Web Analytics Made Easy - Statcounter

هیجان، احساسات و روزمرگی، عناوین انتقادی برخی منتقدین مجلس به تصمیمات و تخصیصا اقدام اخیر مجلس شورای اسلامی است. اما صورت مسئله را فراموش نکنید.
مجلس در اقدامی راهبردی و بررسی‌های مکرر و طولانی، قوه مجریه را ملزم نمود که در صورت عمل نکردن طرفین برجام به تعهداتشان در بازده زمانی مشخص، اجرای داوطلبانه #پروتکل_الحاقی یا همان ان‌پی‌تی را متوقف کند ولیکن دولت در واکنشی فوری نسبت به این اقدام راهبردی واکنش نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اما سوال اصلی اینجاست؛ برچسب‌زنی "اقدام هیجانی" به تصمیم مجلس در قبال کدام "اقدام عقلانی" دولت است؟ #آلترناتیو دولت چیست؟ صبر استراتژیک؟ سکوت فعال؟ تحرکات توییتری؟

 به نظر می‌رسد #تقلیل_گرایی مهمترین خطای سیاسی و تاحدودی راهبردی دولت تدبیر در حوزه روابط خارجی و تصمیم سازی هاست.
انتقادات مطروحه میان دولت و مجلس و به طور کلی رویکرد‌ها و نزاع‌های سیاسی و گروهی در رابطه با موضوعاتی نظیر ساختار بودجه، استراتژی‌های اقتصادی و یا نظام مالیاتی و بازار مسکن اگر چه معقول و معمول است، اما موضوع #استراتژی_ملی تفاوت ماهوی با اینگونه مسائل دارد.

"آیین مملکت داری" امری فراتر از رقابت‌های سیاسی است. در پایه‌های ابتدایی علم سیاست در دانشگاه‌ها بر این نکته تاکید دارند که نمی‌توان با شرایط جدید، شاهد تولد اصول جدیدی در سطح استراتژی‌های کلان بود. چرا که اصول، مقدم بر تحولات است و مبنا قرار دارد.

تکیه بر تجارب دیگر کشور‌ها در الگوی مناسبات بین المللی و سیاست خارجی، که در جغرافیای دیگری از جهان قرار دارند، بدور از #عقلانیتسیاسی ست و طبعا تفاوت جدی میان آن‌ها با میدان سیاست در خاورمیانه وجود دارد چراکه نقش "مجتمع‌های نظامیصنعتی" در آمریکا و گردش مالی بازار تسلیحات بین الملل و تجارت کثیف سوداگران اسلحه و کانون‌های اشرافیت وابسته به الگوی "زیست بحران" در خاورمیانه، متفاوت از کشور‌های خاور دور است و هدایت منابع کشور به سمت "ثبات و امنیت" در تناسب با جغرافیای منطقه‌ای و بازیگران فراملی است.
در این میان با رویکرد سیاسی و نزاع جریانی، نمی‌توان به "اقدامات راهبردی" در سطح استراتژی ملی نگریست و البته می‌توان اقدام مجلس را کمک کار اقدامات بعدی دولت جمهوری اسلامی و به عنوان "ایجاد یک فرصت" توجه داشت چرا که مسئله "مذاکره آسان و ارزان" را باید به سطح دیگری شیفت داد.

فراموش نکنیم که #ترامپیسم بعد از حضور #بایدن در جایگاه ریاست جمهوری آمریکا نیز ادامه خواهد داشت و ارمغان سفر‌های غیررسمی خویشاوندان ترامپ به خاورمیانه در همین چارچوب ترامپیسم قابل تحلیل است.

موضع‌گیری مضحک نماینده عربستان در سازمان ملل و سیاست‌های اعلامی و ابراز همدردی با ترور دانشمند مسلمان، هیچگونه سازگاری با تحرکات و سیاست‌های اعمالی عربستان در دیدار‌های اخیرش ندارد.

اصطلاحاً و مختصراً می‌توان گفت که "مین‌گذاری" در مسیر‌های احتمالی سیاست خارجی آتی و در نظر گرفتن سناریو‌های مختلف از سوی ترامپیست‌ها برنامه کوتاه مدت نخواهد بود و قطعاً فردای ۱۴۰۰ جدی‌ترین مسئله و سناریوی آنان خواهد بود.    دکتر غلامرضا شریعتی دبیر فراکسیون دیپلماسی بین المللی و منافع ملی مجلس  

منبع: پارسینه

کلیدواژه: غلامرضا شریعتی سیاست خارجی پارسی خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۲۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مجلس لبنان: اقدام ایران سبب تغییر مواضع غرب شد

نایب رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان با اشاره به اینکه اقدام اخیر ایران علیه اسرائیل، موجب تغییر مواضع غرب شد، تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با ایستادگی در کنار مردم فلسطین ثابت کرد که شیعه، دشمن سنی نیست، بلکه حامی آن است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، شیخ «علی الخطیب» نایب رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان و هیأت همراه با حضور در دفتر حجت الاسلام حمید شهریاری دبیر کل مجمع تقریب با ایشان دیدار و گفت‌ گو کردند.

شیخ علی الخطیب، در این دیدار به تشریح اوضاع کنونی لبنان از منظر اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، تعامل بین فرقه‌های مختلف موجود در این کشور اعم از شیعه و سنی، مسیحی و ...، تلاش‌های انجام شده برای جلوگیری از ایجاد فتنه‌های مذهبی و همچنین فعالیت‌های فرهنگی مجلس اعلای شیعیان لبنان از جمله نشست‌های برگزار شده با نخبگان فرهنگی و ...پرداخت.

وی در ادامه به اقدام اخیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در حمله به مراکز نظامی اسرائیل اشاره کرد و با تمجید از این اقدام جمهوری اسلامی ایران، گفت: ایران اسلامی با علم به همه خطرات و تهدیدهای احتمالی به اسرائیل حمله کرد و در کنار مردم فلسطین ایستاد.

شیخ علی الخطیب اضافه کرد: اقدام اسرائیل در حمله به سفارت ایران در دمشق اقدامی احمقانه بود و ایران اسلامی با اقدام اخیر خود ثابت کرد که علی رغم اینکه بسیاری از کشورهای عربی، فلسطین را به فراموشی سپرده‌اند، در کنار مردم این کشور ایستاده است؛ ایران ثابت کرد که قوی است و از رژیم صهیونیستی نمی‌ترسد.

نایب رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان با اشاره به اینکه اقدام اخیر ایران علیه اسرائیل، موجب تغییر مواضع غرب شد، تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با ایستادگی در کنار مردم فلسطین ثابت کرد که شیعه، دشمن سنی نیست، بلکه حامی آن است.

وی با تأکید بر ضرورت همکاری بین نهادهایی چون مجمع تقریب و مجمع جهانی اهل بیت(ع) با مجلس اعلای شیعیان لبنان خاطرنشان کرد: ما باید در مسائل مربوط به جهان اسلام، مذهب‌گرایی را کنار بگذاریم و با جهان عرب و اسلام در تعامل باشیم و با نخبگان جهان اسلام همکاری کنیم؛ وجود اختلافات طبیعی است، اما نباید از آنها به نفع کشورهایی چون اسرائیل و آمریکا سوء استفاده شود.  ما باید با نخبگان جهان اسلام در مورد مسائل راهبردی به گفت‌وگو بنشینیم، تفکر کنیم و با هم تصمیم بگیریم؛ باید قدرتها و توانمندی‌های خود را بسیج کنیم، فرصتها را مغتنم بشماریم و در مقابل دشمنان مشترک خود بایستیم.

شیخ علی الخطیب با اشاره به تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران برای تقریب بین مذاهب اسلامی از زمان امام خمینی (ره) تا کنون و تمجید از این اقدامات گفت: ظرفیت مجلس اعلای شیعیان لبنان نه فقط ظرفیتی منطقه‌ای، بلکه ظرفیتی جهانی است که می‌توان از طریق آن با دیگر مجامع جهانی ارتباط برقرار کرد و اقدامات فرامنطقه‌ای را  پیش برد.

وی در ادامه پیشنهاد انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین مجلس اعلای شیعیان لبنان و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برای همکاری در زمینه‌های مختلف از جمله فرهنگی را مطرح کرد که با استقبال دکتر شهریاری دبیرکل مجمع تقریب همراه شد.

حجت الاسلام حمید شهریاری دبیرکل مجمع تقریب هم در این دیدار ضمن جویا شدن اوضاع کنونی لبنان از شیخ علی الخطیب، به تشریح جزئیات اقدام اخیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در حمله به مراکز نظامی اسرائیل پرداخت و گفت: همه جهان اسلام با دیدن تصاویر و فیلمهایی که از این رویداد منتشر شد، به ایران اسلامی افتخار کرد.  این اقدام جمهوری اسلامی ایران نشان داد که حتی اقتدار هسته‌ای اسرائیل هم مانع هجوم به آن نشد.

تاکید امیرعبداللهیان  بر حق ایران در پاسخ به حمله اسرائیل

وی با استقبال از سخنان نایب رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان برای ایجاد همکاری هرچه بیشتر نهادهای فرهنگی دو کشور جهت ایجاد وحدت و تقریب بین مذاهب اسلامی گفت: ما به دنبال ایجاد تمدن اسلامی هستیم تا کشورهای اسلامی بتوانند با مشارکت یکدیگر با دشمنان مشترک مقابله کنند.

شهریاری همچنین در اشاره به اقدامات انجام شده مجمع تقریب در راستای وحدت بین مسلمین، از برگزاری کنفرانسی با موضوع تقریب در کشور عراق و  در آینده خیلی نزدیک خبر داد.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • سپاه پاسداران مایه قدرت همه جانبه ایران اسلامی است
  • نگاه استراتژیک غرب به هند در سایه انتخابات مجلس عوام/ چشم پوشی غرب از نگرانی‌های دموکراتیک
  • هشدار مهم سپاه: احتمال تغییر سیاست‌های هسته‌ای ایران وجود دارد
  • مراکز هسته‌ای دشمن را شناسایی کردیم/ تهدید مراکز هسته‌ای تجدید نظر در سیاست‌های هسته‌ای ایران را محتمل می‌کند
  • مراکز هسته‌ای کشور در امنیت کامل/ تجدید نظر و عدول از سیاست‌ها و ملاحظات اعلامی هسته‌ای محتمل است/ مراکز هسته‌ای دشمن صهیونیستی شناسایی و اطلاعات لازم از همه اهداف در اختیار ماست
  • چشم‌انداز روابط ایران و کشورهای عربی پس از «وعده صادق»؛ سیاست خارجی ایران منطبق بر «واقعیت‌های میدانی» است
  • بازتاب آیین روز ارتش ایران در رسانه‌های خارجی/ ترس متحدان اسرائیل از توان موشکی تهران
  • راه اندازی پویش های انتخاباتی در کرج
  • نماینده مجلس لبنان: اقدام ایران سبب تغییر مواضع غرب شد
  • جمهوری اسلامی برای منطقه نعمت است