Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-03-28@08:57:08 GMT

دلار در مدار صعود مجدد

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۶۸۲۲۷

دلار در مدار صعود مجدد

ارزش دلار مقابل بیشتر ارزهای اروپایی و آسیایی افزایش یافت.

به گزارش قدس آنلاین، چشم انداز اقتصادی جهان رو به بهبود است و این مساله به نوبه خود باعث کاهش دارایی های امن تر و افزایش تقاضا برای دارایی های پرریسک شده است. در ماه نوامبر، رشد بخش تولیدات چین به بالاترین سطح خود در طول سه سال اخیر رسیده است و این مساله می تواند نقش رهبری چین در رهبری رشد اقتصادی جهان را تقویت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر در اروپا زمان برای انگلیس و اتحادیه اروپا به سرعت در حال گذشتن است و طرفین هنوز نتوانسته اند به توافقی بر سر چارچوب روابط آینده خود با یکدیگر برسند. نخست وزیر اسکاتلند با انتقاد از روند فعلی مذاکرات برگزیت از برگزاری همه پرسی استقلال این منطقه از انگلیس دفاع کرده است. دو سال پیش همه پرسی استقلال اسکاتلند شکست خورد اما نظرسنجی های فعلی حاکی از افزایش شمار طرفداران استقلال از انگلیس است. 

حساسیت بازارهای مالی نسبت به خبر توسعه واکسن کرونا بیشتر شده است؛ چرا که اگر این تولید انبوه این واکسن ها بیشتر از حد انتظار طول بکشد یا واکسن ها اثربخشی لازم را در بین تمامی سنین و گروه ها نداشته باشند، احتمالا شاهد اعمال جدید قرنطینه ها و تعطیلی کسب و کارها خواهیم بود؛ به ویژه آن که این قرنطینه ها هزینه اقتصادی کاملا قابل توجهی دارند. برای مثال، یک مدل سنجی صورت گرفته توسط مدرسه کسب و کار پاریس و دانشگاه میلان ایتالیا نشان می دهد که بین ماههای می تا مارس قرنطینه سراسری به میزان ۱۶۸ میلیارد دلار به اقتصاد آمریکا خسارت زده اما جان حدود ۲۹ هزار نفر را نجات داده است.  این بدان معنی است که تقریبا به ازای جان هر شهروند آمریکایی حدود ۶ میلیون دلار هزینه به اقتصاد آمریکا تحمیل شده است.  

احتمال تقویت سیاست حمایتی بانک مرکزی آمریکا در ماه دسامبر با توجه به باقی ماندن ریسک کرونا شدت گرفته است و اگر چه شماری از مدیران ارشد این نهاد احتمال تغییر رویکرد محسوس در کوتاه مدت را رد کرده اند اما ممکن است باهدف جلوگیری از موج ورشکستگی کسب و کارها در آمریکا، بانک مرکزی آمریکا بیش از پیش در بازارهای مالی مداخله کند. از سوی دیگر با توجه به اعلام برنامه برخی از دولت های اروپایی نظیر انگلیس برای استقراض بیشتر، انتظار نمی رود چشم انداز اقتصادی اروپا نیز چندان روشن باشد و چین موتور محرک رشد اقتصادی خواهد بود.  

سرانجام روند رسمی انتقال قدرت به تیم بایدن آغاز شده است و در بخش های مختلف از جمله وزارت خارجه و کاخ سفید، تیم هایی به این منظور تشکیل شده اند. شماری از ایالت های جنجالی از جمله نوادا و مینه سوتا که اختلاف آرای بایدن و ترامپ در آن ها کم بود نیز به صورت رسمی بایدن را پیروز انتخابات در ایالت های خود انتخاب کرده اند.  

وزارت بازرگانی آمریکا آمار رشد نهایی سه ماهه سوم امسال را اعلام کرد که بر این اساس نرخ رشد اقتصادی این کشور مثبت ۳۳.۱ درصد اندازه گیری شده که این رقم ۶۳.۸ درصد بیشتر از رشد سه ماهه قبل و ۲.۱ درصد بیشتر از نرخ رشد پیش بینی شده قبلی بوده است. سطح تولیدات ناخالص داخلی در آمریکا هنوز ۳.۵ درصد نسبت به قبل از آغاز بحران کرونا فاصله دارد.  

پیش بینی می شود تا بهار آینده واکسن های موثر در مقابله با کرونا در اختیار بخشی از عموم مردم قرار گیرد. جیمز بولارد،  رییس دفتر منطقه ای بانک مرکزی آمریکا در سنت لوییس گفته است که این واکسن ها به منزله چراغی هستند که در انتهای تونلی تاریک دیده می شود. بولارد که برای شرکت در اجلاسی عازم فنلاند  شده بود، با اشاره به تبعات سنگین اقتصادی کرونا بر روی اقتصاد جهانی افزود: داده ها نشان می دهند که شرایط در بسیاری از بخش ها هنوز فاصله زیادی تا سطح قبل از بحران دارد اما خبر خوب این است که نه تنها عقب گرد متوقف شده بلکه روند صعودی نیز از سر گرفته شده است و من به رشد اقتصادی در سه ماهه چهارم و سه ماهه نخست سال بعد امیدوارم.  

تنش های بین چین و آمریکا ممکن است در روزهای پایانی دولت ترامپ شعله ور شود و این مساله رویکرد احتیاطی معامله گران را در کوتاه مدت افزایش داده است. طبق اسنادی که به دست رویترز رسیده، ممکن است دولت ترامپ۸۹ شرکت چینی را به دلیل همکاری آن ها با ارتش چین تحریم کند که در بین آن ها نام شرکت های مطرح هوافضای چین نیز دیده می شود. به عقیده برخی کارشناسان، از آنجا که بایدن به دنبال ترمیم روابط با پکن به ویژه در حوزه تجاری خواهد بود، ترامپ در تلاش است تا در روزهای پایانی دولت خود جلوی عادی سازی سریع روابط را بگیرد و به همین منظور تحریم ها علیه شرکت های چینی روز به روز در حال گسترش است.  

به گفته صندوق بین المللی پول، رسیدن به یک راهکار دارویی در ریشه کنی کرونا می تواند تا سال ۲۰۲۵ میزان تولید ناخالص داخلی جهان را حدود ۹ تریلیون دلار افزایش دهد. این نهاد با هشدار نسبت به خطر لغو سیاست های مالی حمایتی فعلی دولت ها و بانک های مرکزی از ضرورت تداوم رویکرد حمایتی سخن گفته و افزوده است: اگر هر کشور کار خودش را در مقابله با کرونا انجام دهد، مخارج کرونا حدود دو سوم افزایش پیدا خواهد کرد.  

تاکنون بیش از ۶۳ میلیون و ۳۹۹ هزار و ۴۱۱ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۴۷۰ هزار و ۶۱۵ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۲۷۳ هزار و ۶۱۸ نفر، برزیل با ۱۷۲ هزار و ۸۶۶ نفر، هند با ۱۳۷ هزار و ۶۴۹ نفر، مکزیک با ۱۰۵ هزار و ۶۵۵ نفر و انگلیس با ۵۸ هزار و ۴۴۸ نفر بوده است.

شدت گرفتن سرعت شیوع کرونا باعث شده است تا شاهد رقم خوردن رکوردهای جدید از مرگ و میر روزانه ویروس کرونا باشیم تا جایی که روز ۲۵ نوامبر با ثبت از ۱۲ هزار و ۲۵ فوتی در یک شبانه روز رکورد قبلی را که مربوط به روز یادهم نوامبر با ۱۱ هزار و ۱۰ قربانی بود، شکست.  

اریک نیلسون- تحلیلگر ارشد ارزی در بانک ولز فارگو- گفت: این طور به نظر می رسد که شاهد یک جدال نیرومند بین افراد خوشبین و بدبین هستیم. احتمالا همه معتقدند که در بلندمدت با وارد شدن واکسن کرونا شرایط تا حد زیادی تتغییر خواهد کرد اما این وحدت نظر در خصوص چشم انداز کوتاه مدت کمتر وجود دارد و عده ای معتقدند که بازگشت قرنطینه ها به معنای طولانی تر شدن زمان لازم برای احیای اقتصادی خواهد بود.  

شاخص دلار

 شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۲ درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۱.۸۱۵ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۱۰۴ دلار اعلام شد (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است).

ارزهای اروپایی

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۳۲ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۳۵ دلار مبادله شد. یورو ۰.۰۸ درصد پایین رفت و با باقی ماندن در کانال ۱.۱۹ به ۱.۱۹۵ دلار رسید.

ارزهای آسیایی

 در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۱۸ درصد افزایش به ۱۰۴.۲۹۴  ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۵۹ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۵۷۶ یوان چین اعلام شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دلار افزایش قیمت رشد اقتصادی واکسن ها سه ماهه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۸۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش یک هزار و ١٧٩ کیلومتری طول خطوط انتقال و فوق توزیع برق

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از توانیر، در بخش انتقال، طول خطوط ٤٠٠ کیلوولت و ٢٣٠ کیلوولت به ترتیب تا پایان سال ١٤٠١، ٢٢ هزار و ٤٠٢ کیلومتر مدار و ٣٣ هزار ٣٢٤ کیلومتر مدار بود که در سال ١٤٠٢ به ترتیب به ٢٢ هزار و ٤٧٠ کیلومتر مدار و ٣٣ هزار و ٧٦٠ کیلومتر مدار رسید.

در بخش فوق توزیع نیز طول خطوط ١٣٢ کیلوولت در سال ١٤٠٢ به میزان ١٩٧ کیلومتر مدار افزایش یافت تا طول این خطوط از ٢٥ هزار و ٦٩ کیلومتر مدار در سال ١٤٠١ به ٢٥ هزار و ٢٦٦ کیلومتر در پایان بهمن ١٤٠٢ برسد. همچنین طول خطوط ٦٣ و ٦٦ کیلوولت با افزایشی به میزان ٤٧٨ کیلومتر مدار از ٥١ هزار و ٤١٤ کیلومتر در ١٤٠١ به ٥١ هزار و ٨٩١ کیلومتر مدار در پایان بهمن سال ١٤٠٢ رسید.

در واقع افزایش هزار و ١٧٩ کیلومتر مداری طول خطوط انتقال و فوق توزیع در پایان بهمن سال ١٤٠٢ سبب شد تا طول این خطوط در مجموع به ١٣٣ هزار و ٣٨٧ کیلومتر مدار برسد.

سال گذشته ظرفیت پست‌های ٤٠٠ و ٢٣٠ کیلوولت به ترتیب به ٨٦ هزار و ٧٩٨ مگاولت آمپر و ١٠٠ هزار و ١٢ مگاولت آمپر رسید تا ظرفیت پست‌های این بخش در مجموع به ١٨٦ هزار و ٨١٠ مگاولت آمپر برسد. همچنین ظرفیت پست‌های ١٣٢ کیلوولت با افزایش ٨٦٠ مگاولت آمپری نسبت به سال ١٤٠١، به ٤٠ هزار و ٨٢١ مگاولت آمپر در پایان بهمن ماه گذشته رسید، همچنین ظرفیت پست‌های ٦٣ و ٦٦ کیلوولت با هزار و ٥٥٧ مگاولت آمپر افزایش به ٨٦ هزار و ٥٢٢ مگاولت آمپر رسید.

در سال ١٤٠٢، در مجموع به ظرفیت پست‌های انتقال ٤ هزار و ٧٤٥ مگاولت آمپر و به ظرفیت پست‌های فوق توزیع ٢ هزار و ٤١٧ مگاولت آمپر افزوده شد تا این ظرفیت به ٣١٤ هزار و ١٥٢ مگاولت آمپر برسد. همچنین در بازه زمانی یاد شده، ظرفیت پست‌های بلافصل هزار و ٤٣٦ مگاولت آمپر افزایش یافت تا ظرفیت پست‌های این بخش نیز به ١٠١ هزار و ٨٤٣ مگاولت آمپر برسد.

افزون بر موارد فوق، طرح‌هایی در زمینه افزایش طول خطوط و ظرفیت پست‌ها در سال ١٤٠٢ پیگیری شد که بیش از ٨٥ درصد پیشرفت کرده اند و شامل افزایش طول خطوط انتقال و فوق توزیع به ترتیب به میزان ٥٢٤ کیلومتر مدار و در ٣٧٧ کیلومتر مدار و همچنین ظرفیت پست‌های انتقال و فوق توزیع به ترتیب به میزان ٣ هزار و ٩٣٥ مگاولت آمپر و هزار و ٢٤٠ مگاولت آمپر می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آخرین پیش‌بینی‌ها درباره انتخابات آمریکا
  • ۴۱ واحد تولیدی و صنعتی سیستان و بلوچستان به مدار تولید بازگشت
  • حمله مجدد آمریکا و انگلیس به خاک یمن
  • افزایش یک هزار و ١٧٩ کیلومتری طول خطوط انتقال و فوق توزیع برق
  • افزایش هزار و ١٧٩ کیلومتری طول خطوط انتقال و فوق توزیع
  • تحلیلگران در مسیر صعود بیت‌کوین سردرگم شدند
  • افزایش ذخایر آمریکا سد راه صعود نفت شد
  • بازار رمزارز‌ها / صعود دوباره بیت‌کوین به ۷۰ هزار دلار
  • ریزش قیمت طلا در راه است ؟
  • صعود دوباره بیت‌کوین به ۷۰ هزار دلار