Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهوری اسلامی ایران در پیامی به مجمع عمومی سازمان ملل متحد به مناسبت روز بین‌المللی همبستگی با مردم فلسطین، جامعه جهانی را به مقابله با اقدامات رژیم کودک‌کُش صهیونیستی که ناقض حقوق بشر و نیز مفاد قطعنامه‌های متعدد سازمان ملل است، فرا خواند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، همزمان با فرا رسیدن روز بین المللی همبستگی با مردم فلسطین، روز سه شنبه مراسمی با مشارکت نمایندگان کشورهای عضو سازمان ملل در مقر این سازمان در نیویورک برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم که به ابتکار "کمیته حق لاینفک مردم فلسطین"، وابسته به مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد، شرکت کنندگان با محکوم کردن اقدامات غیرقانونی رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی فلسطین، همبستگی خود را با مردم فلسطین اعلام کردند.

پیام حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری ایران به شرح زیر است:

"به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین، مایلم به نمایندگی از ملت و دولت کشورم حمایت قاطع جمهوری اسلامی ایران را از مردم فلسطین جهت حصول به آرمان های خود، اعلام دارم.

روز ۲۹ نوامبر، یادآور بیش از هفت دهه اشغال سرزمین فلسطین توسط رژیم غاصب صهیونیستی و درد و رنج ناتمام مردم فلسطین و ادامه ظلم و بی عدالتی در حق ملت مظلوم فلسطین است. این امر در حالی است که هر روز شاهد هرچه بیشتر شدن سیاست های تجاوزرکارانه و نژادپرستانه و جنایات سازمان یافته این رژیم از جمله پیگیری طرح الحاق و به شهادت رساندن مردم مظلوم فلسطین و  ادامه تحریم های ضد حقوق بشری علیه مردم غزه در شرایط همه گیری ویروس کرونا و محدودیت و محرومیت آن ها در دسترسی به حداقل نیازمندی های پزشکی و کمک های بهداشتی می باشیم.

ادامه آوارگی حدود پنج میلیون فلسطینی، گسترش اشغالگری از طریق شهرک سازی در کرانه باختری و بیت المقدس شرقی، پاک سازی نژادی فلسطینیان و محاصره ظالمانه نوار غزه از جمله پیامدهای غمبار اشغال فلسطین می باشد. در این رابطه، تشدید اقدامات رژیم صهیونیستی در یهودی سازی قدس شریف و تغییر بافت جمعیتی و جغرافیایی آن و نیز حمایت نیروهای صهیونیستی از افراطیون صهیونیست در تعرض به حقوق فلسطینیان، در حالی صورت می پذیرد که وضعیت این منطقه به دلیل شهرک سازی گسترده و کوچاندن اجباری ساکنان غیریهودی، ابعاد بسیار خطرناکی یافته است. این رویکرد رژیم صهیونیستی در واقع با هدف یهودی سازی و تخریب مظاهر تاریخی و اسلامی بیت المقدس، سیطره بر کل اراضی فلسطینی و ممانعت از حق بازگشت فلسطینیان بوده و بار دیگر نیات نژادپرستانه این رژیم در اشغال بیشتر سرزمین فلسطینیان و بی توجهی به حقوق مسلم آنان را آشکار می سازد. جمهوری اسلامی ایران معتقد است که این اقدامات نه تنها موجب تشدید وخامت اوضاع در سرزمین های اشغالی خواهد شد، بلکه پیامدهای امنیتی منطقه ای و بین المللی گسترده ای را نیز در پی خواهد داشت.

همه این اقدامات رژیم صهیونیستی در شرایطی صورت می گیرد که متاسفانه جامعه جهانی در پایان دادن به این تراژدی و احقاق حقوق از دست رفته مردم بی دفاع فلسطین اقدام موثری انجام نداده است. رژیم صهیونیستی به دلیل برخورداری از حمایت های برخی کشورهای عضو دایم شورای امنیت هر روزه بر دامنه اقدامات غیرانسانی خود علیه فلسطینیان افزوده است. این رژیم همچنین با اتخاذ اقدامات و سیاست های تجاوزکارانه در منطقه خاورمیانه به خصوص تجاوز به سوریه و لبنان و برنامه مخفیانه تولید سلاح های کشتار جمعی، صلح و ثبات در کل این منطقه را به مخاطره انداخته است.

جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر تداوم حمایت های همه جانبه خود از آرمان انسانی و رهایی بخش مردم فلسطین و ارج نهادن به ایستادگی ها و مقاومت تحسین برانگیز و مشروع آنان علیه تجاوزات و اشغالگری های رژیم صهیونیستی، جامعه جهانی را به مقابله با اقدامات رژیم کودک کش صهیونیستی که ناقض حقوق بشر و نیز مفاد قطعنامه های متعدد سازمان ملل می باشد، فرا می خواند.

جمهوری ا سلامی ایران ضمن محکوم نمودن اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی در کشتار فلسطینیان در بند این رژیم و شکنجه زندانیان به خصوص زنان و کودکان در بند و نیز الحاق و معامله قرن و استمرار محاصره نوار غزه و تاکید بر لزوم اقدامات فوری کشورهای اسلامی و جامعه جهانی برای پایان دادن به این محاصره ظالمانه، راه حل مساله فلسطین را نه در مسیر عادی سازی روابط با این رژیم نا مشروع، بلکه از طریق وحدت کشورهای اسلامی و جامعه جهانی و اقدامات قاطع ایشان برای مقابله با سیاست های تجاوزکارانه و ضد حقوق بشری این رژیم             می داند.

توافقات مصنوعی و صوری برخی کشورهای منطقه با اسرائیل که قبلا هم با این رژیم رابطه داشتند و فقط آن را علنی کردند، خیانت به آرمان فلسطین است و ما هم همراه با تمام فلسطینی ها چنین خیانتی را محکوم می کنیم.

جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که پایان یافتن درگیری ها و اختلافات دراز مدت در خاورمیانه و برقراری صلح عادلانه و پایدار در این منطقه جز از طریق حل و فصل مساله فلسطین و پایان دادن به اشغال کلیه سرزمین های اشغالی، اعطای حق تعیین سرنوشت به ملت فلسطین، بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین اجدادی خویش و تشکیل دولت یکپارچه فلسطینی به پایتختی قدس شریف در بستر برگزاری یک همه پرسی با شرکت تمام اقوام و ساکنین این سرزمین، به سرانجام نخواهد رسید.

جمهوری اسلامی ایران ضمن اعلام همبستگی کامل خود با مردم فلسطین، بار دیگر مسئولیت مهم جامعه بین المللی به خصوص سازمان ملل متحد در پایان دادن به اشغال فلسطین و کمک به مردم این سرزمین جهت دستیابی به حقوق مسلم و اساسی شان را مورد تاکید قرار می دهد."

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: حجت الاسلام روحانی حسن روحانی روحانی جمهوری اسلامی ایران رژیم صهیونیستی مردم فلسطین پایان دادن اقدامات رژیم جامعه جهانی بین المللی سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۶۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد اردن نسبت به مساله فلسطین

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: اردن کشوری است که مستقیماً با مسئله فلسطین درگیر است. این درگیری ناشی از فاکتورهای متعدد امنیتی برای اردن است. در این نوشتار به اختصار موضع اردن در قبال منازعه فلسطین بررسی می‌شود.

اهمیت جغرافیای اردن در مسئله فلسطین

اردن در سال ۱۹۴۶ به استقلال رسید، اما از جمله کشورهای بزرگ عربی به لحاظ مساحت است. جغرافیای اردن اهمیت زیادی دارد زیرا به کشورهای مهم عربی شامل سوریه، عراق، عربستان سعودی، فلسطین و همچنین با اراضی اشغالی مرز مشترک دارد. اردن نزدیک‌ترین کشور عربی به فلسطین است و طولانی‌ترین خط مرزی را با فلسطین دارد. با توجه به همین موقعیت جغرافیایی و همچنین با توجه به مساحت بیش از ۸۹ هزار کیلومتر مربعی که ۷۵ درصد آنرا بیابان تشکیل می‌دهد، اردن از اهمیت زیادی به خصوص نزد رژیم صهیونیستی و آمریکا برخوردار است.

اردن در تحولات فلسطین نیز نقش پررنگی دارد، اما این نقش بیش از همه به ضرر فلسطینی‌ها است. قدرت‌های غربی از زمان اعلامیه بالفور سال ۱۹۱۷ تاکنون همواره سعی کرده‌اند از جغرافیای اردن به نفع رژیم صهیونیستی استفاده کنند. بیش از یک میلیون فلسطینی در اردوگاه پناهدگان در اردن حضور دارند، آوارگانی که خود را شهروند اردن نمی‌دانند و ترکیب جمعیتی این کشور را تحت تأثیر قرار داده‌اند. به نظر می‌رسد همین موضوع و همچنین مساحت بیش از ۸۹ هزار کیلومتر مربعی نیز عامل مهمی است مبنی بر اینکه از اردن به عنوان وطن جایگزین فلسطینی‌ها یاد می‌شود.

علاوه بر جمعیت، اردن پس از جنگ ۱۹۴۸ و در سال ۱۹۵۰ کرانه باختری و بیت‌المقدس شرقی را ضمیمه خاک خود کرد. اردن در سال ۱۹۶۷ کرانه باختری را به نفع رژیم صهیونیستی از دست داد. در دهه ۱۹۸۰ اردن از ادعای حاکمیت بر کرانه باختری به نفع فلسطین صرف‌نظر کرد تا کشور مستقل فلسطین ایجاد شود و طرح وطن جایگزین نیز بی‌اعتبار شود، اما این طرح همیشه از سوی رژیم صهیونیستی و حامیان آن وجود داشته است. عبدالله دوم، پادشاه اردن با طرح وطن جایگزین برای فلسطینی‌ها مخالف است و تنها راه حل مسئله فلسطین را راه حل دو دولتی می‌داند. طی سال‌های گذشته، عبدالله دوم در مناسبت‌های مختلف با صراحت اعلام کرده است: «اردن، اردن است و فلسطین، فلسطین».

رویکرد اردن به بحران فلسطین: سازش با رژیم صهیونیستی و همسویی با قدرت‌های غربی

بحران فلسطین در سیاست خارجی اردن اهمیت بسیار زیادی دارد و طی بیش از هفتاد سال گذشته، بخش عمده‌ای از ظرفیت‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی اردن معطوف به این بحران بوده است. اردن از دهه ۱۹۹۰ به بعد مسیر سازش و صلح با رژیم صهیونیستی را در پیش گرفت. یکی از رخدادهای مهم در سیاست خارجی اردن، امضای معاهده صلح وادی عربه با رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۹۴ است. اردن پس از مصر دومین کشور عربی بود که با رژیم صهیونیستی توافق صلح امضا کرد. نام این توافق‌نامه نام مکانی است که در آنجا امضا شد.

وادی عربه در مرزهای اردن و رژیم صهیونیستی است. این توافق با نظارت بیل کلینتون، رئیس‌جمهور وقت آمریکا میان اردن و رژیم صهیونیستی امضا شد. در مقدمه این معاهده آمده است: «هدف دو طرف تحقق صلح عادلانه و دائم و فراگیر در خاورمیانه بر اساس قطعنامه‌های ۲۴۲ و ۳۳۸ شورای امنیت است.» اردن در حالی که با رژیم صهیونیستی پیمان صلح امضا کرد، در اکتبر ۱۹۹۹ با هدف تأمین امنیت مرزهای این کشور با رژیم صهیونیستی، دفاتر حماس را در اردن تعطیل و بسیاری از رهبران ارشد این گروه را اخراج کرد.

نکته مهم دیگر اینکه؛ دیدگاه اردن در خصوص حل‌وفصل مسأ‌له فلسطین تا حدود زیادی با قدرت‌های بزرگ غربی همگرا بوده است. یکی از دلایل این همگرایی نیز این است که اردن به حدی قوی نیست که بتواند سیاست خارجی مستقلی اتخاذ کند. در واقع، اردن حفظ حاکمیت و استقلال خود را از طریق وابستگی به قدرت‌های بزرگ پیگیری می‌کند. با این حال، همسویی با قدرت‌های غربی در مسأله فلسطین سبب نشد که تمامیت ارضی اردن مورد تهدید واقع نشود. طمع‌ورزی به جغرافیای اردن برای اسکان فلسطینی‌ها و اشغال کامل جغرافیای فلسطین توسط رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر نیز پیگیری شد. در معامله قرن که توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا ارائه شد نیز اردن به عنوان وطن جایگزین مطرح بود. در جنگ کنونی غزه نیز رژیم صهیونیستی پیشنهاد داد مردم غزه در اردن ساکن شوند. هدف اصلی این ایده تل‌آویو، کوچاندن اجباری مردم غزه و تخریب کامل غزه بود که با مخالفت قاطع اردنی‌ها همراه شد.

مخالفت گسترده مردم اردن با پیمان وادی عربه

بر خلاف حکومت اردن که سازش با رژیم صهیونیستی را تأمین‌کننده منافع این کشور می‌داند، مردم اردن مخالف پیمان وادی عربه هستند و بارها با برگزاری تظاهرات این مخالفت را اعلام کرده‌اند. مطابق برخی از نظرسنجی‌ها بیش از ۸۰ درصد از مردم اردن نه تنها با پیمان وادی عربه بلکه با هرگونه روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی مخالف هستند. در برخی از نظرسنجی‌ها نیز تا ۹۷ درصد مردم اردن مخالف صلح و سازش با رژیم صهیونیستی هستند و بر لغو پیمان وادی عربه تأکید دارند.

مردم اردن نیز با طرح وطن جایگزین برای فلسطینی‌ها مخالف هستند و بر تشکیل کشور مستقل فلسطینی تأکید دارند. در جنگ کنونی غزه نیز مردم اردن مکرراً با برگزاری تظاهرات، خواستار حمایت دولت این کشور از مردم غزه و همچنین قطع روابط با رژیم صهیونیستی شده‌اند. این تظاهرات نشان داد که تعارض و تضاد آشکاری در رویکرد مردم و دولت اردن در قبال مسئله فلسطین وجود دارد و مردم اردن بر این باور هستند که سازش با رژیم صهیونیستی و همسویی با قدرت‌های غربی صرفاً تأمین‌کننده منافع تل‌آویو است و برای اردن و همچنین فلسطینی‌ها دستاوردی نخواهد داشت. با این حال، دولت اردن به مخالفت‌های گسترده مردمی بی‌توجه است. می‌توان گفت این تظاهرات و تضاد، ضعف آشکار مشروعیت دولت اردن را نیز ثابت می‌کند.

نتیجه

اردن از کشورهای مهم در منازعه فلسطین- رژیم صهیونیستی است. با این حال، این اهمیت ناشی از نگاه ابزاری رژیم صهیونیستی و قدرت‌های غربی به اردن است. این نگاه که به صلح وادی عربه در سال ۱۹۹۴ منجر شد، سبب نشد اردن از تبعات امنیتی منازعه فلسطین- رژیم صهیونیستی در امان باشد، زیرا همواره از اردن به عنوان وطن جایگزین فلسطینی‌ها یاد شده است که هم تهدیدی برای تمامیت ارضی اردن و هم تمامیت ارضی فلسطین است.

نگاه ابزاری به اردن در منازعه فلسطین-رژیم صهیونیستی در اقدام اخیر نظامی جمهوری اسلامی ایران علیه اراضی اشغالی نیز وجود داشت و اردن به بهانه حفظ حاکمیت خود، با رژیم صهیونیستی برای مقابله با موشک‌ها و پهپادهای ایرانی همراهی کرد. این در حالی است که اردن مانند اغلب کشورهای عربی برای متوقف کردن نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه اقدامی انجام نداد.

کد خبر 6087747

دیگر خبرها

  • رئیسی: رژیم صهیونیستی باید از سرزمین‌های اشغالی اخراج و مجازات شود
  • حماس: تعطیلی مسجدالاقصی، مشروعیتی به اسرائیل نمی‌دهد
  • حمایت مردم اردن از فلسطین
  • کابل: از مبارزه حق طلبانه مردم فلسطین حمایت می‌کنیم
  • رویکرد اردن نسبت به مساله فلسطین
  • مردم از اقدامات مؤثر فراجا در مقابله با بی حجابی حمایت می کنند
  • غرس ٣٥٠ اصله درخت مثمر زیتون به شکرانه تحقق وعده صادق
  • عمار حکیم: جامعه جهانی رژیم صهیونیستی را وادار به اجرای آتش‌بس کند
  • عربستان: جامعه جهانی به مسوولیت خود مبنی بر توقف تجاوز اسرائیل عمل کند
  • گشت ارشاد تنها راه مقابله با بی‌حجابی عامدانه/ امر به معروف با نگاه از بالا به پایین منجر به بی‌نظمی اجتماعی می‌شود