Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر ایران در وین اعلام کرد: ایران در ردیف چهار کشوری است که با اتریش کمیسیون مشترک اقتصادی دارد. نهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در فروردین ۹۷ در وین برگزار شد و در نظر داریم دهمین نشست آن را نیز در آینده نزدیک برگزار کنیم.

به گزارش برنا به نقل از بخش رسانه‌ای سفارت ایران در وین، «عباس باقرپور اردکانی» در نشست اختتامیه اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش گفت: ‎در ادامه نشست وبیناری سازنده و مثمرثمری که در تاریخ ۱۲ شهریور سالجاری با ریاست و اعضای محترم هیات مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و اتریش داشتم، مایه خرسندی است که امروز نیز در این جمع تخصصی و اختتامیه نشست مجمع عمومی اتاق حضور می‌یابم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اطمینان دارم جلسه پربارتان افق‌های روشنی فراروی همکاری‌های اقتصادی ایران و اتریش خواهد گشود.

وی روز سه شنبه با اشاره به وظایف سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌های کشورها اظهار داشت: یکی از دلایل و فلسفه وجودی سفارتخانه‌های ایران در خارج از کشور و طبعا اتریش گسترش روابط و تعاملات میان دو کشور به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری با استفاده از ظرفیت‌های مطلوبِ در دسترس، همانند نهاد موثر اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش، با هدف تحقق منافع ملی و خدمت به مردم است.

سفیر ایران در وین ادامه داد: دستورکار سفارت و اتاق مشترک بسیار به هم نزدیک بوده و بنابراین، هم‌اندیشی، هم‌افزایی و هماهنگی به ایفای هرچه بهتر مسئولیت‌های هر دو نهاد کمک شایانی خواهد کرد.

باقرپور با بیان اینکه در ارتباط با روابط اقتصادی و تجاری ایران و اتریش، این روابط دیرینه و لااقل به قرن شانزدهم میلادی بازمی‌گردد، تصریح کرد: اولین موافتنامه تجاری میان دو کشور در سال ۱۷۱۸ امضاء شده و روابط دیپلماتیک بین دو کشور از سال ۱۸۷۲ آغاز شده است. در پایان دهه ۱۸۵۰ و اوایل دهه ۱۸۶۰ اتریش چهارمین شریک تجاری ایران بوده است.

به گفته این دیپلمات، پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز روابط دوجانبه در عرصه‌های گوناگون همواره از فضایی مثبت برخوردار بوده، اما هم‌زمان تابع فضای بین‌المللی و سیاست‌های اتحادیه اروپایی بوده است.

وی با بیان اینکه با توافق برجام در سال ۱۳۹۴، همکاری‌های دو کشور وارد فضای جدیدی شد، خاطرنشان کرد: از آن زمان تا آبان ماه ۱۳۹۷، همکاری‌های اقتصادی با سرعت مناسبی رشد یافت. در این دوره بیش از ۴۰ تفاهمنامه بین دو کشور در حوزه‌های مختلف اقتصادی به امضاء رسید و حجم مبادلات اقتصادی دو کشور نیز به حدود ۸۰۰ میلیون یورو رسید. توافقنامه مهم نقشه راه پنج ساله روابط اقتصادی ایران و اتریش (۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰)، موافقتنامه فاینانس با اوبر بانک اتریش، موافقتنامه بلندمدت خرید نفت خام با OMV و سفر رییس‌جمهور به اتریش در همین دوره انجام شد.

باقرپور با یادآوری خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ابراز داشت: با خروج دولت ترامپ از برجام و اِعمال مجدد تحریم‌های یکجانبه، شرایط بین‌المللی به دلیل مواضع و عملکرد قابل انتقاد برخی کشورها از جمله اروپایی‌ها دچار اختلال شده و به همین ترتیب، اتریشی‌ها نیز در مقام عمل، بخشی از همکاری‌های اقتصادی دوجانبه را کاهش دادند که نتیجه این امر، کاهش شدید حجم مبادلات تجاری بین دو کشور بوده است.

وی افزود: علاوه بر محدودیت‌های بانکی و نوسانات ارزی در کشورمان، محدودیت‌های ناشی از بحران کرونا نیز بر مشکلات افزوده و شرایط را پیچیده‌تر کرده است. طبعا فائق آمدن بر این مشکلات، عزم و اراده مضاعفی را از همه ما طلب می‌کند.

سفیر ایران در وین با تاکید بر اینکه در این دوره ما تلاش کردیم ساختارهای اقتصادی دو کشور که طی سالیان گذشته تشکیل شده و ارتباطات دو طرف را حفظ کنیم، بیان کرد: ساختارهای اقتصادی میان ایران و اتریش در بین کشورهای اروپایی یکی از قابل قبول‌ترین‌ها محسوب می‌شود. کشور ما در ردیف چهار کشوری است که با اتریش کمیسیون مشترک اقتصادی دارد. نهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در فروردین ۹۷ در وین برگزار شد و در نظر داریم دهمین نشست آن را نیز در آینده نزدیک برگزار کنیم.

باقرپور با بیان اینکه در نظر است دومین همایش اقتصادی ایران و اتریش که قرار بود به صورت فیزیکی در حاشیه نشست دهم کمیسیون مشترک در تهران برگزار شود، را نیز به صورت مجازی برنامه‌ریزی کنیم، یادآور شد: در این زمینه از همکاری اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش استقبال می‌کنیم. علاوه بر این، هشت کارگروه مشترک همکاری بین وزارتخانه‌های دو کشور تشکیل شده و اکثر آنها به صورت منظم جلسات خود را برگزار می‌کنند.

وی با بیان اینکه تعاملات بین بخش‌های خصوصی دو کشور نیز از وضعیت مناسبی برخوردار است، عنوان کرد: بازدید همه روسای اتاق‌های بازرگانی ایران از اتریش به همراه رییس و اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران و سفر هیات ۱۰۰ نفره تجاری کشورمان در حاشیه سفر رئیس‌جمهوری به اتریش در سال ۱۳۹۷ انجام شد. همچنین اتریش سال گذشته میزبان هیات تجاری کشور ما در وین بود.

به گفته این دیپلمات، برنامه‌ریزی این سفر با همکاری اتاق مشترک ایران و اتریش و سازمان توسعه تجارت ایران انجام شد. در حال حاضر نیز ارتباطات بین اتاق‌های بازرگانی و شرکت‌ها در وضعیت قابل قبولی به سر می‌برد.

باقرپور ادامه داد: امیدواریم به زودی شاهد گرایش هرچه بیشتر در عرصه بین‌المللی به عقلانیت و تعاملات منطقی و دو سویه به جای سیاست تهدید و فشار باشیم تا در نتیجه آن؛ روابط اقتصادی خارجی نیز بیش از پیش گسترش یابد. مجددا آمادگی سفارت را برای همکاری همه جانبه با اتاق برای تلاش همسو و در راستای نیل به اهداف مشترک ابراز می‌کنم. 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کمیسیون مشترک اقتصادی اقتصادی ایران و اتریش اقتصادی دو کشور بازرگانی ایران ایران در وین اتاق مشترک دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۶۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت روابط خارجی هدف مدیران اقتصادی قزوین است

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استانداری قزوین، گفت: یکی از برنامه‌های اصلی استان قزوین در جهت تحقق شعار سال، تقویت روابط خارجی با کشورهایی است که روابط سیاسی مناسب و منافع مشترک با آن‌ها داریم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، هشتمین جلسه شورای هماهنگی روابط خارجی استان قزوین به ریاست علی رحمانی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استانداری قزوین و با حضور صانعی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بلاروس و آقامحمدی، رئیس دفتر هماهنگی و پیگیری امور نمایندگی‌های داخل کشور وزارت امور خارجه با هدف بررسی زمینه‌های همکاری استان قزوین با کشور بلاروس در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری قزوین برگزار شد.

علی رحمانی در این جلسه با اشاره به شعار سال، اظهار داشت: یکی از برنامه‌های اصلی استان قزوین در جهت تحقق این راهبرد، تقویت روابط خارجی با کشورهایی است که روابط سیاسی مناسب و منافع مشترک با آن‌ها داریم.

وی افزود: کشور بلاروس از جمله کشورهایی است که ما روابط سیاسی خوبی با آن داریم و می‌توانیم روابط تجاری خوبی نیز با آن ایجاد کنیم، برخی از تحریم‌هایی که شامل ایران است شامل بلاروس نیز می‌شود، اما در برخی موارد تحریم‌های ما را ندارند، بنابراین موقعیت مشترک خوبی برای روابط تجاری داریم.

معاون اقتصادی استاندار قزوین، بیان کرد: هیئت عالی‌ رتبه‌ای از بلاروس از استان قزوین بازدید خواهد داشت؛ این هئیت شامل تجار و تعدادی از مدیران ارشد این کشور خواهد بود، تلاش می‌کنیم بازدیدی ترتیب داده شود که این افراد با فعالیت‌های استان قزوین آشنا شوند.

وی یادآور شد: در همین راستا دفتر نمایندگی پارک علم و فناوری استان قزوین را در بلاروس ایجاد می‌کنیم و اگر تمایلی بود دفتر نمایندگی بلاروس را نیز در پارک علم و فناوری قزوین داشته باشیم و تکنولوژی‌های مورد نیاز را وارد کنیم، شرکت‌های دانش بنیان ما می‌توانند آنجا فعالیت کنند، در برخی محصولات سطح تکنواوژی در بلاروس بالا است و می‌توان از آن ها هم استفاده کرد.

رحمانی خاطرنشان کرد: محصولات و صنایع استان نیز به صورت بروشور تهیه و قابلیت ها معرفی می‌شود، در حوزه مالی نیز با توجه به استقرار بانک در بلاروس مشکلی نخواهیم داشت، تفاهم‌نامه‌ای به منظور ایجاد نمایندگی یا نمایشگاه دائم با سفیر بلاروس در ایران خواهیم داشت که در بخش‌های مختلف همکاری داشته باشیم.

وی یادآور شد: در حوزه توریست نیز روادید را برداشتیم و می‌توانیم از این ظرفیت استفاده کنیم و تورهایی گردشگری از بلاروس برای بازدید از قزوین اعزام شوند، مشکلات قانونی موجود را نیز بررسی و اگر مواردی وجود داشت، ماموریت داریم آن را حل کنیم. 

معاون اقتصادی استاندار قزوین بیان کرد: در صادرات خشکبار و محصولات کشاورزی در استان ظرفیت خوبی داریم و در حال حاضر غیرمستقیم این امر در حال اجرا است، اما می‌توانیم به صورت رسمی این کار را انجام دهیم و در این راستا تامین کامیون یخچال‌دار تسهیل شده و تلاش می‌کنیم به عنوان استانی اقتصادی نقش بیشتری در تحقق شعار سال داشته باشیم، کشورهای دارای منافع مشترک می‌تواند دروازه ورود ما به بازارهای جهانی باشند و در سال جاری تمرکز بیشتری در این حوزه خواهیم داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمیسیون مشترک اقتصادی و تجاری ایران و تاجیکستان تشکیل شد
  • آرسنال، اتریشی ها را راهی جام باشگاه های جهان کرد
  • آغاز به کار کمیته مشترک قضایی سوریه، عراق و ایران
  • پیام نشست کمیته مشترک قضایی سوریه، عراق و ایران؛ تقابل با تروریسم و صهیونیسم
  • نخستین نشست رسمی کمیسیون بانوان بنیاد کارآفرینی گام دوم برگزار شد
  • آغاز به کار کمیته مشترک قضائی سوریه، عراق و ایران در دمشق
  • تقویت روابط خارجی هدف مدیران اقتصادی قزوین است
  • سلاح ورزی: بعد از عملیات روز یکشنبه شرایط اقتصادی کشور به سوی آرامش می‌رود
  • درخواست اتاق بازرگانی از رهبر انقلاب برای تعطیلی شنبه ها
  • افتتاح دفتر نمایندگی اتاق مشترک ایران و آلمان در خرمشهر