Web Analytics Made Easy - Statcounter

راهکارهای رفع خستگی در دوران کرونایی را در زیر بخوانید. یک روانشناس درباره راهکارهای رفع خستگی ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا ، توضیحاتی داد.

نرگس مومنی جو روانشناس بالینی و خانواده درمانگر درباره راهکارهای رفع خستگی کرونا، اظهار کرد: این روز‌ها با واژه‌ای گره خورده‌ایم که به صورت شرطی شده‌ای اضطراب را در ما ایجاد می‌کند، واژه‌ای که رخ دیگری از بودن و زیستن و حتی مرگ را به ما نشان داده است، کرونا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روانشناس گفت: آنچه تا به حال استرس، اضطراب، وسواس، خستگی و فرسودگی روانی را برای ما و عزیزانمان رقم خواهد زد، دقیقا همان حالتی است که وقتی اضطراب به صورت طولانی و پیوسته تجربه می‎شود برای افراد اتفاق می‌افتد و علایم آن داشتن حس ناتوانی، بی رمقی و نداشتن حس کنترل بر اتفاقات خوب زندگی و به هم خوردن سبک خواب افراد است، علائمی که ما را مجاب می‌کنند ضمن پیگیری، راهکار‌هایی هم برای محافظت از روانمان در این برهه از زمان داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از عواقب روانی وخیم درگیری طولانی مدت با این بحران قابل پیشگیری و رفع هستند، افزود: موضوع مهمی که خوب است در ابتدا بدانیم این است که در شرایط غیر طبیعی مثل دوران کرونا، رفتار‌های غیر طبیعی مثل مضطرب شدن و نگران بودن و افزایش آسیب پذیری روانی، طبیعی قلمداد می‌شود، این یعنی نباید این استرس‌ها را سرکوب یا از آن‌ها فرار کنیم، زیرا همیشه درست‌ترین راه مواجهه با هیحانات منفی، روبرو شدن با آن‌ها و پذیرش آن‌هاست، پذیرشی که پس از آن با رسیدن به آرامشی نسبی در صدد فراگیری و انجام راه‌های خود مراقبتی و پیشگیرانه برآییم.

این روانشناس بالینی با بیان اینکه موضوع مهم بعدی این است که طبیعتا بعد از تحمل بار اضطراب بیش از حد ظرفیت، توان تاب آوری انسان محدود‌تر می‌شود، اضافه کرد: یعنی کم طاقت‌تر و بی حوصله‌تر از قبل می‌شود و لازم است در ادامه برای رفع این حالت تدابیری بیاندیشیم.

وی تصریح کرد: دانستن این مطلب مهم است که چون ناشناخته بودن این ویروس و ندانستن تبعات بیماری با آن، به شکل فزاینده‌ای سطح اضطراب و خستگی و فرسودگی را بالا می‌برد، نیاز به دریافت اطلاعات جدید و صحیح بیش از پیش ضرورت می‌یابد، اطلاعاتی که حتما باید از منابع موثق و معتبر علمی و بدون آغشته شدن با شایعاتی باشد که هر لحظه عجیب‌تر و ترسناک تر می‌شوند.

مومنی‌جو بیان کرد: این دریافت صحیح اطلاعات به خودی خود کمک موثری بر کاهش حس نگرانی و ناتوانی در افراد می‌کند، زمانی که بدانیم ویژگی‌ها و نقاط قوت و ضعف مشکل پیش رو چیست، آماده شدن برای محافظت و پیشگیری بسیار بیشتر خواهد بود و ترس در ما کاسته خواهد شد.

این روانشناس بالینی گفت: حال که استرس‌های خود را با اخبار علمی و مراقبت مثل قرنطینه و بهداشت روانی کاهش می‌دهیم، وقت آن رسیده که بدانیم، بهترین راهکار‌های کنار آمدن و حتی لذت بردن از شرایط پیش آمده _که اصلا مشخص نیست قرار است تا چه زمانی ادامه داشته باشد_چیست؟ اول اینکه باید مانند حفظ فاصله‌ اجتماعی با افراد بیمار، فاصله‌ روانی خود را با افراد بسیار ترسو و مضطرب که استرس زندگیشان را مختل کرده و کاری از ما برای کمک به آن‌ها ساخته نیست، حفظ کنیم.

وی افزود: با پیگیری اطلاعات درست و مثبت تر، مثل تعداد نجات یافتگان و درمان شدگان و خبر‌های مثبت در خصوص کشف دارو یا واکسن و خواندن مقاله‌های علمی در این خصوص، به روحیه‌ مثبت خود بیافزاییم و سطح استرسمان را کاهش دهیم و همچنین به استفاده از راه‌های دیدار و صحبت مجازی با افراد مهمی که از ما دورند، به سرمایه‌های اجتماعی در دسترس، بیش از قبل بها دهیم، یعنی درست است که شاید به علت وضعیت موجود، سعادت حضور در کنار پدر و مادر و برخی عزیزان را نداشته باشیم، اما همچنان هستند عزیزان دیگری که دوستشان داریم و در کنار ما هستند مانند فرزندان، شریک زندگی و حتی همکارانمان.

مومنی‌جو تصریح کرد: به علاوه‌ دیدن جنبه‌های مثبت اخبار و حضور عزیزانمان در زندگی، زمانبندی و برنامه ریزی برای استفاده‌ بهینه از زمان‌های طولانی قرنطینه می‌تواند انگیزه ساز باشد، مخصوصا اگر برای گذراندن این توفیق اجباری از ایده‌های کودکانمان که بسیار خلاقانه و شاد آور هستند، استفاده کنیم.

این روانشناس بالینی ادامه داد: از جمله مواردی که می‌توان از موقعیت پیش آمده استفاده‌ کرد،  صرف زمان و انرژی جهت یادگیری مهارت‌های ارتباطی صحیح از طریق منابع معتبر در فضای مجازی است، تا با دستیابی به مهارت ارتباط موثر بتوانیم در این فرصت طلایی اگر حرفی در رابطه‌ صمیمی مان ناگفته مانده و یا گره‌ای حل نشده، به مدد این زمان و آموزه‌های ارتباطی حل کنیم و همچنین در دوران قرنطینه بدون حاشیه و دخالت اطرافیان، ارتباطات صمیمی خود را ساماندهی کنیم.

وی اضافه کرد: ناگفته نماند، گنجاندن حرکات ورزشی به تناسب توانایی فیزیکی و علاقه مندی در برنامه‌ روزانه، باعث بالابردن سروتونین در مغز شده و قطعا در حس و حال مثبت و ایجاد انگیزه و رفع کسالت موثر است و طبق آنچه دانشمندان مکرر تأکید می‌کنند مصرف غذا‌های حاوی فیبر و غلات سبوس دار و دمنوش‌های گیاهی آرامبخش مواد غذایی با سطح اندازه‌ای از قند و کربوهیدات همچنین پرهیز از رژیم‌های غذایی غیر علمی و سختگیرانه می‌تواند در افزایش سیستم ایمنی و شرایط روانی کمک بسزایی کند.

مومنی‌جو گفت: در کنار همه‌ این برنامه‌ها و برداشتن تمام توجهمان از اتفاقات منفی مربوط به قرنطینه و کرونا و معطوف کردن آن بر جنبه‌های مثبت دیگر زندگی و اهمیت دادن به تغذیه و یادگیری مهارت‌های ارتباطی و نوسازی روابط بین فردی، آنچه بسیار ضروری به نظر می‌رسد توجه به بعد دیگری از روان آدمی در کنار ابعاد دیگر فیزیکی، روانی، و اجتماعی است.

این روانشناس بالینی با بیان اینکه بعد مهم و قوی، چیزی نیست جز ارتباط عمیق و آرامش بخش و معنوی با نیروی ماورایی و فوق بشری به نام پروردگار، همان نیرویی که انسان توانسته با تکیه بر آن، دلگرمی به عظمتی شکست ناپذیر را دریافت کند، ادامه داد: بشر توانسته با علم به اینکه اراده‌ای فراتر از اراده‌ او در جریان است، استرس‌ها و خستگی‌های خود را به آن جان لایتناهی بسپارد و نفس راحتی بکشد.

وی افزود: همه‌ ما انسان‌ها تجربه‌ گذراندن بحران‌های مختلفی را در زندگی داشته‌ایم که امروز تنها خاطره‌ای از آن‌ها به یادمان مانده است، درست مثل همین بحران کرونا که اگر بتوانیم به ابعاد مختلف جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی به صورت اصولی بها دهیم، می‌توانیم خاطرات خوشتری را از قرنطینه و کرونا به یادگار داشته باشیم.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ویروس کرونا خستگی فرسودگی ویروس کرونا فرسودگی روانشناس بالینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۴۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام رئیس سازمان بهزیستی کشور به مناسبت روز روانشناس

معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور همزمان با ششم اردیبهشت در بخشی از پیام به مناسبت روز جهانی روانشناس گفت: این سازمان با راه‌اندازی مراکز مشاوره دولتی و غیردولتی زمینه پاسخگویی به نیاز آحاد مردم، ارتقاء سلامت روان آنان و حل مسائل روان‌شناختی را فراهم کرده و در حال حاضر بالغ بر ۳۳۰۰ مرکز مشاوره دولتی و خصوصی تحت نظارت سازمان در سراسر کشور، انواع خدمات روان‌شناختی و مشاوره را به عموم مردم ارائه می‌دهند.
 متن این پیام به شرح ذیل است؛

"امیدآفرینی با توسعه خدمات روانشنا سی، مشاوره و مشارکت مردم"

 در تقویم جهانی، روز ششم اردیبهشت‌ماه مصادف با روز جهانی روان‌شناس نام گذاری شده است. مهم‌ترین هدف از ثبت این روز در تقویم جهانی، تأکید بر لزوم بهره‌مندی اقشار جامعه از خدمات حرفه‌های یاورانه از جمله علم روان‌شناسی و کاربرد‌های آن در زندگی است. به‌جرات می‌توان گفت که سازمان بهزیستی از پیشقراولان به‌کارگیری روان‌شناس در تمامی بخش‏های دولتی و غیردولتی بوده است که از طریق مطالعه، طراحی و اجرای انواع برنامه‌ها به موضوع سلامت روان عموم مردم و گروه ‏های هدف خود پرداخته است.

 این سازمان افتخار دارد با راه‌اندازی مراکز مشاوره دولتی و غیردولتی زمینه پاسخگویی به نیاز آحاد مردم، ارتقاء سلامت روان آنان و حل مسائل روان‌شناختی را فراهم نموده است. لازم به ذکر است که در حال حاضر بالغ بر ۳۳۰۰ مرکز مشاوره دولتی و خصوصی تحت نظارت سازمان در سراسر کشور، انواع خدمات روان‌شناختی و مشاوره را به عموم مردم ارائه می‌دهند. سازمان بهزیستی با طراحی و اجرای مشاوره تلفنی، خدمت رایگانی را فراهم آورده است تا هرکس بتواند در هر نقطه از این کشور پهناور، مسائل و مشکلات خود را از طریق شماره تلفن ۱۴۸۰ مطرح و رهیافت‌های لازم را دریافت کند. مشاوران تلفنی در سال گذشته، یک میلیون و هشتصدهزار مورد خدمت به مردم ارائه نموده اند.

 این فرصت را مغتنم دانسته و روز روان‌شناس را به عموم مردم شریف ایران تبریک گفته و امیدوارم با حمایت و مشارکت تمامی آحاد جامعه در سال ۱۴۰۳ خدمات روان‌شناختی با کیفیت مطلوبتری را به مردم عزیز و به ویژه خدمت گیرندگان سازمان بهزیستی ارائه نماییم. همچنین این روز را به‌تمامی روان‌شناسان و مشاورانی که با تمام وجود در تلاش هستند تا در غلبه بر افسردگی‌ها، اضطراب‌ها، مسائل و مشکلات بین‌فردی مراجعان، به آنها یاری برسانند و نیز به مدیران و کارشناسان دلسوز و سخت‌کوش سازمان بهزیستی که دائماً در تلاش هستند که سطح کیفی و کمی خدمات سلامت روان در کشور را ارتقاء دهند تبریک عرض می‏ نمایم و توفیق روزافزون آنها را از درگاه خداوند متعال خواستارم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است
  • خستگی و سرعت غیر مجاز دو عامل تصادفات پایتخت
  • پیام تبریک روز روانشناس ۱۴۰۳ + متن، عکس و استوری روز مشاور
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • پیام رئیس سازمان بهزیستی کشور به مناسبت روز روانشناس
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • خدمات رایگان ۳۳۰۰ روانشناس در مراکز جامع سلامت
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید