Web Analytics Made Easy - Statcounter

تکلیف محدودیت‌های دو هفته‌ای کرونایی در کشور چه خواهد شد؟ این سوالی است که اگرچه هنوز پاسخ صریحی به آن داده نشده، اما از تامل در سخنان امروز وزیر بهداشت می‌شود پاسخش را یافت.
به گزارش «تابناک»، به فاصله دو روز تا پایان مدت محدودیت‌های شدید کرونایی در کشورمان و در شرایطی که ستاد ملی مبارزه با کرونا تشکیل جلسه نداده و درباره تمدید یا تغییر و حتی لغو این محدودیت‌ها تصمیمی اتخاذ نکرده، وزیر بهداشت کشورمان در سخنانی تلویحا از کاهش این محدودیت‌ها خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سعید نمکی در حاشیه جلسه کمیته ملی واکسن سخن می‌گفت، ضمن تشکر از مردم به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی و محدودیت ها، اظهار داشت: «خوشبختانه با مراعات گسترده مردم و با تلاشی که همه دست اندکاران انجام دادند و با تلاش شبانه روزی کادر بهداشتی و درمانی، توانستیم پنجمین روز کاهش مرگ‌های ناشی از کرونا را به زیر ۴۰۰ تجربه کنیم.»
وی در ادامه به روال گذشته از مردم خواست که «شرایط را مانند اردیبهشت ماه به سمت عادی انگاری و ساده انگاری نبرند» و افزود: «از ۱۶۰ شهر قرمز، بیش از ۱۳۰ شهر به سمت نارنجی رفت. گرچه ۳۴ شهر جدید از شهر‌های زرد به دلیل عدم رعایت پروتکل‌ها به سمت قرمز رفتند، اما امروز نسبت به دو هفته قبل وضعیت بسیار مطلوب تری داریم و امیدوارم در روز‌های آینده باز هم با همدلی و همگامی مردم و رعایت همه اقشار، کسبه و تمام دستگاه‌ها و ارگان ها، بتوانیم روز‌های بهتری را در کنار هم تجربه کنیم.»
اشاره وزیر به کاهش شهر‌های قرمز کرونایی در کشورمان از ۱۶۰ شهر به ۶۴ شهر در حالی است که سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته در اعلام وضعیت استان‌های کشورمان گفته بود: «استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.»
اکنون کافی است این دو اظهار نظر را با یکدیگر مقایسه کنیم تا به دو نکته کلیدی برسیم؛ نخست آنکه وزارت بهداشت ترجیح داده به جای اعلام وضعیت استانی کرونا در کشورمان، وضعیت شیوع ویروس کرونا و بیماری ناشی از آن یعنی کووید ۱۹ در ایران را به صورت شهر به شهر اعلام کند و این تغییر را از امروز در دستور کار قرار داده است. تغییری که بر اساس آن، سخنگوی وزارت بهداشت از بیان وضعیت استان‌ها صرف نظر کرد و تاکید نمود که «در حال حاضر ۶۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۷۸ شهرستان نارنجی و ۱۰۶ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.»
دومین نکته را هم باید در همین تغییر جست و جو کرد، آن جایی که از ۲۷ استان قرمز در روز گذشته به ۶۴ شهرستان قرمز در روز جاری رسیدیم. تغییری که معنای آن پایان دادن محدودیت‌های کرونایی در آن ۲۷ استان قرمز و اعمال محدودیت‌های کمتر (متناسب با رنگ نارنجی و زرد) در شهرستان‌های پرشمار در زیرمجموعه این استان هاست. به این صورت که دیگر استان تهران در وضعیت قرمز قرار ندارد و مثلا شهرستان شهریار در وضعیت زرد قرار دارد و یک شهرستان دیگر ممکن است حتی در این وضعیت هم قرار نداشته باشد و هیچ محدودیتی در آن اعمال نشود.
البته این نخستین بار نیست که مسئولان چنین تصمیمی اتخاذ می‌کنند و از ماه‌های ابتدایی امسال که تاکید می‌کردند شیوع ویروس در مرحله «مدیریت شده» قرار دارد هم قرار بود وضعیت شهر‌ها به طور مستقل ارزیابی شود و به تناسب آن، فعالیت‌ها در شهر‌های مختلف در سطوح مختلفی از سر گرفته شده یا متوقف شوند. تدبیری که بی هیچ شرح و توضیحی از دستور کار خارج شد تا حالا امثال وزیر بهداشت به سادگی گسترش دوباره بیماری و شدت گرفتن شیوع کووید ۱۹ در کشور را نتیجه عای انگاری و ساده انگاری شرایط توسط مردم توصیف کنند!
اتفاقی که قرار است بار دیگر تکرار شود و مبارزه با کرونا به صورت منطقه‌ای پی گرفته شود. تدبیری که معلوم نیست پشتوانه اش چیست، به ویژه زمانی که بدانیم مبنی تعیین رنگ برای هر شهر، میزان بیماران بستری در مراکز درمانی آن شهر است و بر اساس آمار‌های هفته‌های اخیر، تقریبا نه شمار بیمارانی که هر روز بستری می‌شوند کاهش چشمگیری یافته و نه از شمار بیماران بدحال کرونایی کاسته شده است و تنها مرگ و میر این بیماری از روزی ۵۰۰ تن به کمتر از ۴۰۰ تن کاهش یافته است.
آمار‌هایی به شدت نگران کننده که ظاهرا قرار است با ترفندی ویژه و اعلام تعداد شهر‌های قرمز، نارنجی و زرد به جای نام بردن از استان‌های قرمز، نارنجی و زرد، به نوعی نادیده گرفته شوند، هرچند هنوز چنین تغییری رسما در ستاد ملی مبارزه با کرونا به شور و مشورت گذاشته نشده و به تصویب نرسیده است. اتفاقی که احتمالا در جلسه صبح شنبه این ستاد در دستور کار قرار خواهد گرفت، اما وزارت بهداشت و شخص وزیر از هم اکنون به پیشوازش رفته اند.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: محسن فخری زاده پروتکل الحاقی طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها مصباح یزدی لایحه بودجه 1400 ویروس کرونا استان کووید19 وزارت بهداشت سعید نمکی محسن فخری زاده پروتکل الحاقی طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها مصباح یزدی لایحه بودجه 1400 وزارت بهداشت محدودیت ها استان ها شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۹۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۵ درصدی بارش‌های کشور با فعالیت سامانه اخیر

سخنگوی صنعت آب گفت: با ورود سامانه بارشی اخیر در نیمه جنوبی کشور و دریافت بارش‌های بسیار خوب، نسبت به سال گذشته، ۵ درصد رشد بارش را شاهد هستیم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فیروز قاسم‌زاده، سخنگوی صنعت آب کشور در نشستی خبری اظهار داشت: در بهمن‌ماه سال گذشته پیش‌بینی‌های بارشی تحقق نیافت و کشور با 50 درصد کاهش بارش مواجه شد؛ لذا این موضوع باعث تغییر در برنامه‌ریزی‌ها شد تا منابع حداقلی که از سه سال خشک متوالی در اختیار بود، به نحو بهینه استفاده شده و تمام بخش‌های مصرف در کشور با حداقل تنش رو به رو شود.

وی افزود: اما از اواخر اسفندماه سال گذشته تاکنون شاهد بارش‌‌های بسیار خوبی در کشور بوده‌ایم، به نحوی که چهار سامانه پربارش، مناطق مختلفی از کشور از جمله مناطق غرب، شمال، شمال شرق، جنوب و جنوب شرق را تحت‌الشعاع قرار داد که متوسط بارش کشور را بسیار بهبود بخشید.

قاسم‌زاده با بیان اینکه اکنون نسبت به وضعیت نرمال، تنها با 9 درصد کاهش بارش روبرو هستیم، عنوان کرد: تجربه خشکسالی در چهار سال اخیر باعث شد در مصرف منابع آبی نه تنها در برنامه‌ریزی‌ها دقت را افزایش دهیم بلکه با کمک اطلاع‌رسانی‌ها، جلب مشارکت مردم و آگاه‌سازی در خصوص آثار مثبت مدیریت مصرف به انجام رسید.

وی در خصوص آخرین وضعیت بارش در کشور خاطرنشان کرد: با ورود سامانه بارشی اخیر در نیمه جنوبی کشور و دریافت بارش‌های بسیار خوب، نسبت به سال گذشته، 5 درصد رشد بارش را شاهد هستیم.

سخنگوی صنعت آب کشور، میزان کاهش بارش در استان‌های بوشهر، فارس، خراسان رضوی و سمنان را حدود 30 درصد خواند و افزود: در این میان خراسان رضوی با توجه به بارش نامناسب در سال گذشته و کاهش چشمگیر و نزدیک به صفر ورودی سد دوستی، شرایط ویژه‌تری را سپری می‌کند.

قاسم‌زاده گفت: چهار استان آذربایجان شرقی و غربی، یزد و سیستان و بلوچستان در وضعیت بالای نرمال بارش قرار دارند و در مجموع 17 استان نرمال یا بالای نرمال و 14 استان شرایط زیر نرمال را تجربه می‌کنند.

وی در خصوص وضعیت بارندگی در استان تهران نیز افزود: این استان علیرغم دریافت بارش‌های مناسب، همچنان 28 درصد کاهش دارد و از جمله مناطقی است که باید مدیریت مصرف در آن رقم بخورد.

قاسم‌زاده با ارائه آماری از بارندگی‌ها در فصول گذشته سال آبی جاری اظهار کرد: در حالی که باید در پاییز 33 درصد و در فصل زمستان 45 درصد از بارش کشور اتفاق می‌افتاد، شاهد 17 درصد کاهش بارش بودیم؛ اما در فصل بهار تاکنون، حدود 60 درصد افزایش بارش رخ داده است.

وی با بیان اینکه حوضه آبریز ارس، دریاچه ارومیه، کرخه، اترک و حوضه‌های شمالی وضعیت مثبتی نسبت به شرایط نرمال داراست، خاطرنشان کرد: وضعیت سایر حوضه‌ها از جمله کارون، سفیدرود، فلات مرکزی، زهره ـ جراحی و زاینده‌رود منفی است.

سخنگوی صنعت آب گفت: حوضه آبریز زاینده‌رود بیشترین کاهش بارش را در بین حوضه‌های آبریز کشور تجربه می‌کند که امید است با همدلی مردم و متولیان آب، عبور بدون تنشی در این حوضه آبریز داشته باشیم.

قاسم زاده با اشاره به آخرین وضعیت ذخایر پوشش برفی کشور عنوان کرد: حدود یک درصد از سطح کشور پوشیده از برف است که عمدتاً در ارتفاعات البرز، بخش‌هایی از شمال غرب کشور و بخش‌هایی در زاگرس است که حدود 5 میلیارد مترمکعب ذخیره برفی در این مناطق پیش بینی می‌شود.

وی در خصوص بارندگی‎های اخیر در استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: وزارت نیرو به صورت ویژه به عنوان متولی مخازن و رودخانه‌ها، اقدام به برگزاری جلسات سیل کرد و با بررسی پیش‌بینی‌ها، اطلاع‌رسانی‌هایی در سطح شرکت‌های زیرمجموعه انجام و مقرر شد ستادهای بحران استان فعال شود.

قاسم زاده ادامه داد: در این استان به صورت ویژه مدیریت مخازن اتفاق افتاد به نحوی که با قرارگیری در سال‌های خشک و نگرانی برای منابع آبی با توجه به ماهیت متغیر استان در خصوص نوسان بارش در سال‌های آبی، تصمیم‌گیری در خصوص خالی کردن سدها یا ادامه ذخیره‌سازی صورت پذیرفت؛ بنابراین بخش زیادی از سدها خالی شد اما حجم زیاد بارش‌ها سدها را مجدد پر و سرریز کرد.

وی با تأکید بر اینکه سدها حجم قابل توجهی از سیلاب‌های بالا دست را مهار کرد، اظهار داشت: ورودی سدهای استان سیستان و بلوچستان حدود 700 میلیون مترمکعب است که عمدتاً در بلوچستان جنوبی متمرکز بوده و در هرمزگان نیز ورودی‌ها در حدود 135 میلیون مترمکعب بوده است.

قاسم‌زاده حداکثر نقطه بارش در مناطق جنوبی کشور را حدود 300 میلیمتر خواند و گفت: این میزان حدود 2 تا 3 برابر متوسط کل سال آبی این ایستگاه است که در یک بارش 48 ساعته رخ داده است؛ طبیعتاً این میزان بارش رواناب‌هایی ایجاد می‌کند که از ظرفیت ایمن رودخانه‌ها فراتر می‌رود و منجر به آبگرفتگی خواهد شد.

وی گفت: در همین زمان، فعالیت سامانه بارشی در کشورهای عمان و امارات نیز وجود داشت و این کشورها نیز در حدود 309 و 330 میلیمتر بارش دریافت کردند، اما در ایران بیشترین شدت بارش رقم خورد که باعث پیک‌های حداکثری سیلاب بوده است که با مدیریت انجام شده در سیل اخیر سیستان، گزارشی از فوتی ناشی از سیل دریافت نشد.

سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به اینکه در سیلاب اخیر سیستان و بلوچستان، 615 روستا دچار قطعی آب شد، افزود: تاکنون 527 روستا رفع قطعی اتفاق افتاده و سایر روستاها نیز به دلیل تخریب بسیاری از راه‌ها همچنان با قطعی آب مواجه هستند؛ در این استان به طور متوسط حدود 56 میلیمتر بارندگی رخ داده که بیش از 50 درصد سال آبی خود را در 48 ساعت دریافت کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه مقصران اصلی کمبود دارو در کشور
  • هوای خرمشهر در مرز رسیدن به وضعیت قرمز
  • رشد ۵ درصدی بارش‌های کشور با فعالیت سامانه اخیر
  • وضعیت «قرمز» هوا در اهواز
  • وضعیت قرمز بازار گوشت
  • پیش‌بینی وقوع سیلاب در ۱۵ استان؛ وضعیت قرمز در کرمان و یزد
  • ۱۱ استان کشور همچنان درگیر کاهش بارش
  • پیش‌ بینی وقوع سیلاب در ۱۵ استان کشور / وضعیت قرمز در کرمان و یزد
  • پیش‌ ذبینی وقوع سیلاب در ۱۵ استان کشور / وضعیت قرمز در کرمان و یزد
  • پیش‌بینی وقوع سیلاب در ۱۵ استان کشور؛ وضعیت قرمز در کرمان و یزد