Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-24@22:45:51 GMT

خستگی،مهم‌ترین عارضه ابتلا به کرونا

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۹۰۰۷۱

یک متخصص طب فیزیکی گفت: خستگی مهم‌ترین عارضه ابتلا به کروناست، بیشتر افراد مبتلا از فرط خستگی حتی قادر به شستن دستهایشان نیستند. ناطقان: کامران آزما، فیزیوتراپیست و متخصص طب فیزیکی در برنامه زنده  تلویزیونی «طبیب» اظهار کرد: ویروس کرونا همه سیستم‌های بدن را درگیر می‌کند و به همین علت طیف وسیعی از علائم در بیماران مبتلا به این بیماری از جمله درگیری سیستم اسکلتی- عضلانی دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود: یکی از شایع‌ترین علائم اسکلتی- عضلانی در بیماران کرونایی درد‌های عضلانی است که مطابق الگو‌های خاص بعد از شروع سرفه‌های خشک بروز می‌کند، اما در ۳۰ درصد افراد ممکن است این درد‌های عضلانی جزو علائم اولیه ابتلا به کرونا باشد.

آزما تصریح کرد: در برخی از گزارشات، بیماران کرونایی علامت دار بین ۶۰ تا ۸۰ درصد از درد‌های عضلانی به مدت ۲ هفته‌ای تا ماه‌ها شاکی هستند که مانند بسیاری از بیماری‌های ویروسی و عفونی این درد‌ها تقریبا تمام عضلات بزرگ مانند ناحیه شانه، جلو ران و ... را درگیر می‌کند و لمس آن‌ها را با درد‌های زیادی مواجه می‌کند و حتی حرکات باعث افزایش درد‌ها می‌شوند.

این متخصص طب فیزیکی ادامه داد: افراد بستری کرونایی در بیمارستان‌ها معمولا بیشتر از درد‌های شانه و بازو گله می‌کنند و حتی این علائم می‌تواند نشانه ابتدایی ابتلا به ویروس باشد، توجه به درد‌های عضلانی بسیار حائز اهمیت است چرا که سریعا می‌توان تشخیص بیماری را فهمید و به عنوان ناقل از رفت و آمد‌ها و تردد‌های عمومی پرهیز کرد.

او با بیان اینکه شدت درد‌های عضلانی در افراد کرونایی نشان دهنده آسیب و تخریب مفاصل است، تاکید کرد: افت سطح اکسیژن خون فرد و تغییر ناگهانی یا افزایش درد‌های عضلانی نشان از ابتلا به ویروس کرونا دارد که باید هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه شود، همچنین ضعف و لاغری در بیماران کرونایی یکی دیگر از علائم ابتلا به بیماری باشد که در اینصورت درگیر سیستم عصبی هم درگیر خواهد شد.

آزما اضافه کرد: ضعف عضلات در برخی از موارد از عوارض مصرف داروهاست و قدرت عضلانی نشانه استراحت بیش از حد به خصوص در افراد بستری شده است. خستگی مهم‌ترین عارضه ابتلا به کروناست، در برخی از گزارشات دو سوم افراد به این عارضه دچار می‌شوند به طوریکه حتی یک دست شستن ساده هم می‌تواند باعث ناراحتی آنان شود،  این عارضه در افراد سالمند بیشتر بروز می‌کند.

او گفت: درد‌های عضلانی در افراد کرونایی غیر اختصاصی است که به عنوان تایید در تشخیص قابل قبول نخواهد بود بلکه بروز آن نشانه‌ای از کروناست. درد‌های مفصلی یا خشکی مفاصل هم مانند درد مچ دست، پا و زانو‌ها یکی دیگر از نشانه‌های ابتلا به کروناست که نسبت به درد‌های عضلانی شیوع کمتری داشته و ۱۵ درصد افراد دچار آن خواهند شد.

آزما با اشاره به روش‌های درمان درد‌های عضلانی ناشی از ویروس کرونا گفت: مشکلات اسکلت عضلانی معمولا طی دو هفته خوب می‌شود، اما ۵۰ درصد از افراد بهبود یافته بعد از دو ماه هنوز هم دچار درد بوده اند. اگر این بیماری‌ها طولانی شود معمولا سندرم خستگی مزمن به وجود آید که در اینصورت مصرف مایعات و مسکن‌های ساده و استراحت‌های متناوب کمک کننده خواهند بود.

او تصریح کرد: با توجه به تعداد مراجعه بیماران کرونایی، معمولا کمر درد در افرادی دیده می شود که سابقه قبلی داشته اند، همچنین بروز این علائم ممکن است از کم تحرکی و ماندن در خانه باشد.

آزما درباره انجام فعالیت‌های بدنی در بیماران کرونایی گفت:  افرادی که دارای علائم خفیف تری در خصوص ویروس کرونا هستند با شدت کمی می‌توانند ورزش را شروع کنند، اما افرادی که دچار تنگی نفس و گلو درد شدید هستند، باید یک هفته بعد از بهبود بیماری به انجام ورزش اقدام کنند، همچنین بیماران قلبی هم ۲ الی ۳ هفته بعد از بهبود بیماری باید ورزش کنند و طول مدت ورزش برای افراد در یک هفته تنها ۱۵۰ دقیقه توصیه می‌شود. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: خستگی ، مهمترین عارضه ، ابتلا ، کرونا

منبع: ناطقان

کلیدواژه: خستگی مهمترین عارضه ابتلا کرونا بیماران کرونایی درد های عضلانی ابتلا به کرونا ویروس کرونا ترین عارضه درد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۰۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم ابتلا به پارکینسون در جوانان چیست؟ / بروز نشانه‌های بیماری در پی مصرف بعضی داروها

مدیرعامل انجمن خیریه پارکینسون با اشاره به اینکه انقباض ناخواسته عضلانی، لرزش خفیف دست‌ها در حالت استراحت، انقباض طولانی مدت عضلات و بروز حرکات غیرعادی از جمله علائم ابتلا به پارکینسون در جوانان است، گفت: مصرف بعضی داروها می‌تواند منجر به بروز علائم پارکینسون در فرد شود.

علی قطبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه تشخیص بیماری پارکینسون را می‌توان یکی از دشوارترین تشخیص‌ها در علوم اعصاب دانست، اظهار کرد: دو مشکل اساسی شامل افتراق بیماری پارکینسون از بیماری‌هایی دارای علائم مشابه و پارکینسون ثانویه در تشخیص بیماری پارکینسون نقش دارد.

وی با اشاره به بیماری‌های تقلید کننده پارکینسون افزود: آسیب عروق مغز، آنسفالیت (عفونت مغزی و التهاب‌های نسجی مغز)، افزایش مایع مغزی نخاعی، لرزش اسنشیال، افسردگی، پارکینسون ناشی از دارو، پارکینسون ناشی از فلزات سنگین و سوپرانوکلئارپالسی پیش‌رونده، از جمله بیماری‌های تقلید کننده پارکینسون شناخته می‌شوند.

مدیرعامل انجمن خیریه پارکینسون با بیان اینکه مصرف بعضی داروها و قرار گرفتن در معرض بعضی از سموم و فلزات سنگین مانند منگنز می‌تواند منجر به بروز علائم پارکینسون در فرد شود، تصریح کرد: بیماری پارکینسون در سه مرحله خفیف، متوسط و پیشرفته تقسیم‌بندی می‌شود.

قطبی ادامه داد: در مرحله خفیف بیماری، علائم آزاردهنده است، اما به طور معمول مانع انجام بسیاری از فعالیت‌ها نمی‌شود و می‌تواند از داروها برای کنترل علائم استفاده کرد؛ علائم این مرحله از بیماری پارکینسون شامل خم نشدن راحت زانوها، ناتوانی در تغییر حالت چهره، احساس سنگینی در پاها، ریزتر و کوچک‌تر شدن دست‌خط و سفت شدن دست‌ها و پاها است.

وی با بیان اینکه دیگر علائم مرحله خفیف این بیماری شامل داشتن علائم در یک سمت بدن و خمیده شدن وضعیت، حالت بدنی و طرز ایستادن است، گفت: بیشتر اوقات علائم بیماری پارکینسون در مرحله متوسط بین سه تا هفت سال اتفاق می‌افتد که از جمله آنها می‌توان به تغییر در نحوه صحبت کردن، خشکی و سفتی راه رفتن و احتمال سقوط یا افتادن روی زمین، اشاره کرد.

مدیرعامل انجمن خیریه پارکینسون با اشاره به اینکه دیگر علائم مرحله متوسط پارکینسون شامل مشکل در تعادل و هماهنگی عضلات، کوچک و درهم شدن گام‌ها، مشکل در بلع و کندی حرکات است، اضافه کرد: در مرحله پیشرفته بیماری، بیمار پارکینسون به تخت یا ویلچر محدود می‌شود و ناتوانی در تنها زندگی کردن، مشکلات شدید در وضعیت گردن، کمر و باسن و نیاز به کمک دیگر افراد برای انجام فعالیت‌های روزمره در این بیماران دیده می‌شود.

قطبی با بیان اینکه بیماری پارکینسون بیشتر در سنین بالای ۶۵ سال دیده می‌شود، خاطرنشان کرد: علائم و نشانه‌های پارکینسون با شروع زودرس یا پارکینسون در جوانان شامل انقباض ناخواسته عضلانی، لرزش خفیف دست‌ها در حالت استراحت، انقباض طولانی مدت عضلات و بروز حرکات غیرعادی و کنترل نشده است.

کد خبر 746766

دیگر خبرها

  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • یافته محققان نشان داد؛ نقش پیوند مدفوع در بهبود علائم حرکتی پارکینسون
  • پیوند مدفوع می تواند علائم حرکتی در پارکینسون را بهبود بخشد
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • رایج‌ترین علائم ام اس را بشناسید
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • علائم ابتلا به پارکینسون در جوانان چیست؟ / بروز نشانه‌های بیماری در پی مصرف بعضی داروها