Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، «کارلوس کوریا» مدیر اجرایی مرکز جنوب در سمینار اقدامات زورمدارانه یکجانبه و پیامدهای آن در چارچوب همه گیری کرونا که از سوی نمایندگی‌های دائم جمهوری اسلامی ایران، ونزوئلا و کوبا نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین و با شرکت ۳۸ کشور عضو سازمان ملل از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، طی سخنانی با تأکید بر اینکه در غیرقانونی بودن اقدامات زورمدارانه یکجانبه ذیل قوانین حقوق بین‌المللی تردیدی وجود ندارد، گفت: این اقدامات، اصل برابری حاکمیت و همچنین حق بهداشت، غذا و سایر حقوق بشر را نقض می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کوریا با اشاره به پیامدهای انسانی ویران کننده تحریم‌های یکجانبه در کشورهای، به مستندات و شواهد گسترده موجود در خصوص تبعات منفی انسانی تحریم‌ها پرداخت و افزود: بسیار مهم است که این اسناد و شواهد را به اطلاع اذهان عمومی جهانی برسانیم.

* محرومیت سه هزار و ۵۰۰ کودک سرطانی در ایران از دسترسی به داروهای حیاتی مورد نیاز 

وی ادامه داد: فقط در یک مورد که مربوط به قبل از همه گیری کرونا است، حدود سه هزار و ۵۰۰ کودک سرطانی در ایران از دسترسی به داروهای حیاتی مورد نیاز محروم بودند. متاسفانه افکار عمومی جهان به خوبی از پیامدهای تحریم‌های یکجانبه مطلع نیست.

مدیر اجرایی مرکز جنوب در ادامه به نقش زور و قدرت در اعمال تحریم‌های زورمدارانه یکجانبه پرداخت و گفت: مطالعه اخیر نشان داده که سرانه تولید ملی کشورهای اعمال کننده تحریم، بیش از پنج الی ۱۰ برابر سرانه تولید ملی کشورهای مورد هدف است. لذا، این نشان دهنده این است که این اقدامات قهری بر پایه زور، قدرت اقتصادی و قدرت نظامی اعمال می‌شود و نه بر پایه حقوق و منطق بین‌المللی.

* تحریم‌ها کل مردم یک کشور را هدف قرار می‌دهد

وی با رد این ادعا که تحریم‌ها هدفمند بوده و فقط برخی افراد و شرکت‌ها را هدف قرار می‌دهد، افزود: تحریم‌ها، پیامدهای جامع و سراسری دارد و کل مردم یک کشور را هدف قرار می‌دهد. وقتی که بانک مرکزی یک کشور هدف قرار می‌گیرد، جابه‌جایی پول برای تمامی اهداف بلوکه می‌شود.

کوریا با بیان اینکه تعاریف موجود در مورد استثنائات بشردوستانه ذیل تحریم‌ها، کاملا مبهم و ناکافی است، اظهار داشت: کمک‌های انساندوستانه به کشورهای تحت تحریم، بر یک مبنای جانب گرایانه و نامتعادل تعلق می‌گیرد. معیارهای تعریف شده، اصلا ثابت نیستند و هر بار تغییر می‌کنند.

وی، همچنین ادعاهای مطروحه در خصوص اینکه اعمال تحریم‌های یکجانبه بر ارتقای حقوق بشر تاثیر دارد را بی اساس خواند و گفت: این ادعاها برخلاف تمامی اسناد و شواهدی است که ما داریم. اقدامات قهری یکجانبه صرفا باعث آزار و صدمه به مردم می‌شود و در برخی مواقع، صدمات وارده از این طریق با صدمات وارده از طریق جنگ افزارهای متعارف برابر است.

کوریا در ادامه سخنانش ضمن کافی ندانستن محکومیت اقدامات زورمدارانه یکجانبه برای تغییر وضعیت، تأکید کرد: فکر نمی‌کنم که دولت جدید آمریکا نیز اقدام خاصی در تسکین این وضعیت انجام دهد. لذا، در ابتدا بایستی آگاهی عمومی را در جهان در خصوص تبعات منفی این تدابیر بر مردم بالا ببریم که مستندسازی در این بین بسیار مهم است.

*ایجاد یک موسسه که با واحد پولی به غیر از دلار کار کند

وی در ادامه پیشنهاداتی را برای مقابله با کاهش آثار تحریم‌های یکجانبه ارائه و در همین راستا، پیشنهاد تغییر در ساختار نقل و انتقالات مالی برای کمک‌های انسان‌دوستانه را مطرح کرد و گفت: در حال حاضر، تمامی بانک‌های دنیا به دلیل ترس از تحریم‌های آمریکا حاضر به انجام تراکنش‌های مربوط به خرید اقلام انساندوستانه نیستند. حتی سازوکار اینستکس هم نتوانست در این میان کارا باشد. یکی از پیشنهادات مطرح، ایجاد یک موسسه است که با واحد پولی به غیر از دلار کار کند. این کار سختی نیست. تنها ۱۴ درصد از اقتصاد دنیا متعلق به آمریکا است و ۸۶ درصد متعلق به سایر کشورهاست و این بدان معنی است که آمریکا نمی‌تواند به آن ۸۶ درصد فشار یا تحریمی وارد کند.

کوریا ادامه داد: راهکار دیگر، اعطای مجوز اختیار به یک نهاد واحد در سطح جهانی است تا استثنائات انساندوستانه را مدیریت کند. یک راهکار دیگر می‌تواند ایجاد یک ارز دیجیتال خاص برای این اهداف باشد که ربطی به سیستم مالی آمریکا نداشته باشد.

مدیر اجرایی مرکز جنوب در پایان گفت: به شدت غیر قابل قبول است که یک گروه کوچک حدودا ۲۰۰ نفره در بخش تحریم‌های وزارت خزانه داری آمریکا بنشینند و با طرح‌های خود، در مورد دسترسی حدود یک سوم مردم دنیا به غذا و نیازهای اولیه خود تصمیم بگیرند.

وی بر آمادگی مرکز جنوب برای همکاری با گزارشگر ویژه اقدامات قهری یکجانبه و دولت‌های مورد هدف تحریم‌ها و جامعه بین‌المللی به منظور کاهش تبعات این اقدامات و پیگیری عدالت در این خصوص، تأکید کرد.

مرکز جنوب به عنوان یک سازمان بین دولتی و متشکل از ۵۴ کشور در حال توسعه است که در سال ۱۹۹۵ میلادی و با هدف کمک به کشورهای در حال توسعه در بهره مندی از تخصص یکدیگر برای ارتقای اهداف مشترک تأسیس شد. مقر این مرکز در ژنو سوئیس است.  

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تحریم خزانه داری آمریکا حقوق بشر زورمدارانه یکجانبه تحریم های یکجانبه هدف قرار بین المللی مرکز جنوب تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۸۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم

وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه خود درباره وضعیت حقوق بشر تصریح کرد واشنگتن درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیمی نگرفته است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه خود اعلام کرد واشنگتن تاکنون تصمیم نگرفته که طالبان یا هر نهاد دیگری را به عنوان دولت افغانستان یا به عنوان بخشی از چنین حکومتی به‌رسمیت بشناسد.

در این گزارش آمده است، طالبان فرمان‌های تحدیدی علیه زنان و دختران صادر کرده‌اند که با تعهدات این کشور در کنوانسیون‌های بین‌المللی مغایرت دارد.

بر اساس این گزارش، وضعیت زنان و دختران در جریان سال 2023 وخیم‌تر شده است و آنها از حق کار و تحصیل محروم شده‌اند.

وزارت خارجه آمریکا اظهار داشت خشونت و تهدید علیه اقلیت‌های قومی و مذهبی نیز در افغانستان وجود دارد.

«ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز پیش از این تاکید کرده بود واشنگتن حکومت طالبان را به‌خاطر آنچه نقض حقوق بشر خواند، پاسخگو قرار خواهد داد.

«امیرخان مقتی» وزیر خارجه حکومت طالبان نیز بارها اعلام کرده است کشورهای غربی با موضوعات حقوق بشری برخورد دوگانه دارند.

وزیر خارجه حکومت طالبان با اشاره به کشتار هزاران فلسطینی تاکید کرده بود چرا غربی‌ها درباره اقدامات رژیم اسرائیل چیزی نمی‌گویند.

چین: نظامیان آمریکایی برای نقض حقوق بشر در افغانستان باید مواخذه شوندماموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر در افغانستان تمدید شدنروژ: همکاری با طالبان برای بهبود وضعیت حقوق بشر در افغانستان ارزشمند است

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • آمریکا دو شرکت و چهار فرد ایرانی را تحریم کرد
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
  • آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران وضع کرد
  • آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد
  • اعمال تحریم های جدید آمریکا علیه ایران
  • آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم
  • انتقاد کوبا از گزارش ۲۰۲۳ آمریکا درباره حقوق بشر کشورها
  • انجام شخم اولیه ۹۸ درصد از اراضی کشاورزی رودسر
  • واکنش وزیرجنگ اسراییل به تحریم آمریکا علیه نظامیان
  • واکنش وزیرجنگ اسراییل به تحریم‌های آمریکا علیه نظامیان صهیونیست