Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاهده آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سه استان مازندران، اردبیل و مرکزی طی روزهای اخیر نگرانی‌هایی را از گسترش این بیماری و مشاهده آن‌ در استان‌های دیگر به وجود آورده است. رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران گفت: هیچ مورد مشکوک یا قطعی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان طی سال جاری در استان تهران مشاهده و گزارش نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد کرمی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه در سال جاری هیچ نشانه‌ای از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان تهران مشاهده نشده است، اظهارکرد: زمانی‌که پرندگان مهاجر برای زمستان‌گذرانی به مناطق آبی استان تهران مهاجرت می‌کنند موارد گشت و پایش در مراکز آبی و محل‌های تجمع این پرندگان توسط همکاران و محیط‌بانان ما افزایش پیدا می‌کند تا در صورت مشاهده هر مورد مشکوک یا لاشه پرنده به‌سرعت آن را به دامپزشکی شهرستان و اداره‌ کل محیط زیست استان تهران گزارش دهند.

وی ادامه داد: محل‌های تجمع پرندگان مهاجر در استان تهران معمولا آبگیرها، تالاب‌ها و سدها هستند که در فصل پاییز و زمستان بیش از پیش مورد رصد و پایش قرار می‌گیرند.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران با اشاره به اینکه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان معمولا ابتدا پرندگان مهاجر و کنارآبزی را درگیر می‌کند، گفت: هرساله در اوایل فصل پاییز زمانی که پرندگان مهاجر وارد استان تهران می‌شوند موارد هشدار را به واحدهای گشت و پایش ارسال می‌کنیم تا نسبت به افزایش گشت و پایش و اعمال حساسیت بیشتر در مشاهده موارد مشکوک به بیماری در پرندگان مهاجر اقدام کنند.

وی ادامه داد: محیط‌بانان و کارشناسانی که در شهرستان‌ها حضور دارند از مناطق تجمع پرندگان بازدید می‌کنند و اگر لاشه پرنده یا مورد مشکوکی از جمله بی‌حالی پرندگان را مشاهده کنند آن را به‌سرعت به دامپزشکی شهرستان مورد نظر و اداره‌کل محیط زیست گزارش می‌کنند تا  سازمان دامپزشکی از لاشه پرندگان یا پرنده‌های بی‌حال نمونه‌ برداری و علت تلفات و بی‌حالی پرندگان را اعلام کند.

کرمی با اشاره به اینکه علت بی‌حالی پرندگان می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، خاطرنشان کرد: لزوما بی‌حالی پرندگان مهاجر دلیل ابتلای آن‌ها به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نیست و ممکن است برخی پرندگان به‌علت طولانی بودن مسیر پرواز در وهله نخست خسته و یا تغذیه مناسبی نداشته باشند بنابراین ممکن است مدت زمانی‌ طول بکشد تا استراحت کنند و از تغذیه مناسبی برخوردار شوند. با این حال در صورت گزارش وجود پرنده یا پرندگان بی‌حال سازمان دامپزشکی می‌تواند با انجام آزمایش‌هایی علت و عوامل بی‌حالی پرندگان را تعیین کند.  

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران درباره تمهیدات اندیشیده شده در صورت تایید وجود آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان تهران گفت: در صورتی که سازمان دامپزشکی به‌صورت رسمی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را در منطقه‌ یا حوضه‌های آبی که محل تجمع پرندگان مهاجر در استان تهران است، تایید کند، آن منطقه قرنطینه و از ورود و خروج افراد به آن جلوگیری خواهد شد همچنین پروتکل‌های بهداشتی که سازمان دامپزشکی اعلام می‌کند در آن منطقه اجرایی و رعایت می‌شود.

کرمی در پایان ضمن بیان اینکه این احتمال وجود دارد که آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به استان تهران نیز برسد، گفت: پرندگان مهاجر ازعرض‌های شمال اروپا و آسیا به سمت عرض‌های جنوبی حرکت می‌کنند و احتمال دارد طی این مسیر به این بیماری مبتلا شوند یا آن را با خود انتقال دهند بنابراین همیشه احتمال درگیری با این بیماری وجود دارد اما آنچه اهمیت دارد شناسایی به‌موقع و کنترل سریع آن پیش از گسترش از طریق افزایش بازدیدها و گشت و پایش‌ها  است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پرندگان مهاجر آنفلوانزای فوق حاد پرندگان حیات وحش دامپزشكي اداره کل محیط زیست استان تهران آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان سازمان دامپزشکی استان تهران پرندگان مهاجر گشت و پایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۴۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری زنگ زرد بلای جان غلات


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، لایقی افزود: نحوه شناسایی این بیماری توسط کارشناسان جهاد به کشاورزان توضیح داده شده است تا در صورت مشاهده به ناظران گزارش دهند.
وی با بیان اینکه این بیماری در فصل بهار در شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون قابل مشاهده است، ادامه داد: توصیه می‌شود کشاورزان از محصولات خود بازدید کنند تا در صورت مشاهده این بیماری بتوان اقدامات لازم را انجام داد.
خانم نیکزاد کارشناس حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان هم گفت: این بیماری به صورت نقاط جوش در ساقه‌های گندم قابل مشاهده است که اگر اقدامی انجام نشود شیوع پیدا می‌کند.
وی افزود: در همین رابطه کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی لازم برای کشاورزان برگزار شده و توصیه‌های لازم به صورت شفاهی و بروشور در اختیار آنها قرار داده شده است.
وی اضافه کرد:: در صورت شیوع این بیماری باید کشاورزان به کلنیک‌های گیاه پزشکی مراجعه کرده و از سموم کشاورزی استفاده کنند.

دیگر خبرها

  • میزبانی تالاب قره گُل بوکان از پرندگان مهاجر و بومی
  • تالاب قره گل بوکان میزبان پرندگان مهاجر و‌ بومی
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • بیماری زنگ زرد بلای جان غلات
  • آنفلوآنزا عامل یک بیماری همه‌گیر جدید در آینده!
  • هشدار متخصصان درباره همه‌گیریِ بعدی جهانی
  • هشدار متخصصان: آنفلوآنزا به احتمال زیاد در آینده نزدیک باعث ایجاد یک بیماری همه‌گیر جدید خواهد شد
  • همه‌گیری بعدی احتمالا از ویروس آنفلوانزا ایجاد می‌شود