Web Analytics Made Easy - Statcounter

حامد تقی پورفرشی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره رسالت اصلی دانشجوی امروزی و اینکه چرا دانشجویان دغدغه کمتری نسبت به شرایط حساس جامعه امروزی دارند؟ اظهار کرد: دانشجو قشر آگاه و پیشگام فهم صحیح انقلابی در جامعه ما و رسالت اصلی دانشجوی امروزی این است که بعنوان عنصر اصلی انقلابی جامعه مانده و مطالبه گر مواضع انقلاب بوده و همچنان پیام آوران انقلاب و ضامن پویایی و حرکت انقلابی جامعه باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: این موضوع که دانشجویان دغدغه کمتری نسبت به شرایط حساس جامعه امروزی دارند بیان صحیح نیست زیرا همچنان این جوانان هستند که مطالبه گر عدالت و حق و حقیقت هستند و این جوانان یا دانشجو هستند یا بوده و فارغ التحصیل شده‌اند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی  واحد ایلخچی، گفت: نقش آفرینی فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها در عهده مدیریت جامعه و نقش دانشگاه آینده جامعه و مدیریت به تبع آن این موضوع را گوش زد می‌کند در بهترین حالت جهت کمک کردن به وضعیت اقتصادی دانشگاه باید کار آفرین تربیت کرد و با ارائه مهارت در کنار آموزش به دانشجویان این مسیر را هموار ساخت. بنابراین دانشجویان با در خواست و مطالبه از دانشگاه در خصوص ارائه مهارت‌های شغلی و کاری خود را آماه ایفای نقش کار آفرینی در جامعه کرده و سهم خو را در حل مشکل اقتصادی جامعه ایفا می‌کند.

وی افزود: دوره دانشجویی فرصت رشد و پیشرفت علمی برای یک دانشجو است، لذا هدف اصلی او باید در هر برهه از زمان دانش افزایی و کسب مهارت‌های لازم علمی و عملی باشد؛ البته باید به مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و ارزشی نیز توجه کافی کند تا در دام جریان‌های سیاسی و انحرافات فکری و دیگر مسائل نیفتد و بتواند در مواقع حساس با بصیرت موضع گیری صحیح مورد سوء استفاده جریان‌ها قرار نگیرد.

تقی پورفرشی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه استقلال و تفکر دانشجو یکی از تعابیری است که در دهه‌های مختلف بعد از انقلاب دچار تزلزل شده است چقدر این استقلال می تواند در پیشبرد اهداف و رسالت دانشجو تاثیرگذار باشد؟ اظهار کرد: وقتی از استقلال صحبت می‌کنیم منظور استقلال در همه عرصه‌های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و دفاعی است. بعد از وقوع انقلاب اسلامی، در حوزه‌های سیاسی و دفاعی استقلال کشور به نصاب قابل قبولی رسیده است، بدین معنا که تصمیمات سرنوشت‌ساز برای مردم ایران نه در واشنگتن و نه در لندن و نه در مسکو، بلکه در تهران و از سوی ایرانیان اتخاذ می‌شود و این درست در نقطه مقابل وضعیت ایران پیش از انقلاب و بسیاری از متحدان کنونی غرب در منطقه است.

وی اضافه کرد: اما در حوزه فرهنگی و اقتصادی به‌رغم تلاش‌های بسیارجوانان انقلابی و جهادگر ایران اسلامی رخ داده، استقلال اقتصادی و فرهنگی به‌طور قابل قبولی تحقق ‌نیافته و اساساً برخی آسیب‌های فرهنگی و تأثیرات مخرب تحریم‌های دشمن به دلیل همین عقب‌ماندگی‌هاست و اساسا کار در این عرصه‌ها  ضروری و در جهت استقلال کشور بسیار حیاتی است.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی  واحد ایلخچی، در رابطه با این سوال که آیا هویت دانشجویان در عصر کنونی دچار تزلزل شده است؟ گفت: طرح این قضیه که حساسیت جوانان نسبت به هویت دینی و ملی خود کم رنگ شده تحلیل صحیحی نیست؛ اما اینکه یکی از مقوله‌های تهاجم فرهنگی هدف قرار دادن هویت دانشجویی در کشور بوده است تردیدی نیست از مصادیق هویت دانشجویی می‌توان به هویت علمی، هویت معنوی، هویت اجتماعی، هویت سیاسی و هویت نمادین  یا  یافتن  الگوهای دانشگاهی و ... برای دانشجویان اشاره کرد که دانشگاه در ساختن آنها نقشی اساسی دارد.

تقی پورفرشی تصریح کرد: حمایت اجتماعی خانواده  از فرزندان دانشجوی خود یکی از مهمترین و اصلی‌ترین زیربناهای سازگاری روانی–اجتماعی و سلامت روانی آنها است و نیز شکوفایی، پیشرفت و موفقیت آنان را در جامعه رقم خواهد زد.

وی افزود: سازگاری با دانشگاه برای دانشجویان تنش و استرس زیادی را به وجود می‌آورد. در واقع این طور به نظرمی‌آید که ورود به دوره دانشگاه به عنوان یکی از مهمترین مراحل تغییرات و دوره های اثرگذار در زندگی یک جوان است، که با در نظرگرفتن فرصت‌های ایجاد شده برای جوانان، می‌تواند به عنوان یک حادثه بسیار مهم در زندگی افراد تاثیرگذار باشد و تغییرات مهمی را در ابعاد مختلف زندگی وی ایجاد کند. مطابق نتایج پژوهش‌ها ورود به دانشگاه می‌تواند با استرس‌های فراوانی برای دانشجویان همراه باشد و بخصوص در سالهای اول دانشگاه، دانشجویان را با مشکلات و مسایل سازشی متعددی روبرو کند.

تقی پورفرشی گفت: نتایج تحقیقات و مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که کمک‌های موثر خانواده در خصوص سازگاری با دانشگاه، تاثیر بسیار معنادار و مهمی بر روی افزایش سازگاری، سلامت روانی و پیشرفت تحصیلی دانشجویان داشته است. در واقع خانواده و ارتباط های مناسب خانوادگی می‌تواند رضایت از زندگی در دانشجویان را افزایش دهد و بروز احساسات منفی در دانشجویان مانند تنهایی، اضطراب و افسردگی را کاهش دهد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی  واحد ایلخچی، تأکید کرد: سهیم شدن والدین گرامی در نگرانی‌های فرزندان دانشجوی خود و صحبت با فرزندان در مورد این نگرانی‌ها و فشارها به طور مثبت و پویایی با سازگاری آنها در ارتباط است. هر چه حمایت و محبت والدین دارای کیفیت و کمیت بهتری باشد و نظارت مناسبی انجام شود فرزندان سلامت روانی بالاتری خواهند داشت.

وی افزود: ورود فرزندان به دانشگاه اگر چه گامی مهم در مسیر بزرگسالی است، اما به معنای کمتر شدن ارتباط خانواده‌ها با آنها نیست. هر چه میزان ارتباط آنها با محل تحصیل فرزندانشان بیشتر باشد آنها عملکرد بهتری خواهند داشت. البته این ارتباط می بایست سازنده و سالم باشد.

تقی پورفرشی تصریح کرد: پیدا کردن قدرت تحلیل در دانشجویان باعث بیمه شدن آنان در مقابل آسیب‌های اجتماعی می‌شود و با داشتن قدرت تحلیل می‌توانند در موضوعات مختلف جامعه مذاکره و مباحثه کرده و کم کم قدرت شرکت فعال تر در موضوعات اجتماعی را داشته باشند.

وی تصریح کرد: حضور دانشجویان در گروه‌های دانشجویی می‌تواند از بین برنده بی تفاوتی دانشجویان و بروز دغدغه‌مندی آن‌ها شود. در واقع دانشگاه زمینه ساز تمرین مشارکت اجتماعی نهادهای دانشجویی از قبیل کانون‌های دانشجویی، تشکل‌های دانشجویی و انجمن‌ها و مکانی مناسب برای بروز اندیشه‌های بکر دانشجویی و مشارکت آنان در فعالیت‌های گروهی در عرصه های مختلف اجتماعی است.

انتهای پیام/

حبیبه رحیمیان کد خبر: 1082354 برچسب‌ها رسالت دانشجو هویت دانشجویی تشکل‌های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی ایلخچی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی رسالت دانشجو هویت دانشجویی تشکل های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی ایلخچی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۹۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۲۰ هزار نخبه جامعه کارگری در ۳ سال اخیر

به گزارش خبرنگار مهر، امروز دوشنبه سوم اردیبهشت نشست خبری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد. محمد چکشیان، معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به برنامه‌های هفته کار و کارگر گفت: یکی از این برنامه‌ها «جشنواره امتنان» و تقدیر از ۲۶ کارگر برگزیده با حضور رئیس جمهوری است؛ این مساله از حدود ۸ ماه قبل آغاز و در حال پیگیری است.

وی افزود: شکل‌گیری شورای سیاست گذاری هفته کار و کارگر در اسفند ماه گذشته، دیدار دو هزار کارگر با رهبر انقلاب اسلامی از دیگر برنامه‌هایی است که در این معاونت پیگیری شد. بازدید از کارخانجات، سخنرانی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نماز جمعه این هفته، اهدا نشان اقتصاد مقاومتی به کارگاه‌های نمونه، تجلیل از زنان کار و تولید، نشست وزیر کار با تشکل‌های کارگری، کارفرمایی و بازنشستگان، مکاتبه با ائمه جمعه برای اشاره به منزلت کار و تقدیر از کارگران و.... از جمله دیگر برنامه‌های وزارت کار در هفته جاری است.

شعار هفته و پویش هفته کارگر

چکشیان در ادامه سخنان خود عنوان کرد: شعار هفته با تاسی از شعار سال «مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی» انتخاب شد. راه اندازی پویش هشتگ «پای کار ایرانیم» از دیگر برنامه‌های هفته جاری است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از راه اندازی لیگ‌های سراسری ورزشی خبر داد و گفت: امسال لیگ‌های سراسری ورزشی کارگری کلید می‌خورد. نخستین لیگ مربوط به «تنیس روی میز» است و دومی «فوتسال» خواهد بود که در فاصله زمانی کوتاه پیگیری و عملیاتی می‌شوند.

وی درباره دلیل انتخاب این دو ورزش نیز توضیح داد: معمولاً این ورزش‌ها در کارخانجات بیشتر احتمال برگزاری دارند.

وی اظهار کرد: هدف اصلی، فراگیری لیگ‌های ورزشی به شکل ملی است، تیم‌هایی که بتوانند در رقابت‌های جدی شرکت داشته باشند.

وی افزود: رویکرد دیگر ورزشی در سال جاری، مجموع خدمات ویژه ورزشی معطوف به کارگران دهک اول تا پنجم است.

تحقق شعار سال و رفع موانع

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به چگونگی تحقق شعار سال و شعار هفته کارگر گفت: در راستای تحقق اهداف تعیین شده شعار سال قطعاً موانع کار باید کاهش پیدا کند به گونه‌ای که بیش از رشد، تولید همراه با جهش باشد.

وی تاکید کرد: در انتخاب شعار سال رهبری عنوان کردند شتاب کار در جایی اتفاق می‌افتد که مردم پای کار باشند از این رو تاکید شده جهش تولید باید با مشارکت مردم باشد.

چکشیان با بیان اینکه «فرهنگ کار» مهم‌ترین مؤلفه تولید است، ادامه داد: در ارتقا فرهنگ کار مولفه‌هایی مانند وجدان کاری مساله مهمی است که نهضت ملی فرهنگ کار از سال گذشته آغاز شده و قرارگاه جوانی جمعیت با ریاست وزیر کار نیز از دیگر امور فرهنگی است که برای جامعه کارگری پیگیری می‌شود.

وی تصریح کرد: امسال ماده ۲۱ و ۲۴ قانون جوانی جمعیت عملیاتی شد و زنان خانه دار با ۳ فرزند تحت پوشش بیمه قرار گرفتند. همچنین بنا بر ماده ۲۴ طرح «یسنا» پیاده شد و سبد غذایی برای مادران باردار و مادران دارای فرزند زیر ۵ سال تخصیص یافت.

کشف استعدادهای پنهان

چکشیان در ادامه با اشاره به ۱۰ هزار ایستگاه خانه بهداشت و مراکز بهداشتی، گفت: ۳ هزار خانه بهداشت در ۲ سال اخیر شکل گرفته که یکی از فعالیت‌ها در این راستا ارائه آموزش‌های روان شناختی به جامعه هدف بوده است.

وی تصریح کرد: در بازدیدهای ۳ سال گذشته، ۱۲۰ هزار کارگر نخبه و نوآور کشف شد، افرادی که توانسته اند برخی مشکلات سال‌های یک واحد تولیدی را با نوآوری‌هایی که داشتند حل و فصل کنند. از این رو جشنواره امتنان راه اندازی شد تا از این تلاش‌ها تقدیر شود.

بهره‌وری و ارتباط آن با دستمزد

یکی از مسائل مهم در حوزه کار، بهره‌وری بوده که بر اساس برخی گزارش‌ها آمار بیکاری پنهان گویای عدم راندمان کاری بر اساس مدت زمان صرف شده و خروج کار واحدهای تولیدی است. بخشی از بهره‌وری به میزان رضایت افراد از شغل، سطح درآمد و شرایط کاری برمی‌گردد. معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این پرسش مهر که برای تحقق شعار هفته کارگر آیا زیرساخت‌های مورد نیاز فراهم شده است، گفت: بی شک مشارکت کارگر در تولید با میزان دستمزد رضایت وی رابطه مستقیم داشته و سطح درآمد در مشارکت افراد دخیل است. از این رو همزمان با دغدغه ترویج فرهنگ کار در معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت کار، مساله صیانت از کارگران و دفاع از حقوق آنها نیز پیگیری می‌شود. کارهای زیادی شده اما کافی نیست و مسؤولان وزارت کار وضعیت موجود را مطلوب نمی‌دانند.

چکشیان اظهار کرد: اما تلاش‌های زیادی در چند سال اخیر انجام شده که در مقایسه با گذشته مثبت ارزیابی می‌شود. این اتفاق‌ها نمی‌تواند عقب ماندگی سال‌های گذشته را جبران کند و نیاز به تلاش بیشتر دارد.

کد خبر 6085409 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • گردهمایی سفیران سلامت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد
  • وزیر علوم: باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود
  • وزیر علوم: تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند / انتظارات رهبری از تشکل‌های دانشجویی چیست؟ +فیلم
  • بیماری فردگرایی و افول جنبش دانشجویی
  • وزیر علوم: تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند / انتظارات رهبری از تشکل‌های دانشجویی+فیلم
  • وزیر علوم: انتظارات رهبر انقلاب از تشکل‌های دانشجویی / تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند+فیلم
  • «خاستگاه خود» و «آرمان‌های نظام اسلامی» را نباید فراموش کنیم
  • کارکنان سازمان فرهنگی سربازان مقابله با هجمه فرهنگی هستند
  • شناسایی ۱۲۰ هزار نخبه جامعه کارگری در ۳ سال اخیر