Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@07:17:41 GMT

طب سنتی، روشی بدون عارضه برای لاغری

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۷۴۷۲۴

طب سنتی، روشی بدون عارضه برای لاغری

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کاهش وزن و تناسب اندام از نظر بسیاری افراد به خصوص بانوان رویایی دست نیافتنی است که برخی از افراد با اراده قوی و مصرف نکردن غذا‌های پرچرب این آرزو را تحقق می‌بخشند و برخی دیگر به علت استفاده از روش‌های نادرست مانند خوردن قرص‌های لاغری یا روش‌های غلط در نیمه راه از دست یافتن به آرزوی دیرینه خود دست می‌کشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه ما می‌دانیم که مناسب‌ترین راه لاغری و کاهش وزن کم کردن حجم غذای دریافتی در طول روز است که اگر این روند به صورت مستمر ادامه داشته باشد در طول یک ماه، نتیجه خوبی می‌توان از آن گرفت به شرط اینکه در ماه‌های بعد از آن هم این تکنیک را ادامه داد.

در حال حاضر یکی دیگر از مهم‌ترین روش‌ها برای سوزاندن چربی و افزایش متابولیسم و در نهایت لاغری استفاده از توصیه‌های بی نظیر طب سنتی است که امروزه طرفداران زیادی در بین مردم داشته و بسیاری از افراد برای درمان ویروس کرونا از دمنوش‌های موثر به خصوص پونه و آویشن استفاده می‌کنند و از آن نتایج خوبی گرفته اند.

متخصصان طب سنتی مدعی هستند که استفاده از روش‌های لاغری آنان تقریبا بدون عارضه است، طب سنتی بر پایه مزاج و اخلاط استوار بوده و «سَمن مفرط» یا چاقی را یک بیماری خطرناک می‌داند. از دیدگاه طب سنتی چاقی به دو دسته تجمع پیه و چربی یا تجمع و ازدیاد عضلات تقسیم بندی می‌شود که راهکار‌های گوناگونی برای رفع هر کدام از آنها ذکر شده است.

از نظر طب سنتی افراد به ۴ دسته گرم و ‌تر (دموی)، سرد و‌ تر (بلغمی)، سرد و خشک (سوداوی) و گرم و خشک (صفرایی) تقسیم بندی می‌شوند که دو گروه اول اصولا چاق هستند و دسته سوم و چهارم لاغر اندام.

افراد با مزاج سرد و‌ تر یا همان بلغمی به چاقی همراه با چربی دچار می‌شوند و دموی‌ها دارای عضلات بیشتری هستند، بنابراین باید بدانیم که معضل چاقی شکمی بیشتر گریبانگیر بلغمی مزاج هاست که دارای اندام‌های پُر و مو‌های لخت کم پشتی بوده و خونسرد هستند، همچنین میل به سستی، تنبلی و خواب در آن‌ها بیشتر است.

طب سنتی عامل اصلی تمامی انواع چاقی را غلبه رطوبت دانسته و هر نوع افزایش حجم در بدن را ناشی از کیفیت تری یا رطوبت نام برده است. علاوه براین عامل اصلی همه انواع لاغری نیز غلبه خشکی است.

از عوامل افزایش تری در بدن می‌توان به پرخوری، دفع نکردن مواد زائد بدن، دفع خلط صفرا، خواب زیاد و نشاط اشاره کرد. کم خوری، مصرف غذا‌ها و دارو‌های بسیار گرم، قرار گرفتن در هوای بسیار گرم و بسیار سرد، یا عصبانیت رنج، فعالیت فکری زیاد، توقف طولانی در حمام، اسهال، استفراغ، ادرار یا تعریق از عوامل افزایش خشکی در بدن شناخته شده است.

توصیه‌های طب سنتی برای لاغری

۱- از مصرف بیش از حد مواد غذایی و خوراکی پرهیز کنید.

۲- غذا را کامل بجوید.

۳- غذا‌های چرب و شیرین مانند انواع شیرینی خامه ای، حلواها، شله زرد و، چربی دنبه و انواع روغن‌ها مصرف نکنید.

۴- نان را برشته میل کنید.

۵- همراه غذا مخلفاتی مانند زیتون شور با غذا مصرف نکنید.

۶- سر ساعت غذا بخورید.

۷- غذا‌های پرکالری مصرف نکنید.

۸- غذا‌های تند و ترش و شور مصرف کنید.

بیشتر بخوانید

سریع ترین روش کاهش وزن؛ ۱۰ کیلو در ۵ ساعت/ تجربه عجیب مردی که به سرعت برق و باد لاغر شد! + تصاویر

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کاهش وزن طب سنتی طب سنتی روش ها غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۴۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی | طبع زیتون گرم است یا سرد ؟ ؛ هر آنچه درباره زیتون باید بدانید

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، زیتون برای خیلی‌ها یادآور سوغاتی از خطه شمال به خصوص استان گیلان است. کمتر کسی هست که به گیلان سفر کند و زیتون پرورده آن را نخورد. یا به عنوان سوغاتی با خود نیاورد. معمولا در سفره‌ ما ایرانی‌ها، زیتون به عنوان یک چاشنی، طرفداران خاص خود را دارد.

روغن زیتون نیز به عنوان یکی از مشتقات زیتون کاربرد زیادی دارد. خیلی از افراد ممکن است مزه آن را دوست نداشته باشند اما روغن زیتون یکی از سالم‌ترین و مفیدترین ترکیبات روغنی در جهان است که بیشتر استفاده آن در آشپزی است، در تولید مواد بهداشتی هم مورد استفاده قرار می‌گیرد و خواص درمانی زیادی دارد.

تاریخچه زیتون

استفاده از زیتون قدمتی طولانی دارد و از قدیم‌الایام برای سلامتی توصیه می‌شده است. در گذشته این میوه نشانی از صلح و ثروت در برخی از کشورها بود. در حال حاضر نیز از شاخه آن در پرچم سازمان ملل به عنوان نماد صلح استفاده می‌شود.

منشأ این میوه به احتمال زیاد مناطق مدیترانه‌ای بوده و از آنجا به سایر نقاط جهان رفته است. در کشور ما نیز جایگاه اصلی این میوه را مناطق شمالی کشور به خصوص استان گیلان می‌دانند. در این استان مصرف زیتون به شکل‌های مختلف رواج زیادی دارد. اما جالب است بدانید تا قبل حمله مغول، کشت زیتون بیشتر در جنوب کشور رواج داشته است. اما بعد از حمله مغولان، ظاهراً زیتون‌کاری منحصر به رودبار در استان گیلان شده است. به طوری که ناصرخسرو در سفرنامه خود از وجود زیتون در منجیل و رودبار سخن گفته است.

وَالتِّینِ وَالزَّیْتُونِ

در باب اهمیت این میوه در اسلام همین بس که از زیتون به طور مستقیم ۶ بار در قرآن سخن به میان آمده و میوه‌ای است که خداوند به آن سوگند یاد کرده است. همچنین درباره فواید زیتون به ویژه روغن آن در روایات اسلامی نیز احادیثی از ائمه اطهار (ع) نقل شده است.

امام رضا (ع) درباره خاصیت زیتون می‌فرمایند: «زیتون غذای خوبی است. دهان را خوشبو می‌کند و بلغم را می‌زداید و رنگ چهره را روشن می‌گرداند. و اعصاب را محکم ساخته، خشم و غضب را فرو می‌نشاند». درباره اهمیت روغن زیتون پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند:« روغن زیتون بخورید، زیرا صفرا و سودای بدن را متعادل می‌سازد، بلغم را از بین می‌برد، اعصاب را قوی و انسان را خوش‌اخلاق و نیک‌نفس می‌کند، غم و اندوه را برطرف می‌نماید».

مهشید محمدی‌زادگان کارشناس تغذیه درباره ارزش غذایی زیتون می‌گوید: زیتون را در هرم غذایی که داریم جزو گروه روغن‌ها حساب می‌کنیم. ۷ زیتون سبز، ۱۰ زیتون سیاه، و یک قاشق روغن زیتون هر کدام ۴۵ کالری دارند.
از نظر خواص درمانی به خاطر آنتی اکسیدان‌هایی زیتون یا روغن آن دارد در درمان بسیاری از بیماری‌ها مخصوصا پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی، آلزایمر، سلامت مغز، جلوگیری از بیماری‌های التهابی و فشار خون بالا، تنظیم قند خون و پیشگیری از سرطان موثرند.

در رژیم‌های مدیترانه‌ای که بر پایه میوه، سبزیجات و دانه‌های روغنی است و اکنون خیلی متداول است زیتون یکی از مواد غذایی پرمصرف است. همچنین در رژیم‌های غذایی، زیتون چون خیلی خاصیت سیرکنندگی دارد ما می‌توانیم به عنوان میان وعده استفاده کنیم. زیتون حتی در کنار صبحانه در رژیم‌های لاغری خیلی می‌تواند کمک کند. مصرف زیتون سبز در کشور ما متداول است و طعم زیتون سبز را بیشتر می‌پسندیم.

راهنمای خرید انواع زیتون | با انواع زیتون آشنا شوید؛ از سبز و سیاه تا تلخ و پرورده | کدام زیتون بیشترین خاصیت را دارد؟

اهمیت زیتون در طب سنتی

بر اساس طب سنتی زیتون جزو میوه‌ها با طبیعت گرم و خشک است. که باید با مصلحات آن مغز گردو، مغز بادام، سرکه و شیرینی‌های طبیعی مورد استفاده قرار گیرد. افراد گرم مزاج نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند. همچنین توصیه می‌شود زیتون همراه غذا میل شود چرا که باعث تقویت معده می‌شود. از نظر آن‌ها بهترین نوع زیتون، زیتونی است که در آب نمک پروده شود.

انواع زیتون

زیتون از نظر رنگ دارای انواع مختلفی است که مهم‌ترین آن‌ها زیتون های سبز و سیاه می‌باشد. جالب است بدانید میوه همه درختان زیتون در ابتدا به رنگ سبز است و در نهایت با گذشت زمان ممکن است با توجه به گونه‌ی درخت رنگ آن‌ها تیره شده و در هنگام رسیدن کامل سیاه رنگ ‌شوند. زیتون سبز و سیاه تفاوت چندانی با هم ندارند و شاید تنها تفاوتشان این باشد که زیتون‌های سیاه کمی روغنی‌تر هستند. در کشور ما زیتون سیاه قابل کشت نیست. اسپانیا و ایتالیا از تولیدکنندگان اصلی این نوع زیتون هستند.

روغن زیتون

شاید یکی از مهم‌ترین شیوه‌های مصرف زیتون، تبدیل آن به روغن است. روغنی که به مراتب مفیدتر از روغن‌های حیوانی است و می‌توان از آن برای پخت‌وپز، تهیه لوازم بهداشتی و داروسازی استفاده کرد. این نکته قابل یادآوری است که روغن زیتون تصفیه نشده و بکر خواص بیشتری دارد.

برای نگهداری از روغن زیتون باید به دو نکته توجه کنیم. این روغن به شدت در مقابل نور و هوا آسیب پذیر است. بهتر است برای نگهداری طولانی مدت آن در مکان خشک و خنک و درون شیشه‌های تیره نگهداری شود. قرار گرفتن آن در فضای باز بدون درب باعث فساد آن می‌شود.

همچنین استفاده از روغن زیتون برای سرخ کردن با درجه حرارت بالا توصیه نمی‌شود چرا که در دمای بالا ممکن است برخی از خواص‌اش را از دست دهد. جالب است بدانید که کشورهای مدیترانه‌ای بیشترین مصرف‌کنندگان این روغن در جهان هستند که یکی از رموز عمر بالا در این کشورها محسوب می‌شود. کشورهای اسپانیا، ایتالیا و یونان عمده‌ترین کشورهای تولید کننده روغن زیتون در جهان هستند. در کشور ما نیز دو شهر رودبار و طارم از تولیدکنندگان بزرگ این روغن هستند. بهترین زمان برای خرید روغن تازه زیتون پاییز است چرا که زمان تولید آن در این فصل است.

زیتون پرورده

زیتون پرورده یکی از چاشنی‌های پرطرفداری است که اصالت آن به استان گیلان برمی‌گردد اما در شهرهای مختلف کشور به شیوه‌های مختلفی آن را درست می‌کنند. برای تهیه آن به شیوه‌ سنتی گیلانی ابتدا آب انار ترش را با رب انار شیرین مخلوط کنید. سپس سیر له شده، نمک، فلفل، روغن زیتون، گردوی خورد شده و سبزی‌های معطر را به مواد اضافه کرده، و در آخر زیتون بدون هسته را به مواد اضافه و خوب مخلوط کنید. حدود ۱۲ ساعت در ظرف در بسته در یخچال قرار دهید، تا مزه‌ها به خورد هم برود. در مخلوط سبزی‌های معطر از زولنگ(سبزی بومی شمال) به عنوان سبزی اصلی، نعناع، کمی مرزه، گشنیز، پونه استفاده می‌شود. اما اگر این ترکیب در دسترس نبود، از سبزی‌های معطری مانند نعناع، مرزه، آویشن، گلپر، جعفری و گشنیز استفاده کنید.

برگ زیتون

برگ زیتون خواص درمانی بسیاری مانند کنترل فشارخون، درمان دیابت، جلوگیری از پوکی استخوان، خواص ضدویروسی، جلوگیری از بیماری‌های قلبی و... دارد. شما می‌توانید آن را هم به صورت تازه، چای یا عصاره مصرف کنید.

چای برگ زیتون

پس از چیدن برگ‌ها، باید آن‌ها را کاملا خشک کنید و پس از خرد کردن ساقه و اضافات آن‌ها را جدا کنید. سپس یک قاشق از برگ خرد شده زیتون را در یک فنجان آب جوش بریزید، این چای بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آماده نوشیدن است.

زیتون به عنوان یکی از میوه‌های پر خاصیتی است که طرفدران زیادی دارد. علاوه بر مصرف خوراکی خواص درمانی زیادی هم دارد و تاثیرات استفاده از روغن آن در پیشگیری از برخی از انواع سرطان‌ها اثبات شده است.

کد خبر 846609 برچسب‌ها خواص مواد غذایی طب سنتی خبر مهم زيتون - روغن زيتون

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D
  • چگونه آب لیموی اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟
  • بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی | طبع زیتون گرم است یا سرد ؟ ؛ هر آنچه درباره زیتون باید بدانید
  • برای خود و دیگران خودسرانه دارو تجویز نکنیم!
  • مواد توهم‌زا چه عارضه هایی دارند/ تسریع در روند مرگ سلولی
  • ورزش عصرگاهی برای افراد چاق مفیدتر است
  • وقتی پزشک عمومی نسخه لاغری می‌پیچد!
  • کاهش وزن ناگهانی سبب این بیماری می‌شود
  • کاهش وزن سریع چه بلایی سرتان می‌آورد