Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-03-29@07:05:46 GMT

پاسخ محرز به شایعه مجازی

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۶۶۴۰۸

عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا به بیان توضیحاتی در خصوص سه شایعه مجازی درباره این بیماری پرداخت. ناطقان:  مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا در خصوص این امر که بسیاری از مردم در مواجهه با بیماری از حضور در مراکز درمانی ترس دارند و فکر می‌کنند، اگر به کرونا مبتلا به نباشند ممکن است در این مراکز به کووید گرفتار شوند، گفت: ما با بیماران بسیاری سر و کار داریم که به دلیل ترس از ابتلا دیر به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند و زمان مفید و طلایی برای درمان را از دست می‌دهند و در هفته دوم بیماری با علائم شدیدتری مواجه می‌شوند، بنابراین عدم‌مراجعه و یا مراجعه دیر هنگام به مراکز درمانی به ضرر فرد مبتلا به کرونا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این متخصص بیماری‌های عفونی‌وگرمسیری افزود: درست است که دارو و درمان صددرصدی برای کرونا وجود ندارد و ما به درمان‌های علامتی می‌پردازیم، اما یکسری اقدامات لازم که امکان انجام آن‌ها در منزل وجود ندارد را در مراکز درمانی به بیماران ارائه می‌دهیم که موجب نجات آن‌ها می‌شود.

وی ضمن تاکید بر این موضوع که عدم مراجعه افراد به مراکز درمانی به دلیل ترس از ابتلا به کرونا فرهنگ بسیار غلطی است، ادامه داد: چنانچه بیماران یک سرماخوردگی معمولی و یا بیماری‌های زمینه‌ای نظیر مشکلات قلبی، ریوی و کلیوی داشته باشند، با حضور در مراکز درمانی و مطب پزشک دچار کرونا نمی‌شوند و بیماران زمینه‌ای که هر چند وقت یکبار باید توسط پزشک معالج معاینه شوند و از ترس مبتلا شدن به این بیماری به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند،

عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره به اینکه تا کنون ۹ پروتکل درمانی برای کرونا از سوی کمیته علمی ارائه شده‌است و تعداد زیادی دارو هم نوشته‌شده‌است که فقط در مرحله تحقیقات قرار دارد، اظهار کرد: درمان خاصی برای این بیماری وجود ندارد و اولا باید از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنیم و دوما در صورت ابتلا باید سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنیم تا حتی با استفاده از درمان‌های علامتی وارد مرحله پیشرفته این بیماری نشویم
اعضای بدن مبتلایان به کرونا اصلا قابل اهدا نیست

وی در خصوص این امر که گفته می‌شود اعضای بدن بیماران مبتلا کرونا که در بیمارستان بستری هستند به سایر کشورها فرستاده می‌شوند و به همین دلیل بسیاری از مردم از مراجعه به بیمارستان و بستری شدن می‌ترسند، بیان کرد: متاسفانه تعداد زیادی از مردم دچار اینفودمی که به معنی اپیدمی ناشی از فضای مجازی و بسیار بدتر از بیماری کرونا است، شده‌اند و هر مطلب دروغین که در فضای مجازی منتشر می‌شود را باور می‌کنند.

محرز با بیان اینکه اهدای عضو در کشور ما کم بوده‌است و چنین صحبت‌هایی موجب توقف آن می‌شود چرا که فرهنگ ایران آماده اهدای عضو نبوده‌است و به تازگی داشت به این موضوع عادت می‌کرد، متذکر شد: افرادی که دچار بیماری کرونا هستند اعضای بدنشان قابل استفاده نیست و کسی که عفونت داشته‌باشد را از لیست اهدای عضو خارج می‌کنند، همچنین یکی از شرایطی که انجمن برای اهدای عضو آن را قبول نمی‌کند وجود بیماری‌های عفونی است و اعضای بدن مبتلایان به کرونا اصلا قابل اهدا نیست.
هیچ دارویی خطرناکی برای کووید تجویز نمی‌شود

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری درباره این موضوع که عده‌ای معتقد هستند، تعدادی از مرگ‌ومیرها به دلیل داروهایی که اشتباه به بیماران داده می‌شود و مورد تحقیق و بررسی هستند، اتفاق می‌افتند، توضیح داد: به هیچ عنوان چنین موضوعی صحیح نیست و هیچ کدام از داروهایی که برای مبتلایان به کرونا تجویز می‌شوند کشنده و خطرناک نیستند و روی تمام آن‌ها بررسی صورت گرفته‌است و داروهای ضد ویروسی در بعضی موارد موثر هستند و در برخی موارد هم تاثیر ندارند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: بر اساس مطالعات بزرگی که صورت گرفته است بسیاری از کشورها استفاده از داروی آمریکایی را توصیه نمی‌کنند البته که این دارو توسط سازمان غذا و دارو آمریکا تصویب شده‌است، اما این داروی ضد ویروسی باید در زمان مناسبی مصرف شود و چنانچه در اوایل بیماری مورد استفاده قرار گیرد و از ورود بیماری به مراحل پیشرفته‌تر جلوگیری می‌کند.

وی ضمن تاکید بر اینکه هیچ دارویی خطرناکی برای کووید تجویز نمی‌شود، یادآور شد: لازم است یکسری از درمان‌ها برای بیماران انجام شود که از جمله آن می‌توان به مصرف داروهای ضد انعقاد اشاره کرد چرا که مکانیسم این ویروس ایجاد انعقاد است، همچنین استفاده از داروهای ضد التهاب در برخی شرایط کاملا لازم است و هنگامی که بیماران به هر دلیلی به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند این امکانات را از دست می‌دهند و اگر دیر مراجعه کنند دیگر هیچ کدام از این داروها موثر نیستند؛ اینگونه مطالبی که در خصوص عدم مراجعه به مراکز درمانی گفته می‌شود تبلیغات است.
مراجعه مبتلایان به ایدز در دوران کرونا کاهش یافته‌است

رییس مرکز تحقیقات ایذر در پاسخ به این سوال که شیوع کرونا چه مشکلاتی را برای مبتلایان ایدز به وجود آورده‌است، اشاره کرد: بیماران مبتلا به HIV که تحت درمان و مراقبت‌ هستند، به این دلیل که ۳ نوع داروی ضدویروس مصرف می‌کنند، سیستم ایمنیشان بسیار تقویت شده‌است و کمتر به کرونا مبتلا می‌شوند و اگر هم دچار این بیماری شوند، نوع خفیف آن را می‌گیرند و خیلی کم به نوع شدید آن گرفتار می‌شوند اما از مشکلات این بیماران در این دوران این است که مراجعه آن‌ها به مراکز درمانی و همچنین شناسایی موارد جدید کاهش یافته‌است که عدم تشخیص و شناسایی دیر هنگام بیماران بسیار خطرناک است.
منبع: تابناک برچسب ها: شایعه ، کرونا ، ناطقان ، درمان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: شایعه کرونا ناطقان درمان مراکز درمانی مراجعه کمیته علمی اهدای عضو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۶۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت مشاوره و آزمایش‌های پیش از ازدواج در پیشگیری از تالاسمی

ایسنا/البرز مسئول امور بیماری‌ها و مراکز تشخیصی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به ضرورت اشتغالزایی و حمایت از بیماران تالاسمی گفت: بیماران تالاسمی انسان‌های عادی هستند که فرقی با دیگران ندارند، می‌توانند کار کنند و در جامعه موثر باشند، هر چه این دید در جامعه فرهنگ‌سازی شود، این بیماران شرایط مطلوب‌تری خواهند داشت.

دکتر کوروش سلیمی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: یکی از موضوعات مورد نیاز بیماران تالاسمی موضوع ورود خیرین در حوزه‌های معیشتی و حمایتی این بیماران است. بعضی از این بیماران از طبقات پایین جامعه و یا اتباع هستند و باید خدمات درمانی را دریافت کنند. از طرف دیگر این بیماران با توجه به هزینه‌های معیشتی، رفت و آمد و نیاز به تعویض خون باید از لحاظ مالی و همین طور تغذیه‌ای بیشتر دیده شوند.

وی افزود: موضوع مهم دیگر برای این بیماران موضوع اشتغال است، متاسفانه کارفرمایان در بحث اشتغال تمایل کمتری برای به‌کارگیری این افراد دارند. در حالی که این افراد هم قادر هستند کارهایی را بسته به شرایطشان انجام دهند و کارفرما می‌تواند در زمان‌هایی که بیمار نیاز به تزریق خون دارد، با لحاظ مرخصی و ساعت فراغت از کار به او کمک کند.

دکتر سلیمی در ادامه گفت: هر چه این دید را بتوان در جامعه ایجاد کرد که این بیماران فرقی با سایرین ندارند و می‌توانند کار کنند، صاحب یک زندگی باشند، کارآفرینی کنند، از شرایط مطلوب‌تری در جامعه برخوردار خواهند شد. این دید حاکم بر جامعه است که تغییر آن بر عهده رسانه و فرهنگ سازی است .

 وی ادامه داد: بحث ریشه‌ای وجود دارد که چه اقدامی کنیم که میزان افراد مبتلا به تالاسمی از این تعداد موجود بیشتر نشود. درست است که روند رو به کاهش است اما باز هم نیاز است که آموزش داده شود که زوجین و افراد مبتلا و ناقل حتما آزمایش و مشاوره‌های مربوط به تالاسمی انجام دهند و بدانند در صورت ازدواج و بچه دار شدن چه مواردی پیش روی آنهاست و چه اقداماتی را باید انجام دهند. 

مسئول امور بیماری‌ها و مراکز تشخیصی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی بیان کرد: تقریبا ابتلای بالا و جدیدی به تالاسمی نداریم و بیشتر مبتلایان قدیم هستند و اگر مواردی است مربوط به جامعه سنتی و ازدواج‌های سنتی است. بعضی از ازدواج ها خارج از سیستم قانونی انجام شده و یا ثبت نمی‌شود و بیشتر شامل اتباع، افراد فاقد شناسنامه و افرادی که تمایل به ثبت ازدواج خود ندارند، می‌شود. مسلما برای این ازدواج‌ها نه مشاوره‌ای انجام می‌شود نه آزمایشی، لذا این افراد ازدواج می‌کنند و فرزندانی به دنیا می آورند که ممکن است مبتلا به تالاسمی باشد. البته این عدد خیلی عدد بالایی نیست، اما با توجه به دشواری و نیازهای ویژه درمانی بیماری تالاسمی، باید در این جوامع هم اطلاع رسانی شود.

وی درباره تالاسمی گفت: تالاسمی جزو بیماری‌های خاص و یکی از شایع ترین بیماری‌های خونی ارثی است که در آن هموگلوبین و گلبول‌های قرمز از نظر تعداد در بدن فرد مبتلا نسبت به حالت طبیعی کمتر است. با توجه به اینکه این بیماران با مشکلات عدیده درمانی مواجه بوده و در دوره‌های منظم به تزریق خون و داروهای خاص نیاز دارند، وزارت بهداشت و علوم پزشکی در راستای افزایش کیفیت زندگی این بیماران یک بسته خدمتی دولتی را منظور کرده که شامل درمان‌های سرپایی، بستری و پوشش دارویی و خدمات پاراکلینیکی است. در حال حاضر در سطح استان البرز ۳۱۵ نفر بیمار تالاسمی داریم که در مجمع آموزشی درمانی امام علی(ع) با بهره گیری از پزشکان متخصص این بسته خدمتی به آنها ارایه می‌گردد.

وی ادامه داد: در این راستا تعداد ۲۰ تخت برای این بیماران در نظر گرفته شده است که در فضایی تفکیک شده، خدمات مورد نیاز درمانی به این بیماران ارائه می‌شود. معمولا به طور متوسط ۲۰ روز یکبار بیماران جهت تعویض خون به بخش تالاسمی مراجعه می‌کنند. تعویض خون اولین نیاز این بیماران بوده و بخشی از خون اهدایی برای این بیماران استفاده می‌شود.

دکتر سلیمی گفت: بسته حمایتی که در بخش تالاسمی برای این بیماران تعریف شده شامل ویزیت‌ها، مشاوره رایگان، خدمات آزمایشگاهی، خدمات پاراکلینیکی و توانبخشی است. یکی از مشکلاتی که در مورد خدمات مورد نیاز بیماران تالاسمی در استان با آن مواجه بودیم مربوط به انجام MRI T ۲ که نوعی تصویربرداری برای میزان رسوب آهن است. چون بیماران تالاسمی باید به صورت مرتب خون تزریق کنند بار آهن خون در آنها افزایش یافته و برای جلوگیری از عوارض آن سنجش میزان رسوب آهن و کاهش آن در خون این بیماران اهمیت دارد. در حال حاضر این دستگاه در استان نصب شده و به زودی به بیماران آماده خدمات دهی خواهد بود.

وی افزود: برای رفاه حال این بیماران به دنبال فراهم کردن ارائه خدمات دیگری دندانپزشکی، شنوایی سنجی و بینایی سنجی هم هستیم. با توجه به اینکه این بیماران تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص هستند، برای خدمات درمانی که در استان قابل ارائه نیست، این صندوق تا سقف ۵۰ میلیون تومان در سال هزینه‌های بیماران را با ارایه فاکتور و با تایید بیمه کمک می‌کند.

مسئول امور بیماری‌ها و مراکز تشخیصی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی البرز درباره تامین داروی مورد نیاز این بیماران گفت: یکی از عمده‌ترین مشکلات بیماران تالاسمی تهیه دارو است. گاها برخی از داروها که کمیاب‌تر هستند، تامین آن با تاخیر و مشکل مواجه می‌شود و این فقط مربوط به استان البرز نبوده و گاها کشوری است. اما در استان سعی شده با داروهای مشابه این مشکل رفع شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در مورد تالاسمی اطلاع رسانی و فرهنگ‌سازی خوبی در چند سال اخیر انجام شده، خوشبختانه عملا با آمار بالایی از مبتلایان مانند آنچه در گذشته بود، مواجه نیستیم و در حال حاضر محدودتر شده است، اما همین تعداد بیمار تالاسمی با توجه به سختی‌های درمان و معیشت نیاز به حمایت‌های درمانی و معیشتی دارند.

وی در خصوص حمایت‌های مورد نیاز این بیماران گفت: بیماران تالاسمی انجمن کشوری دارند که بسیار پیگیر مشکلات این بیماران هستند. یک بخش از حمایت مورد نیاز برای این بیماران مربوط به حوزه درمانی است که برعهده علوم پزشکی بوده و سعی شده تا حد توان خدمات مورد نیاز این بیماران در استان تامین شود.

وی بیان کرد: در مورد خون مورد نیاز، سازمان انتقال خون همکاری بسیار خوبی با بخش تالاسمی دارد و اگر در مورد گروه خونی مشکلی وجود داشته سعی کرده در حداقل زمان این نیاز بیماران را برطرف کند. غیر از موارد اورژانسی اولویت بخش تالاسمی و سازمان انتقال خون همواره تامین خون مورد نیاز این بیماران است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حدود سه میلیون نفر به مراکز اورژانس کشور مراجعه کردند
  • فعالیت ۵ مرکز درمان بیماران مبتلا به کرونا در نوروز
  • مراجعه بیش از ۱۱۰ هزار نفر به مراکز درمانی فارس
  • بیش از ۸۳ هزار مراجعه به مراکز درمانی همدان در نوروز امسال
  • اهمیت مشاوره و آزمایش‌های پیش از ازدواج در پیشگیری از تالاسمی
  • افزون بر ۶ هزار بیمار به اورژانس مراکز درمانی شاهرود مراجعه کردند
  • مسمومیت ۵۰۰ نفر با گاز مونوکسیدکربن در ۱۲ روز
  • مسمومیت بیش از ۵۰۰ نفر با گاز مونوکسیدکربن در ۱۲ روز
  • عکس هایی جالب از شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا / تاریخ تکرار شد!
  • مراجعه بیش از ۳۷۰۰ بیمار به بیمارستان بهشتی کاشان