Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اقتصادی | معاون اول رئیس جمهوری گفت: «بانک مرکزی و دیگر دستگاه‌های مرتبط، حمایت از صادرکنندگان در بازارهای هدف را در دستور کار قرار دهند.»

یکی از مهم‌ترین چالش‌های صادرکنندگان به خیابان میرداماد بر‌می‌گردد. ساختمانی در این خیابان وجود دارد که کوچک‌ترین تصمیم آن، بزرگترین اثرگذاری را بر فرآیند صادرات می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صادرکنندگان عنوان می‌کنند که بانک مرکزی نباید پشت درهای بسته تصمیم‌گیری کند یا بدون در نظر گرفتن شرایط تحریمی کشور مصوبه‌ای را ابلاغ کند. آنها عنوان می‌کنند که نیم بند صادراتی که وجود دارد با تعدد تصمیم‌گیری‌ها که بعضاً متضاد هم هستند، قطع می‌شود.اخیراً مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران در نامه‌ای به رئیس جمهوری خواستار همکاری و همراهی بانک مرکزی شده است. او به نمایندگی از فعالان بخش خصوصی نوشته است که بخشنامه‌های اخیر بانک مرکزی تصمیمات راهگشای چندی قبل ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در حوزه تجارت خارجی را بی‌اثر کرد؛ تصمیماتی که در همین کوتاه‌مدت اثر خوبی بر سرعت‌بخشی صادرات غیرنفتی و ترخیص کالاهای دپو شده در گمرک گذاشته بود.سیدمصطفی موسوی نایب رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران درباره صادرات و چالش‌هایی که در این حوزه وجود دارد به «ایران»، گفت: «در حالی که ما تصور می‌کردیم بخش قابل توجهی از مشکلات صادرکنندگان با تصمیم ستاد هماهنگی اقتصادی دولت (ششم آبان ماه مصوب شد که تهاتر ارزی صادرکنندگان و واردکنندگان مجاز است) حل خواهد شد، اما ابلاغ بخشنامه اخیر حواله‌های ارزی بانک مرکزی، مشکل جدید برای صادرکنندگان ایجاد کرده است.»
او ادامه داد: «یکی از مواردی که همواره مطرح شده ثبات در تصمیم‌ها و جلوگیری از اتخاذ تصمیم‌های متضاد است، وقتی تصمیمی خوب یا بد اتخاذ می‌شود صادرکنندگان خود را برای اجرای آن آماده می‌کنند اما زمانی که این تصمیم‌ها عمر کوتاه داشته باشد، فعالان اقتصادی فرصت برای احیا و تغییرات ندارند و ادامه چنین روندی بر صادرات اثر می‌گذارد.» آنگونه که سازمان توسعه تجارت اعلام کرده بود، ارزش صادرات غیرنفتی کشور از خردادماه تا آبان‌ماه سال‌جاری از رقم ۶.۳ میلیارد دلار به ۲۶.۷ میلیارد دلار رسیده است. حمید زادبوم رئیس سازمان توسعه تجارت نیز چندی پیش اعلام کرده بود که ما در صادرات به بازار‌های 15 کشور همسایه و 2 کشور هند و چین متمرکز شدیم، زیرا این 17 کشور در شش ماهه نخست سال‌جاری، 89 درصد از صادرات ما را به خود اختصاص داده‌اند که البته فرآیند اولویت دهی به بازار‌های کشور‌های همسایه همچنان در برنامه‌های صادراتی ما خواهد بود.
صادرات، موتور محرک تولید
از آنجا که سیاستگذاران بر توسعه صادرات تأکید دارند، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری روز گذشته در جلسه کارگروه رفع موانع جهش تولید از توسعه صادرات به عنوان موتور محرک و انگیزه برای بخش تولید و سرمایه‌گذاری یاد کرد.به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی معاون اول رئیس جمهوری، او گفته است: «توسعه صادرات از مهمترین عوامل تحقق جهش تولید است چرا که وقتی بازار صادراتی برای یک محصول وجود داشته باشد، انگیزه سرمایه‌گذاری و تولید برای آن محصول ایجاد می‌شود. در حال حاضر برخی محصولات تولیدی کشور از بازار محدودی برای عرضه برخوردار هستند که اگر بسترهای لازم برای صادرات این محصولات و اتصال به بازارهای بزرگتر فراهم شود، شاهد رقابت و به تبع آن افزایش تولید، بهبود قیمت و ارتقای کیفیت این دست محصولات خواهیم بود.»

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: رئیس جمهوری بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۷۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند تصمیم‌گیری در شهرداری اصفهان مطلوب نیست/ لزوم تقویت دیپلماسی فرا شهری و بین دستگاهی

سخنگو و عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: به نظر می‌رسد در شهرداری دچار بحران تصمیم‌گیری هستیم، تصمیمات کُند گرفته می‌شود یا اساساً گرفته نمی‌شود و به موازات آن دچار ضعف در دیپلماسی بین دستگاهی و بین استانی و ملی نیز هستیم که امیدواریم تا دیر نشده نسبت به رفع این اشکالات اقدام شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی صالحی امروز _یکشنبه دوم اردیبهشت_ در یکصدوبیست‌ونهمین جلسه علنی شورا در تذکری اظهار کرد: احتمالاً رژیم کودک‌کش باز هم دچار اشتباه محاسباتی شد و انتخاب اصفهان به‌عنوان نمایش کودکانه با کوادکوپترهای پیتزابر را در شهری اجرا کرد که مردمانش پیشتازان ایثار و شهادت هستند و امیدواریم پس از این اتفاق و واکنش مردم اصفهان، همچنین موفقیت عملیات «وعده صادق» همه دنیا به نظم نوین جهانی سلام کند، نظمی که در آن جمهوری اسلامی بیش از پیش به‌عنوان یک ابرقدرت تعیین کننده است، چراکه از بیست‌وششم فروردین دنیا نگاه احترام‌آمیز بیشتری به ایران و مردم این کشور خواهد داشت.

وی ضمن قدردانی از همکاران ستاد خدمات سفر شهر اصفهان و تلاش‌های صورت گرفته در ایام نوروز گفت: تصمیم‌های انتصاباتی شهردار که به آن از جانب مردم و همکاران شهرداری اشکالات متعدد وارد شده است، در این مقطع از دوره خدمتی زیاد و بدون راهبرد بود که با سوالات بسیاری نیز همراه شده است، بنابراین از شهردار انتظار داریم که برای اقناع راهبرد خود در تصمیمات اخیر حداقل برای کارکنان مدیریت شهری اقدام کند.

سخنگو و عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در خلال این تصمیمات در بعضی جابه‌جایی‌ها، برخلاف رویه‌های قبلی جایگاه‌هایی برای برخی افراد از قبل رزرو شده بود، اما افرادی همچنان بلاتکلیف هستند و برای برخی همکاران که دوره خدمتشان پایان پیدا کرد جایگاه جدیدی تعیین نشده است؛ در این راستا شائبه‌هایی در خصوص فشارها و تصمیمات سیاسی و گروهی در انتخاب افراد مطرح می‌شود و امیدواریم مشی اخلاقی شهردار اجازه ندهد که این روند ادامه پیدا کند.

صالحی با اشاره به بی‌نظمی شهرداری در تعامل با شورا گفت: در جلسات علنی و تلفیق و کمیسیون‌ها شاهد نظم و حضور فعال و به موقع نمایندگان شهرداری نیستیم، از سال گذشته نیز شاهد نظرات متناقض آن‌ها در بررسی لوایح هستیم که انرژی و وقت مدیریت شهری را تلف می‌کند.

وی اظهار کرد: به نظر می‌رسد در شهرداری دچار بحران تصمیم‌گیری هستیم، تصمیمات کُند گرفته می‌شود یا اساساً گرفته نمی‌شود و به موازات آن دچار ضعف در دیپلماسی بین دستگاهی و بین استانی و ملی نیز هستیم که امیدواریم تا دیر نشده نسبت به رفع این اشکالات اقدام شود.

سخنگو و عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: البته این تذکرها به معنای نادیده گرفتن تلاش‌ها و اقدامات نیست، همان‌طور که در سازمان عمران بیش از ۵۰ درصد بیشتر از بودجه مصوب عملکرد داشتیم، یعنی به ازای ۸۰۰ میلیارد تومان حدود ۱,۲۰۰ میلیارد تومان عملکرد انجام شده است، همچنین در ایام اخیر چند پهنه تفریحی به شهر اضافه شده و بهار ۱۴۰۳ میزبانی خوبی از شهروندان داشتیم.

وی با اشاره به دبیرخانه شورا تصریح کرد: شورای اسلامی شهر که در منتخب مردم است در محاصره تبلیغاتی است و اگر وظیفه‌ای روی دوش خود به جهت جهاد تبیین می‌دانیم، باید تدبیر کنیم تا از اتلاف بیت‌المال جلوگیری شود.

صالحی گفت: در دو سه هفته ابتدای سال کمیته‌های نظارتی در بعضی مناطق به بهانه نبود مراجعه تعطیل شده است؛ این بی‌تدبیری در مدیریت است و مراجعه گام دوم نظارت در کمیته‌ها است و در این راستا کمیته‌ها باید به اصل وظایف خود که نظارت است بازگردند.

کد خبر 746562

دیگر خبرها

  • تصمیم سیلوا برای خداحافظی | روزهای خوبی را در اینجا داشتم
  • اعتراض ذوب‌آهن به چهار تصمیم سرنوشت‌ساز
  • رقابت نابرابر صادرکنندگان با قاچاقچیان زعفران
  • وعده صادق تحول جدی در معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی ایجاد کرد
  • گوشت قرمز وارداتی در راه بازار | سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور چقدر است؟
  • گوشت قرمز وارداتی در راه بازار/ سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور چقدر است؟
  • بسته حمایت از صادرکنندگان محصولات دانش بنیان رونمایی شد
  • رونمایی از بسته حمایت از صادرکنندگان محصولات دانش بنیان
  • روند تصمیم‌گیری در شهرداری اصفهان مطلوب نیست/ لزوم تقویت دیپلماسی فرا شهری و بین دستگاهی
  • بسته حمایتی از صادرکنندگان محصولات دانش بنیان رونمایی شد