Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@23:32:46 GMT

زمینه‌های آسیب‌پذیری از منظر قرآن کریم

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۶۶۵۰۱

زمینه‌های آسیب‌پذیری از منظر قرآن کریم

وی در یادداشتی که نسخه ای از آن روز سه شنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت، خاطرنشان کرد: اصل قصاص و «انتقام از دشمن» یک اصل اجتناب ناپذیر است به ویژه که قاتل و آمر استکبار جهانی و آدم های گرگ صفت چون نتانیاهو و ترامپ باشد و شهید نیز یک شخصیت برجسته و محبوب، اما در کنار این اصل اگر به وضعیت نا بهنجار و غیر اخلاقی خودمان سر و سامان ندهیم ؛ بعید است انتقام به تنهایی چاره ساز بشود  چرا که مقاومت منهای تقوا و اخلاق پشیزی ارزش ندارد و رابطه این امور با هم  رابطه عِلیً و معلولی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش هایی از این یادداشت آمده است: اصلا تجربه تاریخی نیز بر  این قاعده تاکید دارد  که بقای هر نظامی ، بخصوص نظام  دینی و مذهبی به حاکمیت فضائل اخلاقی بستگی دارد همان طوری که بن بست ، سراشیبی و فروپاشی آن نیز به حاکمیت رذائل اخلاقی بر می گردد.

ترور دانشمند هسته ای و دفاعی کشورمان شهید محسن فخری زاده که در روز روشن ، ساعت 30-14 بعد از ظهر جمعه ، در آبسرد تهران انجام گرفت ، موجب حیرت دوستداران انقلاب درایران و جهان  شد.
یک تیم 12 نفره با آن تجهیزات کذایی  چگونه می تواند در قلب پایتخت شکل بگیرد و به این راحتی عمل کند و بعد سالم به مخفیگاه خود بازگردد؟ چنان که شبیه این ماجرا در خرداد 1395  در بطن تهران و داخل خانه ملت ، مجلس شورای اسلامی رخ داد و چند نفر شهید ، مجروح و مصدوم بر جای گذاشت. 
 روشن است که این ماجراها نشان از ضعف اطلاعاتی و امنیتی در کشور دارد ، اگر چه  بعضی ها  اصرار دارند آن را  فقط  به حساب دولت حسن روحانی بنویسند در حالی که بیشتر ترورهای دانشمندان هسته ای در دولت احمدی نژاد انجام گرفت... .
حال علت این ضعف ،  سستی و نفوذ پذیری چیست  و مشکل از کجاست؟  دلایل مختلفی را می توان مورد تجزیه و تحلیل و بررسی قرار داد ،  اما اکنون به  سراغ  کتاب آسمانی قرآن می رویم که اهمیت خاص خود را دارد. خدای متعال  در سوره انفال ، آیه 46 می فرماید:
« وَأَطیعُوا اللَّهَ وَ رَسولَهُ وَلا تَنازَعوا فَتَفشَلوا وَتَذهَبَ ریحُکُم ۖ وَاصبِروا  إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصّابِرینَ»  از خدا و رسولش پیروری کنید و هرگز اختلاف و تنازع نداشته باشید  که اگر چنین کنید قدرت و عظمت شما نابود خواهد شد و در تحمل یکدیگر صبور باشید.
 در آیه 11 حجرات  می فرماید: 
« یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا کَثِیراً مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ وَ لا تَجَسَّسُوا وَ لا یَغْتَبْ بَعْضُکُمْ بَعْضاً أَ یُحِبُّ أَحَدُکُمْ أَنْ یَأْکُلَ لَحْمَ أَخِیهِ مَیْتاً فَکَرِهْتُمُوهُ وَ اتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِیمٌ» ای اهل ایمان،  بسیاری از پندارهای بد  در حق یکدیگر اجتناب کنید که برخی سوء ظنّ ها گناه است و نیز هرگز از امورهم  تجسس  و غیبت  یکدیگر نکنید، آیا کسی از شما دوست می‌دارد که گوشت برادر مرده خود را بخورد؟ البته کراهت و نفرت از آن دارید و از خدا بترسید، که خدا بسیار توبه پذیر و مهربان است.
 در آیه 10 همان سوره می فرماید: « وَلا تَلْمِزُوا أَنْفُسَکُمْ وَ لا تَنابَزُوا بِالْأَلْقابِ بِئْسَ الاِسْمُ الْفُسُوقُ بَعْدَ الْإِیمان» از یکدیگر عیب جویی نکنید و به همدیگر لقب های زشت ندهید  ، چه قدر ناپسند و زشت است این کار پس از آنکه ایمان آوردید. 

در آیه 103 آل عمران  می فرماید:« وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعاً وَ لا تَفَرَّقُوا وَ اذْکُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ کُنْتُمْ أَعْداءً فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْواناً»  همگی به ریسمان  خدا تکیه زنید و اختلاف و چند قطبی نداشته باشید و بیاد آورید این نعمت بزرگ خدا را که شما با هم دشمن بودید و خدا در دل‌های شما الفت و مهربانی انداخت و به لطف خداوند همه برادر دینی یکدیگر شدید.


با توجه به آیات فوق به جمع بندی زیر توجه کنید:
1 – ما به جای اطاعت از برنامه ها و توصیه های رهبران الهی ( خدا ، پیامبر ، امام معصوم و ولایت فقیه )، آنها را وسیله امرار معاش خود قرار دادیم و به عبارتی معتقد به « ولایت برفقیه » شدیم تا ملتزم به ولایت فقیه! هر وقت توصیه ها و برنامه ها  ، مطابق ذوق و سلیقه ما شد شعار دادیم و در صحنه حاضر شدیم و هر گاه به ضرر جناحمان و خودمان شد رگ گردنمان کلفت گردید و به نفع خود توجیه کردیم.
2 – بر خلاف صریح آیه قرآن علیه هم حرف زدیم ، بر ضد یکدیگر سوء ظن کرده و پرونده سازی نمودیم. با الفاظ رکیک همدیگر را مورد خطاب  و دشنام قرار دادیم. هم دیگر را تحقیر ، سرزنش و توبیخ کردیم.
3 –  سعه صدر که نداشتیم هیچ ، انحصار طلب شدیم و خودمان را بهشتی و دیگران  را جهنمی تصور نمودیم ، صبر و تحمل برادر مؤمن و رقیب سیاسی در زندگی روز مره ما هیچ جایگاهی نداشت. 
4 – اختلافات و درگیری های جناحی را به اوج رساندیم و آن را با  تعصّب ، لجاجت و ترفند شیطانی آلوده ساختیم و همچنان ادامه دادیم.

وقتی چنین شد طبیعی است که بنیانمان سست و ضعیف شود و خیلی راحت آسیب پذیر باشیم و این سستی و ضعف نیز تنها به امور امنیتی  و اطلاعاتی اختصاص ندارد بلکه شامل وضعیت اقتصادی ، دینی و فرهنگی هم می شود. امروز وضع بد اقتصادی ما یک علت مهمش وجود همین رذائل اخلاقی است. ما امروز مصداق بارز « فَتَفشَلوا وَتَذهَبَ ریحُکُم» شدیم و جالب است که در بعضی تفاسیر ریح به معنای سیاست و دولت و یا شکوه و قدرت آمده است.
خداوند با هیچ قومی عقد اخوت نبسته و شوخی ندارد. إِنَّ اللّهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّی یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ ( رعد 11) خدا سرنوشت هیچ قومی را تغییر نمی دهد مگر به دست خودشان . تقدیر و اراده خداوندی چنین تعلق گرفته است و این بلا ها  را به دست خود  به سر خویش آوردیم و نباید خودمان را گول بزنیم.
اصل قصاص و «انتقام از دشمن» یک اصل اجتناب نا پذیر است به ویژه که قاتل و آمر استکبار جهانی و آدم های گرگ صفت چون نتانیاهو و ترامپ باشد و شهید نیز یک شخصیت برجسته و محبوب ، اما در کنار این اصل اگر به وضعیت نا بهنجار و غیر اخلاقی  خودمان سر و سامان ندهیم ؛ بعید است انتقام به تنهایی چاره ساز بشود  چرا که مقاومت  منهای تقوا و اخلاق پشیزی ارزش ندارد و رابطه این امور با هم  رابطه عِلیً و معلولی است. اصلا تجربه تاریخی نیز بر  این قاعده تاکید دارد  که بقای هر نظامی ، بخصوص نظام  دینی و مذهبی به حاکمیت فضائل اخلاقی بستگی دارد همان طوری که بن بست ، سراشیبی و فروپاشی آن نیز به حاکمیت رذائل اخلاقی بر می گردد.
همه مسئولین و مردم بدانند مادامی که رفتار، کردار  و موضع گیری هایمان نسبت به هم اصلاح نشود اوضاع سیاسی ، امنیتی ، دفاعی ، اقتصادی ، فرهنگی و دینی مان هر روز وخیم تر و بدتر از روز دیگر خواهد شد و خدا کند که چنین مباد./

برچسب‌ها حوزه علميه قم محسن فخری‌زاده انرژی هسته ای پروندهٔ خبری ترور دانشمند ممتاز هسته ای و دفاعی ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حوزه علميه قم محسن فخری زاده انرژی هسته ای حوزه علميه قم محسن فخری زاده انرژی هسته ای اخبار کنکور هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۶۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تربیت میلیونی حافظان قرآن کریم باید به یک مطالبه عمومی و گفتمان تبدیل شود

به گزارش قدس خراسان، حجت الاسلام هادی صاحبقرانی ظهر سه شنبه در نشست خبری نوزدهمین آزمون سراسری اعطا مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم اظهار کرد: بزرگترین رویداد قرآنی در استان روز جمعه ۱۴ اردیبهشت با حضور ۱۶۱۸ حافظ قرآن در ۷ حوزه در استان برگزار می‌شود.

مدیر کل تبلیغات اسلامی در خراسان رضوی با بیان اینکه این تعداد حافظ یک عقبه‌ای دارد، ادامه داد: سالهای قبل فراخوانی برای حفظ و مأنوس بودن با قرآن توسط رهبری به کل جامعه داده شده و همین امر باعث بروز این تعداد حافظان قرآن شد.

وی گفت: مؤسسات و جلسات قرآنی شکل گرفت و این حافظان را پرورش داد و باید این افراد مورد حمایت قرار بگیرند.

صاحبقرانی گفت: مدرک معتبر توسط سازمان سنجش و آموزش و پرورش به حافظان قرآن اعطا می‌شود که این آزمون قبلاً توسط آموزش عالی انجام می‌شد و پس از راستی آزمایی این امر به سازمان تبلیغات محول شد.

مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی اظهار کرد: حافظانی که در آزمون قبول شوند با این مدرک در مقاطع دانشگاهی ادامه تحصیل می‌دهند.

وی در خصوص نحوه برگزاری آزمون گفت: بعد از کسب امتیاز کتبی، حافظان به مرحله شفاهی راه پیدا می‌کنند که در مرحله شفاهی تجوید، صوت و لحن، وقف و ابتدا و حسن حفظ امتیازدهی می‌شود.

صاحبقرانی با بیان اینکه اگر جایگاهی برای اساتید قرآن دیده شود، در سالهای آینده شاهد رونق بیشتر قرآن آموزان خواهیم بود، ادامه داد: اگر دغدغه‌ای برای ظهور قرآن در فضای جامعه داشته باشیم که در قرآن ظرفیت‌های بسیار زیادی داریم و برنامه محفل یک نمونه کوچکی از آن است.

مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در خصوص تعداد مؤسسات قرآنی گفت: ۳۰۰ خانه قرآن، ۲۵۰۰ جلسه قرآن و ۲۰۰ مرکز قرآنی در استان داریم.

وی گفت: حافظان قرآن در حال حاضر فقط از نظر شاخصه‌های کمی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و شرایط به دست آوردن شاخصه‌های کیفی و بعد از آن ارزیابی حافظان کار سخت و ایده آلی است، این آزمون‌ها و مأنوس با قرآن بودن مقدمه آن شرایط ایده آل است.

صاحبقرانی ادامه داد: مطالبه مقام معظم رهبری در تربیت ۱۰ میلیون حافظان قرآن کریم به یک مطالبه عمومی و گفتمان باید تبدیل شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • برگزاری محفل انس با قرآن کریم در منزل شهیدان خلیل سلیمی و محمدباقر سلیمی + تصاویر
  • تجلیل رهبر معظم انقلاب از پخش برنامه رمضانی تلاوت قاریان نوجوان از شبکه قرآن
  • حمیدرضا نصیری و محمدرضا زاهدی نمایندگان ایران در مسابقات قرآن مالزی
  • قرآن کریم؛ در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های جهان
  • ثبت نام ۱۹۸ کردستانی در آزمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن
  • ثبت نام ۱۶۱۸ نفر در آزمون نوزدهمین دوره اعطای مدرک تحصیلی به حافظان قرآن کریم
  • ۲۰ هزار حافظ قرآن کریم در سطح استان خراسان رضوی وجود دارد
  • تربیت میلیونی حافظان قرآن کریم باید به یک مطالبه عمومی و گفتمان تبدیل شود
  • تجلیل از قاریان و عوامل اجرایی جمع خوانی قرآن کریم در بروجرد
  • ببینید | از کجا بفهمیم نماز هایی که میخوانیم بدرد قیامت می خورد؟