Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا سلیمانی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگا ران جوان ، در رابطه با علت افزایش قیمت فولاد اظهار  کرد :به دلیل وجود لابی در خصوص فولاد و فشار از سوی وزارت صمت، قیمت‌ها این محصول مهم به شکل غیرواقعی تعیین می‌شود و عرضه‌ها به صورتی خارج از قاعده  انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: امروز موضوع مالیات بر صادرات محصولات فولادی نیز مطرح شده است و همین موضوع در کنار فشار دولت بر بازگشت ارز حاصل از صادرات سبب شده است که انگیزه تولیدکنندگان فولاد برای صادرات کاهش یابد.

وی اظهار کرد: از سوی دیگر با توجه به شرایط رکودی و کاهش قیمت دلار، انتظار کاهش قیمت فولاد در بازار وجود دارد. بنابراین در این شرایط باید تولیدکننده را تشویق به صادرات کنیم اما در عمل این اتفاق نمی افتد و مقاومت‌هایی وجود دارد که شاید در برخی مواقع نمی‌دانیم پشت‌صحنه چه اتفاقاتی می‌افتد که این مقاومت‌ها شکل می‌گیرد.

به گفته سلیمانی فعالان حوزه صنایع معتقدند یکی از دلایل کاهش انگیزه صادرات، تفاوت نرخ فروش محصولات در خارج و داخل است. امروز محصولات فولادی در داخل به دلیل عرضه های کم در بورس با نرخ جذابی فروخته می شود بنابراین اگرچه نرخ ارز خود به‌عنوان یک انگیزه صادراتی عمل می‌کند اما ازآنجاکه تفاوت قیمت داخل و خارج قابل‌توجه شده است، نرخ دلار نیز نتوانسته چندان تولیدکنندگان را ترغیب به صادرات کند.

این کارشناس بازار کالا بیان کرد: عرضه‌های خارج از تالار بورس روی قیمت‌ها به‌طور مستقیم تأثیر گذاشته است. اینکه برخی تولیدکنندگان فولادی به بهانه مچینگ محصولات را به تالار نمی‌آورند و خارج از قاعده بورس به مشتریان عرضه می‌کنند سبب شده است که عرضه در بورس کم شود و همین کمبود عرضه نسبت به تقاضا، قیمت‌ها را بالا برده است. این اتفاق، به شکل دیگری در بخش پتروشیمی‌ها نیز افتاده است. برای آنکه قیمت‌ها را بتوانند کنترل کنند میزان عرضه‌ای را  محدود می‌کنند و در یک سطح ثابت نگاه می‌دارند که بر افزایش قیمت‌ها تأثیر گذاشته است؛ در این شرایط سیاست گذار باید نسبت به رشد عرضه ها در بورس اقدام کند.

بیشتر بخوانید

معاملات صندوق پالایش یکم آغاز شد

او بیان کرد: با توجه به اینکه افق چند ماه آینده از کاهش قیمت دلار حکایت دارد و از سوی دیگر دولت خواهان بازگشت ارز حاصل از صادرات به قیمت نیمایی است ازاین‌رو تولیدکنندگان نگران کاهش حاشیه سود خود شده و کمتر به سراغ صادرات رفته‌اند.

این کارشناس بورس کالا گفت:تولیدکنندگان در این شرایط با بازار داخلی‌ مواجه هستند که دولت روی قیمت‌های آن حساس است. تولیدکنندگان فولاد برای فرار از این شرایط و فروش محصولاتشان به بالاترین قیمت، از روش دیگری شروع به معامله کرده‌اند. در این نوع معامله اگرچه قیمت‌ها بر مبنای قیمت‌های پایه در بورس مشخص می‌شود اما از آنجا که عرضه‌ها در بورس به میزانی کمتر از تقاضا است لذا قیمت‌هایی که کشف می‌شود از نرخ‌های واقعی فاصله دارد.

وی گفت: به‌رغم حضور و نظارت دولت و دخالت‌های دستوری مسئولان، مکانیسم به‌گونه‌ای چیده شده است که نفع فولادسازان تأمین می‌شود زیرا فروش محصولات در مچینگ با قیمت‌های موردنظر فولادسازان انجام می‌شود. اما هم‌زمان، تولیدکنندگان به بهانه عرضه محصولات در مچینگ، از عرضه خود در تالار کم کرده و پیرو آن، قیمت‌ها در تالار به دلیل کاهش عرضه، بالا می‌رود.

سلیمانی تأکید کرد: نتیجه این اتفاقات در سطح کلان‌تری نیز قابل‌مشاهده است. به‌طوری‌که در حال حاضر هرچند نرخ دلار کاهشی است اما عرضه‌کننده‌ای که در سامانه نیما دلار بفروشد وجود ندارد. بنابراین دلاری برای تنظیم بازار در ماه‌های آینده وجود نخواهد داشت. با این تفاسیر دولت نمی‌تواند به کنترل نرخ از طریق ارزهای بانک مرکزی در ماه‌های آینده ادامه دهد. ازاین‌رو پیش‌بینی می‌شود قیمت دلار در چند ماه آینده مجدد افزایشی شود.

این کارشناس بازار کالا در پایان گفت: شاید با افزایشی شدن دوباره نرخ دلار، مکانیسم بازار تغییر کرده و فولادسازان مجدد صادرات را به‌جای عرضه در داخل در دستور کار خود قرار دهند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بورس کالا قیمت فولاد عرضه ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۱۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلار ۶۶ هزار تومان شد

آفتاب‌‌نیوز :

فارس نوشت: از ابتدای معاملات امروز ۲۵ فروردین، قیمت دلار در بازار غیررسمی افزایش یافته است.

قیمت دلار امروز در مرکز مبادله ارز و طلا در بخش اسکناس بدون تغییر ۴۳ هزار و ۵۶۷ تومان و در بخش حواله ۴۰ هزار و ۶۴۸ تومان کشف قیمت شد.

دلار در صرافی‌ها امروز در زمان تنظیم گزارش، به نرخ ۴۳ هزار و ۲۵۹ تومان خریداری و با نرخ ۴۳ هزار و ۸۷۰ تومان فروخته شد.

همچنین یورو امروز در صرافی‌ها با نرخ توافقی به قیمت ۴۷ هزار و ۲۸۳ تومان معامله شد، اسکناس درهم امارات ۱۱ هزار و ۸۶۳ تومان ارزش‌گذاری شد.

بررسی میدانی بازار ارز نشان می‌دهد، دلار آزاد امروز توسط دلالان مقابل صرافی‌ها ۶۵ هزار و ۹۵۰ تومان معامله شد؛ معاملات دلار در بازار غیررسمی طی یک ماه گذشته نوسانی بوده است، در جریان معاملات امروز نرخ دلار در بازار افزایش ۱۷۰۰ تومانی داشته است.

قیمت انواع سکه و طلا

امروز در میدان فردوسی سکه طرح قدیم با رشد دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی به نرخ ۴۲ میلیون و ۴۰۵ هزار تومان داد و ستد شد، همچنین سکه تمام بهار آزادی طرح جدید نیز با افزایش یک میلیون و ۸۱۹ هزار تومانی به قیمت ۴۵ میلیون و ۶۰۴ هزار تومان معامله شد و حباب آن افزایش یافته است.

امروز حباب سکه امامی به ۸ میلیون و ۹۳۴ هزار تومان و حباب سکه بهار آزادی به ۵ میلیون و ۷۴۲ هزار تومان رسید؛ نیم سکه در بازار به نرخ ۲۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان داد و ستد شد، ربع سکه به قیمت ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان عرضه شد؛ همچنین هر سکه یک گرمی به نرخ ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان معامله شد.

هر گرم طلای ۱۸ عیار امروز ۳ میلیون و ۸۲۸ هزار تومان در هر گرم قیمت‌گذاری شد، همچنین امروز هر مثقال طلای ۱۸ عیار، ۱۶ میلیون و ۵۲۳ هزار تومان نرخ‌گذاری شد؛ نرخ طلای آب شده نیز هر مثقال ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بوده است.

در حال حاضر هر اونس طلا (معادل ۳۱. ۱۳۲گرم)، با کاهش ۱. ۳۳ درصدی هر اونس طلا ۲۳۴۴ دلار است.

دیگر خبرها

  • هشدار عرضه دلار تقلبی در بازار آزاد
  • آیا باید با رویای شیرین اقتصاد تک‌نرخی وداع کنیم؟
  • عرضه پساب به صنایع سالانه ۳۵۰ میلیون مترمکعب افزایش می‌یابد
  • افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت نفت با بستن تنگه هرمز
  • برگشت بورس در کوتاه مدت
  • خبرگزاری دولت: آغاز ریزش نرخ دلار در بازار آزاد/ ماجرای شایعه وصول مالیات از مهریه/ قیمت شمش طلای حراجی چند میلیارد تومان شد؟
  • تلاطم بورس با ریسک سیاسی
  • الاکلنگ سرمایه‌گذاران کوچک با عرضه مسکن
  • دلار ۶۶ هزار تومان شد
  • خبر خوش برای سپاهان از بازار بورس!