Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-19@22:14:23 GMT

اختلالات شنوایی کرونایی‌ها درمان می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۶۴۷۶۵

صراط:

همه روزه بیماران زیادی به دلیل کاهش شنوایی ناگهانی به پزشک مراجعه می‌کنند و طبق نظر پزشکان یکی از دلایل افت ناگهانی شنوایی به عفونت های ویروسی بر می‌گردد.

از زمان آغاز شیوع کروناویروس برخی از مبتلایان به این بیماری با کاهش شنوایی ناگهانی مواجه شدند. این روزها بخشی از مراجعات کرونایی‌ها به مطب پزشکان متخصص گوش و حلق و بینی به دلیل افت شنوایی یا از دست دادن حس شنوایی و در مجموع، اختلالات شنوایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مبتلایان از زنگ زدن یا وزوز کردن گوش رنج می‌برند که ممکن است نتیجه مستقیم آلوده شدن بدن به ویروس کرونا باشد، موضوعی که دکتر "الهام معصومی" پزشک متخصص گوش و حلق و بینی در ساوه نیز بدان تاکید دارد.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با تایید احتمال افت شنوایی در بیماران کرونایی، به اختلالات نوروپاتیک در سیستم شنوایی اشاره کرد و گفت: سیستم‌های عصبی از جمله نقاطی از بدن هستند که ویروس کرونا با حمله به آنها اختلالاتی بر جای می‌گذارد و عصب هشتم انسان که همان عصب شنوایی و تعادلی است نیز می تواند در معرض این حمله قرار بگیرد.

معصومی به علائم بیماری کرونا که از ابتدای شیوع به مرور شناخته و بروز داده شد، اشاره کرد و افزود: سرفه و تب، شایع ترین علائم کروناویروس در بین مبتلایان است و برای جامعه پزشکی علائمی که تهدید کننده حیات بیمار است به مراتب از سایر علائم اهمیت بیشتری دارد. اولویت اول در درمان کروناویروس نجات جان بیمار است و پس از نجات جان بیمار، پروسه درمان سایر علائم غیرحیاتی در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی به مطالعات ناکافی در حوزه سیستم شنوایی و تعادلی در ایران اشاره کرد و افزود: در حال حاضر مطالعات دقیق در حوزه شنوایی بیماران کرونایی در برخی کشورها نظیر آلمان، انگلیس و ترکیه انجام شده ولی بیشترین تحقیقات در حوزه سیستم بویایی به عنوان یک علامت شایع‌تر نسبت به شنوایی صورت گرفته است.

او از دست دادن حس شنوایی به صورت ناگهانی را یک علامت کمتر شایع پس از بهبودی یک بیمار کرونایی و ترخیص او از بیمارستان دانست و گفت: این علامت با افت ۳۰ دی‌سی‌بل در سه فرکانس پشت سرهم و در مدت سه روز، در شنوایی بیمار خود را نشان می‌دهد و در ادامه با وزوز گوش یا در برخی موارد با سرگیجه همراه است.

این پزشک متخصص گوش‌وحلق‌وبینی در ادامه به تقارن افت شنوایی در دوران بستری بیمار کرونایی در بیمارستان نیز اشاره کرد و گفت: دیده شده است که حتی بیمار در حین بستری در بیمارستان با اختلالات شنوایی مواجه می شود. از آنجاکه برخی از بیماران کرونایی در بخش‌های ویژه بستری می‌شوند و درگیری ریه و دستگاه تنفسی آنان در اولویت است، پس نوبت به توجه ویژه به درد گوش یا افت شنوایی نمی‌رسد یا به عبارتی مواردی که تهدید کننده حیات انسان است بقدری بالاست که شنوایی بیمار ارزیابی نمی‌شود و بدین جهت است که بیمار پس از ترخیص از بیمارستان و مساعد شدن حال عمومی، تازه متوجه افت شنوایی خود می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه هنوز مطالعات دقیقی در خصوص اختلالات شنوایی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ صورت نگرفته است، افزود: با اپیدمی کرونا بخشی از مراجعات بیماران مربوط به کاهش شنوایی آنان است و میزان مراجعات این دسته از بیماران افزایش پیدا کرده بود که پس از بررسی‌های علمی که صورت گرفت مشخص شد حمله این ویروس منجر به اختلالات شنوایی در افرادی شده به کرونا مبتلا شده بوده اند. از این حیث کار مطالعاتی و تحقیقاتی پزشکی بر روی سیستم شنوایی انسان آغاز شد که هنوز نتایج دقیق تحقیقات اعلام نشده است.

او بیان کرد: حمله ویروس کرونا به بدن منجر به کاهش ناگهانی حسی، عصبی شده و در برخی موارد همراه با حملات سرگیجه یا وزوز گوش است که البته در مواردی برگشت‌پذیر است به شرط آنکه بیمار در زمان مناسب و به موقع به پزشک مراجعه کند.

یک خط خبر | از دست دادن شنوایی تازه‌ترین نشانه کروناست؟

دکتر معصومی افزود: در تشخیص و درمان بیماران مبتلا به اختلالات شنوایی نباید زمان را از دست داد چرا که طولانی شدن زمان مراجعه، منجر به کاهش اثر بخشی داروهای ضدالتهاب خواهد شد. براین اساس توصیه می‌شود بیماران کرونایی اختلالات شنوایی را جدی گرفته و در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنند.

وی مصرف داروهای کورتن خوراکی با دوز بالا به همراه داروهای ضدویروسی و نیز درمان‌های تزریق داخل پرده گوش را از جمله روش‌های درمانی پزشکان برای این دسته از بیماران دانست و افزود: تزریق کورتن پشت پرده گوش و به صورت سرپایی اثربخشی خوبی به همراه داشته و تاثیر بسیار خوبی برای برگشت شنوایی بیمار دارد.

او تصریح کرد: در بسیاری از بیماری‌های ویروسی غیرکرونا موارد نادری از حملات ویروس به سیستم شنوایی مشاهده شده یا اصلا بسیار نادر بوده است، اما چون شدت حمله کروناویروس به سیستم‌های عصبی و عروقی بالاست، لذا اغلب این بیماران مبتلا به اختلالات شنوایی می‌شوند.

این پزشک متخصص گوش‌وحلق‌وبینی با اشاره به آمار بالای مراجعه بیماران کرونایی به پزشکان متخصص گفت: حدود ۶۰ درصد مراجعه کرونایی به مطب پزشکان گوش‌ وحلق ‌و بینی به دلیل افت حس بویایی بوده و حدود ۱۰ درصد هم به علت اختلالات شنوایی مراجعه می‌کنند.

وی تصریح کرد: به تمامی بیماران کرونایی که پس از بهبودی با علائمی مرتبط با گوش، حلق و بینی نظیر افت بویایی و شنوایی، اختلال تعادل، فلج شدن عصب صورت، داشتن ترشحات غلیظ پشت حلق و اختلالات چشایی مواجه می شوند، توصیه می شود که برای پیشگیری از عوارض درازمدت این بیماری به پزشک متخصص مراجعه کنند.

او تاکید کرد: کرونا ویروسی است که سیستم‌های فوقانی تنفسی را درگیر می‌کند و عملا در گوش‌وحلق‌وبینی درگیری بسیاری دارد که منجر به بروز احتلالات بویایی، چشایی و شنوایی، گرفتگی بینی، گلودردهای شدید، اختلالات تعادلی و فلج زودرس عصبی می‌شود و با مراجعه به موقع و درمان‌های اثر بخش می‌توان از این بیماری و عوارض آن به سلامت عبور کرد.

معصومی در پاسخ به این پرسش که آیا بیماران مبتلا به اختلالات شنوایی متاثر از کرونا به طور قطعی درمان خواهند شد، گفت: قطعیت در درمان افت شنوایی به زمان مراجعه و پاسخ درمان بستگی دارد.

وی تصریح کرد: ۹۸ درصد بیمارانی که با اختلالات بویایی ناشی از کرونا مواجه شدند پس از  ۲۸ روز بهبودی پیدا کرده و بویایی آنها برمی‌گردد، اما در خصوص برگشت حس شنوایی هنوز مطالعات کاملی صورت نگرفته و آمار دقیقی منتشر نشده است و باید گفت بهبودی کامل شنوایی به زمان مراجعه و پاسخ درمان وابسته است.

به گفته این پزشک متخصص، اختلالات بویایی به نژاد افراد نیز بستگی دارد به عنوان مثال در ووهان چین به اندازه ایران و آمریکا اختلالات بویایی وجود نداشته و پس از گذشته ۴.۴ روز از ابتلای فرد به کرونا اختلالات بویایی شروع می شود و تا هشت روز ادامه دارد. مشاهده شده که بویایی ۹۸ درصد موارد در ۲۸ روز شروع بیماری بازگشته است، اما در مورد شنوایی به دلیل نبود مطالعات لازم اطلاعات جامعی در دست نیست.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: اختلالات شنوایی کرونا صراط عفونت های ویروسی اختلالات شنوایی بیماران مبتلا اختلالات بویایی بیماران کرونایی شنوایی بیمار سیستم شنوایی متخصص گوش پزشک متخصص افت شنوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۴۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش بیماران ام اس در خراسان شمالی

سهیلا پیدا در گفت و گو با خبرنگار جام جم اظهار کرد: در واقع رفت و آمد بیماران مبتلا به ام اس به انجمن رو به افزایش است. وی افزود: ۷۰۰ بیمار مبتلا مبتلا به ام اس تحت پوشش این انجمن هستند که ۶۰۰ بیمار از این تعداد دارای پرونده هستند و ۱۰۰ نفر نیز به دلیل درخواست خود آن ها پرونده تشکیل نشده است. پیدا با اشاره به اینکه تعداد زیادی از بیماران مبتلا به این بیماری زنان هستند، ادامه داد: اما متاسفانه همسران این افراد بعد از اینکه بیماری آن افزایش می یابد، آن ها را ترک می کنند. وی بیان کرد: وجود یک همراه سرا در استان یکی از نیازهای اساسی این بیماران است و ما به دنبال ساخت این مکان هستیم تا آن را برای بیماران بسازیم. مدیر انجمن بیماران ام اس خراسان شمالی تصریح کرد: یکی از بزرگترین مشکلات این انجمن پوشینه بزرگسال است و خیران بیماران این انجمن را در این زمینه یاری کنند. وی خاطرنشان کرد: فضای خود انجمن ام اس به هیچ عنوان مناسب نیست به شدت با کمبود فضا مواجه است بطوریکه به عنوان مثال جایی برای صحبت روانپزشک با بیمار و ... وجود ندارد. پیدا تصریح کرد: استرس یکی از عواملی است که سبب می شود تا شدت بیماری افزایش یابد و تعدادی از بیماران ‌در زمینه هایی همچون اشتغال دچار مشکل هستند که به آن ها استرس وارد می شود و در این زمینه باید به این افراد کمک شود./ خراسان شمالی _خبرنگار جام جم _اسدالله ابراهیمی

دیگر خبرها

  • ارائه خدمات درمانی به ۱۹۸ بیمار مبتلا به هموفیلی
  • تعرفه های آندوسکوپی و کولونوسکوپی پاسخگوی هزینه‌ها نیست
  • ارائه ۵۰۰ هزار خدمت آزمایشگاهی
  • به درمان سرطان به کمک آزمایش دی‌ان‌ای امیدوار باشیم؟
  • هزینه درمان بیماران هموفیلی؛ ۱۰۰ میلیون تومان در ماه!
  • شناسایی ۹۱۸ بیمار مبتلا به هموفیلی در فارس
  • ‌شناسایی ۹۱۸ بیمار مبتلا به هموفیلی در فارس
  • افزایش بیماران ام اس در خراسان شمالی
  • فرار مالیاتی با پوزهای نمایشی
  • مدیر کانون هموفیلی ایران بیان کرد: وجود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران