در نشست مجازی کلاب کافه خبر در اسپیس ایکس گفت: در حال حاضر و پس از فروکش کردن تنش ایران و اسراییل، پس از حمله به کنسولگری، زمان استفاده از ابزار سیاسی و دیپلماسی و به تعبیری موشک‌های دیپلماتیک برای تثبیت قدرت ایران است. مذاکرات سیاسی دست آوردهای میدانی را نقد می‌کند. هیچ مذاکره سیاسی بدون اتکا به مولفه‌های قدرت صورت نمی‌گیرد و به جایی هم نمی‌رسیم.

عراقچی گفت: باید پس از زدن ضربه نظامی وارد میدان سیاسی و امتیازگیری می‌شدیم و الان وقت ورود به میدان سیاسی و دیپلماسی است. از پشت صحنه خبر ندارم و اطلاعات من فقط رسانه ای است. اما درخواستی از طرف ایران قطعا وجود نداشته که توقف حمله به غزه در مقابل عدم حمله ما اتفاق بیفتد. این حرف‌ها بخشی از همان جنگ‌های روانی و رسانه‌ای است که آنان انجام دادند تا مانع حمله ایران شوند که موفق نشدند. باز هم تاکید می‌کنم، مذاکرات سیاسی دست آوردهای میدانی را نقد می‌کند. هیچ مذاکره سیاسی بدون اتکا به مولفه‌های قدرت صورت نمی‌گیرد و به جایی هم نمی‌رسیم.

احتمال حمله به رفح هنوز زیاد است

عباس عراقچی، دبیر شورای راهبردی روابط خارجی ایران، معتقد است: احتمال حمله به رفح در غزه، هنوز زیاد است و منتفی نشده ولی اسرائیل را نمی‌تواند از این بن بست نجات دهد. درگیری با ایران اسرائیل را به مراتب ضعیف‌تر کرده است.

عراقچی همچنین می‌گوید: پس از کاهش تنش فعلی، باید با افزایش تحرکات دیپلماتیک اجازه ندهیم که فشار و هزینه به کشور وارد شود.

وی در همین رابطه افزود: باید سیاست‌ها و راهبردهای همسایگی با کشورهای همسایه را تقویت و به‌روز کنیم. نباید اجازه داد ایران را خطری برای کشورها قلمداد کنند.

دبیرشورای راهبردی سیاست خارجی گفت: پس از تحولات اخیر، قدرت ایران به حدی افزایش یافته که فراتر از منطقه رفته است.

عراقچی خاطرنشان کرد: گاهی در گذشته به موقع از فرصت‌های پیش آمده استفاده نشد و آن فرصت‌ها تبدیل به تهدید شدند. برعکس گاهی حتی تهدیدها با مدیریت درست به فرصت تبدیل شده‌اند مثل حمله به سفارت ایران در دمشق که به فرصت بزرگی برای ایران مبدل شد. الان باید از این فرصت به دست آمده بهترین و بیشترین استفاده را کرد. میدان، دیپلماسی و رسانه در هر رویدادی باید با هم حرکت کنند. میدان و دیپلماسی احتیاج به رسانه هایی دارند که بتوانند روایت مطلوب از یک واقعه سیاسی یا نظامی را تولید کنند. روایت‌سازی خودش یک فن و تخصص است. در داستان اخیر (درگیری نظامی ایران و اسراییل) ضلع سوم یعنی رسانه، کمی عقب ماند؛ اما میدان و دیپلماسی با هم کار کردند و خیلی قوی ظاهر شدند.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی ایران، خاطرنشان کرد: در درگیری با اسراییل، تا لبه حساس جنگ رفتیم، اما در نهایت با مدیریت هوشمندانه با موفقیت بازگشتیم. می‌توان گفت حداقل در کوتاه مدت دیگر درگیری نخواهیم داشت ولی احتمال اینکه اسرائیل باز دست به اقداماتی مثل ترور بزند وجود دارد.

عراقچی اضافه کرد: اسرائیلی‌ها در محاسبات ژئوپولتیک و راهبردی عرصه را به ایران باختند. در حوزه راهبردی، ضربه موشکی ایران به معادلات امنیتی منطقه شکل جدیدی داد و معادلات قدرت به نفع ایران عوض شد. ایران بصورت مستقیم وارد عملیات شد و ضربه ای وارد کرد که اسرائیل نتوانست در همان تراز پاسخ دهد. ۳ لایه دفاعی "گنبد آهنین"، "پیکان" و "فلاخن داود" و چهارمین لایه "هواپیماهای جنگنده آنان" و لایه پنجم هم دوستان اسرائیل، یعنی امریکا و انگلیس و فرانسه و برخی کشورهای منطقه بودند که به دفاع در مقابل حمله موشک‌های ایران برخواستند. موشک‌های ما از این ۵ لایه عبور کردند و به هدف رسیدند.

دیپلمات ارشد کشورمان اضافه کرد: اسرائیلی‌ها علیرغم اظهارات اول خود که مدعی بودند ٩٩ درصد موشک ها را زده اند در آخرین آمار اذعان کردند که تنها توانسته اند ۸۴ درصد موشک‌ها و پهبادها را بزنند. این درحالی است که پهپادها اصولاً برای فدا شدن و راه باز کردن برای موشک‌ها شلیک شده بودند.

این یک واقعیت است که اسرائیل همه توان دفاعی خود را بکار گرفت تا حمله را دفع کند ولی ایران همه توان تهاجمی خود را بکار نگرفت. ایران به لحاظ راهبردی توانست بازدارندگی را احیا و تثبیت کند و این اهمیت بسیار زیادی دارد. ارزش فنی عملیات ایران بسیار بالا بود. اکنون توان ژئوپلیتیک ایران به شدت بالا رفته است و از این ظرفیت باید استفاده کرد.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898616

دیگر خبرها

  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • رأی الیوم:حاکمیت اردن استمرار جغرافیای راهبردی رژیم صهیونیستی است
  • واکنش آمریکا به ادعای مذاکرات مستقیم با ایران/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران/ سفر هیات اقتصادی کره شمالی به ایران/ تصویب بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان در سنای آمریکا
  • لایحه ممنوعیت تیک‌تاک در مجلس سنا تصویب شد
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • تصویب چند طرح ضد ایرانی در سنای آمریکا / تحریم خریداران نفت و منع صدور فناوری موشکی و پهپادی ایران در چارچوب این بسته
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • عراقچی: پس از اقدام نظامی، زمان ورود به میدان سیاست و دیپلماسی است