Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-18@11:09:40 GMT

۶۶ هزار ٢١٣ نفر معلول تحت پوشش بهزیستی مازندران

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۹۱۹۸۷

۶۶ هزار ٢١٣ نفر معلول تحت پوشش بهزیستی مازندران

ایسنا/مازندران مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: ۶۶ هزار ٢١٣ نفر معلول تحت پوشش بهزیستی مازندران هستند.

فرزاد گوهردهی ضمن گرامیداشت روز جهانی افراد دارای معلولیت اظهارکرد: توانبخشی  یکی از مهم ترین رویکردهای سازمان بهزیستی جهت قادرسازی شخص معلول در دست یابی به سطح نهایی توانایی و عملکرد جسمی، ذهنی، حسی، روانی و اجتماعی و حفظ این توانایی ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در ارائه این خدمات به جامعه هدف، توانمندسازی و تقویت زمینه های حضور اجتماعی معلولان و برخورداری افراد دارای معلولیت از فرصت های برابر در جامعه در سطحی فراگیر و پایدار همواره مدنظر است.

وی تعداد افراد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی مازندران را ۶۶ هزار ٢١٣ نفر عنوان کرد و افزود : سازمان بهزیستی مبلغ ۷۵.۹۹۲.۳۰۵.۰۰۰ ریال بابت کمک هزینه مستمری ، هدفمندی و حق پرستاری ومددکاری افراد دارای معلولیت درخانواده بصورت ماهیانه پرداخت می‌کند.

مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به تاسیس مراکز توانبخشی غیردولتی با هدف گسترش و ارتقا سطح کیفی ارائه خدمات آموزشی، توانبخشی، مراقبتی به گروه هدف در جهت توانمندسازی آنان و کاهش تصدی گری دولت خاطرنشان کرد: در مجموع ١١٣ مرکز توانبخشی تحت نظارت بهزیستی استان اعم از مراکز روزانه آموزشی توانبخشی، مراکز نگهداری و مراقبتی شبانه روزی، خانه های حمایتی ویژه سالمندان و بیماران روانی مزمن، خانه کوچک توانبخشی ویژه افراد دارای اختلال هوشی رشدی، مراکز ارائه خدمات توانبخشی در منزل به معلولان و سالمندان و مراکز مراقبت در منزل در مجموع به ۵۶۴۵ نفر از معلولین تحت پوشش خدمات ارائه می‌کنند.

 وی اضافه کرد : با عنایت به اهمیت حضور فرد معلول در درون خانواده و  با هدف کاهش بار مراقبتی، ۱۱۳۸ فرد  دارای معلولیت ضایعه نخاعی در استان از کمک هزینه حق پرستاری به مبلغ ۰۰۰/۵۴۰/۵ ریال ماهانه بهره مند هستند و همچنین در راستای ارتقا کیفیت زندگی،  کمک هزینه لوازم بهداشتی موردنیاز به مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۲ ریال ماهانه نیز به این افراد پرداخت می شود.

 مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به بهره‌مندی ٢۵٩٧ نفر از توانخواهان سازمان بهزیستی در استان مازندران از کمک هزینه ایاب ذهاب معلولین مراکز با هدف تسهیل در تردد آنها گفت : جهت بهره مندی معلولین از خدمات آموزشی، توانبخشی ودرمانی نسبت به پرداخت بخشی از هزینه های ایاب و ذهاب آنان اقدام می شود.

گوهردهی توزیع لوازم کمک توانبخشی به منظور دستیابی به سطح سلامت مطلوب و حضور فعال و موثر در خانواده را یکی دیگر از اقدامات حوزه توانبخشی در خدمت‌رسانی به معلولین دانست و افزود : در سالجاری تاکنون وسایل کمک توانبخشی مورد نیاز معلولین بالغ بر ۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۲۵ ریال با هدف  توانمندسازی و کاهش  عوارض ناشی از معلولیت و ارتقای سطح بهداشت روان فرد و خانواده در اختیار این افراد در سطح استان قرار گرفته است. 

  مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه ٢۴۵٠ توانخواه از کمک هزینه تحصیلی به دانش آموزان معلول با هدف تقویت انگیزه های تحصیلی بهره‌مند هستند، خاطر نشان کرد: همچنین در راستای اجرای ماده ۹ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت و با هدف ایجاد انگیزه و ارتقا مشارکت و الحاق اجتماعی جامعه هدف ، کمک هزینه تحصیلی جهت بهره مندی از آموزش عالی در دانشگاه های دولتی و غیردولتی به افراد دارای معلولیت نیازمند واجد شرایط پرداخت می شود.

 وی با اشاره به بهره‌مندی توانخواهان از امکانات مناسب سازی مسکن و خودرو در سالجاری گفت : توانایی رفت و آمد آزادانه و بدون خطر در جامعه از طریق ایجاد محیط های بدون مانع یکی از مهم ترین راه های ارتقا کیفیت زندگی برای افراد دارای معلولیت است. لذا تلاش جهت تسهیل دسترسی و بهره مندی معلولان همچون افراد عادی از امکانات موجود جامعه از رویکردهای اجرایی حوزه توانبخشی است.  

گوهردهی یکی از راه های موثر در جهت نیل به سطح مطلوبی از سلامت جسمی، روانی و استقلال فردی و اجتماعی را تامین و پرداخت هزینه های درمانی و تسهیل دسترسی افراد به خدمات بهداشتی درمانی و توانبخشی عنوان و تصریح کرد: با توجه به نیاز تمامی افراد جامعه به ویژه معلولین به بیمه اجتماعی به عنوان یک پشتوانه،برنامه اعطای بیمه اجتماعی به معلولین روستایی و خانواده های آنان برای نخستین بار در کشور، از سال ۱۳۹۵ به تعداد  ۱۷۰۰ نفر در استان مازندران انجام شد و در این راستا ۴هزار توانخواه تحت پوشش خدمات بیمه تکمیلی برکت قرار گرفتند.

مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به انجام عمل جراحی کاشت حلزون برای  ۶٠ کودک شناسایی شده در سالجاری گفت: درحال حاضر توانخواهان با مراجعه و تکمیل پرونده در اسرع وقت از این خدمت بهره مند می شوند به طوریکه سرانه هر فرد جهت کاشت حلزون مبلغ ٣٠ میلیون ریال می باشد و  درصورت نیاز به تعمیرات دستگاه ، پس از کاشت نیز مساعدت لازم به عمل می آید.

 وی دستیابی به استقلال همه جانبه ، خصوصا استقلال اقتصادی را مرهون ایجاد مسکن و کسب شغلی پایدار و متناسب با شرایط فرد معلول عنوان و بیان کرد : اداره کل  بهزیستی مازندران  در سال ٩٩ در راستای تامین شرایط مطلوب به منظور تامین اشتغال ایمن، پایدار و با قابلیت توسعه با پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه اشتغال به ٧٠٠ توانخواه و پرداخت سهم بیمه خویش فرما و کارفرما به ١٢٩٩ نفر و همچنین تحویل ۵۱۳ واحد مسکونی در سالجاری گام مهمی در جهت توانمندسازی گروه های هدف  برداشته است.

  مدیرکل بهزیستی مازندران با تاکید بر اقدامات صورت گرفته در حوزه پیشگیری از معلولیت ها افزود: در همین راستا ١۶ هزار ۶٨۶ نفر از جامعه معلولین، تحت پوشش مشاوره های ژنتیک قرار گرفتند و طی هشت ماه نخست سال جاری ۵١٧ نفر جهت دریافت مشاوره ژنتیک به مراکز بهزیستی مراجعه کردند.

وی افزود: ضمن اینکه ۲۴۰۸ کودک ٣ تا ۶ ساله نیز تحت برنامه غربالگری پیشگیری از تنبلی چشم (آمبلیوپی ) قرار گرفتند.

گوهردهی در پایان با اشاره به اجرای برنامه های ورزشی و بازی های بومی و محلی ویژه معلولین گفت : از دیگر خدمات و برنامه های مورد تاکید سازمان، گسترش فعالیت های اجتماع محور در قالب ورزش ها و بازی های بومی و محلی در راستای ورود معلولین به جامعه خصوصا جامعه ورزشی است.

وی گفت: این طرح در سال ۹۹ بصورت پایلوت در سه شهرستان ساری بهشهر و آمل آغاز شده و تعداد بالغ بر ۵۰۰ معلول با انواع معلولیت ها و شدت معلولیت ها را شامل می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی روز جهانی معلولان مدیرکل بهزیستی مازندران افراد دارای معلولیت بهره مندی کمک هزینه تحت پوشش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۱۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاب حافظ حریم افراد

انسان به عنوان عضوی از جامعه، باید تابع ضوابط روابط اجتماعی باشد تا وظیفه فردی خود را در برپا کردن آرامش و امنیت در جامعه انجام داده باشد.

گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی اکبر سربازشندی-خبرنگار؛ انسان به عنوان عضوی از جامعه، باید تابع ضوابط روابط اجتماعی باشد تا وظیفه فردی خود را در برپا کردن آرامش و امنیت در جامعه انجام داده باشد. بسیاری از کارشناسان حوزه اجتماعی معتقدند که حجاب و حفظ آن موجب سلامت اخلاقی جامعه می‌شود و رعایت آن تنها شامل دین اسلام نیست، بلکه در همه ادیان به‌گونه‌ای به حفظ آن و حدود آن سفارش شده است.

حجاب امری شخصی نیست بلکه یک مقوله اجتماعی است که رعایت آن از سوی افراد علاوه بر حفظ سلامت و امنیت شخص، سلامت و امنیت جامعه را نیز تضمین و به دنبال دارد؛ البته که جنبه مهم و قانون بودن عفاف و حجاب را نباید از نظر دور داشت.

حجاب و پوشش اسلامی برای مردان و زنان، تنها از کارکرد فردی برخوردار نیست، بلکه از کارکرد اجتماعی نیز برخوردار است؛ حجاب بر تحکیم نظام خانواده می‌افزاید و امنیّت اجتماعی را فراهم می‌سازد. بنابراین، پوشش اسلامی به منزله یک حفاظ ظاهری و باطنی در برابر افراد، قلمداد می‌شود که مصونیت اخلاقی، خانوادگی و از همه مهم‌تر امنیّت اجتماعی را فراهم می‌سازد و پیشینه آن به اندازه تاریخ آفرینش انسان است؛ چرا که پوشش و لباس هر بشری، پرچم کشور وجود اوست. پرچمی که وی بر خانه وجودش نصب کرده است و با آن اعلام می‌دارد که از کدام فرهنگ تبعیت می‌کند. 

حفظ و نگهداری حجاب یکی از نیاز‌های مهم و اساسی حفظ حریم خانواده در اجتماع به شمار می‌رود و به عنوان یک امر اجتماعی و ارزش اخلاقی است از این رو بسیاری از صاحب نظران حوزه‌های اجتماعی معتقدند با توجه به اینکه حجاب یک امر هویتی است و در حفاظت و امنیت و رشد زن و خانواده نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند و به همین دلیل افراد در جامعه باید به حجاب نگاهی به حافظ حریم افراد داشت حجاب امری شخصی نیست و نمی‌توان به آن با دید شخصی نگاه کرد بلکه یک مقوله اجتماعی است که رعایت آن از سوی افراد علاوه بر حفظ سلامت و امنیت شخص، سلامت و امنیت جامعه را نیز تضمین و به دنبال دارد. 

از دیرباز موضوع پوشش مناسب توأم با شأن و شخصیت بانوان در کشور ما همواره یک موضوع مهم و جدی بوده و زن ایرانی با حفظ پوشش و حریم کیان خانواده به عنوان یک الگو ظاهر شده و درخشیده است. ما باید این مفهوم را به جامعه منتقل کنیم که پوشش مناسب مساوی با حفظ حریم خانواده و حضور اجتماعی موثر و گسترده بانوان و استفاده از استعداد و خلاقیت آن‌ها در راستای پیشرفت کشور است.

دیگر خبرها

  • امکان ثبت نام مجدد در آزمون استخدامی ویژه افراد دارای معلولیت
  • امکان ثبت‌نام مجدد در آزمون استخدامی افراد دارای معلولیت
  • اردوی تفریحی جامعه هدف بهزیستی ( زنان سرپرست خانوار) بهزیستی شاهین دژ
  • برگزاری جشنواره بازی های بومی و محلی مددجویان بهزیستی در بوکان
  • شهرهای بدون مانع برای افراد دارای معلولیت
  • تعهد اشتغال بهزیستی خراسان رضوی؛ ۷۸۲۳ نفر
  • دست کوتاه ۳۰ هزار کودک معلول از تحصیل / کمبود مدرسه و دشواری رفت‌وآمد
  • جشنواره ورزشی و بازی‌های بومی محلی ویژه معلولان در مهاباد
  • افزایش ۳۰درصدی مستمری مددجویان بهزیستی خراسان رضوی
  • حجاب حافظ حریم افراد