Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند،  اکبری ، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی گفت: تا قبل از شیوع کرونا بیمارستان‌های خراسان‌جنوبی به لحاظ مسائل قانونی برای بی خطرسازی پسماند‌های پزشکی از دستگاه اتوکلاو استفاده می‌کردند.

او با اشاره به اینکه بیمارستان‌های خراسان جنوبی برای بی خطرسازی پسماند‌های پزشکی همواره تحت نظارت هستند، بیان‌کرد: ما نیز همواره بازدید‌های دوره‌ای از بیمارستان‌های استان داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکبری ادامه‌ داد: آزمایشگاه‌ها و کلینیک‌های داخل شهر که دستگاه اتوکلاوه ندارند با شرکت‌های مورد اعتماد قرارداد بسته و بر اساس حجم زباله تولیدی مبلغی را به آنان پرداخت و این شرکت‌ها با رعایت اصول خاص نسبت به بی خطرسازی این پسماند‌ها اقدام می‌کنند.

بیشتر بخوانید

تصویب طرح مدیریت پسماند شهر بیرجند پس از ۲۶ سال

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی گفت: در شرایط فعلی به واسطه شیوع ویروس کرونا مسئله دفن زباله و پسماند‌های پزشکی و حتی معمولی بیش از گذشته از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و صحت عملکرد دستگاه‌های اتوکلاوه شرکت‌های طرف قرارداد و بیمارستان‌ها نیز همچنان مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

او اظهار کرد: البته مردم با فرهنگ خراسان‌جنوبی نیز در این شرایط باید اقدامات بهداشتی را جدی‌تر بگیرند و طبق توصیه کارشناسان و صاحب نظران ماسک آلوده را در خیابان رها نکنند.

اکبری با اشاره به برخی چالش‌های زیست محیطی پیرامون دفن زباله‌ها در شرایط کرونایی گفت: در شرایط فعلی اقدامی در راستای تفکیک و پردازش پسماند صورت نمی‌گیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی افزود: در شرایط فعلی شهرداری‌ها در راستای پیشگیری از احتمال سرایت ویروس کرونا به کارگران شهرداری زباله‌ها و پسماند‌ها را پس از جمع‌آوری به صورت مستقیم دفن می‌کنند و فعلاً اقدامی در راستای تفکیک و پردازش پسماند صورت نمی‌گیرد.

او گفت: امیدواریم با کاهش شیوع کرونا و بازگشت به شرایط عادی مجدد بحث تفکیک و پردازش زباله و پسماند جدی گرفته شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی افزود: مطابق با اصل پنجاهم قانون اساسی کشور و با در نظر گرفتن تهدیدات جدی و خطر‌های زیست محیطی پسماند‌های پزشکی، بیمارستانی و مخلوط کردن پسماند‌های مذکور با سایر پسماند‌ها و نبود مدیریت صحیح و هرگونه تخطی از قوانین برابر ماده ١٣ قانون مدیریت پسماند‌ها مصوب ٨٣/٠٢/٢٠ و ماده ١٨ همان قانون و ماده ۶٨٨ قانون مجازات اسلامی جرم بوده و بدون هیچ ملاحظه‌کاری با توجه به شیوع ویروس کرونا با متخلفان برخورد قاطع خواهد شد.

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست زباله بیمارستانی پسماند بیمارستانی مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی پسماند های پزشکی بیمارستان ها پسماند ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۹۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای ممنوع شد

مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در راستای ماده ۳ آیین نامه ممنوع توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی به منظور حفظ محیط زیست قانون محدودیت توزیع کیسه‌های پلاستیکی از هفته زمین پاک (۳ تا ۹ اردیبهشت) شروع می‌شود و فروشگاه‌های زنجیره‌ای دیگر کیسه رایگان توزیع نخواهند کرد.

به گزارش ایسنا، مهدی خادم ثامنی، در جلسه شیوه نامه ماده ۳ قانون محدودیت استفاده و توزیع کیسه‌های پلاستیکی که صبح امروز (۲۷ فروردین ماه) در سالن سرو پارک طبیعت پردیسان برگزار شد، اظهار کرد: بدون داشتن محیط زیست سالم و امن، انسان قادر به ادامه حیات نیست و این یکی از نیاز‌های انسان است همچنین محیط زیست سالم و امن یکی از حقوق بشر است.

وی در ادامه با اشاره به شیوه‌نامه ماده ۳ قانون محدودیت استفاده و توزیع کیسه‌های پلاستیکی گفت: بحث مصرف کیسه‌های پلاستیکی به یک بحران اجتماعی و جهانی تبدیل شده است. پلاستیک‌ها نه تنها اکوسیستم‌های آبی و خشکی را تهدید می‌کند بلکه به‌صورت مستقیم و غیر مستقیم وارد زنجیره غذایی می‌شوند و سلامت انسان را هم تهدید می‌کنند.

مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نقش تاثیرگذار انسان در بهبود چرخه محیط زیست و طبیعت اظهار کرد: درست است که می‌گویند انسان اشرف مخلوقات است و حق استفاده از منابع و نعمت‌های الهی را دارد، ولی در کنار آن هم مسئولیت مهم حفظ محیط زیست را نیز بر عهده دارد.

خادم ثامنی ادامه داد: متاسفانه آمار و اطلاعات نشان می‌دهد که ما در چند دهه گذشته داد و ستد خوبی با محیط زیست نداشتیم یعنی عملکرد زیست‌محیطی خوبی در جامعه نداشته‌ایم و باعث تخریب جنگل‌ها و مراتع بسیاری شده‌ایم. در نتیجه گونه‌های نادر و گیاهی زیادی را از دست دادیم و مهمترین منابع زیستی خود آب و هوا و خاک را هم آلوده کردیم.

وی در ادامه گفت: در کشور‌های پیشرو تلاش می‌کنند که که روز به روز آلودگی‌های خود را کاهش دهند و تخریب محیط زیستی کمتری داشته باشد، ولی متاسفانه در ایران روز به روز مصرف پلاستیک‌ها افزایش پیدا می‌کند، به‌طوری که روزانه در کشور حدود ۵۷ هزار تن پسماند تولید می‌شود. آمار‌ها حاکی از آن است که حدوداً ۱۰ تا ۱۲ درصد پسماند‌ها پلاستیکی هستند و این پسماند‌های پلاستیکی به صورت مستقیم و غیر مستقیم وارد آب‌های زیرزمینی می‌شوند و خاک، آب و هوا را آلوده می‌کنند و سبب بروز مشکلات زیست محیطی و تهدید سلامت انسان می‌شوند.

مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یک پروژه مطالعاتی در چند سال پیش در میادین تهران انجام و مشخص شد سالیانه حدوداً ۲۱ تن فقط کیسه پلاستیکی در میادین تهران مصرف می‌شود و این آمار بالایی از مصرف پلاستیک را نشان می‌دهد که جالب نیست همچنین کیسه‌های پلاستیکی به دلیل اینکه سبک وزن هستند با کم‌ترین وزش باد به حرکت در می‌آیند و توجیه اقتصادی هم برای بازیافت ندارند.

وی اضافه کرد: در آبان ماه سال ۱۴۰۱ آیین نامه اجرایی کاهش کیسه‌های پلاستیکی تدوین، تصویب و ابلاغ شد و در ماده ۳ این آیین‌نامه توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی ممنوع شد.

مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به گرامیداشت هفته زمین پاک طی هفته اول اردیبهشت ماه، گفت: این مناسبت فرصتی است تا بتوانیم با تغییر روش‌ها و تغییر رویکردها، ذهنیت و رفتار مردم را به کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی سوق دهیم.

خادم ثامنی با اشاره به نقش مردم در جهت فرهنگسازی برای کاهش مصرف پلاستیک در چرخه محیط زیست گفت: در بحث مسئولیت‌های اجتماعی نقش مردم مهم و موثر است تا ما بتوانیم مصرف کیسه‌های پلاستیکی را کاهش دهیم. این امر مستلزم آن است که فرهنگسازی ابتدا از فروشگاه‌های زنجیره‌ای شروع شود، یعنی توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیگی ممنوع شود.

در در پایان این نشست، نمایندگان وزارت صمت، شهرداری، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و اتحادیه‌ها نظر‌ها و پیشنهاد‌های خود را در جهت اجرای ماده ۳ آیین‌نامه ممنوعیت توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی بیان کردند.

دیگر خبرها

  • کسب رتبه دوم خراسان رضوی در پایش‌ های زیست محیطی کشور
  • خراسان رضوی در جایگاه دوم انجام پایش های نظارتی در کشور
  • خراسان رضوی در پایش‌های زیست محیطی کشور دوم شد
  • شلوار جین برای محیط زیست مضر است؟
  • عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای ممنوع شد
  • معابر شهر تبریز پنج هزار و ۳۸۳ باکس زباله دارد
  • استفاده از کیسه‌های پلاستیکی محدود می شود
  • به پلاستیک بگو نه!
  • صدور نخستین کارت «همیار محیط‌بان» در خراسان رضوی
  • نخستین کارت «همیار محیط‌بان» در خراسان رضوی صادر شد