Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا وارثی گفت: اکنون ۶۰۰ خانواده دارای دو معلول در استان فاقد مسکن هستند؛ همچنین تامین دو هزار واحد مسکن برای معلولین در روستاها با همکاری بنیاد مسکن شروع شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  صبح قزوین، علیرضا وارثی مدیرکل بهزیستی استان قزوین در نشست خبری با اصحاب رسانه که ظهر امروز(چهارشنبه) به صورت ویدئوکنفرانسی در فضای مجازی برگزار شد، ضمن گرامیداشت روز جهانی معلول اظهار کرد: بیش از 28 هزار معلول در استان شناسایی شده و تحت پوشش قرار گرفتند که عمدتا از معلولین ناشنوا، نابینا، جسمی حرکتی، ذهنی و اعصاب و روان هستند؛ در سال 1398 بیش از 10میلیارد تومان اعتبار برای حمایت از این افراد اختصاص یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وارثی با بیان اینکه در سطح استان بیش از 40 مرکز نگهداری و توانبخشی وجود دارد، ابراز کرد: مدیران و تمام دستگاه‌ها را در بحث مناسب سازی در چندین درگاه مورد بررسی قرار دادیم که ارتقاع نسبی را شاهد بودیم.

وی افزود: استراتژی سازمان در سال 99توسعه خدمات توانبخشی و توانمندسازی برای ایجاد اشتغال بوده که اقدامات موثری را اجرا کردیم و در سال 98 برای بیش از 600 نفر اشتغال پایدار ایجاد کردیم و کسانی که به سازمان مراجعه کردند، توانستند از تمام خدمات، تسهیلات یا معرفی به کارفرمایان بهره‌مند شوند.

30 هزار کودک قزوینی غربالگری شنوایی شدند

 گفت: در حوزه پیشگیری از معلولیت‌ها طرح‌های مختلفی داشتیم از جمله طرح پیشگیری از تنبلی چشم که تا کنون در استان 30 هزار کودک را معاینه و دو هزار کودک مشکوک را شناسایی کردیم که در مرحله دوم کسانی را که نیاز به خدمات درمانی و جراحی دارند نیز پیگیری خواهیم کرد.

این مقام مسئول ادامه داد: بحث دیگر آگاه سازی و جلوگیری از معلولیت‌ها است که برای سنین بین 15 تا 45 سال مطرح است که این آگاهی را در مدارس دبیرستانی و در زمان پیش از ازدواج برای افراد ارائه می‌کنیم و سال گذشته چهار هزار و 90 دانش‌آموز تحت آموزش و آگاه‌سازی قرار گرفتند و امسال هم سعی کردیم این آموزش‌ها به صورت مجازی ارائه شود.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین بیان کرد: در بحث ژنتیک هم سازمان بسیار جدی است و گام محکمی را با مشاوره ژنتیک و معرفی افراد به آزمایشگاه‌های ژنتیک در بحث ازدواج‌های فامیلی برداشته است در سال جاری بسیاری از افراد را آگاه کردیم و امکانات آزمایشگاهی و رایگان را در اختیارشان قرار دادیم به طوری که برای هزار زوج مشاوره ژنتیکی انجام شد و ما شش مرکز را در استان فعال کردیم که زوجین بتوانند استفاده کنند.

وی یادآور شد: در حوزه غربالگری هم 86 نوزاد توسط همکاران سازمان پس از تولد و قبل از ترخیص از بیمارستان در زایشگاه‌ها و بخش نوزادان کنترل شدند و در بحث شنوایی هم در نیمه اول سال 99 تاکنون چهار هزار کودک غربالگری شد که 30 کودک مشکوک به ناشنوایی و کم‌شنوا شناسایی شدند و در این زمینه هم پنج بیمارستان تحت پوشش طرح هستند.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین بیان کرد: تعهد ایجاد اشتغال سازمان در سال جاری 710 مورد است که تا به امروز 468 مورد را توانستیم با تسهیلات بانکی، معرفی به کارفرماها یا حمایت‌های بیمه‌ای حمایت کنیم؛ همچنین تفاهم‌نامه‌ای با سازمان فنی و حرفه‌ای داشتیم تا افراد دارای معلولیت که فاقد کار هستند با معرفی به سازمان مشغول به کار شوند.

راه‌اندازی 53 مرکز مثبت زندگی در قزوین 

وارثی با بیان اینکه بیمه سهم کارفرمایی هم که از منابع ملی برای سازمان پیش‌بینی شده تاکنون هفت میلیارد و 290 میلیون ریال است، گفت: سازمان بهزیستی برای کسانی که افراد معلول را برای اشتغال جذب کردند بنا است که حمایت‌هایی را داشته باشد که در سال جاری تاکنون 237 میلیون و 500 هزار تومان توانستیم به این کارفرمایان کمک کنیم.

این مقام مسئول عنوان کرد: قانون سه درصد که قانون حمایت از حقوق معلولین است علی رغم تصویب آن در مجلس متاسفانه به علت نبود استخدام‌های جدید دارای یکسری نواقصی است که اجرا نمی‌شود؛ از دستگاه‌های استان خواستاریم تا شرایط مناسبی را برای جذب معلولین در دستگاه‌ها فراهم کنند.

وی افزود: در سال جاری بنا داریم که 53 مرکز مثبت زندگی را در استان راه‌اندازی کنیم، گفت: این مراکز در سراسر کشور ایجاد خواهد شد و باتوجه به شرایط جغرافیایی افراد خدمات را برای بهتر کردن شرایط زندگی، در قالب بهزیستی کوچک به آن‌ها ارائه کند.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین یادآور شد: حوزه مشارکت‌های ما در قالب پازل همدلی برای تامین وسایل آموزشی برای جامعه هدف نیز 133 میلیون تومان توسط خیرین کمک شد که به زودی توزیع خواهد شد و در سال جاری60 فقره جهیزیه با اعتبار 900 میلیون تومان را با کمک سپاه صاحب الامر(عج) برای جامعه هدف توزیع کردیم.

کمک بیش از 5 میلیاردی خیرین به حوزه معلولین

وارثی عنوان کرد: کل مشارکت‌هایی که از ابتدای سال تاکنون توسط خیرین برای حمایت از گروه معلولین و جامعه هدف پرداخت شده نیز پنج میلیارد و 800 میلیون تومان است که دو میلیارد و 700 میلیون تومان را به بخش دولتی و 3 میلیارد و 100 میلیون تومان را هم به مراکز خصوصی و خیریه‌ها کمک کردند.

این مقام مسئول بیان کرد: در سال جاری تعهد داریم که 620 واحد مسکونی را برای جامعه هدف بهزیستی تامین کنیم که تا امروز 301 واحد واگذار شده است و تا پایان سال هم بنا داریم که 319 واحد دیگر را واگذار کنیم و یکی از اولویت‌های ما خانواده‌های دارای دو معلول یا بیشتر است؛ همچنین یک خیر تکمیل 224 واحد مسکونی در مسکن مهر را متقبل شده است.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین عنوان کرد: اکنون 600 خانواده دارای دو معلول در استان فاقد مسکن هستند؛ همچنین تامین دو هزار واحد مسکن برای معلولین در روستاها با همکاری بنیاد مسکن شروع شده است و در بحث مناسب سازی هم 30 درصد رشد داشتیم.

وی در پایان با بیان اینکه مهادکودک بیشترین آسیب را در کرونا دیدند، گفت: 239 مرکز بهزیستی در استان در اختیار جامعه هدف قرار دارد که برخی به علت کرونا تعطیل شده است؛ در بحث درآمدها ما جزو 13 استان با درآمد بالا هستیم اما هزینه‌ها بسیار بالاست که قابل مقایسه با درآمدها نیست.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: مدیرکل بهزیستی استان قزوین میلیون تومان سال جاری جامعه هدف هزار کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۵۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی دو هزار و 613 کودک دارای اختلال اوتیسم در اصفهان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ معاون امور توانبخشی اداره کل بهزیستی اصفهان با اشاره به شناسایی ۲ هزار و ۶۱۳ کودک دارای اختلال اوتیسم در اصفهان گفت: حدود ۴۷۷ نفر کودک از خدمات ۱۳ مرکز روزانه توانبخشی طیف اوتیسم استفاده می‌کنند.


پژمان پورشبانان افزود: یک مرکز شبانه روزی بستری موقت برای این بیماران فعال است اما سیاست بهزیستی مبنی بر افزایش مراکز شبانه روزی نیست زیرا معتقد به استفاده از مراکز روزانه و آموزش از طریق خانواده است.


وی گفت: براساس بررسی ها شمار این اختلال در حال افزایش و در پسرها چهار برابر بیشتر از دخترها رخ می‌دهد.


معاون امور توانبخشی اداره کل بهزیستی اصفهان ادامه داد: در کنار ارائه خدمات مراکز بهزیستی، روش‌های متمرکز فردی و چهره به چهره و در برخی موارد برگزاری کلاس دو یا سه نفره به صورت گفتار درمانی و کار درمانی با هدف بهبود فرد صورت می‌گیرد.


وی گفت: سن ۲ تا ۵ سالگی دوران طلایی یک فرد اوتیسمی است که باید مداخلات درمانی و آموزشی برای فرد انجام شود که این امور از سال ۱۳۸۰ وارد فرایند توانبخشی بهزیستی و از آن زمان این اختلال درمان می‌شود.


پورشبانیان با اشاره به اینکه عمده برنامه های آموزشی بهزیستی متمرکز بر ایجاد تعاملات اجتماعی فرد است، بیان داشت: یکی از روش‌ها برنامه جامع (ABA) است که حوزه‌های مختلفی از جمله مهارت‌های آموزشی، مهارت‌های اجتماعی، شناخت، کارکردهای اجرایی، حرکت، مهارت‌های انطباقی، بازی و زبان را شامل می‌شود که اگر به تعداد ساعات لازم انجام شود، برای یک کودک مبتلا به اوتیسم کافی است و این کودکان نیازی به شیوه‌های دیگر ندارند.


اختلال طیف اوتیسم یک اختلال نورولوژیکی است که خودش را در سال‌های اولیه رشد کودک نمایان می‌کند.


این اختلال در بیماران اوتیستیک موجب می‌شود که مغز فرد مبتلا به اوتیسم نتواند در زمینه رفتارهای اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی به‌درستی عمل کند و مزاحم او برای یادگیری چگونگی ارتباط و تعامل با دیگران به ‌طور اجتماعی می‌شود.
کودکان و بزرگسالان دارای اختلال طیف اوتیسم در زمینه ارتباط کلامی و غیر کلامی، مهارت‌های شناختی معمول، رفتارهای اجتماعی، فعالیت‌های سرگرم‌کننده و بازی دارای مشکل می‌باشند.

دیگر خبرها

  • ازدواج فامیلی عاملی برای افزایش آمار معلولان
  • برنامه‌های ویژه‌ای برای نشاط اجتماعی بانوان قزوین داریم
  • شناسایی دو هزار و 613 کودک دارای اختلال اوتیسم در اصفهان
  • بررسی روند ساخت مسکن مددجویی در شاهیندژ
  • سبک زندگی ایرانی - اسلامی باید در جامعه نهادینه شود
  • شهرهای بدون مانع برای افراد دارای معلولیت
  • بیمه رایگان زنان غیرشاغل روستایی و عشایر دارای ۳ فرزند
  • واگذاری ۶۴۵ اشتراک رایگان گاز در استان چهارمحال‌ و بختیاری
  • تاکید رئیس سازمان بهزیستی بر لزوم اجرای همه جانبه طرح «خانواده میزبان»
  • دست کوتاه ۳۰ هزار کودک معلول از تحصیل / کمبود مدرسه و دشواری رفت‌وآمد