Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس مقتدایی در گفتگو با خبرنگار مهر، با تأکید بر ضرورت پیگیری حقوقی و بین‌المللی ترور شهید فخری‌زاده،گفت: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و بخش‌های دیگری که در زمینه حقوقی می‌توانند اقداماتی را انجام دهند، باید به سرعت سازوکارهای مربوط به حقوق بین‌الملل درباره ترور را فعال کنند.

وی افزود: ما بر اساس ماده ۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر مصوب ۱۹۴۸، ماده ۶ میثاق حقوق مدنی و سیاسی و مواد ۱، ۲ و ۵۲ منشور ملل متحد دارای حقوقی هستیم که‌ می‌توانیم از آن حقوق در عرصه بین‌المللی برای احقاق حقوق خود استفاده کنیم و به‌کارگیری همه ظرفیت‌های دیپلماتیک کشور و حقوقی و قضایی برای پیگیری این موضوع ضرورت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: حتماً وزارت امور خارجه نقش هماهنگ‌کننده و پیگیری‌کننده در این جهت را باید به عنوان وظیفه ذاتی خود دنبال کند.

مقتدایی اظهار داشت: بر اساس ماده ۱۳ پروتکل دوم الحاقی به کنوانسیون‌های ژنو و اصول دیگری از حقوق بین‌الملل، ما می‌توانیم از حقوق و حیثیت کشور دفاع کنیم البته امروز شاهد هستیم که در غرب معیارهای دوگانه‌ای درباره مسائل مختلف از جمله ترور حاکم است.

وی گفت: اگر ترور در کشوری نظیر ایران یا یکی از کشورهایی آسیایی رخ دهد، به شکلی خاص با آن برخورد می‌کنند و اگر همین واقعه در یکی از کشورهای اروپایی رخ دهد، به شکل دیگری با آن برخورد می‌شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: با توجه به اینکه ترور نقض‌کننده حقوق پذیرفته شده بین‌المللی و قواعد آمره حقوق بین‌الملل است، وزارت امور خارجه در بالاترین سطح باید این موضوع را پیگیری کند، این مسئله یک مطالبه عمومی و وظیفه ذاتی وزارت امور خارجه محسوب می‌شود و مجلس شورای اسلامی در حوزه نظارتی، فعالیت‌های این وزارتخانه را در پیگیری این ترور مورد رصد و پیگیری قرار خواهد داد.

مقتدایی بیان کرد: ترور شهید فخری‌زاده توسط سرویس‌های جاسوسی بیگانه انجام شده است، رژیم صهیونیستی در آن نقش اصلی و آمرانه داشته و این مسئله نشان می‌دهد که هم حقوق مدنی و سیاسی پذیرفته شده در حقوق بین‌الملل نقض شده و هم اقدامات غیرقانونی و خشونت‌بار صورت گرفته و این جنایتکاران برای انجام اهداف شوم خود به زور متوسل شده‌اند.

وی با بیان اینکه بر این اساس باید در بالاترین سطح حقوقی، این ترور پیگیری شود،اظهار داشت: علاوه بر این، در مجامع بین‌المللی و سازمان‌های ذیل ملل متحد، سازوکارهایی در این زمینه وجود دارد که می‌توانیم این سازوکارها را برای پیگیری حقوقی ترور شهید فخری‌زاده فعال کنیم.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: این موضوع که قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران هم می‌تواند به پیگیری حقوقی و بین‌المللی ترور شهید فخری‌زاده ورود کند، مبحثی مورد توجه است اما واقعیت آن است که وزارت امور خارجه باید فعالانه‌تر در این زمینه عمل کند.

کد خبر 5084225 زهرا علیدادی

منبع: مهر

کلیدواژه: عباس مقتدایی وزارت امور خارجه ایران ترور دانشمندان هسته ای محسن فخری زاده محسن فخری زاده مجلس شورای اسلامی ایالات متحده امریکا محمد باقر قالیباف محمدجواد ظریف رژیم صهیونیستی ترور ترور دانشمندان هسته ای اسحاق جهانگیری تروریسم صحن مجلس برجام وزارت دفاع ترور شهید فخری زاده وزارت امور خارجه حقوق بین الملل پیگیری حقوقی بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۵۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد کوبا از گزارش ۲۰۲۳ آمریکا درباره حقوق بشر کشورها

به گزارش قدس آنلاین، برونو رودریگس وزیر امور خارجه کوبا در صفحه کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: وزیر امور خارجه ایالات متحده (آنتونی بلینکن) نه نگران حقوق بشر است و نه نگران حقوق بشر مردم کوبا که آن‌ها را با اقدامات خفه‌کننده و محاصره شدید نقض می‌کند؛ (او) نگران حقوق بشر مردم قتل عام شده‌ی فلسطین نیز نیست.

رودریگس افزود: (بلینکن) نگران حقوق تولیدکنندگان سلاح و اهداف سلطه و غارت آن‌ها است.

وزارت امور خارجه آمریکا در تازه ترین گزارش سالانه خود موسوم به «حقوق بشر کشورها» با تکرار اتهام‌های قبلی خود، از موارد ادعایی نقض حقوق بشر در کوبا، روسیه، بلاروس، نیکاراگوئه و ونزوئلا، برمه، سودان، چین، سوریه، افغانستان، اوگاندا و ایران انتقاد کرد.

یوهانا تابلادا معاون مدیر کل اداره ایالات متحده در وزارت خارجه کوبا نیز در مورد این گزارش گفت: بی‌صداقتی در گزارش یکجانبه دولت ایالات متحده زمانی که وضعیت حقوق بشر در کوبا را برای توجیه جنگ اقتصادی، سیاسی و ارتباطی خود مخدوش می کند، ظالمانه است.

وی در انتقاد از سیاست واشنگتن افزود: آن‌ها روزانه میلیون‌ها دلار برای جلوگیری از افشای حقیقت هزینه می‌کنند.

کوبا همواره درخواست خود مبنی بر پایان تحریم اقتصادی، تجاری و مالی که از سال ۱۹۶۲ از سوی آمریکا تحمیل شده است را تکرار کرده است؛ تحریم‌هایی که از نگاه هاوانا، نقض آشکار حقوق بشر مردم این جزیره توصیف می‌شود.

به گفته مقام‌های کوبایی، در گزارش ارائه شده به مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۳، خسارت‌های انباشته شده طی بیش از شش دهه اعمال سیاست تحریم واشنگتن به بیش از ۱۵۹ میلیارد دلار می‌رسد.

گزارش‌های سالانه حقوق بشری وزارت خارجه آمریکا در حالی است که این کشور، کارنامه سیاه و تاریکی در عدم رعایت حقوق بشر گروه‌های رنگین پوست و بومی خود، نقش داشتن در کودتاها و تجاوز به حاکمیت و استقلال کشورها دارد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • واکنش کنعانی به اعتراضات دانشجویان آمریکایی
  • واکنش آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی
  • ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استانداردهای دوگانه مبتلاست
  • ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استاندارد‌های دوگانه مبتلاست
  • پیگیری مشکلات جامعه هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران
  • غرب فرهنگ خود را بر دیگر کشورها تحمیل نکند
  • انتقاد کوبا از گزارش ۲۰۲۳ آمریکا درباره حقوق بشر کشورها
  • وزارت خارجه آمریکا ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرد
  • وزارت خارجه آمریکا باز هم ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرد
  • پیگیری تبدیل وضعیت نیرو‌های ایثارگر در شرکت آبفای استان یزد