Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-25@23:26:35 GMT

بهار ۱۴۰۰ واکسن کرونا را تولید می کنیم

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۸۹۱۹۹

نمکی وزیر بهداشت گفت: تزریق واکسن کرونا در برخی کشور‌ها در قالب آزمایش بالینی برخی از سازنده‌ها است که ما زیر بار این حرکت نرفتیم.

به گزارش گروه اجتماعی برنا؛ سعید نمکی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی درباره واکسن کرونا گفت: پیش‌تر هم به مردم اعلام کرده بودیم که تهیه واکسن را از سه مسیر دنبال می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک مسیر بحث واردات واکسن در قالب کووکس است که سازمان بهداشت جهانی آن را به عنوان سازوکار برای تهیه واکسن برای تمام کشور‌ها در نظر گرفته است.

وزیر بهداشت در ادامه اظهار داشت: ۱۶ هزار میلیون و ۸۰۰ هزار واکسن را، چون هر فردی باید دو دوز واکسن بزند برای حدود ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار گروه شامل افراد پذیر بالای ۶۵ سال، گروه‌های دارای بیماری خاص و زمینه‌ای را در قالب کووکس پیش خرید کردیم. به محض اینکه این واکسن توزیع شود ایران هم جزو کشور‌هایی است که این واکسن را دریافت و شروع به تزریق می‌کند.

وزیر بهداشت در ادامه درباره راه دوم تهیه واکسن نیز اظهار کرد: راه دوم تهیه واکسن خرید از منابع موثقی است که غیر از مجموعه سبد کووکس در دنیا در حال تولید واکسن هستند. البته هیچ کمپانی سازنده واکسنی تا امروز گواهی‌های تولید را از سازمان بهداشت جهانی دریافت نکرده اند. بلکه مراحلی را طی کرده اند و برخی در حال طی کردن مراحل نهایی هستند. به محض اینکه آن‌ها واکسن را دریافت کردند امیدوارم بتوانیم پیش خرید واکسن را از آن‌ها به نتیجه برسانیم.

نمکی ادامه داد: با کشور‌های مختلفی صحبت کرده ایم، همکارانی را فرستاده ایم تا کار را دنبال کنند تا از هیچ کشوری در زمینه تزریق واکسن برای جمعیت‌های مورد نیاز و هدف عقب نباشیم. راه سومی که دنبال می‌کنیم راه تولید مشترک با صاححبان تکنولوژی در مراکزی مثل انستیتوپاستور است که آن را هم دنبال می‌کنیم و امیدوارم در آینده نزدیک خبر‌های خوشی هم از این تولید مشترک به مردم بدهیم.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: شاید این خبر را شنیده باشید که برخی کشور‌ها واکسن کرونا را تزریق می‌کنند، این تزریق در قالب یک آزمایش بالینی به عنوان فاز نهایی است که توسط برخی از سازنده‌ها در برخی از کشور‌های منطقه شروع شده است، اما زیر بار این حرکت نرفتیم. گفتیم اگر کشوری می‌خواهد در ایران آزمایش بالینی یا کلینیکال ترایال بکند، حتما باید در قالب تولید مشترک با ما باشد در غیر این صورت اجازه آزمایش انسانی را در ایران به هیچ کشوری و هیچ کمپانی نداده ایم و نخواهیم داد. به همین دلیل با یکی از صاحبان تکنولوژی دنیا داریم قراردادی می‌بندیم که در قالب تولید مشترک در انستیتو پاستور، بتوانیم کلینیکال ترایال را انجام می‌دهیم و در قالب تولید مشترک باشد.

نمکی در ادامه افزود: راه سوم تهیه واکسن این است که با تکیه بر محققان داخلی و با کمک شرکت‌های دانش بنیان به عنوان تولید داخل این حرکت را دنبال کنیم، ما بیشترین گرایش را به این حرکت داریم. تکیه بر دانش داخلی و دانشمندان متعهد داخلی تا بتوانیم این کار را در داخل کشور با افتخار انجام بدهیم. خوشبختانه یکی از این شرکت‌های دانش بنیان مجوز مطالعه روی فاز انسانی را گرفت و از روز‌های آینده این کار شروع می‌شود و برنامه ریزی شده است. اگر این کار را با موفقیت دنبال کنیم اوایل سال آینده یعنی در بهار سال ۱۴۰۰ به عنوان یکی از تولید کنندگان مطرح در منطقه در زمینه واکسن کرونا شناخته می‌شویم و نیاز‌های کشور و مردم را برآورده می‌کنیم.

پنچمین روز کاهش کرونا در کشور را تجربه کردیم

نمکی در ادامه ضمن تشکر از مردم برای رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی توضیح داد با مراعات گسترده مردم و همکاری قرارگاه عملیاتی کرونا و نیز همکاری تمام ارگان‌ها با تلاش شبانه روزی همکاران در مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستانی چهارمین یا پنجمین روز کاهش موارد مرگ و میر کرونا را تجربه کردیم. حتی مرگ یک بیمار هم برای ما تلخ است. بر اساس پیش بینی مجامع علمی بین المللی مرگ‌ها در کشور به بالای ۸۰۰ تا هزار نفر می‌رسید، اما مرگ و میر بیماران کرونایی‌ها نه تنها بالا نرفت بلکه همه سازمان‌های مردم نهاد، بسیج و هلال احمر به کمک آمدند. با انجام این اقدامات به تدریج مرگ‌ها به سمت دورقمی شدن در حال کاهش است. امیدواریم با همین شتاب و همت به سمت تک رقمی شدن مرگ و میر کرونا در کشور پیش بریم و ورودی بیمارستان‌ها کاهش پیدا کند.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: از همه مردم تقاضا داریم شرایط را مثل اردیبهشت ماه به سمت عادی انگاری و ساده پنداری نبرند. اگر دوباره دچار این توهم شویم که کرونا شکست خورده و عقب نشینی کرده باز دوباره از گوشه‌های زمین گل‌های تازه می‌خوریم به همین علت از مردم عزیز تقاضا می‌کنیم شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند.

خروج ۱۳۰ شهر از وضعیت قرمز

او در پایان درباره اثرات اعمال محدودیت‌ها در کشور نیز اظهار داشت: از ۱۶۰ شهری که قرمز بود بیش از ۱۳۰ شهر وضعیت نارنجی پیدا کردند، گر چه حدود ۳۴ شهر دارای وضعیت زرد به علت برخی غفلت‌ها دچار وضعیت قرمز شده اند. اما وضعیت بسیار مطلوبتری نسبت به دو هفته پیش داریم و امیدوارم در روز‌های آینده باز هم با همراهی و همگامی مردم و رعایت همه اقشار و کسبه که دچار مشکلات اقتصادی هستند. روز‌های بسیار بهتری را در کنار هم تجربه می‌کنیم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: واکسن کرونا وزیر بهداشت واکسن کرونا تولید مشترک تهیه واکسن کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۹۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس عبادی گفت: در شرایط کنونی، ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح مشغول خدمت هستند.

وی افزود: ۲۱ هزار نفر از پرستاران که بخش عمده آنها در دوران کرونا نیروهای طرحی بودند، استخدام شده اند و در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت بوده و تعداد محدودی از همکاران ما در مناطقی که مجوز استخدام در آنها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده‌اند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت همچنین از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران‌هایی مانند کرونا و…، در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن در مجلس بتوان اقدامات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.

عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یک چالش عمومی جهانی است و کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نیست، افزود: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آنها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چند سال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

کد خبر 6088263 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • با کمتر از ۲ میلیارد تومان کجای تهران خانه بخریم ؟
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • قیمت خرید مسکن در منطقه ۱۸ تهران +جدول
  • نرخ خرید مسکن تهران؛ خرید مسکن در خیابان بهداشت با ۱.۷ میلیارد
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل