Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-16@11:21:07 GMT

نقدی بر افشاگری کاسبان ترور

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۶۹۹۸۱

نقدی بر افشاگری کاسبان ترور

زمانی که با محاکمه پرونده بابک زنجانی مشخص شد عده‌ای، از تحریم‌های ظالمانه ضدایرانی، منفعت‌های هنگفت به جیب زده‌اند و ره صد ساله را یک شبه پیموده اند، شاید کسی تصور نمی کرد بدتر از «کاسبی از تحریم» هم رفتاری وجود داشته باشد.

از کاسبی تحریم تا کاسبی ترور!

با این حال عملکرد دو، سه روز گذشته «کاسبان ترور» که با استفاده سیاسی از خون پاک شهدای دانشمندی چون فخری‌زاده، در صدد کسب موقعیت آینده سیاسی برای خود هستند، نشان داد بالاتر از سیاهی کاسبی تحریم هم رنگی هست: کاسبی از ترور!

اکثر میدان‌داران این پروژه یا خود از سطح دانش پایینی برخوردارند و یا مخاطبانشان را بسیار ناآگاه فرض می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رسد آسیب گروه اول (کاسبان تحریم)، کمتر از گروه دوم (کاسبان ترور) است. چرا که سخنان و نوشته‌هایشان (از آنی تایم و آنی ور تا ام پی تی) سطح آگاهی‌شان را زودتر آشکار می‌کند. اما گروه دوم که در نبود نخبگان واقعی، دانشمندان مجلس کنونی هستند، با ناآگاه فرض کردن مخاطبان خود، با بیان ادعاهایی با هدف تخریب رقیب و حفظ آینده سیاسی خود، در عمل به منافع ملی کشور آسیب می‌زنند.

سند آقای نماینده: فخری‌زاده را برجام کشت

یکی از نمایندگان مجلس در پی ترور ناجوانمردانه فخری زاده، با انتشار تصویری توییت کرده است: «طبق این سند، در خلال مذاکرات منجر به "برجام"، آدرس و مشخصات دقیق #شهید_محسن_فخری_زاده رسما در اختیار بیگانگان قرار گرفته است. #خسارت_محض»

اما سندی که او ارائه کرده چیست و چه میزان به اثبات این ادعا کمک می‌کند؟

این سند، صفحه پنجم از گزارش جمع بندی آژانس در موضوع پی ام دی در تاریخ ۲ دسامبر ۲۰۱۵ با عنوان «ارزیابی نهایی در مورد مسائل برجسته گذشته و حال برنامه هسته‌ای ایران» است و در آن به برخی ادعاهای قبلی رسیده به آژانس که ایران را متهم به قعالیت هسته‌ای نظامی می‌کرد، اشاره شده و در بیان این ادعاها،  چند نام مثل پروژه آماد، دفتر ارکیده و سایت مژده نزدیک دانشگاه مالک اشتر تهران هم آمده است.

برخلاف آنچه این نماینده  ادعا می‌کند، مشخصات فخری زاده در دهه هشتاد شمسی توسط عوامل سیا و موساد به آژانس داده شد و در قطعنامه ۱۷۴۷ مصوب ۴ فروردین ۱۳۸۶ در فهرست تحریم شورای امنیت قرار گرفت. با این حال در اولین خبر شهادت فخری زاده که در رسانه‌های فارسی زبان منتشر گردید، به دروغ ادعا شد «رسانه‌های اسرائیلی ادعا کرده بودند که نام این دانشمند از طریق لیست‌های سازمان ملل به دست موساد رسیده است.» مطلبی که ۱۸۰ درجه خلاف واقعیت است و نشان می‌دهد عوامل ترور علاوه بر موفقیت در ترور فخری زاده، به کمک امثال این نماینده، در دادن آدرس غلط و پروژه اختلاف افکنی بعد از ترور هم تا حدی موفق بوده اند.

خروج فخری زاده از تحریم، نتیجه سند مورد اشاره دلواپسان

در همین متن مورد اشاره نیز تاکید شده که این اطلاعات، سال ۲۰۱۱، یعنی دوسال قبل از  دولت روحانی در گزارش آژانس منتشر شد و در واقع نتیجه گزارش PMD، تبرئه ایران از ادعاهای سیا، موساد و منافقین در خصوص جنبه نظامی برنامه هسته‌ای بود.

در پایان گزارش PMD  آمده است: «ارزیابی آژانس این است که قبل از پایان سال ۲۰۰۳ طیفی از فعالیت‌های مرتبط با ساخت ابزار انفجاری در ایران به صورت تلاش‌های هماهنگ انجام شده است، و برخی از فعالیت‌ها قبل از سال ۲۰۰۳ انجام شده‌اند. ارزیابی آژانس این است که این فعالیت‌ها، از سطح مطالعات امکان‌سنجی و علمی، و کسب برخی صلاحیت‌ها و توانمندی‌های فنی مرتبط بالاتر نرفته‌اند. آژانس هیچ شواهد موثقی درباره فعالیت‌هایی در ارتباط با ساخت بمب انفجاری هسته‌ای بعد از سال ۲۰۰۹ در اختیار ندارد. آژانس هیچ نشانه موثقی درباره انحراف مواد هسته‌ای در ارتباط با جنبه‌های نظامی احتمالی در برنامه هسته‌ای ایران نیافته است.»

در واقع این بررسی نهایی بود که خط پایانی بر بیش از ۱۰ سال فضاسازی علیه ایران با اتهام فعالیت هسته‌ای نظامی گذاشت و باعث شد با صدور قطعنامه ۲۲۳۱، قطعنامه‌های قبلی سازمان ملل علیه برنامه اتمی ایران، از جمله قطعنامه ۱۷۴۷ که فخری زاده را در فهرست تحریم شورای امنیت گذاشته بود، لغو شود و در این مسیر، دولت روحانی تقاضاهای مکرر برای مصاحبه بازرسان آژانس با فخری زاده را هم نپذیرفت.

با این حال برخی با چشم بستن بر این حقایق و دادن آدرس اشتباه، عملا در پروژه اختلاف افکنی دشمن بازی می‌کنند؛ رویه ای که دود آن بیش از دولت روحانی و وزیر خارجه‌اش، به چشم ملت ایران می رود و منافع کشور را به خطر می اندازد. آن گونه که رضا نصری، حقوقدان بین الملل در واکنش به طرح اخیر مجلس،  خطاب به قالیباف تذکر داده است: «اگر اجرای پروتکل الحاقی را متوقف و بازرسان اخراج کنید، دو ماه دیگر آقای بایدن همین موضوع را به اولین نقطه اجماع علیه ایران تبدیل می‌کند و برای ملزم کردن ایران به اجرای پروتکل و بازگرداندن بازرسان از شورای امنیت قطعنامه خواهد گرفت و چین و روسیه هم به آن رأی خواهند داد.»

مسیر تندروی انتها ندارد

با این حال تجربه نشان داده تندروی مسیری است که پایان ندارد، چون در مسیر تندروی کسی پیشروتر است که از تندروها هم تندتر برود. از همین رو حمید رسایی، نماینده اسبق  مجلس، در واکنش به طرح جدید مجلس درباره پایان عمل به پروتکل الحاقی، خطاب به قالیباف نوشته: «این شیوه که شما با فشار، خواسته خودتان (مشروط و موکول شدن توقف پروتکل به دو ماه دیگر) را در کمیسیون نهایی کنید، مدل لاریجانی است.»

چشم امید به درایت رهبری

در میان این فضای تندروی، چشم امید به درایت رهبر معظم انقلاب است که با وجود فشارهای مکرر تندروها که در ظاهر دولت و درواقع ایشان را هدف قرار گرفته، با تدبیر به تحقق منافع ملی کشور می‌اندیشند. از یاد نبریم که به رغم اقداماتی چون آتش زدن برجام در مجلس، رهبر معظم انقلاب در دیدار خود با اعضای دولت در شهریور ۹۷ (بعد از خروج آمریکا از برجام) ضمن تاکید بر ناامیدی از اروپا به رغم ادامه مذاکرات اظهار کردند: «از من هم گاهی سؤال می‌شود که شما گفتی که برجام را آتش می‌زنی، چرا آتش نزدی؟ علّتی که آتش نزدیم همین بود که گفتیم شاید بشود منافع ملّی را با آن تأمین کرد؛ وَالّا اگر آدم بفهمد که منافع ملّی تأمین نمی‌شود، ما هم آتش ‌زدن را بلدیم که این کار را بکنیم.»

این تدبیر رهبری البته نتایج زیادی هم داشت که یکی از آنها شکست تاریخی و کم‌سابقه آمریکا در تصویب قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی  ایران در شورای امنیت سازمان ملل بود که مشخص کرد با وجود پنج سال تبلیغات مخالفان خارجی و داخلی، برجام همچنان زنده است.

***

متن انگلیسی و ترجمه بخش مورد استناد گزارش PMD 

E. Area Assessments

21. As previously reported,)28( the Agency has focused its analysis of Iran’s nuclear programme on an acquisition path involving high enriched uranium (HEU). Based on indicators observed by the Agency in connection with Iran’s nuclear activities, the Agency’s work has concentrated on an analysis pertinent to the development of an HEU implosion device.

E.1. Programme management structure

 22. Information available to the Agency prior to November 2011 indicated that Iran had arranged, via a number of different and evolving management structures, for activities to be undertaken in support of a possible military dimension to its nuclear programme. According to this information, the organisational structures covered most of the areas of activity relevant to the development of a nuclear explosive device.

The information indicated that activities commenced in the late 1980s within Departments of the Physics Research Centre (PHRC) and later, under the leadership of Mohsen Fakhrizadeh, became focused in the early 2000s within projects in the AMAD Plan, allegedly managed through the ‘Orchid Office’. Information indicated that activities under the AMAD Plan were brought to a halt in late 2003 and that the work was fully recorded, equipment and work places were either cleaned or disposed of so that there would be little to identify the sensitive nature of the work that had been undertaken. Eventually, according to the information, a new organization known as the Organization of Defensive Innovation and Research29 was established by Mohsen Fakhrizadeh and based at the Mojdeh Site near Malek Ashtar University in Tehran. 

----------------

28 GOV/2011/65, Annex, para. 17.

29 Known from its Farsi initials as “SPND”, (2011 Annex, Figure, p.5).  

***

E.  ارزیابی محیط

۲۱. همانطور که پیشتر گزارش شد،(۲۸) آژانس تحلیل خود از برنامه هسته‌ای ایران را بر مسیر دستیابی به اورانیوم با درصد غنای بالا (HEU) متمرکز کرد. بر اساس شاخص های تحت نظارت آژانس در ارتباط با فعالیت های هسته ی ایران، فعالیت آژانس بر تحلیل مربوط به توسعه وسیله انفجاری اورانیوم با درصد غنای بالا (HEU) متمرکز شده است.

E.۱. ساختار مدیریت برنامه

۲۲. اطلاعاتی که قبل از نوامبر ۲۰۱۱ در اختیار آژانس قرار گرفته است، نشان می دهد که ایران از طریق ساختارهای مدیریتی متفاوت در حال تحول، مقدمات فعالیت هایی در حمایت از ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای خود را فراهم آورده است. طبق این اطلاعات، ساختارهای سازمانی، اکثر حوزه های فعالیت مربوط به توسعه وسیله انفجاری هسته‌ای را تحت پوشش قرار می دهد. این اطلاعات نشان می دهد که فعالیت هایی که اواخر ۱۹۹۰ در دپارتمان های مرکز تحقیقات فیزیکی (PHRC) آغاز شده است و بعدها، تحت مدیریت محسن فخری زاده، در اوایل سال ۲۰۰۰ در پروژه های طرح «آماد» (AMAD) مورد توجه قرار گرفت، ظاهراً از طریق «دفتر ارکید» مدیریت شده است. اطلاعات نشان داد که فعالیت های تحت طرح آماد، اواخر ۲۰۰۳ متوقف شد و تمامی فعالیت های آن به طور کامل ثبت شده است و تجهیزات و دفاتر کاری طوری پاکسازی شده اند که آثار اندکی برای تعیین ماهیت حساس فعالیت هایی که صورت گرفته، وجود داشت. در نهایت، طبق اطلاعات، سازمان جدیدی معروف به سازمان ابتکار و تحقیق دفاعی توسط محسن فخری زاده تأسیس شده است و در نزدیکی سایت «مژده» در نزدیکی دانشگاه مالک اشتر در تهران مسقر شده است.

---------------

۲۸. ضمیمه گزارش GOV/۲۰۱۱/۶۵، پاراگراف ۱۷.

۲۹. براساس حروف فارسی اول آن، سپند. (پیوست ۲۰۱۱ ، شکل ، صفحه ۵)

برچسب‌ها برجام مجلس شورای اسلامی تروریسم محسن فخری‌زاده پروندهٔ خبری ترور دانشمند ممتاز هسته ای و دفاعی ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام مجلس شورای اسلامی تروریسم محسن فخری زاده برجام مجلس شورای اسلامی تروریسم محسن فخری زاده اخبار کنکور برنامه هسته ای محسن فخری زاده شورای امنیت فعالیت هایی فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۹۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحولات اوکراین| استفاده آمریکا از کی‌یف برای اهداف نظامی

تفاوت دیدگاه کاخ سفید درباره کمک به اوکراین و اسرائیل، مخالفت سوئیس با مشارکت در اقدامات ضدروسی، درخواست مسکو از آژانس برای تعیین منبع حملات به نیروگاه زاپروژیا و اعتراف بورل به شکست سیاست خارجی اتحادیه اروپا، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن در توضیح گزارش وزارت خارجه آمریکا در مورد پایبندی به توافقات و تعهدات در زمینه کنترل تسلیحات، خلع سلاح و عدم اشاعه به این واقعیت اشاره کرد که ایالات متحده اوکراین را به میدان آزمایشی برای اجرای غیرقانونی برنامه های نظامی-بیولوژیکی خود تبدیل کرده است.

آنتونوف در پیامی در کانال تلگرامی نمایندگی دیپلماتیک روسیه در این باره نوشت: نقض مداوم معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای از طریق ذخیره سازی سلاح های هسته ای تاکتیکی ایالات متحده در خاک اروپا یک راز آشکار شده است و در این راستا،  اوکراین به طور کامل توسط پنتاگون به میدان آزمایشی برای اجرای غیرقانونی برنامه های نظامی-بیولوژیکی تبدیل شده است.

در عین حال، سفیر روسیه تاکید کرد که مقامات آمریکایی از این مسئله شرمسار نیستند که این آنها بودند که معماری توافقنامه مربوط به عدم گسترش تسلیحات هسته ای که در طول چندین دهه ساخته شده بود، که بر اساس پیمان آسمان های باز، محدودیت سیستم های موشکی ضد بالستیک و نابودی موشک‌های میان‌برد و کوتاه‌برد، را به طور کامل نابود کردند. 

آنتونوف افزود: «نفوذ مخرب ایالات متحده به فضای خارج از جو کره زمین نیز کشیده شده است. با این حال استراتژیست‌های آمریکایی تلاش می‌کنند روسیه را متهم کنند که قصد دارد سلاح‌های هسته‌ای در فضا قرار دهد تا طرح‌های نظامی خود در مدار را  توجیه کنند».

پیش از این، کنستانتین کاساچوف، نایب رئیس شورای فدراسیون (سنای) روسیه نیز  با اشاره به وجود آزمایشگاه های بیولوژیک پنتاگون در اوکراین در طول دهه گذشته، یادآور شد: اکنون نیز  اوکراین محل آزمایش فناوری های خطرناک غربی شده است. 

وزارت دفاع روسیه بارها هشدار داده بود که در  چارچوب برنامه‌های بیولوژیکی نظامی ایالات متحده در اوکراین روی عوامل بیماری‌زای عفونت‌های خطرناک و آزمایش داروهای مختلف روی اوکراینی‌ها و نیروهای نظامی این کشور کار می شود. 

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هفتصد و هشتاد و سومین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

توضیح کاخ سفید درباره تفاوت بین درگیری در اوکراین و وضعیت پیرامون اسرائیل 

جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، شب گذشته در  یک کنفرانس خبری، اعلام کرد که تفاوت اصلی بین درگیری اوکراین و وضعیت کنونی در خاورمیانه به ناتوانی ایالات متحده در کمک مستقیم به کی‌یف در رهگیری اهداف هوایی مربوط می‌شود، در حالیکه دستان این کشور برای اقدام در منطقه خاورمیانه باز است.

 کربی گفت: «این دو مناقشه درگیری‌هایی مختلف، حریم هوایی متفاوت و تهدیدات متفاوتی هستند. رئیس جمهور جو بایدن از همان آغاز درگیری در اوکراین به صراحت گفت که ایالات متحده در این درگیری به صورت نقش نظامی مشارکت نخواهد داشت.»

این مقام کاخ سفید  یادآور شد که ایالات متحده در گذشته به اوکراین در تامین تجهیزات دفاع هوایی کمک می‌کرد، اما اکنون به دلیل عدم موافقت مجلس نمایندگان با لایحه مربوطه، کی‌یف هنوز کمک مالی و نظامی مضاعفی دریافت نکرده است. در همین راستا کربی بار دیگر از کنگره آمریکا خواست تا به سرعت تخصیص کمک به اسرائیل و اوکراین را تصویب کند.

"مایک جانسون"، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نیز اعلام کرده که موضوع ارائه کمک‌های مضاعف به اوکراین و اسرائیل در کنگره ایالات متحده در قالب بسته‌های جداگانه‌ بررسی خواهد شد.

مخالفت سوئیس با مشارکت در  گروه جستجوی دارایی‌های روسیه

بزرگترین نیروی سیاسی در کشور سوئیس - حزب مردم سوئیس، مخالف پیوستن این کشور به گروهی است که در جستجو و مسدود کردن دارایی‌های روسیه برای استفاده از آنها برای کمک به اوکراین است. این مسئله در یک بیانیه مطبوعاتی منتشره در وب سایت رسمی این حزب مشخص شده است.

نمایندگان حزب مردم سوئیس در پارلمان مشارکت این کشور در کارگروه چند ملیتی REPO برای جستجوی دارایی‌های روسیه و همچنین اجرای تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه" را رد کرده است. به عقیده این حزب، الحاق سوئیس به این "گروه ضربت" به هیچ وجه با اصل بی طرفی این کشور سازگار نیست.

علاوه بر این، در این بیانیه یادآوری شده که سوئیس باید از مشارکت در طرح سپر آسمانی اروپا، که توسط آلمان در سال 2022 به منظور تقویت نیروهای دفاع هوایی کشورهای ناتو پیشنهاد شده، خودداری کند. این حزب تاکید کرد: مشارکت سوئیس [در این ابتکار] گام دیگری در جهت پیوستن به ناتو بوده و به معنای تضعیف بیشتر بی طرفی سوئیس خواهد بود.

چند روز قبل روزنامه، پولیتیکو به نقل از کارشناسان متعدد در زمینه سیاست و تحریم، گزارش داد که بریتانیا هرگز نمی تواند دارایی‌های روسیه را مصادره کند، زیرا این کشور هیچ مبنای قانونی برای این اقدام ندارد.در ماه مارس، دیوید کامرون، وزیر امور خارجه گفت که لندن آماده است به کی‌یف وامی به میزان دارایی‌های مسدود شده به این دلیل که روسیه پس از پایان درگیری مجبور به پرداخت غرامت خواهد شد، ارائه دهد.

در آلمان گزارش شده که حجم دارایی‌های مسدود شده روسیه در این کشور حدود 3.9 میلیارد یورو است.

همانطور که دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین در اوایل فوریه تاکید کرد، اقدام غیرقانونی توقیف دارایی‌های روسیه به هر شکلی از سوی مسکو در دادگاه‌های بین المللی مورد اعتراض قرار خواهد گرفت.

برنامه سفر رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به روسیه و اوکراین در آینده نزدیک 

رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، شب گذشته پس از نشست شورای امنیت سازمان ملل در جمع خبرنگاران، از قصد خود برای سفر به روسیه و اوکراین خبر داد و تاکید کرد که این سازمان کانال‌های ارتباطی خود با مسکو و کی‌یف را حفظ خواهد کرد.

گروسی با اشاره به اینکه ماموریت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امکان تعامل با هر دو طرف را با وجود شرایط دشوار فراهم می‌کند، افزود: هنوز تاریخ دقیقی برای این سفرها وجود ندارد، اما به زودی مشخص خواهد شد.

رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اوایل ماه مارس به روسیه سفر کرد و با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در بندر سوچی دیدار و گفتگو کرد.

درخواست روسیه از آژانس برای مشخص کردن منبع حملات به نیروگاه زاپروژیا 

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در نشست شب گذشته شورای امنیت تاکید کرد که این کشور از کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) انتظار دارد که صادقانه منبع حملات به نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا را مشخص کنند، زیرا این موضوع در درجه اول به امنیت هسته‌ای کل اروپا مربوط است.

نبنزیا گفت: «این یک موضوع سیاسی نیست. اکنون فقط بحث ایمنی نیروگاه و ایمنی هسته‌ای و پرتویی اروپا مطرح است. تردید دبیرخانه آژانس برای نامیدن طرف حمله کننده تنها مقامات کی‌یف را به اقدامات بسیار خطرناک بیشتر تشویق می کند.»

نماینده دائم روسیه افزود: «مسکو همچنین انتظار دارد که اتحادیه اروپا امنیت خود را فدای رضایت ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین نکند. مایلم باور کنم که افکار عمومی کشورهای اروپایی خطر چنین سناریویی را درک کرده و اجازه نخواهند داد که امنیت آنها قربانی اهداف دیوانه وار زلنسکی شود.»

نبنزیا تأکید کرد که «تفسیر غیرمشخص بمباران نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا» که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به آن پایبند است، می‌تواند منجر به فلج شدن فعالیت آژانس شود.

در عین حال، نماینده دائم روسیه در سازمان جهانی از طرف دولت از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به دلیل محکومیت فوری حملات به نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا تشکر کرد.

بطور همزمان، رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گفت: شورای امنیت سازمان ملل باید تمام تلاش خود را برای کاهش خطر حوادث خطرناک در نیروگاه زاپروژیا انجام دهد. 

اعلام آمادگی  روسیه برای محافظت از در برابر تحریکات و حملات اوکراین 

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در نشست شورای امنیت تاکید کرد که روسیه به حفاظت از نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا در برابر تحریکات و حملات اوکراین ادامه خواهد داد.

واسیلی نبنزیا توضیح داد که نیروهای مسلح اوکراین در حملات اخیر بر گلوله باران شهر انرگودار Energodar، جایی که کارکنان نیروگاه و اعضای خانواده آنها زندگی می‌کنند، و همچنین منطقه صنعتی اطراف نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا متمرکز شده اند. به گفته وی، نیروهای مسلح روسیه تنها طی یک هفته تا 100 یا بیشتر پهپاد اوکراینی را در این منطقه رهگیری و سرکوب کردند.

این دیپلمات با اشاره به اینکه مسکو شورای امنیت سازمان ملل و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را از افزایش شدت حملات طرف اوکراینی طی چند ماه گذشته به نیروگاه هسته‌ای زاپروژیه مطلع کرده است، افزود: کشورهای غربی با اظهارات بی تفاوت خود و عدم محکومیت این حملات، در گناه کی‌یف در حمله به این تاسیسات هسته‌ای شریک هستند. 

روسیه هرگز در سلاح سنگین مستقر نکرده است

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل بار دیگر توجه اعضای شورای امنیت را به این واقعیت جلب کرد که روسیه هرگز تسلیحات سنگین را در نیروگاه زاپروژیا مستقر نکرده و یا حملاتی را از خاک خود انجام نداده است. 

واسیلی نبنزیا افزود: تداوم حملات به محوطه مجاور این نیروگاه ممکن است منجر به  "یک فاجعه هسته‌ای در مقیاس منطقه‌ای و حتی جهانی" شود. در این رابطه این دیپلمات از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و کشورهای جهان خواست تا «هر کاری که ممکن است برای نجات جهان از یک حادثه هسته‌ای انجام دهند».

او افزود: روسیه انتظار دارد که اروپا غریزه حفظ خود را داشته باشد، زیرا اگر اوکراین به حملات خود به نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا ادامه دهد، وقوع یک فاجعه هسته‌ای را نمی‌توان رد کرد.

تصویب طرح اصلاحی کمیسیون اروپا برای تامین مالی کی‌یف

کمیسیون اروپا طرح اصلاحی در زمینه ارائه کمک مالی به اوکراین را تصویب کرده است که اجرای آن شرط تامین مالی کی‌یف از محل صندوق اتحادیه اروپا به مبلغ 50 میلیارد یورو تا سال 2027 خواهد بود. 

بر اساس اطلاعات منتشره در وب سایت کمیسیون اروپا، وجوه این صندوق برای "حمایت از کار دولت اوکراین، پرداخت حقوق کارمندان و حقوق بازنشستگی، ارائه خدمات اساسی دولتی و همچنین بازسازی این کشور" به کی‌یف منتقل می شود.

در این بیانیه آمده است: «پرداخت‌ها مشروط به اجرای اصلاحات مورد توافق و مراحل سرمایه‌گذاری مندرج در ضمیمه تصمیم اجرایی شورای اروپا پرداخت خواهد شد.»

این طرح شامل 69 اصلاح و 10 هدف سرمایه گذاری است که به 146 شاخص کیفی و کمی تقسیم می شود. این تغییرات 15 حوزه از جمله انرژی، کشاورزی، حمل و نقل، انتقال سبز و دیجیتال، سرمایه انسانی و همچنین شرکتهای دولتی، محیط کار و ... را در بر می گیرد.

پس از تصویب این طرح در کمیسیون اروپا، بروکسل یک ماه فرصت دارد تا آن را تصویب کند. این سند به کمیسیون اروپا اجازه می دهد تا قبل از شروع پرداخت‌های متعارف، تا سقف 1.89 میلیارد یورو پیش فاینانس ارائه کند.

اعتراف وزیر انرژی اوکراین به خسارات عظیم وارد شده به ظرفیت تولید 

گرمان گالوشینکو، وزیر انرژی اوکراین، در حاشیه نشست غیررسمی وزرای انرژی اتحادیه اروپا در بروکسل، خسارات بسیار گسترده وارده به ظرفیت تولید برق این کشور که حجم آن به 7 گیگاوات می رسد، را مورد تایید قرار داد.

او به خبرنگاران گفت: ما تخمین می‌زنیم که تقریباً 7 گیگاوات در سیستم برق رسانی خود از دست داده‌ایم. این حجم عظیمی از ظرفیت تولید ماست.»

وزیر انرژی اوکراین افزود که اخیراً چندین اتو ترانسفورماتور فشار قوی تخریب شده و تولید انرژی در منطقه خارکف در شرق اوکراین تقریباً به طور کامل از بین رفته است.

طبق برخی گزارشها، ظرفیت تولید برق اوکراین تا پاییز 2023 به 18 گیگاوات کاهش یافته بود.

بورل: سیاست خارجی اتحادیه اروپاشکست خورده است

جوزپ بورل، رسئول سیاست خارجی و دفاعی اتحادیه اروپا، اعتراف کرد که سیاست خارجی شکست خورده اتحادیه، «تمام جهان» را علیه کشورهای غربی تبدیل کرده است. او در وبلاگ خود در وب سایت سرویس اقدام خارجی اروپا نوشت: «فقدان وحدت نظر در جهان عرب و همچنین در بسیاری از کشورهای آفریقایی، آمریکای لاتین و آسیا برای ما بسیار گران تمام شده است.»

به گفته بورل، در مورد اوکراین، این اتحاد "قاطعانه عمل کرد، زیرا بین کشورهای اتحادیه اروپا اتفاق نظر خوبی وجود داشت." با این حال، اتحادیه اروپا علیرغم روابط نزدیک با اسرائیل، قادر به توقف درگیری نظامی در نوار غزه و همچنین مقابله با فاجعه انسانی و کمک به آزادی گروگان‌ها نبود.

رئیس دیپلماسی اروپا تاکید کرد که اتحادیه اروپا در آینده باید هر کاری انجام دهد تا از تقویت اتحاد جهان علیه غرب جلوگیری کند. 

پیش از این، وزیر امور اتحادیه مجارستان، یانوش بوکا، اشاره کرد که سال 2023 از بسیاری جهات برای اتحادیه اروپا یک شکست بود، از جمله به این دلیل که بروکسل کشورهای اروپایی اتحادیه را به درگیری نظامی اوکراین کشاند. او ابراز امیدواری کرد که سال جاری بتواند زمان تغییر در اتحادیه اروپا باشد و بروکسل به جای تاکید بر جنگ، طرف صلح را بگیرد.

تحولات اوکراین| نگرانی زلنسکی از وضعیت ارتش در جبهه نبردتحولات اوکراین|تلاش چین برای ایجاد شرایط گفتگوی مسکو و کی‌یفتحولات اوکراین|دردسر جدی کی‌یف بدون کمک آمریکا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحولات اوکراین| استفاده آمریکا از کی‌یف برای اهداف نظامی
  • هشدار گروسی درباره بروز یک حادثه هسته‌ای در نیروگاه زاپروژیا
  • گروسی : بازرسان ما در ایران روز گذشته مطلع شدند تمام مراکز هسته‌ای که ما هر روز بازرسی می‌کنیم بنا به دلایل امنیتی تعطیل است / این مراکز امروز برای ادامه بازرسی‌ها باز شدند
  • گروسی: مدرکی درباره ساخت سلاح اتمی در ایران نیست
  • مدیرکل آژانس: مدرکی از ساخت سلاح نیافتیم
  • مدرکی از ساخت سلاح نیافتیم/تنش‌های اخیر برفعالیت آژانس اثر نداشت
  • مدرکی از ساخت سلاح نیافتیم/تنش‌های اخیر برفعالیت آژانس اثر نداشته
  • گروسی: ما در ایران هستیم و به کارمان ادامه می‌دهیم
  • فرزند شهید فخری‌زاده: عملیات دیشب به ما آرامش داد
  • فرزند شهید فخری زاده: عملیات دیشب به ما آرامش داد