Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@18:13:54 GMT

اعضای بدن کرونایی ها را می توان اهدا کرد؟

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۷۱۱۴۲

اعضای بدن کرونایی ها را می توان اهدا کرد؟

مینو محرز ، عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا در خصوص این امر که بسیاری از مردم در مواجهه با بیماری از حضور در مراکز درمانی ترس دارند و فکر می‌کنند، اگر به کرونا مبتلا به نباشند ممکن است در این مراکز به کووید گرفتار شوند، گفت: ما با بیماران بسیاری سر و کار داریم که به دلیل ترس از ابتلا دیر به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند و زمان مفید و طلایی برای درمان را از دست می‌دهند و در هفته دوم بیماری با علائم شدیدتری مواجه می‌شوند، بنابراین عدم‌مراجعه و یا مراجعه دیر هنگام به مراکز درمانی به ضرر فرد مبتلا به کرونا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص بیماری‌های عفونی‌وگرمسیری افزود: درست است که دارو و درمان صددرصدی برای کرونا وجود ندارد و ما به درمان‌های علامتی می‌پردازیم، اما یکسری اقدامات لازم که امکان انجام آن‌ها در منزل وجود ندارد را در مراکز درمانی به بیماران ارائه می‌دهیم که موجب نجات آن‌ها می‌شود.

وی ضمن تاکید بر این موضوع که عدم مراجعه افراد به مراکز درمانی به دلیل ترس از ابتلا به کرونا فرهنگ بسیار غلطی است، ادامه داد: چنانچه بیماران یک سرماخوردگی معمولی و یا بیماری‌های زمینه‌ای نظیر مشکلات قلبی، ریوی و کلیوی داشته باشند، با حضور در مراکز درمانی و مطب پزشک دچار کرونا نمی‌شوند و بیماران زمینه‌ای که  هر چند وقت یکبار باید توسط پزشک معالج معاینه شوند و از ترس مبتلا شدن به این بیماری به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند، ممکن است دچار مشکلات جدی از جمله ایست قلبی شوند.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره به اینکه تا کنون ۹ پروتکل درمانی برای کرونا از سوی کمیته علمی ارائه شده‌است و تعداد زیادی دارو هم نوشته‌شده‌است که فقط در مرحله تحقیقات قرار دارد، اظهار کرد: درمان خاصی برای این بیماری وجود ندارد و اولا باید از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنیم و دوما در صورت ابتلا باید سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنیم تا حتی با استفاده از درمان‌های علامتی وارد مرحله پیشرفته این بیماری نشویم

اعضای بدن مبتلایان به کرونا اصلا قابل اهدا نیست

وی در خصوص این امر که گفته می‌شود اعضای بدن بیماران مبتلا کرونا که در بیمارستان بستری هستند به سایر کشورها فرستاده می‌شوند و به همین دلیل بسیاری از مردم از مراجعه به بیمارستان و بستری شدن می‌ترسند، بیان کرد: متاسفانه تعداد زیادی از مردم دچار اینفودمی که به معنی اپیدمی ناشی از فضای مجازی و بسیار بدتر از بیماری کرونا است، شده‌اند و هر مطلب دروغین که در فضای مجازی منتشر می‌شود را باور می‌کنند.

محرز با بیان اینکه اهدای عضو در کشور ما کم بوده‌است و چنین صحبت‌هایی موجب توقف آن می‌شود چرا که فرهنگ ایران آماده اهدای عضو نبوده‌است و به تازگی داشت به این موضوع عادت می‌کرد، متذکر شد: افرادی که دچار بیماری کرونا هستند اعضای بدنشان قابل استفاده نیست و کسی که عفونت داشته‌باشد را از لیست اهدای عضو خارج می‌کنند، همچنین یکی از شرایطی که انجمن برای اهدای عضو آن را قبول نمی‌کند وجود بیماری‌های عفونی است و اعضای بدن مبتلایان به کرونا اصلا قابل اهدا نیست.

هیچ دارویی خطرناکی برای کووید تجویز نمی‌شود

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری درباره این موضوع که عده‌ای معتقد هستند، تعدادی از مرگ‌ومیرها به دلیل داروهایی که اشتباه به بیماران داده می‌شود و مورد تحقیق و بررسی هستند، اتفاق می‌افتند، توضیح داد: به هیچ عنوان چنین موضوعی صحیح نیست و هیچ کدام از داروهایی که برای مبتلایان به کرونا تجویز می‌شوند کشنده و خطرناک نیستند و روی تمام آن‌ها بررسی صورت گرفته‌است و داروهای ضد ویروسی در بعضی موارد موثر هستند و در برخی موارد هم تاثیر ندارند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: بر اساس مطالعات بزرگی که صورت گرفته است بسیاری از کشورها استفاده از داروی آمریکایی را توصیه نمی‌کنند البته که این دارو توسط سازمان غذا و دارو آمریکا تصویب شده‌است، اما این داروی ضد ویروسی باید در زمان مناسبی مصرف شود و چنانچه در اوایل بیماری مورد استفاده قرار گیرد و از ورود بیماری به مراحل پیشرفته‌تر جلوگیری می‌کند.

وی ضمن تاکید بر اینکه هیچ دارویی خطرناکی برای کووید تجویز نمی‌شود، یادآور شد: لازم است یکسری از درمان‌ها برای بیماران انجام شود که از جمله آن می‌توان به مصرف داروهای ضد انعقاد اشاره کرد چرا که مکانیسم این ویروس ایجاد انعقاد است، همچنین استفاده از داروهای ضد التهاب در برخی شرایط کاملا لازم است و هنگامی که بیماران به هر دلیلی به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند این امکانات را از دست می‌دهند و اگر دیر مراجعه کنند دیگر هیچ کدام از این داروها موثر نیستند؛ اینگونه مطالبی که در خصوص عدم مراجعه به مراکز درمانی گفته می‌شود تبلیغات است.

مراجعه مبتلایان به ایدز در دوران کرونا کاهش یافته‌است

رییس مرکز تحقیقات ایذر در پاسخ به این سوال که شیوع کرونا چه مشکلاتی را برای مبتلایان ایدز به وجود آورده‌است، اشاره کرد: بیماران مبتلا به HIV که تحت درمان و مراقبت‌ هستند، به این دلیل که ۳ نوع داروی ضدویروس مصرف می‌کنند، سیستم ایمنیشان بسیار تقویت شده‌است و کمتر به کرونا مبتلا می‌شوند و اگر هم دچار این بیماری شوند، نوع خفیف آن را می‌گیرند و خیلی کم به نوع شدید آن گرفتار می‌شوند اما از مشکلات این بیماران در این دوران این است که مراجعه آن‌ها به مراکز درمانی و همچنین شناسایی موارد جدید کاهش یافته‌است که عدم تشخیص و شناسایی دیر هنگام بیماران بسیار خطرناک است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: مینو محرز بیماری کرونا بیماری کرونا ستاد ملی مبارزه با کرونا اعضای بدن کرونایی ها مراکز درمانی مراجعه اهدای عضو اعضای بدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۱۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند

شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت هفته سلامت درباره بیماری‌های واگیرداری که در سال گذشته شیوع ببشتری داشتند، گفت: یکی از مهم‌ترین بیماری‌های واگیرداری که سال گذشته با آن مواجه بودیم، بیماری آنفلوآنزا در نیمه دوم سال بود. شیوع این بیماری از اوایل مهرماه آغاز شد و در اسفند به حدی کمتر از اپیدمی رسید. ما هر ساله انتظار داریم آنفلوآنزا از اواسط آبان آغاز و به تدریج در آذر به پیک برسد و در اواخر بهمن ماه فرو بنشیند، اما سال گذشته هم شیوع این بیماری زودتر شروع شد و هم دیرتر پایان یافت.

به گزارش میزان، وی با بیان اینکه در سال گذشته به طور همزمان علاوه بر آنفلوآنزا با کرونا که همان تظاهرات بالینی را دارد نیز رو به رو بودیم و این مسئله کار را برای ما تا حدودی مشکل کرده بود، ادامه داد: خوشبختانه افرادی که واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده بودند، مشکل کمتری داشتند، امیدواریم امسال با تزریق بیشتر این واکسن به گروه‌های هدف شاهد بروز مشکل‌های کمتری در مبتلایان به این بیماری باشیم.

افزایش ابتلای کودکان به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به گرم شدن هوا و لزوم توجه به بیماری‌های فصلی افزود: خوشبختانه سال گذشته چندان بیماری گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) از نوع التور را نداشتیم چراکه دانشگاه‌های مختلف وارد عمل شدند و موارد تکثیر را شناسایی کردند.

عرشی با اشاره به اینکه سال گذشته بیماری آبله مرغان و ویرس RSV را نیز در کودکان داشتیم، بیان کرد: یکی از دلایل افزایش شیوع این بیماری‌ها در سال گذشته این بود که طی ۳ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا تماس کودکان با یکدیگر کاهش یافته بود و مدارس غیرحضوری بودند و همین امر موجب کاهش موارد ابتلا به این بیماری‌ها در آن سال‌ها شده بود و به همین دلیل موارد ابتلا به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته نسبت به سال‌های قبلش با افزایش همراه شده بود.

وی توضیح داد: خدا را شکر بعد از سال‌ها که از تصویب ورود واکسن پنوموکوک و روتاویروس به سیستم بهداشتی کشور می‌گذشت و موفق به خرید این واکسن‌ها نشده بودیم، در اواخر سال گذشته تامین اعتبار صورت گرفت و واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس وارد کشور شد، امیدواریم طی روز‌ها و هفته‌های آینده حداقل در تعدادی از استان‌ها واکسیناسیون این بیماری‌ها به صورت فراگیر انجام شود.

حجاج این دو توصیه را جدی بگیرند

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به آغاز ایام حج گفت: مهم‌ترین مسئله برای حجاج این است که به کم آبی بدن توجه و حتما در طول روز آب کافی مصرف کنند به ویژه اینکه ممکن است با توجه گرمای هوا شاهد گرمازدگی فراوان در حجاج باشیم.

وی تاکید کرد: به همین دلیل لازم است حجاج به توصیه‌های بهداشتی که توسط روسای کاروان‌ها به آن‌ها گفته می‌شود، توجه داشته باشند. همچنین حجاج از مواد خوراکی بسته بندی شده و بهداشتی استفاده کنند تا دچار گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) نشوند.

شیوع سویه JN ۱ کرونا در کشور

عرشی درباره وضعیت شیوع کرونا در کشور عنوان کرد: شیوع این بیماری در حال حاضر نسبت به فصل زمستان کاهش پیدا کرده هر چند موارد خفیف کووید همچنان در سطح دنیا وجود دارد و این بیماری بخش عمد‌های از سرماخوردگی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

وی گفت: آخرین سویه‌ای که هم اکنون در جریان است همان سویه JN ۱ است که بسیار واگیردار است، اما شدت بیماری آن زیاد نیست و در افراد عادی با قدرت ایمنی طبیعی شاهد بروز علائم شدید نیستیم، به طور کلی این بیماری همچنان وجود دارد، اما سویه جدیدی شیوع پیدا نکرده است.

دیگر خبرها

  • افزایش بیماران خاص در کرمانشاه
  • جراحی عجیب پیوند عضو برای اولین بار در کشور
  • اهدای اعضای یک بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی
  • اهدای اعضای بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی
  • اهدای عضو بیمار پس از ایست کامل قلبی
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • پرداخت بیش از ۱۲ هزار و ۷۳۰ میلیارد ریال به مراکز درمانی
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • هوش مصنوعی به زودی امکان درمان در خانه را فراهم خواهد کرد
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند