Web Analytics Made Easy - Statcounter

رنگرونا رئیس کمیسیون تجارت خارجی اتاق بازرگانی استان زنجان استان زنجان با اشاره به بلاتکلیفی صادرکنندگان در نحوه برگرداندن ارز حاصل از صادرات گفت: بیشتر صادرکنندگان به دلیل بلاتکلیفی دست از صادرات کشیدند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهدی رنگرونا در گفت‌وگو با خبرنگار موج رسا; اظهار کرد: طی جلسات متعددی مشکلات واحدهای صادرکننده استان زنجان در برگرداندن ارز حاصل از صادرات کاملا احصا و راه‌های رفع مشکل تعهدات ارزی آنها نیز بررسی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: یکسری از شرکت‌های روی استان زنجان نیز در ورود موقت مواد اولیه فعالیت دارند و تهاتر کالایی انجام دادند که بانک مرکزی این واحدها را در لیست متعهدین ارزی قرار داده است.

رئیس کمیسیون تجارت خارجی اتاق بازرگانی استان زنجان با اشاره به اینکه برای این واحدها تا پایان آذرماه فرصت داده شد تا نسبت به رفع تعهدات خود اقدام کنند خاطرنشان کرد: آمار این واحدها از گمرک استخراج شده و به بانک مرکزی انتقال داده می‌شود.

وی عنوان کرد: در حال حاضر منتظر اعلام ساز و کار جدید بانک مرکزی در خصوص تعیین تکلیف و حل مشکل این گونه واحدها در سطح استان هستیم.

رنگرونا خاطر نشان کرد: استان زنجان جزو استانهایی است که در عمل به تعهدات ارزی رتبه بسیار خوبی را در کشور دارد و تمام صادرکنندگان ما نسبت به تعهدات ارزی خود اقدام کردند.

وی بیان کرد: تعداد کمی از واحدها زیر 10 درصد نسبت به رفع تعهدات خود اقدام کردند که برای این واحدها نیز فرصت داده شده تا نسبت به رفع تعهدات ارزی خود اقدام کنند.

رئیس کمیسیون تجارت خارجی اتاق بازرگانی استان زنجان ابراز کرد: نتیجه تعهدات ارزی پایان آذرماه اعلام خواهد شد و صادرکنندگان تا پایان این ماه فرصت دارند تا به تعهدات خود عمل کنند.

وی با تاکید براینکه از زمانی که مباحث تعهدات ارزی توسط بانک مرکزی مطرح شد صادرکنندگان با یک چالش بسیار بزرگی مواجه شدند افزود: این چالش‌ها روند صادرات را منفی کرده و در حال حاضر نیز صادرات استان بسیار کاهش یافته است.

رنگرونا با بیان اینکه تکلیف صادرکنندگان در نحوه برگرداندن ارز حاصل از صادرات مشخص نیست ابراز کرد: هر روز یک بخشنامه در این راستا توسط بانک مرکزی صادر می‌شود.

وی با تاکید براینکه در آخرین بخشنامه‌ای صادر شده، بانک مرکزی اعلام کرده که 100 درصد ارز حاصل از صادرات باید برگردد افزود: این موضوع کاملا به ضرر صادرکننده بوده و تقریبا امکانپذیر نیست.

رئیس کمیسیون تجارت خارجی اتاق بازرگانی استان زنجان بیان کرد: این بلاتکلیفی باعث شده خیلی از صادرکنندگان موقتا قید صادرات را بزنند که این موضوع نیز منجر به کاهش صادرات در حوزه‌های مختلف شده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: ارز حاصل از صادرات برگرداندن ارز تعهدات ارزی بانک مرکزی خود اقدام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۷۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین نرخ ارز قاچاق، از بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات

مدیر گروه پول و ارز مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به سازوکار ایجاد نرخ تعادلی ارز در بازار غیر رسمی، گفت: تامین ارز قاچاق وارداتی و فرار سرمایه از قاچاق صادراتی، بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات در گمرک تامین می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش  خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهدی دارابی، با اشاره به اینکه، به طور رسمی و ثبت شده 17 میلیارد دلار کسری تراز تجاری گمرکی داریم (کم اظهاری و بیش اظهاری در آن نیست) گفت: باید به این نکته توجه داشت که از این 17 میلیارد دلار ما 10 میلیارد دلار عدم بازگشت ارز داریم. در واقع عملا 27 میلیارد دلار کسری در آمار های گمرکی است. 17 میلیارد دلار بابت کسری تجاری و 10 میلیارد دلار  هم عدم بازگشت ارز.

وی با اشاره به اینکه این 27 میلیارد دلار کسری از کدام محل تامین خواهد شد؟ گفت: ناترازی مذکور از صادارت نفت خام و میعانات و نفت سفید و نفت کوره، که در آمار های گمرکی نمی اید، تامین میشود.

دارابی ادامه داد، اما مخارج ارزی ما صرفا این موارد نیست. ما غیر از صادرات نفتی که داریم و در موازنه پرداخت ها ثبت می شود موارد مصرفی دیگری هم داریم.

وی با اشاره به اینکه، موازنه پرداخت ها و تراز تجاری خیلی تفاوت دارد، گفت:  موازنه پرداخت ها خودش شامل حساب جاری و سرمایه است. حساب جاری خودش نیز شامل چند حساب است که یکی از آن ها حساب بازرگانی است. حساب بازرگانی نیز خودش دو قسمت  می شود و صادرات و واردات غیر رسمی در آن افزوده می شود. وقتی می خواهیم موازنه پرداخت ها را تحلیل کنیم باید تمامی حساب ها را تحلیل کنیم.

مدیر گروه پول و ارز مرکز پژوهشهای مجلس گفت: نکته بعدی این است که ما اگر  مازاد ارزی داریم، چرا باید این همه صف تخصیص و تامین داشته باشیم؟نکته ی مهم تر این است که تامین ارز قاچاق وارداتی و فرارسرمایه از کجا صورت می گیرد؟ پاسخ این است که از سمت قاچاق صادرات که شامل: عدم بازگشت ارز- کم اظهاری صادرات – بیش اظهاری واردات است. حدود 20 میلیارد دلار به این سمت می رود.

تحلیل موازنه پرداخت ها برای نظام های ارزی ثابت مانند عربستان و قطر و امارات تحلیل  می شود کاملا با نظام های ارزی غیر ثابت متفاوت است.به عنوان مثال در کشور امارات تحلیل موازنه پرداخت ها، از سمت موازنه پرداخت ها به نرخ ارز است. وقتی موازنه پرداخت های امارات مازاد دارد در واقع این را نشان می دهد که امارات می تواند نرخ ارزش را ثابت نگه دارد. این تحلیل درست است.

وی گفت: اما نکته ی دیگر این است که در نظام ارزی غیرثابت و شناور، تحلیل از نرخ ارز به موازنه پرداخت ها است. یعنی نرخ ارز انقدر تغییر می کند تا موازنه پرداخت شما بالانس شود. در کشور ما که این ناترازی در موازنه پرداخت ها وجود دارد، در قیمت اقلام بازار غیر رسمی( همانند قاچاق، فرار سرمایه و تقاضای احتیاطی) بالانس شود.

وی تاکید کرد، در واقع وقتی نرخ در این بازار از حدی بالاتر می رود دیگر تقاضایی وجود ندارد که شما برای قاچاق یا فرار سرمایه استفاده کنید. نکته ی مهم این است تحلیل موازنه پرداخت ها در نظام ارزی ثابت و در نظام ارزی غیر ثابت کاملا متفاوت است. از موازنه پرداخت ها می خواهند به نرخ ارز برسند که این در نظام ارزی ثابت امکان پذیر است. اما در شرایطی که نظام ارزی شما ثابت نیست، باید از نرخ ارز به آن سمت بروید.

دارابی گفت: در دهه 80 که 250 تا 280میلیارد دلار  ارز در اختیار داشتیم، عمده تامین ارز قاچاق به دلیل تزریق و مداخلات بانک مرکزی بود. اما الان بانک مرکزی نمی تواند چنین مداخلاتی کند. عمده ی تامین ارزی که شاهد آن هستیم، از کم اظهاری صادرات و بیش اظهاری واردات و قاچاق صادراتی تامین می شود.

مدیر گروه پول و ارز مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به اینکه، اساسا موازنه پرداخت ها خیلی پیچیده است، گفت: هم اکنون  نمی دانیم کدام قسمت موازنه پرداخت ها نقش تراز کننده نرخ را ایفا میکند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارزپاشی بانک مرکزی از محل ذخایر ارزی و منابع صندوق توسعه ملی
  • از سرگیری صادرات دام زنده مازاد در کشور
  • بانک توسعه صادرات درمسیرجهش تولید گام موثر برمی دارد
  • تعیین نرخ ارز قاچاق، از بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات
  • مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست
  • بانک مرکزی به تعهدات خود درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است
  • بانک مرکزی به تعهدات خود در حوزه دارو عمل کرد
  • اعلام آمادگی بانک مرکزی برای ارائه ریز اطلاعات به مجلس
  • قالیباف: تا هفته آینده گزارش جمع‌بندی موضوع ارز را به صحن می‌آوریم
  • ادعا و هشداری تازه؛ التهابات در بازار ارز بیشتر خواهد شد؟