Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@08:14:31 GMT

25 سال جوان شدن سلول‌ها با اکسیژن درمانی!

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۸۵۶۵۸

25 سال جوان شدن سلول‌ها با اکسیژن درمانی!

دانشمندان ادعا می‌کنند که با موفقیت روند پیری بیولوژیکی را در گروهی از افراد مسن معکوس کرده‌ و بدن آنها را در سطح سلولی 25 سال جوان کرده اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ایندی‍پندنت، در تحقیقات اولیه محققان دانشگاه تل آویو و مرکز پزشکی شمیر از نوعی اکسیژن درمانی برای معکوس کردن دو شاخص کلیدی پیری بیولوژیکی استفاده کردند: طول تلومر و تجمع سلول‌های پیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچه بدن انسان پیرتر می‌شود، تلومرها که پایانه‌های محافظتی در انتهای کروموزوم‌ها هستند کوتاه‌تر می‌شوند و سلول‌های پیر بدون کاربرد افزایش می‌یابند.

یک کارآزمایی بالینی که با حضور 35 فرد بالای 64 سال انجام شد تا مشخص شود آیا روشی به نام اکسیژن درمانی پرفشار(Hyperbaric Oxygen Therapy) می تواند از پشرفت روند این دو مشخصه کهولت سن جلوگیری کند یا خیر.

این افراد به مدت 3 ماه، پنج روز در هفته برای 90 دقیقه در یک محفظه تحت فشار قرار گرفتند و به آنها اکسیژن خالص داده شد. در پایان آزمایش، دانشمندان گزارش دادند که طول تلومرهای شرکت کنندگان به طور متوسط 20 درصد افزایش یافته، در حالی که سلول‌های پیری آنها تا 37 درصد کاهش داشته است و این میزان مشابه زمانی است که این افراد 25 سال جوانتر بوده‌اند.

شای افراطی، استاد دانشکده پزشکی و علوم اعصاب در دانشگاه تل‌آویو گفت: از آنجا که کوتاه شدن تلومرها را "جام مقدس" در زیست شناسی پیری می‌دانند به این معنا که دستیابی به آن بسیار حائز اهمیت است، بسیاری از مداخلات دارویی و زیست محیطی به امید امکان افزایش طول تلومرها به طور گسترده‌ای مورد بررسی قرار گرفته اند.

وی افزود: فزایش قابل توجه طول تلومرها در طول انجام اکسیژن درمانی و پس از آن جامعه علمی را به درک بنیان جدیدی می‌رساند که در واقع، میتوان پروسه‌ی پیری را در سطح پایه سلولی-بیولوژیکی مورد هدف قرار داد و معکوس کرد.

این آخرین مورد از سری درمان های بنیادی ضد پیری و تلاش برای افزایش امید به زندگی، جوان‌تر به نظر رسیدن و ایجاد احساس جوانی در افراد است.

ایده این دانشمندان این است که پیری یک بیماریست و مانند دیگر بیماری‌ها می توان آن را درمان کرد.

در سال 2015 رئیس یک شرکت بیوتکنولوژی به عنوان اولین نفر برای انجام یک ژن درمانی جدید داوطلب شد. این موضوع بسیار خبر ساز شد او ادعا کرد که می‌تواند برای مقابله با ضعف عضلات و سایر بیماری‌های مربوط به افزایش سن، تغییرات دائمی در DNA خود دهد.

لیز پریش(Liz Parrish) مدیر اجرایی شرکت بیوویوا(BioViva)، که این آزمایش تجربی و دارویی را انجام داده بود مورد انتقاد دانشمندان قرار گرفت. اما او ادعا می کند که طول تلومرهایش در طول پنج سال افزایش یافته و اخیراً نیز ادعا کرده است که مرگ تصمیمی اختیاری است.

در جریان این آزمایش جدید، شرکت کنندگان شیوه زندگی خاصی نداشتند و تحت تاثیر هیچ گونه رژیم غذایی و دارویی قرار نگرفتند، در حالی که قبلا مشخص شده بود که این موارد تا حدودی بر روی سن بیولوژیکی تاثیر می‌گذارند.

گمان می‌رود که این اثرات ناشی از قرار گرفتن در محفظه فشار است که باعث ایجاد حالت هیپروکسی(hyperoxia) به معنای ورود مقادیر بسیار زیادی اکسیژن به خون می‌شود و در نتیجه این عمل باعث بازسازی سلول‌ها خواهد شد.

دکتر امیر هادانی(Amir Hadanny)، یکی از نویسندگان این مقاله می‌گوید: تاکنون کار هایی چون اصلاح روش زندگی و ورزش می توانست تاثیر کمی در روند کوتاه‌تر شدن تلومرها بگذارد. با این حال، آنچه در مطالعه ما قابل توجه است، این است که فقط در سه ماه درمان، ما توانستیم چنین تاثیر قابل توجهی بر افزایش طول تلومر بگذاریم. تاثیری بسیار سریع‌تر از هر یک از روش‌های قبلی مانند اصلاح شیوه زندگی.

انتهای ‍پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جوانی اکسیژن درمانی سلول کروموزوم اکسیژن درمانی طول تلومرها سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۵۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش نگرانی‌ها از کمبود متخصص بیهوشی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی قزوین در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت گفت: ۴۶پروژه خدماتی و پزشکی در استان تکمیل و تحویل شده است.
دکتر عبداله دیدبان با بیان اینکه در دولت سیزدهم شاهد توسعه و پیشرفت زیرساخت‌های درمانی و پزشکی در سطح است قزوین هستیم اظهار کرد: بعد از سفر رییس جمهور به استان قزوین و تخصیص اعتبارات روند اجرای پروژه‌های درمانی و پزشکی استان قزوین جان تازه‌ای گرفته است.
وی افزود: در سی ماه گذشته ۴۲ پروژه درمانی و پزشکی در سطح استان قزوین تکمیل و به بهره برداری رسیده است و دو پروژه نیز به طور موقت تحویل داده شده است.
این مقام حوزه بهداشت و درمان استان یادآور شد: ۶٠ پروژه نیز با پیشرفت‌های مختلف تا ۸۵درصد در حال اجرا است که خدمات رسانی این پروژه‌ها در سطح استانی و ملی است.
دیدبان خاطرنشان کرد: در حال حاضر یکی از پروژه‌های مهم در حوزه درمان که در حال اجراست پروژه بیمارستان ۷٠٠ تختخوابی است که در حال حاضر ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد این در حالی است که تا قبل از دولت سیزدهم پیشرفت این پروژه ۹ درصد بوده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین یادآورشد: یکی از پروژه‌های مهم دیگر احداث بیمارستان اعصاب و روان است که این مجموعه در مساحتی بالغ بر ۶۵٠٠ متر مربع با ۱۵٠ تخت به بهره برداری خواهد رسید.
این مقام گفت: در مجموع برای احداث پروژه‌های درمانی و پزشکی در استان هزار میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.
دیدبان در حوزه درمان نیز خاطرنشان کرد:در بخش MRI در استان قزوین پنج دستگاه فعال داریم.
این مقام حوزه بهداشت و درمان استان قزوین در ادامه افزود:هم اکنون در استان قزوین ۲ مرکز جراحی چشم وجود دارد و به ارایه خدمات به بیماران می‌پردازد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین در خصوص رتبه دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز اظهارداشت: دانشگاه علوم پزشکی قزوین در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور رتبه ۱۸را دارد.
دیدبان در ادامه از رتبه سوم دانشگاه علوم پزشکی قزوین در حوزه غذا و دارو خبر داد.
ارائه بیش از ۴۵۰ نوع خدمات در مراکز بهداشت و درمان و خانه‌های بهداشت از دیگر اقدامات حوزه بهداشت و درمان استان است که رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین به آنها اشاره کرد.
دیدبان در ادامه از کمبود متخصص بیهوشی اتاق عمل در بیمارستان‌های استان گلایه کرد و گفت: کمترین فارغ‌التحصیل در رشته بیهوشی در استان قزوین در سال‌های اخیر وجود دارد و این آمار رو به کاهش است.
کشاورز معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز در این نشست خبری گفت: در سال ۱۴۰۲ حوزه نظارتی فعالیت‌های مستمری داشته که ماحصل آن ۲ هزار و ۳۷۶ نظارت انجام شده است.
کشاورز در خصوص فعالیت‌های نظارتی اظهارداشت: ۱۶۱ مورد اخطار کتبی، ۳۱ مورد تعزیرات، ده مورد نظام پزشکی، چهار مورد دادسرا و یک مورد پلمب انجام شده است.
کشاورز معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی: ۱۵ درصد بیماران بستری در بیمارستان‌های استان از سایر استان‌ها هستند.

دیگر خبرها

  • حل معضل پیری جمعیت و افزایش نسل نیازمند تلاش همگانی است
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • افزایش ۳۰ درصدی خدمات روانپزشکی بیمارستان ابن سینا
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک
  • آمار ورزشکاران سازمان یافته استان مرکزی ۱۴ درصد افزایش یافت
  • نیاز به فرآورده های خونی افزایش یافته است
  • سلول درمانی یک روش نوین برای درمان دیابت
  • ورزش ممکن است پیری را معکوس کند
  • افزایش نگرانی‌ها از کمبود متخصص بیهوشی
  • برگزاری دومین رویداد ایده‌پردازی و استعدادیابی «بیوتلنت»