Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-25@10:52:42 GMT

زیان‌های پخت و پز با زغال

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۸۵۲۲۰

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، یک مطالعه پزشکی اخیار نشان داده است که پخت غذا با استفاده از هیزم به روش سنتی، سلامت انسان را در معرض اختلالات جدی بهداشتی قرار می‌دهد که این موضوع باوری رایج را که می‌گوید پخت غذا با اجاق‌های قدیمی بهتر از استفاده ازاجاق های کاز سوز یا برقی است را رد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خطرات پخت و پز با استفاده از هیزم از آسیب به خود آشپز‌ها و افراد نزدیک به آن‌ها هنگام پخت و پز و به طور کلی آسیب به کره زمین متغیر است.

این مطالعه تصاویر گرفته شده با روش "توموگرافی رایانه ای" را بررسی کرده است که نشان می‌دهد کسانی که غذای خود را روی اجاق چوب تهیه می‌کنند بیشتر دچار اختلالات ریوی می‌شوند.

تقریباً ۳ میلیارد نفر در جهان از روش پخت و پز روی آتش چوب، گیاه خشک یا زغال استفاده می‌کنند که کارشناسان هشدار داده اند این روش پخت و پز سالانه باعث جان باختن ۴ میلیون نفر می‌شود و بسیاری از مردم، علی رغم وجود جایگزین گاز، همچنان به پخت و پز به روش‌های سنتی و آلوده کردن کره زمین اصرار دارند.

کارشناسان معتقدند به احتمال زیاد بسیاری از افراد به دلیل عوامل مالی یا عادت‌های اجتماعی که تغییر در آن‌ها دشوار است، به این روش‌های قدیمی پخت غذا پایبند هستند، حتی اگر دود ساطع شده باعث آسیب به ریه شود.

این مطالعه در انستیتوی علوم و فناوری"پریار" هند با مشارکت محققان برجسته دانشگاه آیووا انجام شده و تاثیرات این روش پخت و پز بر روی سلامتی ۲۳ نفر، چه کسانی که غذای خود را با گاز می‌پزند و چه افرادی که همچنان به هیزم عادت دارند را بررسی کرده است.

در مرحله بعد، محققان غلظت آلاینده‌ها را در خانه‌های افرادی که در این مطالعه حضور داشتند، اندازه گیری کردند و سپس آزمایشاتی را در زمینه کیفیت تنفس در ریه‌ها با تصاویر گرفته شده با استفاده از روش توموگرافی کامپیوتری انجام دادند.

نتایج نشان داد که افرادی که از هیزم در پخت و پز استفاده می‌کنند در مقایسه با افرادی که با اجاق گاز آشپزی می‌کنند، غلظت آلاینده‌ها و مواد سمی بیشتری در ریه آن‌ها وجود دارد.

این مطالعه همچنین متوجه وجود هوای محبوس در ریه کسانی شده است که از اجاق چوب سوز برای پخت و پز استفاده می‌کنند که این مسئله به سیستم تنفسی آسیب می‌رساند و منجر به ناتوانی بدن در تکمیل روند تبادل هوا می‌شود.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: زندگی ذغال آشپزی غذا پخت و پز پخت و پز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۵۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟

از هفته گذشته که پس از 18 ماه سرانجام یکی از محصولات ایران‌خودرو با افزایش قیمت مواجه شد جنب‌وجوش دلالانی که از اختلاف حدود 500 میلیون تومانی قیمت کارخانه و بازار پژو پارس لذت می‌بردند آغاز شد. تا جایی که کلیپ‌ها و تصاویر اعتراض برخی مشتریان به افزایش 50 درصدی قیمت پارس از رسانه‌های آن طرف آب سر درآورد.
در حال حاضر فاصله عجیب و غریبی بین قیمت خودرو در کارخانه و بازار بخصوص در مدل‌های پرتیراژ ایجاد شده است. به طور مثال تا حدود یک هفته قبل قیمت کارخانه‌ای پژو پارس 294 میلیون تومان بود؛ در حالی که در نمایشگاه‌های خودرو توسط دلالان تا 800 میلیون تومان فروخته می‌شد.
نتیجه‌ی چنین وضعیتی به این‌جا رسیده که خودروسازان داخلی با زیان انباشته چند ده هزار میلیارد تومانی مواجه شده‌اند. بنابراین تصمیم بر این شد تا با به‌روزرسانی هر از چند گاه قیمت، خودروسازان را از ورشکستگی نجات پیدا کنند تا دست کم بخشی از سودی که به جیب دلالان می‌رود صرف تولید و ایجاد اشتغال شود.
اما واسطه‌ گران که خود را میان مشتریان پنهان می‌کنند با افزایش 50 درصدی قیمت پارس از هفته قبل به تکاپو افتاده‌اند. این افراد تجمعات اعتراضی برگزار کردند که تصاویر مربوط به آن در رسانه‌های خارج از کشور نیز منتشر شد. با این استدلال که می‌بایست خودروهای خود را زمستان 1402 با قیمت قبل تحویل می‌گرفتند. اما هیچ اشاره‌ای به این موضوع نداشتند که هر شش ماه یک بار باید قیمت خودرو به‌روز می‌شد و در 18 ماه گذشته این اقدام صورت نگرفته بود.
در این مساله که همیشه حق با مشتریان واقعی است هیچ شکی وجود ندارد. اما دلالانی که از سودهای حدود 500 میلیون تومانی ناشی از فاصله قیمت پارس کارخانه‌ای و پارس بازار لذت می‌برند بدون توجه به تورم حدود 60 درصدی 18 ماه گذشته نسبت به افزایش پارس اظهار نادضایتی کردند.
در این رابطه نظر یکی از کارشناسان صنعت خودرو را جویا شدیم. امیرحسن کاکایی، نرخ‌گذاری دستوری را منجر به ضرر خودروسازان دانست و گفت: سیاست قیمت‌گذاری در ایران خودرو و سایپا که تولیدکنندگان اصیل ما هستند و از زنجیره تامین برخوردارند در مونتاژکاران هم پیاده شد اما آنجا معقول‌تر عمل کردند. طبق مصوبه شورای رقابت باید هر شش ماه یک بار قیمتها به روز شود. این اتفاق برای مونتاژکاران افتاد اما برای ایران‌خودرو و سایپا 18 ماه طول کشید؛ زیرا مونتاژکاران شوخی ندارند. بخش خصوصی هستند و اگر قیمت آنها اصلاح نشود تولید نمی‌کنند.
وی افزود: ممکن است کسی در مورد کیفیت پارس ایراد بگیرد و بگوید من این خودرو را نمی‌خرم. کما اینکه ایران‌خودرو می‌خواست پارس را کنار بگذارد اما نگذاشتند؛ زیرا در بازار مشتری دارد و نیاز بازار است. بنابراین اگر قرار است پارس با همین کیفیت تولید شود یک قیمت تمام شده‌ای دارد.
کاکایی یادآور شد: طی سالهای اخیر بعضا مسئولان با مشورت کارشناسان تصمیم گرفتند قیمت خودرو را واقعی کنند اما هنگام عمل این اتفاق نیفتاد؛ زیرا به دلیل وجود تنش اقتصادی در سطح جامعه، نگران شدند. با فضای سیاسی که بر صنعت خودرو سایه افکنده کسی جرأت نمی‌کند آنچه درست است را به زبان بیاورد و از ضرر خودروسازان بگوید. اما الان برای حمایت از تولید به مدیران شجاع نیاز داریم.
در شرایطی که عمده کارشناسان بر حمایت از تولید داخل تاکید دارند محاسبات نشان می‌دهد اگر پژو پارس با قیمت 294 میلیون تومان سابق فروخته شود 8000 میلیارد تومان به زیان انباشته ایران خودرو افزوده می‌شود و همه رشته‌ها برای سرپا نگه داشتن این خودروساز اصیل کشور پنبه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!
  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • لزوم وجود مدیریت واحد مرزی به منظور جلوگیری از توقف زیان‌بار کامیون‌ها
  • رفع ابهامات حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور و مفاصا حساب قراردادها
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • رتقای سرانه مطالعه از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی
  • زیان خالص پرسپولیس کاهش یافت
  • قیمت برق استرالیا در آینده رکوردی تاریخی خواهد زد
  • اعلام عناوین شغل‌های سخت و زیان‌آور در خراسان جنوبی
  • متوسط سن بازنشستگی به ۴۰ سال و کمتر رسیده است