Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-24@08:00:54 GMT

وقتی خدمت‌رسانی مردم را کنار خیابان پای منبر می‌آورد+عکس و فیلم

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۹۱۷۶۱

وقتی خدمت‌رسانی مردم را کنار خیابان پای منبر می‌آورد+عکس و فیلم

‍‍‍‍‍‍

خبرگزاری فارس ـ گروه مسجد و هیأت ـ امیرحسین کسائی: ضرورت ارتباط روحانیون با مردم همواره از دغدغه‌های این قشر بوده و تلاش می‌کنند مردم بیشتری را پای منبر‌های خود بیاورند و همچنین با ارائه محتوای مطلوب آن‌ها را جذب دین کند تا وظیفه ذاتی خود برای راهنمایی مردم را انجام دهند.

فرصت‌ کرونا برای روحانیون

این روزها اما با تغییر ذائقه‌های مردم و ورود هرچه بیشتر فضای مجازی به زندگی‌ها، منبرها مخاطب گذشته خود را ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با شیوع کرونا و رونق خدمات اجتماعی، فرصتی دست داد تا مذهبیون و بخصوص روحانیون بتوانند ارتباط گذشته خود را با مردم احیا کنند. این گزارش روایت حجت‌الاسلام محمود ابوالقاسمی سخنران مشهور و امام جماعت مسجد زینبیه واقع در خیابان محبوب مجاز غربی (خیابان سینا) است که از برکات این خدمات اجتماعی می‌گوید.

فرصتی که از محرم بیشتر خودنمایی کرد

محرم و صفر امسال همانند دیگر هیأت‌ها و مساجد برای برگزاری جلسات عزاداری به خیابان‌ها آمدیم و جلسات را در بیرون از فضای مسجد برپا کردیم. این بیرون آمدن موجب شد، جمعیت بیشتری در جلسات حاضر شوند که ما را ترغیب کرد تا از این فرصت بیش از پیش استفاده کنیم.

اربعین نرفتیم اما محل را مشایه کردیم

با فرارسیدن اربعین و قطعی شدن اینکه امسال امکان حضور در مراسم اربعین حسینی در کربلای معلی را نداریم، تصمیم گرفتیم با اهالی محل و مسجد برای برپایی یک موکب در محل اقدام کنیم. هم قسم شدیم تا تمام پول‌هایی که هر سال برای این سفر هزینه می‌کردیم را در این موکب خرج کنیم و خودمان نیز یک هفته وقف امام حسین (ع) باشیم.

خوراک فکری همراه با خوراک جسمی

موکب را مانند موکب‌های عراقی برپا و تزیین کردیم و به مدت یه هفته غذاهای مختلفی که در مسیر پیاده‌روی اربعین به زائران داده می‌شد  مانند فلافل، سوپ، کباب ترکی، آش، سیب زمینی و ... به مردم دادیم که با استقبال بسیاری مواجه شد. بعد از یکی دو روز که استقبال بی‌نظیر را دیدیم، تصمیم گرفتیم علاوه بر خوراک جسمی به آن‌ها خوراک فکری هم بدهیم. برای این کار جلسه سخنرانی راه انداختیم، منبری کنار موکب قراردادیم و من بر روی آن سخنرانی می‌کردم و مردم نیز بر روی صندلی‌ها آن طرف خیابان نشسته بودند و گوش می‌دادند. با این طرح مزاحم ماشین‌های عبوری هم نبودیم و آنها هم به راحتی از وسط مراسم عبور می‌کردند. این برنامه موجب استقبال بسیار مردم شد و شاید بعد از حدود ۲۵ سال که امام جماعت این مسجد هستم، افرادی پای منبرم نشستند که در این سال‌ها هیچ‌وقت نیامده بودند.

شیرینی که ادامه‌دار خواهد بود

این جلسات اینقدر به من چسبید که تصمیم گرفتیم حتی اگر کرونا هم تمام شد سال بعد جلسات را در فضای باز و با برپایی همین موکب، ادامه دهیم چون استقبال مردم بسیار بیشتر از سال‌های گذشته بود.

موکبی که هم جشن داشت و هم عزا

موکب را بعد از اربعین در مناسبت‌های ۲۸ صفر و آخر صفر هم به همین ترتیب برپا کردیم تا روز شهادت امام حسن عسکری (ع) که با رویکرد عزاداری برپا بود اما به مناسبت سالروز امامت امام زمان(عج)، کامل حال و هوای موکب را عوض کردیم و با پارچه‌های رنگی و بادکنک متناسب با جشن، تزیین کردیم. جشنی هم در مقابل موکب با حضور مردم برگزار شد و به جشن و سرور پرداختیم. این برنامه تا زمان ولادت پیامبر (ص) ادامه داشت.

برپایی نانوایی صلواتی

بعد از این مراسم‌ها خدمات اجتماعی و کمک به مردم اینقدر به ما چسبیده بود که تصمیم گرفتیم موکب را به نانوایی تبدیل کنیم و نان مورد نیاز مردم را به صورت صلواتی برای آنها تهیه کنیم. در کنار این کار هم خوراک فکری داشتیم و با تهیه یک پرده پروژکتور، کلیپ سخنرانی و مداحی پخش کردیم تا به مردم خوراک فکری دهیم. این کلیپ سخنرانی‌های یک دقیقه‌ای به صورت مقطعی داشت و لابلای آن هم مداحی‌های متناسب پخش می‌شد، طوری که مردم در صف تهیه نان، چند دقیقه‌ای محتوا اعم از سخنرانی و مداحی دریافت می‌کردند.

در این ایام نان بربری صلواتی به مردم دادیم، البته اگر کسی نان کنجدی می‌خواست باید پول پرداخت می‌کرد. برای خانواده شهدا هم نان به صورت رایگان درب منزل تحویل می‌شد. بنا داریم کار نانوایی صلواتی را در شب‌های جمعه ادامه دهیم تاتنها در مناسبت‌ها این خدمات نباشد. این نانوایی در دو روز فعالیت خود ۲۵ تنور پخت داشت که در مجموع هزار نان به دست مردم داد.

توزیع بسته ارزاق و کارت هدیه میان نیازمندان

در این ایام کرونایی از ابتدا تاکنون سه مرحله توزیع بسته‌های ارزاق و موادغذایی داشتیم که در هر مرحله حدود ۵۰ میلیون تومان از مردم جمع‌آوری و به صورت بسته‌های ارزاق به نیازمندان ارائه شد. در هفته بسیج هم کارت‌های هدیه ۳۰۰ هزار تومانی تهیه کردیم و به نیازمندان اهدا کردیم. توزیع ماسک و مواد ضدعفونی و همچنین ضدعفونی سطوح عمومی هم برنامه همیشگی ما است که الحمدلله با این اقدامات موجب رضایت مردم و جذب آن‌ها در برنامه‌های مختلف شده‌ایم.

 

 

فیلمی از خدمت‌رسانی‌های مسجد زینبیه

این مسجد در مناسبت‌های مختلف در ایام کرونایی برنامه دارد اما به مناسبت میلاد حضرت زینب (س) به دلیل آن‌که مسجد هم‌نام با ایشان است، برنامه ویژه‌ای خواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اربعین مسجد زینبیه ویروس کرونا ماه محرم سبد کالا تصمیم گرفتیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۱۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالبات اهالی منطقه ۱۲ از شهردار اصفهان چه بود؟

شهردار اصفهان در برنامه بی‌واسطه با مردم و دیدار چهره به چهره با شهروندان، تحت عنوان «مردم سلام» با شهروندان منطقه ۱۲ این کلان‌شهر دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، هفدهمین برنامه «مردم سلام» به‌منظور دیدار با شهروندان منطقه ۱۲ شهرداری، چهارم اردیبهشت سال جاری پس از نماز مغرب و عشا در مسجد قبا واقع در ملک‌شهر، خیابان ۱۷ شهریور برگزار شد.

جهانگیری نخستین فردی بود که پشت تریبون رفت و مشکلات محله خود را اینگونه مطرح کرد

-خواستار تعیین تکلیف ۵_۶ پلاک بلاتکلیف در خیابان ناصر خسرو و صدور مجوزهای لازم برای ساخت‌وساز هستیم.

احمدیان از معتمدان محله ملک‌شهر مشکلات این منطقه را اینگونه بیان کرد:

- تعیین تکلیف زمین‌های بنیاد مستضعفان حدفاصل میدان شهید علیخانی تا خیابان مفتح ضروری است، زیرا با وزش باد، برای خانه‌ها تولید گرد و خاک می‌کند.

خلیلی از اهالی محله عاشق‌آباد در بیان بخشی از مشکلات این محله گفت:

-مسدود شدن مسیر رفت و آمد مردم این محله به خیابان امام خمینی (ره) موجب ایجاد ترافیک و افزایش طول مسیر شهروندان در منطقه شده است و باید برای خروجی محله عاشق آباد قبل از احداث متروی اصفهان-شاهین شهر فکری شود، زیرا در غیر این صورت پس از آن مشکلات بسیاری به‌وجود می‌آورد.

- به‌تازگی از کشاورزان منطقه برای فنس‌کشی زمین‌هایشان به ازای هر متر مربع مبلغ ۱۰۰ هزار تومان وجه دریافت می‌شود که این مبالغ در حد توان کشاورزان نیست.

-با توجه به نقش محله عاشق آباد در عصر صفویه، لازم است برای انتشار کتاب «عاشق‌آباد در عصر صفویه» حمایت لازم صورت گیرد.

امیرخانیان از شهرک کوثر نیز به گره‌های ترافیکی در منطقه ۱۲ اشاره کرد و از مشکلات محله خود چنین گفت:

-بازشدن انتهای محله عاشق‌آباد به سمت آزادگان از جمله راهکارها برای رفع مشکل ترافیکی در این محله است.

داوری از ایثارگران و فرهنگیان منطقه ۱۲ از مطالبات اهالی محله چنین گفت:

-حمایت شهرداری از مسابقات و برنامه‌های فرهنگی در سطح مدارس، افزایش ناوگان شهری با توجه به مهاجرپذیر بودن این منطقه و چاره‌اندیشی برای فاضلاب از جمله برنامه‌های ضروری در این منطقه است.

بختیاری یکی از نمازگزاران مسجد صاحب الزمان (عج) درخواست‌های خود را اینگونه مطرح کرد:

ضمن قدردانی برایحمایت‌های صورت گرفته از برنامه‌های فرهنگی و مردمی، لازم است جلسات با معتمدان محلی ادامه پیدا کند.

شیرانی عضو هیئت امنای شهرک امیر کبیر خواستار موقوفه‌ای برای مسجد شهرک امیر کبیر شد.

یکی از اعضای بازارچه زنان بی‌سرپرست با اشاره به کمک‌های روحانیت منطقه در دایر شدن بازارچه برای زنان بدسرپرست و بی‌سرپرست و بیماران اوتیسم درخواست‌های خود را اینگونه مطرح کرد:

- این بازارچه‌ها موقتی است، بنابراین ضرورت دارد زمینی برای برقراری نمایشگاه دائمی فروش محصولات آن‌ها و تمهیداتی برای افزایش همکاری اصناف با غرفه‌داران این بازارچه‌ها در نظر گرفته شود.

حسن‌پور از اهالی خیابان رباط سوم خواستار اصلاح روکش آسفالت کوچه‌های ۵۲ و ۵۳ شد.

همچنین تعدادی از حاضران از محله امیرالمومنین (ع) با اشاره به مشکلات عبور و مرور در این منطقه، تاکید داشتند که از ۲۵ سال پیش تاکنون قرار است خیابان ناصر خسرو تعریض شود، اما همچنان اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است؛ اگر اتفاقی برای منازل پیش آید خودروهای آتش‌نشانی و آمبولانس امکان حضور در این کوچه‌ها و خیابان‌ها را ندارند و لازم است تعریض خیابان ناصر خسرو به صورت جدی دنبال شود.

موضوع دیگر مورد تاکید آن‌ها ضرورت جمع‌آوری سگ‌های ولگرد بود.

سلطانی از فعالان فرهنگی منطقه ۱۲ نیز پیشنهاد احداث تقاطع غیر همسطح شرق به غرب در میدان شهید علیخانی را مطرح کرد.

به گزارش ایمنا، دیدار اهالی منطقه ۱۲ با شهردار اصفهان در مسجد قبای ملک شهر حدود سه ساعت به طول انجامید و پس از مطرح شدن خواسته شهروندان و پاسخ دلگرم‌کننده مدیران شهری، نخستین دور از برنامه «مردم سلام» با حضور پرشور شهروندان و مدیران شهری در این منطقه به پایان رسید.

کد خبر 747355

دیگر خبرها

  • مطالبات اهالی منطقه ۱۲ از شهردار اصفهان چه بود؟
  • وعده صادق ابهت پوشالی رژیم صهیونسیتی را درهم شکست
  • جای خالی آموزش‌های شهروندی در تهران | ۴۰۰ مسجد در طرح فرهنگی آرمان ۱ و ۲ فعالیت کردند
  • وقتی باران خیابان زرند را تبدیل به دریاچه کرد
  • اولتیماتم ‌‌استانداری به مدیران بی‌برنامه سیستان و بلوچستان
  • ۴۵ خدمت شاخص سپاه الغدیر استان یزد در سال ۱۴۰۲ + فیلم
  • سپاه خدمت‌رسان مردم در سیل است
  • خدمت رسانی هزارو ۵۷۲ گروه جهادی خراسانی
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است/ دوران شیوع کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است / دوران کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم