Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-19@02:32:29 GMT

درمان کرونای خفیف در خانه

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۷۶۹۶۸

درمان کرونای خفیف در خانه

به گزارش صدا و سیما، همانطور که بار‌ها شنیده اید، بیشتر افرادی که به بیماری کرونا (کووید ۱۹) مبتلا می‌شوند، علائم و مشکلات خفیفی را تجربه می‌کنند و حتی به بستری شدن در بیمارستان‌ها نیز نیازی ندارند. اما اگر به این بیماری مبتلا شده باشید، لازم است برای بهبود سریعتر و پیشگیری از شیوع بیشتر این بیماری، برای مدتی در خانه بمانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مقاله سعی داریم نکاتی را در مورد قرنطینه خانگی خدمت شما خواننده عزیز بیان کنیم.



امروزه با شیوع ویروس کووید ۱۹ در سرتاسر جهان، ممکن است بسیاری از مردم در این روز‌ها و روز‌های آتی به این بیماری مبتلا شوند. در بیشتر مواقع پس از ابتلا، تنها کاری که لازم است انجام دهید، قرینطه کردن خود در خانه و پیروی از دستورات پزشک است.

همانطور که بار‌ها شنیده اید این بیماری در بیش از ۸۰ درصد موارد، نسبتاً خفیف بوده و افراد مبتلا نیازی به بستری شدن در بیمارستان نخواهند داشت؛ بنابراین اگر شما نیز جزء این دسته از افراد هستید، اطمینان داشته باشید که با ماندن در خانه هم خودتان زودتر درمان می‌شوید و هم چرخه ابتلا به این بیماری را در جامعه کندتر خواهید کرد.

روش‌ها و گام‌هایی ساده وجود دارد که پس از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ (البته در موارد خفیف تا متوسط) می‌توانید به کمک آن‌ها دوره درمانی خود را به خوبی پشت سر گذاشته و به زنگی عادی و روزمره خود بازگردید.

یک برنامه و نقشه عملیاتی برای خود ترسیم کنید!
وقتی مشخص شد به کرونا یا همان کووید ۱۹ مبتلا هستید، لازم است خود را برای روز‌های قرنطینه آماده کنید.

قبل از هر چیز باید اطمینان یابید که همه موارد لازم برای این روز‌ها را تهیه کرده اند. اگر تنها هستید، بهتر است برای حدود ۲ تا ۴ هفته، مواد غذایی، صابون، شامپو، مواد ضد عفونی کننده و ... را به اندازه کافی بخرید و در خانه داشته باشید تا دیگر نیازی نباشد از خانه خارج شوید.

سعی کنید مواد غذاییِ با ماندگاری بالا مانند برنج، سیب زمینی، حبوبات، نان‌های خشک، سوپ‌های آماده طبخ و سبزیجات فریز شده، تهیه کنید. اگر حیوان خانگی دارید، بهتر است به فکر غذای آن هم باشید.

البته میوه و سبزیجات تازه نیز برای حفظ سلامتی و بهبود سریع‌تر شما ضروری خواهند بود. میوه و سبزیجات تازه حاوی مواد مغذی بسیار مهم و ضروری هستند که البته مصرف آن‌ها نیز دشوار نیست.

اقلام ضروری برای روز‌های قرنطینه خانگی
غیر از مواردی که در بالا به صورت مختصر به آن‌ها اشاره کردیم، برخی اقلام دیگر را نیز خدمت شما خواننده عزیز راسخون بیان می‌کنیم.

آب بهداشتی و کافی
اطمینان به دستیابی به آب بهداشتی و البته کافی، از ضروری‌ترین اقلامی است که پس از مواجهه با کرونا (کووید ۱۹) و تصمیم به قرنطینه خانگی، به آن نیاز خواهید داشت.

کووید ۱۹ یک بیماری ویروسی مانند بیشتر بیماری‌های ویروسی است و درمان آن تا حد زیادی به رسیدگی کامل به بدن و رفع نیاز‌های آن بستگی دارد؛ بنابراین لازم است آب بدن خود را کاملاً تأمین نمایید، پس تا می‌توانید مایعات بنوشید. مصرف مایعات در مواردی که تب بالایی دارید، از ضرورت بیشتری برخوردار است.

علائم کووید ۱۹، مانند تب، سرفه، اسهال و تهوع، می‌توانند موجب از دست رفتن آب بدن شوند و اگر این کمبود جبران نشود، بدن نمی‌تواند در برابر بیماری مقابله کند. وقتی آب بدن تأمین شود، مخاط بینی نیز از بین نخواهد رفت و دچار خشکی بینی نخواهید شد. همین موضوع باعث خواهد در هنگام سرفه، عطسه و حتی نفس کشیدن، کمتر اذیت شوید. از سویی رطوبت به بهبود مخاط آسیب دیده کمک می‌کند تا از ورود بیشتر باکتری‌ها به بدن پیشگیری شود.

بهترین آب برای شما، آب شیر است. می‌توانید همیشه یک بطری از آب شیر را در کنار خود داشته باشید و مرتب از آن بنوشید. توصیه پزشکان این است که مرد‌ها روزانه ۳.۷ لیتر مایعات بنوشند و این عدد برای خانم‌ها ۲.۷ لیتر است. البته این مقدار برای افراد سالم است و بیماران باید بیش از این‌ها مایعات بنوشند. توجه نمایید که ۲۰ درصد آب مورد نیاز بدن نیز از طریق غذا‌ها دریافت می‌شود.

در موارد اندکی که اسهال و استفراغ از علائم کووید ۱۹ باشد، قطعاً بدن فرد به آب بیشتری نیاز خواهد داشت و بهتر است از محلول‌هایی مانند ORC نیز استفاده شود.

دارو‌های مسکن
مفیدترین دارو در دوران نقاهت، دارویی است که تب، سردرد و بدن درد را کاهش دهد. داروی استامینوفن ساده، یکی از بهترین گزینه‌ها محسوب می‌شود.

برخی افراد نیز برای تسکین درد‌ها و تب خود از داروی ایبوپروفن استفاده می‌کنند، اما برخی متخصصان در مورد مصرف این دارو در زمان ابتلا به کووید ۱۹، هشدار‌هایی داده اند، بنابراین بهتر است از این دارو استفاده نشود.

مصرف ۶۵۰ میلی گرم استامینوفن هر ۴ تا ۶ ساعت می‌تواند برای بیشتر افراد بالغ، دوز مناسبی باشد. سعی کنید در کنار مصرف استامینوفن، با پاشویه و کمپرس سرد، دمای بدن خود را پایین آورید.

دستمال کاغذی
قطراتی که با سرفه و عطسه از دهان فرد خارج می‌شوند، از اصلی‌ترین روش‌های انتشار بیماری کووید ۱۹ محسوب می‌شوند؛ بنابراین سعی کنید به مقدار کافی دستمال کاغذی تهیه کنید تا از ابتلای دیگر افراد خانواده پیشگیری کنید.

دارو‌های درمان سرفه
بیشتر افرادی که به بیماری کووید ۱۹ مبتلا می‌شوند، سرفه‌های سختی را تجربه می‌کنند. اگر به بیماری آسم و یا هر بیماری تنفسی دیگری مبتلا هستید، لازم است حتماً مصرف دارو‌های مختص به بیماری خود را ادامه دهید و در صورت ابتلا به کووید ۱۹، پزشک خود را از بیماری و درا‌های مصرفی خود، مطلع کنید.

دارو‌های گیاهی سرفه که حاوی عسل نیز هستند می‌توانند گزینه‌ای مناسب برای تسکین سرفه‌های خشک باشند. در بازار دارویی ایران شربت‌های زوفای حاوی عسل، یکی از بهترین گزینه‌های درمانی سرفه محسوب می‌شوند.

دارو‌های تجویزی
اگر به یک بیماری مزمن مانند آسم، دیابت، فشار خون بالا و ... مبتلا هستید، لازم است قبل از اینکه اقدام به قرنطینه نمودن خود نمایید، دارو‌های مورد نیاز خود را تأمین کنید تا دچار مشکل نشوید. کنترل قند و فشار خون می‌تواند از آسیب‌های جدی در اثر ابتلا به کرونا، پیشگیری نماید.

روی
این روز‌ها روی به یکی از مشهورترین توصیه‌ها برای کاهش علائم کرونا تبدیل شده است. اگرچه هیچ دلیل علمی بر تأثیر روی بر پیشگیری و درمان کووید ۱۹ وجود ندارد، اما تحقیقات نشان داده اند که روی، دارای ویژگی‌های ضد ویروسی است و می‌تواند از تکثیر ویروس‌های خانواده کرونا، جلوگیری کند. البته بهتر است در مورد مصرف روی حتما با پزشک خود مشورت کنید.

ویتامین C
مصرف ویتامین C می‌تواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند. پزشکان توصیه می‌کنند برای تقویت توان دفاعی بدن بهتر است روزانه ۱ تا ۳ گرم ویتامین C مصرف کنید. علاوه بر مکمل‌های ویتامین C (قرص جوشان و قرص‌های مکیدنی) بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات تازه، حاوی این ویتامین مفید هستند.

دارو‌های گیاهی مانند زردچوبه و زنجبیل
زردچوبه و زنجبیل، هر دو داری ویژگی‌های ضد التهابی بوده و سرشار از آنتی اکسیدان‌های مفید هستند. علاوه بر این، زنجبیل سرشار از ترکیباتی است که می‌تواند با سرماخوردگی مقابله نموده و ناراحتی‌های گوارشی را تسکین دهد. همچنین زردچوبه حاوی صد‌ها ترکیب شیمیایی مفید است و یک مسکن قوی محسوب می‌شود. از این دو گیاه طبیعی می‌توانید برای تسکین درد‌ها و بهبود سریع‌تر بیماری خود بهره ببرید.

تب سنج
اگر به کووید ۱۹ مبتلا شده اید، لازم است دمای بدن خود را روزی دو مرتبه چک کنید.

همانطور که می‌دانید یکی از علائم ابتلا به بیماری کووید ۱۹، تب‌های مستمری است که تنها با مصرف مسکن ها، پایین می‌آیند. پزشکان توصیه می‌کنند در صورت بروز علائم کووید ۱۹، بهتر است حداقل به مدت ۷ روز خود را قرنطینه نمایید و اگر پس از این مدت، بدون مصرف هر گونه مسکن به مدت ۷۲ ساعت، دمای بدنتان بالا نرفت، باید بگوییم خوشبختانه، مداوا شده اید.

نکته: بهتر است در این مدت در یک اتاق کاملا مجزا از اعضای خانواد خود باشید و تا حد امکان با هیچ کس در تماس نباشید. در صورتیکه از سرویس بهداشتی و حمام مشترک استفاده می‌کنید، بهتر است پس از هر بار استفاده‌ی شما، این مکان‌ها کاملاً ضد عفونی شوند. از سویی برای اینکه حوصله تان سر نرود، بهتر است به فعالیت‌های مورد علاقه تان، مانند تماشای فیلم، مطالعه کتاب، انجام بازی‌های رایانه‌ای و ... بپردازید تا روز‌های قرنطینه برای شما خیلی سخت نگذرند.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: بیماری کووید ۱۹ ویتامین C روز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۶۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با خون اهدایی شما من زنده ام

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، هموفیلی نخستین بار در قرن دهم کشف شد؛ هنگامی که درمانگران روی افراد مختلفی به ویژه مردان که به دلیل خونریزی بعد از یک آسیب دیدگی کوچک جان خود را از دست داده بودند، آزمایش‌های مختلفی انجام دادند؛ با وجود اینکه هموفیلی در مقایسه با سایر بیماری‌ها، نادر است، اما هم اکنون ژنتیک هموفیلی به‌خوبی شناخته شده است و با پیشرفت‌های بدست آمده طول عمر اشخاص هموفیلی از چندین سال به طول عمر طبیعی رسیده است.

علامت اصلی هموفیلی، خونریزی است. گاهی این خونریزی‌ها در همان سال‌های اول زندگی اتفاق می‌افتد و گاهی نیز در انواع خفیف در سال‌های بعدی زندگی به ویژه هنگام عمل جراحی یا بعد از تروما -ضربه- رخ می‌دهد.

خونریزی داخلی در بیماری هموفیلی ممکن است در هر نقطه از بدن، ایجاد شده و منجر به درد شدید، معلولیت یا حتی مرگ شود که در این میان خونریزی داخل مفاصل شایع است. در اغلب موارد، هموفیلی با خونریزی‌های غیرطبیعی یا با توجه به وجود سابقه این بیماری در خانواده، تشخیص داده می‌شود.

بیماران هموفیلی برای توقف خونریزی بعد از هر آسیب و کمک به روند ترمیم زخم‌ها به انعقاد خون نیاز دارند؛ در حالت طبیعی واکنش‌های انعقاد خون، مانع از خونریزی به درون عضلات و مفاصل به دنبال فعالیت‌های روزمره می‌شوند. انعقاد خون طبیعی به تعامل موارد بسیاری در خون بستگی دارد که برخی از این مواد فاکتور‌های انعقادی نامیده می‌شوند؛ در صورتی که یکی از این فاکتور‌ها به مقدار لازم در بدن موجود نباشد، ممکن است بند آمدن خون به طول انجامد؛ بیماران هموفیلی در مقایسه با افراد طبیعی فاکتور‌های انعقادی کمتری دارند. باید بدانیم بیماری هموفیلی انواع مختلفی دارد.

انواع بیماری هموفیلی
هموفیلی A و B شایع‌ترین اختلالات هموراژیک ارثی حاد هستند. بر اساس نوع فاکتور‌های انعقادی کاهش یافته، هموفیلی به سه نوع تقسیم می‌شود؛ هموفیلی نوع A ناشی از کمبود فاکتور ۸، هموفیلی نوع B ناشی از کمبود فاکتور ۹ و هموفیلی C که ناشی از کمبود فاکتورانعقادی ۱۱ است. فرد مبتلا به هموفیلی سریعتر از افراد عادی خونریزی نمی‌کند، بلکه خونریزی او بیشتر از حد طبیعی طول می‌کشد. بیماران بسته به فعالیت فاکتور با خونریزی طولانی با یا بدون تروما مراجعه می‌کنند. هدف اصلی مراقبت باید جلوگیری و درمان خونریزی باشد.

حال با نشانه‌های بالینی هموفیلی آشنا می‌شویم
تشنج نوزاد، بیقراری، نخوردن شیر کافی از سینه مادر یا شیر خشک، کبودی‌هایی بر روی پوست در اثر زمین خوردن و خونریزی‌های پوست، خونریزی در مفصل زانو، خونریزی از مفاصل مچ پا، آرنج و در درجه بعد سایر مفاصل، خونریزی در ماهیچه و خونریزی در سایر اندام‌ها، خونریزی بی دلیل از بینی و دهان و لثه، خونریزی غیرطبیعی پس از واکسیناسیون، درد، تورم یا سفتی در مفاصل، مشاهده خون در ادرار یا مدفوع، درد ناگهانی، تورم و احساس گرما در مفاصل بزرگ از نشانه‌های بالینی در دوران نوزادی و کودکی است.

روش‌های تشخیص بیماری
هموفیلی دربیشتر موارد قبل از تولد قابل شناسایی است و در دوران بارداری با انجام آزمایش ژنتیک و نمونه برداری از پرده‌های جنین در هفته دهم تا دوازدهم یا به وسیله آمینوسنتز پس از هفته پانزدهم بارداری این بیماری قابل تشخیص است.
از بدو تولد نیز نوزاد مبتلا می‌تواند علائم داشته باشد که پزشک با آزمایش خون وبررسی میزان فاکتور در خون نوزاد می‌تواند بیماری را تشخیص دهد.

شعار روز جهانی هموفیلی
شعار امسال روز جهانی هموفیلی، دسترسی عادلانه به درمان و دارو برای همه مردم است.
امین افشار رئیس هئیت مدیره کانون هموفیلی ایران می‌گوید: تامین دسترسی عادلانه به درمان و دارو یکی از مهمترین مطالبات کانون هموفیلی ایران بخصوص در شهرستان‌های استان‌های مختلف کشور است.


۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران
امین افشار رئیس هیئت مدیره کانون هموفیلی شمار بیماران هموفیلی را در ایران ۱۳ هزار نفر اعلام کرد و گفت: کانون هموفیلی ایران وظیفه پوشش دهی همه بیماران هموفیلی و سایر اختلالات انعقادی دارد.
رئیس هیئت مدیره کانون هموفیلی ایران همچنین با تاکید بر اهمیت تامین دارو بیمارن هموفیلی افزود: این بیماران باید قبل از خونریزی، تمهیدات دارو و درمان را بیندیشند؛ اگر این بیماران با کمبود دارویی مواجه شوند ممکن است به مرور در حوزه مفاصل دچار معلولیت شوند، از این رو تامین داروی این بیماران مهم است.
به گفته امین افشار: توزیع دارو‌های مورد نیاز بیماران در شهرستان‌های استان‌ها می‌تواند بسترساز رسیدگی عادلانه‌تر بیماران به دارو و درمان شود.
رئیس هیئت مدیره کانون هموفیلی ایران همچنین تاکید کرد: تشخیص بیماری هموفیلی از طریق ژنتیکی است و تنها راه پیشگیری بیماری هموفیلی، پرهیز از ازدواج خویشاوندی است.

درمان در بیماران هموفیلی
تنها درمان قطعی در مبتلایان به هموفیلی نوع A که دچار خونریزی شده اند، تزریق فاکتور انعقادی است که به صورت پیشگیرانه می‌توان از تزریق هفتگی فاکتور در منزل استفاده کرد.

دیگر خبرها

  • تولید دارو از بره موم زنبور عسل توسط محقق همدانی
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
  • ردپای ژنتیک در اختلال وسواس
  • شمشیر دو لبه‌ای به نام کورتون | پاسخ به همه سؤالات و نگرانی‌ها درباره چگونگی مصرف داروهای ضدالتهابی
  • برای درمان بواسیر باید به چه موضوعاتی توجه کرد؟
  • درمان تخصصی انواع بیماری های پوستی در شیراز
  • درمان MS با کمک نانومواد ممکن شد
  • بیماری هموفیلی قابل کنترل است
  • با خون اهدایی شما من زنده ام
  • ساز ناکوک آلرژی در بهار